Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΧΩ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ.

mamakoula

Recommended Posts

Κορίτσια είμαι πολύ θυμωμένη και γράφω για να τα βγάλω από μέσα μου. Είναι ένα παιδάκι -αγοράκι- με το οποίο δεν θα επεκταθώ για πιο λόγο, μην φωτογραφήσω πράγματα και πρόσωπα, αλλά για πολύ συγκεκριμένους του έχω αδυναμία. Δυστυχώς όμως όχι και στους γονείς και κατ επέκταση σε παππουδογιαγιάδες που με το πρόσχημα του εγώ είμαι χαλαρή μαμά τα ξέρω όλα και δεν αγχώνομαι, ή του τύπου εγώ θα το σκληραγωγήσω το παιδί, το έχουν κάνει μπαλάκι. Το μωρό είναι περίπου 2 ετών, του μιλάνε απότομα, τρώει και καμιά ψιλή, πότε μένει στο σπίτι του πότε στο σπίτι των γιαγιάδων, πότε στις δουλείες των γιαγιάδων κτλ. Σήμερα λοιπόν μιλούσα με τη μαμά του και μου λέει, ο γιός μου είναι απάλευτος, ζωηρός κάνει ζημιές μας χτυπάει, φωνάζει κι όλα τα ωραία. Όμως στο σχολείο (πάει παιδικό) είναι πολύ ήρεμος λέει η δασκάλα. Πήγα να της πώ γιατί άραγε??Μήπως γιατί είναι το μόνο μέρος που του φέρονται σαν άνθρωπο???Αλλά κρατήθηκα. Η αλήθεια είναι ότι η ίδια είναι έγκυος με πολλά προβλήματα, οπότε το παιδί ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι εκτός εαυτού, αφού δεν το φροντίζει σχεδόν καθόλυο η ίδια. Την ώρα που μου το είπε αυτό βρήκα την ευκαιρία και της λέω ευγενικά ότι καλή μου σκέψου ότι το παιδί έχει βγεί από τα νερά του, δεν έχει μια σταθερότητα ένα πρόγραμμα και γι αυτό αντιδρά έτσι. Μου απαντάει μπα΄δε νομίζω. Επιμένω εγώ. Της λέω θα δείς μόλις τον αναλάβεις εσύ θα νιώσει ασφαλής και θα ηρεμήσει. Η απάντησει :Σιγά μην ηρεμήσει. Ασε που πετάει πράγματα και φοβάμαι τώρα με το μωρό μην φάει τίποτα στο κεφάλι. Της λέω : ΄Θα τον πάρεις με το καλό. Θα του πείς έλα που είσαι μεγάλος να βοηθήσεις με το μωρό μας, να το προσέχεις, να το χαιδεύεις και τα σχετικά. ΕΠιμένει αυτή : Μου, σιγά μην καταλάβει αυτός. Αυτός είναι αγρίμι δεν πρόκειται να πιάσουν αυτά. Οπότε κι εγώ, επαιδή τα έχω πάρει και λίγο, της λέω : Μα ρε συ .......... άμα προδικάζεις απ΄λο τώρα ότι το παιδί δεν θα αλλάξει φυσικά και αυτό θα γίνει. Αν δεν δοκιμάσεις και τον άλλο τρόπο πως ξέρεις ότι δεν θα πιάσει???Η τελίκη απάντηση : καλά τώρα δεν ξέρω εγώ μονό εσύ θα μου πεις. Δεν συνέχισα αλλά θύμωσα πολύ. Με αυτή την αντίληψη λέω κρίμα το παιδάκι. και μετά έχουν την απορία γιατί φέρεται σαν αγρίμι. Α και παρεμπιπόντως εμένα με θεωρεί υπερπροστατευτική και υστερική και υπερβολική επειδή προσέχω το παιδί μου, δεν το αφήνω να κοιμάται εκτός σπιτιού, του μιλάω ήρεμα, δεν το χτυπάω, προ΄σεχω τη διατροφή του και τέλοσπάντων τα βασικά που κάνουμε οι περισσότερες για τα παιδιά μας, μην φανταστείτε υπερβολές. Σκεφτείτε ότι της είπα ότι την πήγα τη μικρή στις κούνιες και έκλαιγε όταν τη σήκωσα και την πήρα αγκαλιά εξηγώντας της ότι περιμένουν κι άλλα παιδάκια και δεν είναι ευγενικό και τα σχετικά και μου απάντησε ναι σιγά μην ανοίξω και διάλογο με τον δικό μου. εγώ τον βουτάω και φεύγουμε και άμα του αρέσει. . Αυτά!!! Συγνώμη αλλά ήθελα να το πω κάπου. Πνίγομαι άμα βλ΄πεω γονείς να καταδικάζουν εκ των προτέρων τα παιδιά τους και να υποστηρίζοουν ότι τους κάνουν και καλό. Δεν ξέρω ίσως να κάνω κι εγώ λάθος, αλλά νομίζω ότι η περισευούμενη αγάπη δεν έβλαψε ποτέ κανένα!!!!! Μάλιστα, όσο το σκέφτομαι λέω ότι ίσως και κακώς που της εξέφρασα την άποψη μου. Ίσως ο κάθε γονιός να μεγαλώνει το παιδί του όπως αυτός κρίνει σωστά και οι άλλοι να μην πρέπει να παρεμβαίνουν.Πραγματικά δεν ξέρω.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

τι κριμα να το χτυπανε το παιδακι.ειναι πολυ απανθρωπο αυτο και ταυτοχρονα κανει πολυ μεγαλη ζημια.κριμα να φερονταιο ετσι καποιοι γονεις γενικοτερα.

mamakoula εγώ ποτέ μα ποτέ ( εκτός και μόνο από την αδερφή μου και τη νονά του Θεόφιλου δεν κάθομαι να συζητήσω για το πως μεγαλώνω το παιδί μου και πως ο άλλος γονιός...το αποφεύγω....

rQGhp3.png

Mamakoula,

Μακάρι να έπραταν όλες οι μητέρες οπως εσύ!!!

Δυστυχώς αυτά που αναφέρεις τα βλέπω και εγώ γύρω γύρω και λυπάμε πολύ.

Αυτά τα παιδάκια θα μεγαλώσουν χωρίς αγάπη σταθερότητα και όλα οσα συνεπάγονται αυτών και θα γίνουν με την σειρά τους ίδιοι γονείς.

Λυπάμε που θα αναγκαστουν τα παιδιά μου να ζήσουν σε τέτοιο κόσμο.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Απλα μερικοι ανθρωποι κανουν οτι ξερουν.. Μπορει κ αυτοι να μεγαλωσαν σε τετοιο περιβαλλον, τετοια συμπεριφορα να εισεπραξαν απο τους δικους τους κ τα ιδια κανουν κ αυτοι τωρα ως γονεις. Πραγματικα κριμα για το παιδακι που ειναι καταδικασμενο σε μια τετοια οικογενεια.. Δε ξερω τι σχεση εχετε, αλλα τουλαχιστον προσπαθησε εσυ οσο μπορεις να του δωσεις τη στοργη κ την αγαπη που οι γονεις του δεν ξερουν πως να του δωσουν. Αν επισης εχετε στενη σχεση κ δικαιολογειται ενα πιο εντονο ενδιαφερον, μηπως να μιλαγες κ με τη δασκαλα του παιδιου λιγο?

Πραγματικα κριμα που μερικοι ανθρωποι γινονται γονεις χωρις να τους αξιζει να ειναι...

Διαφημίσεις

παιδιά ξέρετε τι γίνεται και οι γονείς που μεγαλώνουν με διαφορετικό τρόπο τα παιδιά τους τα ίδια που λέμε εμείς τώρα θα λένε...αλλά με άλλα λόγια..

rQGhp3.png

παιδιά ξέρετε τι γίνεται και οι γονείς που μεγαλώνουν με διαφορετικό τρόπο τα παιδιά τους τα ίδια που λέμε εμείς τώρα θα λένε...αλλά με άλλα λόγια..

πάντως παιδιά όντως υπάρχουν παιδάκια που πραγματικά δεν παλεύοντε με γονείς που τα μεγαλώνουν με πολύ σωστό τρόπο...

rQGhp3.png

Μάλλον δίκιο έχεις!Ο καθένας κάνει ότι νομίζει. Και φυσικά δεν έιχα καμία διάθεση να της κανω υπόδειξη και πίστεψε με είναι ή πρώτη φορά που έκανα οποιοδήποτε σχόλιο. Αν θεωρείται σχόλιο αυτό που της έκανα. Αντίθετα αυτή διαρκώς σχολιάζει τη συμπεριφορά μου απέναντί στο παιδί μου, με σχόλια όπως αυτά που έγραψα παραπάνω. Και εξάρτάται και ο τόνος που συζητάς κάτι. Εγώ με άλλες φίλες μου με ρωτάνε και τις ρωτάω πως κάνεις αυτό ή τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση όμως ποτέ δεν σχολιάζουμε τις επιλογές μας, ούτε και φυσικά υιοθετούμε πάντα τις μεθόδους η μια της άλλης. Πάντως, εγώ προσωπικά υπάρχουν φορές που έχω βοηθηθεί πάρα πολύ από συμβουλές φιλενάδων με λίγο μεγαλύτερα παιδιά οπότε πιστεύω ότι τα πάντα έιναι θέμα του πως συζητούνται και όχι η πράξη σαν πράξη. Δεν θεωρώ κακό να μου υποδείξει κάποιος κάτι σε σχέση με την ανατροφή του παιδιού μου, αρκεί να γίνεται με τον δέοντα τρόπο.Π.χ. η μαμά μου είναι όλο υποδείξεις, αλλά το κάνει με τόσο άσχημο τρόπο που δεν την ακούω ποτέ, ακόμα και τις ελάχιστες φορές που μπορεί να έχει δίκιο.

Συμφωνώ και σε αυτό απόλυτα. Π.χ. Η συγκεκριμένη κοπέλα εμμέσως μου έχει πει ότι θεωρεί τελείως λάθος τον τρόπο που αναθρέφω την μικρή μου γιατί λέει την κάνω υπερευαίσθητη και αντικοινωνική. Βέβαια αυτό το έλεγε τους πρώτους μήνες, γιάτί τώρα που βλέπει ότι έιναι ένα κοινωνικότατο μωρό, ευγενικό, ήσυχο καθόλου κακομαθημένο, βλέπει ότι οι θεωρίες που μου έλεγε τους πρώτους μήνες δεν βγήκαν. Πάντως κι εγώ πιστευώ, ότι εκτός εξαιρέσεων, και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα, κανείς γονιός εσκεμμένα δεν θέλει το παιδί του να υποφέρει. Απλά καθένας μας έχει διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Εγώ νευρίασα πολύ μαζί της γιατί παρόλο που την είδα ότι κατάλαβε απόλυτα τι εννοούσα και έβλεπε ότι είχα δίκιο, αρνήθηκε να το παραδεχθεί, λόγω χαρακτήρα (τα ξέρω όλα και συμφέρω). Συγνώμη, αλλά θεός δεν είναι κανείς μας, επαναλαμβάνω πολλές φορές μου έχουν ανοίξει τα μάτια φίλες μαμάδες και σε καμία περίπτωση δεν θεώρησα ότι πάνε να μου κάνουν υπόδειξη ή ότιδήποτε σχετικό.

[πάντως παιδιά όντως υπάρχουν παιδάκια που πραγματικά δεν παλεύοντε με γονείς που τα μεγαλώνουν με πολύ σωστό τρόπο...

Εδώ θα διαφωνήσω. Μπορεί να εννοείς βέβαια ζωηρά παιδάκια. Αυτό θωρώ ότι είναι άλλο. Αλλά παιδιά που βγάζουν ένταση και αντίδραση στη συμπεριφορά τους, κι όχι απλά ζωηράδα, πιστεύω ακράδαντα ότι κάτι τα ενοχλεί κι αυτό το κάτι πα΄λι πιστεύω ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που έχουν από το περιβάλλον τους. Είτε πολύ χαλαρή, είτε πολύ αυστηρή. Νομίζω ότι τα άκρα πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουν.

Διαφημίσεις

Απλα μερικοι ανθρωποι κανουν οτι ξερουν.. Μπορει κ αυτοι να μεγαλωσαν σε τετοιο περιβαλλον, τετοια συμπεριφορα να εισεπραξαν απο τους δικους τους κ τα ιδια κανουν κ αυτοι τωρα ως γονεις. Πραγματικα κριμα για το παιδακι που ειναι καταδικασμενο σε μια τετοια οικογενεια.. Δε ξερω τι σχεση εχετε, αλλα τουλαχιστον προσπαθησε εσυ οσο μπορεις να του δωσεις τη στοργη κ την αγαπη που οι γονεις του δεν ξερουν πως να του δωσουν. Αν επισης εχετε στενη σχεση κ δικαιολογειται ενα πιο εντονο ενδιαφερον, μηπως να μιλαγες κ με τη δασκαλα του παιδιου λιγο?

Πραγματικα κριμα που μερικοι ανθρωποι γινονται γονεις χωρις να τους αξιζει να ειναι...

Ευτυχώς πολύ στενή σχέση. Τους δικούς μου τους έχει καλύτερα από τους δικούς του παππουδογιαγιάδες. Δεν είναι ότι δεν το αγαπάνε. Απλά αυτό θεωρούν ότι είναι το σωστό. με τα παραπάνω αποτελέσματα βέβαια. Η αλήθεια είναι ότι και η μαμά του μεγάλωσε σε παρόμοιο περιβάλλον, με πολλά απωθημένα πλεόν ως ενήλικη, μόνο που έχει πείσει τον εαυτό της ότι αυτό ήταν το καλύτερο γι αυτή.

Νομίζω πως δεν είναι κακό να πει κάποιος τη γνώμη του για κάτι που δεν θεωρεί σωστό... Το ζήτημα είναι που μιλάει... Στον τοίχο ή σε κάποιον που ναι μεν μπορεί να έχει υιοθετήσει μια λάθος συμπεριφορά αλλά που μπορεί να έχει καλές προθέσεις;; Θέλω να πω πως λάθη κάνουν όλοι, δεν είναι τόσο κακό ούτε και κατακριτέο. Αλλά το ζήτημα είναι αν κάποιος έχει το μυαλό του ανοιχτό έτσι ώστε να ακούσει αυτό που του λέει κάποιος άλλος. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ενστερνιστεί αλλά καλό είναι έστω να το ακούσει. Ίσως μελλοντικά να διορθωθούν κάποια πράγματα έτσι. Καμιά φορά όμως μιλάς σε ανθρώπους που δεν θέλουν να ακούσουν. Συζητούν μόνο και μόνο για να πουν αυτό που θέλουν και να το βγάλουν από μέσα τους. Δεν τους ενδιαφέρει μια άλλη γνώμη και απλά την αγνοούν ή γίνονται και αμυντικοί όπως και η φίλη/γνωστή σου. Όταν όμως δεν θες να ακούσεις σχόλια, οποιουδήποτε τύπου, τότε λυπάμαι, πες της, αλλά δεν κάθεσαι να συζητάς τα θέματα σου με τους άλλους... Αν θες απλά να τα πεις, ανοίγεις το κασετοφωνάκι και τα λες να ξεθυμάνεις, δεν γκρινιάζεις στους άλλους. Αλλιώς είναι αναμενόμενο... Κάτι θα σου πουν κι εκείνοι ως σχόλιο... Σ'αρέσει, δεν σ'αρέσει....

Ναι εννοώ τα πολύ ζωηρά παιδάκια...

Και για να μην παρεξηγηθώ, έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτά που της είπες απλά θεωρώ δώρο άδωρο που της τα είπες....

rQGhp3.png

Έτσι ακριβώς. Προς Θεού δεν είχα διάθεση να σχολιάσω και γενικώς το αποφεύγω ειδικά σε τέτοια θέματα. Ο μόνος που ανοίγω το στόμα μου να πω κάτι είναι ο άνδρας μου, παραπέρα μόκο. Όταν όμως γίνεται κουβέντα λές κάτι. Η ξερολιάση (σοβαρότατη πάθηση να ξέρετε) και η αδιαλλαξία, ενώ έβλεπε την άλλη μεριά, με έκανε έξω φρενών.... Και μιλησα επειδή αφορούσε το μωρό, σε άλλου είδους επιλογές και συζητήσεις, δεν εκφέρω άποψη.

Ναι εννοώ τα πολύ ζωηρά παιδάκια...

Και για να μην παρεξηγηθώ, έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτά που της είπες απλά θεωρώ δώρο άδωρο που της τα είπες....

Κι εγώ!!!Αλλά δεν άντεξα. Δηλάδη έλεος.....

Διαφημίσεις

Mamakoula διαβασα το ποστ και ειναι σαν να διαβασα την ιστορια συγγενικου παιδιου.

Μεγαλυτερο βεβαια σε ηλικια, το οποιο οχι μονο ειναι εντελως παρατημενο σε γιαγια, οχι μονο δεν ασχολειται κανεις μαζι του για να του μαθουν τα βασικα αλλα η γιαγια του ριχνει και καμια, βριζοντας το κιολας. Η μαλλον του μιλαει απαξιωτικα....

Εχω μιλησει και σε μαμα και σε γιαγια γιατι εχω το θαρρος και η απανηση ειναι: απο τη μαμα: ναι ναι θα ασχοληθω μαζι του.....

και απο τη γιαγια: δεν παλευεται αυτο παιδι! πολυ ζωηρο! αγριμι1

και οταν εξηγω οτι τα παιδια δεν φταινε αλλα κανουν οτι βλεπουν και λενε οτι τπυς λενε, εκεινη απαντα: μπα, αυτος απο μονος του τα ξερει.....

Κριμα! Τα λυπαμαι αυτα τα παιδακια!!!!

Ααα και εμενα υπερπροστατευτικη και υπερβολικη μα λενε.........

Καλυτερα υπεροπροστατευτικη και υπερβολικη παρα αδιαφορη και βιαιη.

Αυτοι οι γονεις σπερνουν καταιγιδες και θα θερισουν θυελλες!! Δυστυχως!

Καλυτερα υπεροπροστατευτικη και υπερβολικη παρα αδιαφορη και βιαιη.

Αυτοι οι γονεις σπερνουν καταιγιδες και θα θερισουν θυελλες!! Δυστυχως!

Πόσο δίκιο έχεις (δυστυχώς).

Έχω δει κατάληξη παιδιών που ζούσαν ανάλογες καταστάσεις και είναι θλιβερό αλλά δυστυχώς αναπόφευκτο.

Κι εγώ πριν γίνω μαμά όταν συζητούσα με φίλες και γνωστές για παιδιά και εξέφραζα απόψεις για την ανατροφή τους και τον τρόπο διαπαιδαγώγησης μου απαντούσαν "τι ωραία που είναι θεωρητικά! αν κάνεις παιδί θα δεις πόσο γρηγορα θα αλλάξεις γνώμη!" και έβγαινα από τη συζήτηση απλώς.

Τώρα πια έχει έρθει στη ζωή μου το κοριτσάκι μου και δεν μιλάω πια θεωρητικά.. αλλά αν ο άλλος δεν θέλει να ακούσει βρίσκει διακιολογίες του στυλ : "εσύ έχεις ένα γι' αυτό έχεις τόση υπομονή" και όταν γυρίζεις από τη δουλειά κουρασμένη και με την ψυχή στο στόμα που χρόνος να ασχοληθείς με το παιδί".

Στην απάντησή μου ότι μπορείς να απασχολείς το παιδί την ώρα που π.χ. μαγειρεύεις για να νιώθει ότι συμμετέχει και να μη σου γκρινιάζει απαντούν "και θα το έχω μεσ τα πόδια μου; βιάζομαι κι εχω κι άλλες δουλειές να κάνω"

- "ε, κάντες όταν κοιμηθεί..."

- "σιγά να μην ξενυχτύσω εγώ και να είμαι πτώμα την άλλη μέρα"

Γιατί νιώθω ότι μερικές γυναίκες κάνουν παιδιά απλά για να εκπληρώσουν τον κοινωνικό τους σκοπό???

Όταν αποφασίζεις να κάνεις παιδί πρέπει να είσαι έτοιμη να αλλάξει η ζωή σου.

Τα νεύρα σου, η κούρασή σου, ο χρόνος και ο΄χώρος σου είναι έννοιες έξω από το παιδί- γιατί παν' απ΄όλα είναι το παιδί!!!

Πότε ξεχνάμε οι γυναίκες ότι το χαμόγελο και η αγκαλιά του παιδιού σε ξεκουράζουν. Ότι το φιλί του σε ξεθυμαίνει. Ότι ο χρόνος παίρνει τη διάσταση του δικού του χρόνου και ο χώρος μετατρέπεται σε χώρο που ορίζουν οι δικές του ανάγκες?

Πότε θα σβήσουμε τις αντιλήψεις που επικρατούσαν παλαιότερα ότι το παιδί θέλει και ξ'υλο για να μάθει?

Ότι το παιδί μεγαλώνει μόνο του και δεν τρέχει και τίποτα αν το πούμε και "βλαμμένο"- καλύτερα να ετοιμάζεται για το τι θα αντιμετωπίσει στον έξω κόσμο.

Όλες αυτές οι απαρχιωμένες, αποτυχημένες και αντίθετες στη φύση τακτικές δυστυχώς δεν έχουν εκκλείψει- και μερικ΄'ες φορές νιώθω σαν την μύγα μες το γάλα αλλά το προτιμώ.

Προτιμώ να με λένε υπερπροστατευτική και μαλακή και να μεγαλώσω έναν ισορροπημένο και ευτυχισμένο άνθρωπο και αυτοπεποίθηση και αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους παρά να γίνω ένα με τη μάζα και βγάλω ένα παιδί με σκυμμένο κεφάλι και ξεσπάσματα θυμού και με χαμηλόδείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης.

Βλέπετε εγώ "δεν ξέρω, μεγαλώνω μόνο ένα"

(Συγγνώμη κορίτσια για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποστ αλλά χθες το βράδυ είχα αυτήν την κουβέντα και έπρεπε να τα πω κι εγώ κάπου να ξεθυμάνω)

Οι γονείς αυτού του παιδιού, σε αρκετά χρόνια, να είστε σίγουροι, ότι θα εισπράξουν ότι ακριβώς του έδωσαν και θα του δώσουν στην παιδική του ηλικία. Δυστηχώς, μαζί με αυτά τα "γαϊδούρια" που λέγονται γονείς, γιαγιάδες κλπ του παιδιού, θα εισπράξει και η υπόλοιπη κοινωνία ότι ακριβώς θα του μάθουν.

Συγνώμη, αλλά "τα πήρα" τώρα!!!! Θυμήθηκα και ανάλογη περίπτωση και φόρτωσα!!! Άντε πια με τους άχρηστους.

an1cHkX0ak00020MzA1OTAzZHw2NzE2ODE0M2RhfHotdXBlcm1hblwncyA1dGggYmlydGhkYXkgaW4.gif

Εχετε απολυτο δικαιο..

Δεν ειναι δυνατον ενα παιδι 4 χρ. να εχει ακομα πανες, να μην ξερει τα χρωματα, να μην ξερει να φαει, να μην μπορει να καθισει ουτε 5 λεπτα να παιξει, ναμην ξερει να φερθει, να βριζει με τις χειροτερς λεξεις οποιον του λεει κατι, να χτυπαει, να να να....

δεν ειναι δυνατον η μανα του να κρυβεται πισω απο την λεξη διαζυγιο, να πινει καφε απο το πρωι ως το βραδυ, να εχει το μυαλο της στα "γκομενικα", να λειε ψεματα για τα ωραρια εργασιας της, να εχει χρονο για να φτιαξει νυχια, να λεει συνεχως ποσο δυσκολο παιδι, να ριχνει ολες τις ευθυνες στους αλλους, να να να

Δεν ειναι δυνατον η γιαγια να εχει χρονο για μνημοσυνα και κουτσομπολια, να δερνει το παιδι γιατι δεν καθεται καλα, να του μιλαει απαξιωτικα, να του κρυβει τα παιχνιδια για να μην της λερωνει το σπιτι να να να.....

δεν ειναι δυνατον να πιστευουν οτι αυτο το παιδακι ειναι απο μονο του ζωηρο, απο μονο του αγριμι και ξερει τις βρισιες απο μονο του......

εχω φρικαρει με αυτη την κατασταση!!!!

Εχετε απολυτο δικαιο..

Δεν ειναι δυνατον ενα παιδι 4 χρ. να εχει ακομα πανες, να μην ξερει τα χρωματα, να μην ξερει να φαει, να μην μπορει να καθισει ουτε 5 λεπτα να παιξει, ναμην ξερει να φερθει, να βριζει με τις χειροτερς λεξεις οποιον του λεει κατι, να χτυπαει, να να να....

δεν ειναι δυνατον η μανα του να κρυβεται πισω απο την λεξη διαζυγιο, να πινει καφε απο το πρωι ως το βραδυ, να εχει το μυαλο της στα "γκομενικα", να λειε ψεματα για τα ωραρια εργασιας της, να εχει χρονο για να φτιαξει νυχια, να λεει συνεχως ποσο δυσκολο παιδι, να ριχνει ολες τις ευθυνες στους αλλους, να να να

Δεν ειναι δυνατον η γιαγια να εχει χρονο για μνημοσυνα και κουτσομπολια, να δερνει το παιδι γιατι δεν καθεται καλα, να του μιλαει απαξιωτικα, να του κρυβει τα παιχνιδια για να μην της λερωνει το σπιτι να να να.....

δεν ειναι δυνατον να πιστευουν οτι αυτο το παιδακι ειναι απο μονο του ζωηρο, απο μονο του αγριμι και ξερει τις βρισιες απο μονο του......

εχω φρικαρει με αυτη την κατασταση!!!!

Σαν να φωτογραφήσεις την κατάσταση που περιέγραψα!!!Η μαμά καμάρωνε που 2 μηνών το πήγε καταχείμωνο σε ταβέρνα βράδυ για να μην χάσει την έξοδο, όπως και καμάρωνε όταν εγώ είχα μια διαφωνία με τη μάνα μου που ακόμα δεν της αφήνω το παιδί να κοινηθεί έκεί βράδυ, και αυτή ήταν μπροστά, ότι αυτή από την αρχή δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον παρατήσει, όπως χαρακτηριστηκά τόνιζε, και να βγεί σε μπαρ..... Ανάλογα και η γιαγιά που μπροστά στη βόλτα δεν υπολογίζει τίποτα. Το πιο εκνευριστικό είναι ότι όταν βλέπουν το δικό μου μωρό και τη διαφορά στη συμπεριφορά λένε ότι και ο δικός τους στην ηλικία της το ίδιο ήταν και μετά αγρίεψε. Καμία σχέση φυσικά. Αυτό μόνο στη φαντασία τους ισχύει..

Φυσικά και το δικό τους ποτέ δεν ήταν έτσι γιατί δεν του επέτρεψαν να είναι έτσι και φυσικά το δικό μου δεν πρόεκιται να γίνει έτσι γιατ'ι το περιβάλλον που μεγαλώνει είναι τελείως διαφορετικό........Αλλά κι αν κάποια στιγμή δώ ανυσηχητικά στοιχεία στη συμπεριφορά του παιδιού σίγουρα δεν θα εφυσηχαστώ και σίγουρα δεν θα πω μόνο του τα έμαθε. Αλλά θα ψάξω να δω το λάθος μου. Λένε ότι τους δέρνει και ότι το έμαθε μόνο του το παιδάκι. ¨εχω τύχει μπροστά και του τις έχουν βρέξει στα χεράκια. κατά άλλα μόνο του το έμαθε. Και φυσικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ταπεινωτικό για ένα παιδί από το να το προσβάλλεις ή να το δέρνεις. Και παρά την αντίθετη άποχη των γονιών του ότι τίποτα δεν καταλαβαίνει, δυστυχώς πως να κρυφτείς π' τα παιδιά έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα................

..........και συγνώμη για τα ορθογραφικά που βγάζουν μάτι αλλά είμαι πολύ κουρασμένη και σαλταρισμένη και πατάω ότι νά ναι. Α, και αυτό με τα παιχνίδια το κάνει ειδικά ηγιαγιά και έχω φρικάρει. μήπως λέμε για τους ίδιους???πολλά κοινά στοιχεία.Η μήπως δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι???Να φανταστείτε του επιτρ΄'επει (μιλάμε για 18 μηνών παιδάκι) να παίζει μόνο μέσα στο πάρκο, για να μην της χαλάσει το σπίτι. Το ίδιο βέβαια και η μαμά.Φυσικά το παιδί ότι βρεί και φτάσει το κάνει λαμπόγυαλο. Το δικό μου πάλι, που δεν του απαγόρευσα ποτέ και μόλις ξεκίνησε να περπατάει, αγγίζει ελάχιστα πράγματα και το πιο περίεργο ??? ¨οτι πιάσει το βλέπει και μετά προσπαθεί να το βάλει στη θ΄ρση του χωρίς ποτέ να της έχω υποδείξει κάτι σχετικό.Ίσως να το έχει και το παιδί.Τι να πω...

Οχι mamakoula δεν μιλαμε για τους ιδιους δυστυχως..υπαρχουν πολλα καθαρματα που παιρνουν στο λαιμο τους αθωες ψυχουλες...

κριμα πολυ κριμα!!!!