Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κορίτσια θέλω τη βοήθειά σας

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Είμαι μία μαμά δύο παιδιών 21 και 8 μηνών. Έχω πάρει μία γυναίκα να μου κρατάει τα παιδιά. Είναι 73 ετών, συνταξιούχος του τεβε και μου ζήτησε πληρωμή 700 ευρώ για 5 ημέρες την εβδομάδα 8 ώρες την ημέρα. Της είπαμε ότι όλο τον Αύγουστο θα λείψουμε και ότι δε θα τη χρειαστούμε για τα παιδιά (θεωρώντας ως δεδομένο ότι δε θα την πληρώσουμε καθόλου αφού δε θα εργαστεί και εφόσον είναι συνταξιούχος και ήδη παίρνει σύνταξη και επίδομα) και αυτή μας άρχισε θεωρίες περί νόμιμου και 12 μισθοί και κάτι τέτοια. Λες και τα 700 ευρώ που της δίνουμε το μήνα δεν είναι μαύρα. Επίσης έχω να προσθέσω ότι από χαρακτήρα είναι ας τα να πάνε. Κουτσομπόλα, κακολογεί όλους τους πρώην εργοδότες της, κυκλοθυμική, το παίζει ακόμα νέα και μοντέρνα, μιλά καποιες φορές με αυστηρό τόνο στο 21 μηνών αγοράκι μου και επανειλλημένα εγώ και ο σύζυγος την έχουμε πιάσει να καπνίζει στο μπαλκόνι και να έχει δίπλα της και τα δυο παιδιά χεσμένα (και καλά δεν κατάλαβε ότι τα έκαναν πάνω τους). Επίσης να σημειώσω ότι από μόνη της επέλεξε να φεύγει καθημερινά 40 λεπτά νωρίτερα και σε παρατήρηση που της έγινε συμμορφώθηκε μόνο για μία μέρα και μετά πάλι τα ίδια. Δεν πλένει τα χέρια της αφού πάει τουαλέττα και μου ρίχνει συνέχεια μπηχτές για θέματα καθαριότητας του σπιτιού (καλά εσείς εδώ μέσα δεν τινάζετε τα χαλιά, φέρνετε γυναίκα να σας καθαρίζει κάθε 15 μέρες, τί πράγματα είναι αυτά κ.λ.π.)-ενώ η ίδια μου κάνει σχεδόν τίποτα από δουλειές και καθόλου μαγείρεμα (μαγειρεύω από βραδύς και για μας και για τα παιδιά). Αυτά και πολλά άλλα, θέλω ώρες να τα γράψω. Είμαι στα όρια μου να της επιτεθώ και με το σύζυγο σκεφτόμαστε μήπως είναι καλύτερρα να τη διώξουμε τώρα που είναι ακόμα αρχή (δουλεύει μόλις 1,5 μήνα σε εμάς). Από την άλλη σκεφτόμαστε και αν πέσουμε σε χειρότερη ή σε καμία που ζητάει 14 μισθούς και ένσημα κ.λ.π. Δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάτι τέτοιο δυστυχώς γιατί είμαστε και οι δυο μισθωτοί. Κορίτσια, βοήθεια, πείτε μου μία γνώμη...

Διαφημίσεις

ΜΠΡΑΒΟ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΣ ΕΔΕΙΧΝΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Εμεις στη γυναικα που εχουμε δινουμε 800 το μηνα για 5 μερες 7 με 4. Κ εμεις της δινουμε δωρα, αλλα οχι ενσημα. Δουλειες εμας μας ειχε πει απο την αρχη οτι δεν κανει, αλλα παντα βρισκω το σπιτι τακτοποιημενο κ ρουχα μου σιδερωνει κ στη μικρη μαγειρευει. Θελω να σου πω οτι ολες πανω κατω εκει περνουν, κ μαλιστα πολλες δινουν κ γυρω στα 600. Αν θελει ενσημα να ξερεις οτι ζηταν πιο λιγα, οποτε με τα ενσημα παλι εκει ερχεται το ποσο.

Εγω παντως νομιζω καλυτερα να τη διωξετε. Καταρχας δεν ειναι κ λιγο μεγαλη για δυο παιδια?? Εγω παντως δε θα αφηνα τα παιδια μου με εναν ανθρωπο που δεν εμπιστευομαι κ δε θα ηθελα να εχω γυρω μου κ για παρεα. Σκεψου οτι της εμπιστευεστε οτι πολυτιμοτερο εχετε κ μαλιστα τα παιδακια ειναι κ σε ηλικια πολυ σημαντικη για την περεταιρω αναπτυξη τους κ τη διαμορφωση του χαρακτηρα τους. Τωρα μαλιστα ειναι κ καλη περιοδος για να ψαξετε για γυναικα κ να αρχισει απο Σεπτεμβρη. Μην της πειτε τιποτα ακομα κ καντε μια ερευνα αγορας να δειτε τι μπορει να βρειτε κ απο σεπτεμβρη προτεινω να παρει ποδι..

Καλησπέρα.

Είμαι μία μαμά δύο παιδιών 21 και 8 μηνών. Έχω πάρει μία γυναίκα να μου κρατάει τα παιδιά. Είναι 73 ετών, συνταξιούχος του τεβε και μου ζήτησε πληρωμή 700 ευρώ για 5 ημέρες την εβδομάδα 8 ώρες την ημέρα. Της είπαμε ότι όλο τον Αύγουστο θα λείψουμε και ότι δε θα τη χρειαστούμε για τα παιδιά (θεωρώντας ως δεδομένο ότι δε θα την πληρώσουμε καθόλου αφού δε θα εργαστεί και εφόσον είναι συνταξιούχος και ήδη παίρνει σύνταξη και επίδομα) και αυτή μας άρχισε θεωρίες περί νόμιμου και 12 μισθοί και κάτι τέτοια. Λες και τα 700 ευρώ που της δίνουμε το μήνα δεν είναι μαύρα. Επίσης έχω να προσθέσω ότι από χαρακτήρα είναι ας τα να πάνε. Κουτσομπόλα, κακολογεί όλους τους πρώην εργοδότες της, κυκλοθυμική, το παίζει ακόμα νέα και μοντέρνα, μιλά καποιες φορές με αυστηρό τόνο στο 21 μηνών αγοράκι μου και επανειλλημένα εγώ και ο σύζυγος την έχουμε πιάσει να καπνίζει στο μπαλκόνι και να έχει δίπλα της και τα δυο παιδιά χεσμένα (και καλά δεν κατάλαβε ότι τα έκαναν πάνω τους). Επίσης να σημειώσω ότι από μόνη της επέλεξε να φεύγει καθημερινά 40 λεπτά νωρίτερα και σε παρατήρηση που της έγινε συμμορφώθηκε μόνο για μία μέρα και μετά πάλι τα ίδια. Δεν πλένει τα χέρια της αφού πάει τουαλέττα και μου ρίχνει συνέχεια μπηχτές για θέματα καθαριότητας του σπιτιού (καλά εσείς εδώ μέσα δεν τινάζετε τα χαλιά, φέρνετε γυναίκα να σας καθαρίζει κάθε 15 μέρες, τί πράγματα είναι αυτά κ.λ.π.)-ενώ η ίδια μου κάνει σχεδόν τίποτα από δουλειές και καθόλου μαγείρεμα (μαγειρεύω από βραδύς και για μας και για τα παιδιά). Αυτά και πολλά άλλα, θέλω ώρες να τα γράψω. Είμαι στα όρια μου να της επιτεθώ και με το σύζυγο σκεφτόμαστε μήπως είναι καλύτερρα να τη διώξουμε τώρα που είναι ακόμα αρχή (δουλεύει μόλις 1,5 μήνα σε εμάς). Από την άλλη σκεφτόμαστε και αν πέσουμε σε χειρότερη ή σε καμία που ζητάει 14 μισθούς και ένσημα κ.λ.π. Δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάτι τέτοιο δυστυχώς γιατί είμαστε και οι δυο μισθωτοί. Κορίτσια, βοήθεια, πείτε μου μία γνώμη...

Κάντε την ξού προτού γίνει τίποτα χειρότερο απο τις λερωμένες πάνες.

Εγώ όλα τα συγχωρώ αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη σε 73 ετών άτομο και μάλιστα στο ΜΠΑΛΚΟΝΙ.:?

Πές σε όλα τα μαγαζιά που πάς για ψώνια και γνωρίζεσε με άτομα οτι ψάχνεις γύναίκα για τα παιδιά και αυτοί θα το διαδώσουν και κάποια θα βρεθεί.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

Και εγώ θα σου πρότεινα να την διώξεις. Γιατί όταν η σχέση σας δεν είναι και τόσο καλή ή αρχίζει η ρήξη, τις επιπτώσεις κατά κύριο λόγο θα τις έχουν τα παιδιά σου και αυτά δεν φταίνε σε τίποτα.

Εγώ έχω απλά ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ νταντά, της δίνω 550 για 4 φορές την εβδομάδα από τις 8:30 - 17:30. Παρόλο που της είπα να μην κάνει δουλειές, και τα πιάτα πλένει, και την βεράντα καθαρίζει, και τα ρούχα μου απλώνει. Και θεωρώ το ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ πέρα από τις δουλειές είναι η τρίτη γιαγιά του μπέμπη. Τον αγαπάει τον λατρεύει.

... και εγώ θα την έδιωχνα... καλύτερα παιδικό, παρά έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις πώς τους συμπεριφέρεται όταν λείπεις...

Και άμα έχεις και τέτοια δείγματα... το συντομότερο ... το καλύτερο...

Σου εύχομαι γρήγορα να βρεις λύση...

2Niwp2.png

6PDKp2.png

Καλησπέρα.

Τι περιοχή μένεις;

Όντως στα 73 πόσες αντοχές έχει να έχει για δυο τόσο μικρά παιδιά; Με τέτοια συμπεριφορά επίσης.......Μπορείς να βάλεις αγγελία σε Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών ή σε ΙΕΚ και ΤΕ, για να μη σου πω ότι μπορείς να βρεις και μέσω του φόρουμ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

τα κορίτσια έχουν δίκιο, μην την κρατάς καθόλου.Ευτυχώς που σου έδειξε νωρίς δείγμα του χαρακτήρα της για να ξέρεις τι σου γίνεται.

και εγώ τη θεωρώ κάπως μεγάλη για τη φύλαξη των παιδιών σου αλλά πέρα από αυτό όταν διαπιστώνεις όλα αυτά που ανέφερες και έχει και απαιτήσεις ακόμα δεν ήρθε φαντάσου τι θα κάνει αργότερα ή μάλλον άστο να μην φανταστείς καλύτερα.

Και εγώ από το Σεπτέμβριο αναγκαστικά θα πάω τον μικρό μου βρεφονηπιακό σταθμό χωρίς να θέλω, αλλά το προτιμώ από το να έχω στο σπίτι μου μια άγνωστη με το μωρό μου.

Σκέψου και την λύση του παιδικού σταθμου.

Διαφημίσεις

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Σήμερα, μετά από συζήτηση αποφασίσαμε με το σύζυγο να τη διώξουμε το συντομότερο δυνατόν.

Μαριαλίνα, μένω Ηλιούπολη. Αν κάποια από εσάς γνωρίζει κάποια κοπέλα/κυρία που θα ήθελε να έρθει να με βοηθήσει, θα με βοηθούσε πολύ.

Σκέφτομαι να αναρτήσω και κάποιες αγγελίες σε σχολές όπως μου είπατε. Προσπαθώ να αποφύγω για κανένα χρόνο ακόμα τον παιδικό γιατί η μπέμπα μου είναι μικρή (8 μηνών) και ευπαθής στις ιώσεις (τον τελευταίο χειμώνα μόνο μου αρρώστησε τρεις φορές).

Νομίζω ότι είναι καιρός να πάρει πόδι!!

Εγώ έχω μία γυναίκα για τον γιο μου, της δίνω 600€ αλλά με 14 μισθούς (το είχαμε συμφωνήσει από την αρχή) και πληρώνεται κανονικά όσο λείπουμε.

Αλλά της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, το παιδί το προσέχει πολύ, μαγειρεύει όταν θέλουμε, σιδερώνει (από μόνη της) κλπ.

Δε λέω ότι δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Απλά εσένα σου μαζεύτηκαν... πολλά μαζί!!

Όσο για τα λεφτά, δε νομίζω ότι είναι πολλά, γιατί είναι 2 παιδιά.

Πάντως πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στο άτομο που στα κρατάει και, επίσης, να το συμπαθείς. Το είχα σκεφτεί όταν είχα δει μία πολύ καλή και ευπρεπή κυρία, αλλά για τα γούστα μου λίγο... ξυνή. Και σκέφτηκα: "Πως θα τη συμπαθήσει το παιδί αν δεν τη συμπαθεί η μαμά εξ' αρχής;"

ZS95p3.png  hcT0p3.png

700?!! 800?!?!

Σοβαρά δίνετε τόσα χρήματα σε γυναίκες για να κρατήσουν τα παιδιά;

Αυτό είναι κοντά... ένας μισθός. Ένας καλός μισθός αν υπολογίσει κανείς πως είναι "στο χέρι" και... μαύρα!

Συγνώμη για την έκπληξή μου.... δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα. Δεν ξέρω τι τιμές κυκλοφορούν στην αγορά... Αλλά μου φαίνονται πολλά! Και μου φαίνονται υπερβολικά για άνθρωπο 70+ ! Άντε να τα δώσω πες... σε καμιά κοπέλα που να έχει τελειώσει κάποιο συναφές αντικείμενο και να ξέρω πως θα τα απασχολήσει με διάφορες δραστηριότητες, πως θα έχει την όρεξη να παίξει μαζί τους, να τους μιλήσει, να φερθεί με υπομονή και φροντίδα.

Αλλά κάποιος με τόσο μεγάλη ηλικία... μου φαίνεται .... δεν ξέρω.... ..... ξαφνιάστηκα.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

καλημερα και απο μένα......θα σου κανω μονο μια ερωτηση......με βάση ποιο κρητηριο επέλεξες αυτη την κυρία να σου κρατάει τα παιδιά.....?λόγω του ότι τα πέρνει μάυρα?όλες οι κυρίες που κάνουν αυτη τη δουλειά τα πέρνουν μάυρα.....εκτος απο αυτες που το έχουν σπουδάσει και σου προσφέρουν πολυ περισσότερα απο οτι αυτη.....και εγω έχω μια κυρια που κρατάει την μικρη μου η οπόια είναι 14 μηνων η κυρία είναι 36 χρονων και δεν είμαι ευχαριστημένη.....φαντασου που είναι νεα....φυσικά όπως οι περισσότερες δεν κάνει δουλειες στο σπίτι....μονο το φαγητο της μικρής και μερικες φορες σιδερώνει τα ρούχα της....και γι αυτο θα πάω τη μικρη σχολειο....επίσης μπορεις να βάλεις εδω μέσα μια αγγελία για να βρεις μια κυρια η κοπέλα να στα κρατάει...αλλά το μεγαλο παιδι σου καλο είναι να το στειλεις σχολειο....μάλλον και τα δυο πρεπει να τα στειλεις....λιγοτερα θα πληρωνεις και θα εισαι και σίγουρη....τώρα είσαι σίγουρη πως αυτη είναι καλή με τα παιδιά σου?πρόσεχε......αυτά είναι τα πιο σημαντικά χρόνια για τα παιδιά.....έχεις ςμπιστοσύνη σε ένα άτομο που έρχεται καθαρά για να πάρει τα λεφτά?

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

Ο βασικός λόγος για την οποία την προσέλαβα ήταν ότι μου άρεσε πως χειριζόταν τα παιδιά μου (μπροστά μου). Τους γλυκομιλά και τους μιλά συνέχεια, τα παίζει, τους διαβάζει παραμύθια, χορεύει μαζί τους. Ετσι παρέβλεψα την ηλικία της. Βέβαια στην πορεία αποδείχτηκε ότι όταν είναι μόνη της, η συνεχής ομιλία της γίνεται κάπου κάπου και για τα βασικά. Το διαπϊστωσα αυτο ηχογραφώντας τη δυο φορές. Τελοςπάντων, πρόκειται για μια γυναίκα πολύ καπάτσα που ξέρει πως να δείχνει ένα τέλειο πρόσωπο νταντάς. Όχι πως κακομεταχειρίζεται τα παιδιά ή τα βρίζει (γιατί τότε θα είχε φύγει πετώντας) αλλά σίγουρα δεν είναι και αυτό που θέλει να δείξει, ότι τα λατρεύει, τα υπεραγαπά κ.λ.π.

κοίτα όλες τα ίδια κάνουν μπροστά σου δείχνουν έναν υπέροχο ανθρωπο.....λίγες είναι αυτες που μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.....πιο ζεστο ανθρώπινο....βάλε μια αγγελία εδω μέσα και με μερικες απο αυτες μπορεις να μάθεις αμεσως και ποσα χρήματα πέρνουν....

για μένα δεν δικαιολογείσαι...συγνωμη που στο λέω ευθαιως..... εδώ μια 60αρα και την απορίπτεις λόγω ηλικίας...αλλά έχεις σκεφτει και το άλλο...πες ότι αυτην ήταν η ιδανικη για τα παιδια σου ετσι...η τέλεια νταντα.... αν πάθει κατι αυτη την ώρα που προσέχει τα παιδια σου και πέσει ξερη....τα παιδια σου δεν κινδυνευουν μόνα τους?

1129643tvsq1yiqpw.gif

Κοιτα να δεις..

Πρωτον η κυρια αυτη ειναιι πολυ μεγαλη για να προσεχει οχι δυο αλλα και ενα παιδι.. αν η μαμα μου ηταν 73 ΕΝΝΟΕΙΤΕ οτι δεν θα την αφηνα να προσεχει το παιδι μου.

Πιστευω πως το 40 αντε 45 ειναι μαξιμουν ηλικια γι αυτη τη δουλεια.. Η μαμα μου ειναι 52 προσεχει μονο το Χαρη που ειναι εγγονι της και παλι κουραζετε..

Δευτερον.. Δεν εχει κανενα δικαιωμα να μιλαει αποτομα στα παιδια σου.. Ας το κανει στα δικα της παιδια η εγγονια.

Τριτον δεν εισαι αναγκασμενη να της δωσεις 12ο μισθο.. θα ησουν αν την ειχες στο ΙΚΑ.. Στα μαυρα δεν υπαρχει κανονας. Οτι συμφωνησεις.. Αν δεν της ειπες οτι θα πληρωνεται οταν δεν δουλευει και αυτη το υπεθεσε απο μονη της προβλημα της..

Τεταρτον διωξτην. Στο λεω σαν μαμα και σαν παιδαγωγος . Δεν εχει ουτε τα τυπικα προσοντα η σσυγκεκριμενη.

Και αν και το εχω ξαναπει το ξαναλεω.. συμφερει καλυτερα να πληρωνεις με την ημερα παρα με το μηνα.. Γιατι στανταρ καποιες μερες το μηνα θα κατσεις.. Γιατι να την πληρωνεις αδικα?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Καλημέρα, ακόμα την έχεις να σου κρατάει τα παιδιά σου?????

Το μη χειρον βέλτιστο παίζει αλλά όχι πάνω σε θέματα των παιδιών μας. Εδώ κοιτάμε μόνο το καλύτερο. Αν την κρατήσεις θα δεις πολλά περισσότερα ειδικά πάνω στην διαπαιδαγώγιση των παιδιών. Καταρχήν είναι πάρα πολύ μεγάλη ηλικιακά. Τα παιδιά θέλουν νέο και έμπειρο άνθρωπο, η καλύτερη ηλικία είναι 40-50.. Μην νομίζεις οτι δεν θα βρεις, ξεκινάς πρώτα από τον κύκλο των γνωστών και μετά πας αλλού. Ένας καλός τρόπος να βρεις νταντά είναι οι παιδικές χαρές. Εκεί μαζεύονται όλες τα πρωϊνά, μετά αγγελία και παρελαύνουν από το σπί καμιά 30αριά άτομα.

Καλή επιτυχία.

Κορίτσι μου επειδή έζησα ακριβώς την ίδια εμπειρία με μια λίγο μικρότερη γυναίκα από τη δική σου, αλλά με τα ίδια ελαττώματα και την κράτησα ένα χρόνο γιατί είχα το φόβο μη δεν βρω άλλη , σου λέω να τη διώξεις χθες.

Εγώ έστειλα το παιδί σε παιδικό, γιατι μετά την εμπειρία μου με τις γυναίκες δεν μπορούσα να εμπιστευθώ καμία και είμαι πολύ ευχαριστιμένη και λέω τι βλακεία έκανα που δεν το είχα στείλει από μωρό. Αν εσύ δεν θέλεις σταθμό , ψάξε να βρεις μια καλύτερη γυναίκα, το ξέρω ότι είναι δύσκολο, εξάλλου εκεί πατάνε και αυτές.

• 1 month later...

ΑΛΛΟ ΝΤΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΤΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΡΟΣΕΧΩ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟ ΟΥΤΕ ΣΙΔΕΡΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Εγω φετος ειχα μια υπεροχη κοπελα 35 χρονων.Τη μικρη την εβρισκα πιο χαρουμενη και απο οταν ηταν μαζι μας!!!!οσα χρημτα τησ εδινα δεν τα εκλαιγα καθολου αλλα συμφωνω με ΜΑΡΙΛΟΥ κατα τη γνωμη μου οποιος σου κραταει παιδια δεν πρεπει να εχει το νου του και σε αλλες δουλειες-Ηθελε να κανει δουλειες και δεν τηναφηνα-ηθελα να ασχολειται μονο με το μωρο.Λυπαμαι παρα πολυ που δεν μπορει φετος να ειναι μαζι μας και εχω κρατησει πολυ καλαες σχεσεις.Αν δεν βρεις καταλληλο ανθρωπο χιλιες φορες παιδικο!!!και μονο απο τα παιδια θα καταλαβεις ποιος ειναι ο καταλληλος

A14gp2.png

XEMvp2.png