Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αλλεργια στο αγελ.γαλα-αποριες

Recommended Posts

καλημερα σας.θελω να κανω μια ερωτηση που αφορα την κορη της φιλης μου.ειναι 35 μηνων κ εχει διαγνωσμενη αλλεργια στην πρωτεινη του αγελ. γαλακτος.επισης εχει αλλεργια στο σιταρι,αβγο (κροκο κ ασπραδι).πειτε μου τωρα...τι μπορει να φαει αυτο το παιδι??η αλλεργιολογος εκοψε ολα τα γαλακτοκομικα(προβιο,σογιας κλπ).

καπου ειχα δει οτι το υποαλλεργικο γαλα καλυπτεται απο καποια ταμεια.γνωριζει κανεις ποια ειναι η διαδικασια???

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Διαφημίσεις

Αυτο ειναι το θεμα που αντιμετωπιζουμε εδω και 1 μηνα...

Λοιπον να σου πω τι εχει γινει μεχρι στιγμης μηπως σε βοηθησω...

Προ μηνος αρχισαν στο Σισινι (17 μηνων) διάρροιες...σταματουσαν περιστασιακά με ειδικη διατροφη απο το σταθμο και μονο οταν κοβαμε το αγελαδινο γάλα...

Ειδικέ εξετάσεις κάναμε σημερα και την Παρασκευη θα εχουμε αποτελέσματα...ο γιατροςειπς πως μάλος αντιμετωπιζει δισανεξια στη λακτοζη 2ου βαθμου...αν το λέω σωστά...

Ειδικό γάλα μονο απο φαρμακειο S25 lactoz free...13.90 το κάθε κουτι και κρατάει 2- 3μερες...βία..αυτο ειναι ενα θεμα...

Παρουσιάστηκε πριν 30 μερες περιπου απο μια ιωση που περασε και δεν προλαβε η δεν μπορεσε ο οργανισμός του να ιαθει...δεν ειναι μονιμο-τα μονιμα φαινονται απο πιο νωρις...ετσι μας ειπε...

Πρεπει να γινουν ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθει η δυσανεξια...

Πάρτε και μια 2η γνωμη...δεν κανει κακο...

Γράψε ξανα νεα σας...περαστικά και ευχομαι να εχει κάνει λάθος εκτιμηση...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

σ'ευχαριστω πολυ.πραγματικα,η μονιμη αλλεργια φαινεται πιο νωρις.κ ειναι διαφορετικη η δυσανεξια στη λακτοζη απο την αλλεργια στην προτεινη.η τωνια εχει κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις κ ραστ τεστ κ ολα οσα χρειαζονται.οχι μονο 2η,αλλα εκατο γνωμες πηρε η φιλη μου,που ειναι υποχονδρια με το παιδι οπως κ εγω κ ψαχνει τα παντα καλα.της εδωσαν το πεπτιμελ τζουνιορ της νεστλε,αλλα δεν μπορει να το βρει ευκολα κ ειναι κ ακριβω,κ επειδη καπου ειχα διαβασει οτι καλυπτεται απο το ταμειο,γι αυτο ρωταω.το σεπτεμβριο θα κανει εισαγωγη για "προκληση" δηλ θα μεινει δυο μερες στο νοσοκομειο να της χορηγησουν ολες τις ουσιες που ειναι αλλεργικη κ να φτιαξουν διαιτολογιο.μεχρι τωτε ομως τι γινεται??

εχει καμια εμπειρια απο προκληση??

αγγελουδια,περαστικα σας ευχομαι...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

Ναι οπως τα λες μιλάμε για κάτι διαφορετικό...για χτυπα στον γουγλι...(google) να δεις τι θα σου βγάλει...

Περαστικά και αγυριστα...ναι τωρα κατάλαβα τι εννοεις...

Περαστικά πολλά και απο μας το Σισινι δηλαδη...ομοιοπαθων ελαφρως...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

καλημερα σας.θελω να κανω μια ερωτηση που αφορα την κορη της φιλης μου.ειναι 35 μηνων κ εχει διαγνωσμενη αλλεργια στην πρωτεινη του αγελ. γαλακτος.επισης εχει αλλεργια στο σιταρι,αβγο (κροκο κ ασπραδι).πειτε μου τωρα...τι μπορει να φαει αυτο το παιδι??η αλλεργιολογος εκοψε ολα τα γαλακτοκομικα(προβιο,σογιας κλπ).

καπου ειχα δει οτι το υποαλλεργικο γαλα καλυπτεται απο καποια ταμεια.γνωριζει κανεις ποια ειναι η διαδικασια???

Ίσως να μπορεί να δοκιμάσει κατσικίσιο (ή πρόβειο) γάλα, κατά προτίμηση βιολογικό.

Δοκιμάζουν και βλέπουν ή ρωτούν πρώτα κάποιον γιατρό/διατροφολόγο/παιδίατρο... ;

Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα με το γάλα σόγιας ... ; Καμία σχέση με το αγελαδινό, είναι ... σαν να λέμε... όσπριο!

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

το γαλα σογιας σχετιζεται με αλλη αλεργια στα οσπρια-ξηροκαρπια κλπ,την οποια επισης εχει.προβιο δεν δοκιμαζουν απο φοβο για αλλεργικο σοκ (απ οτι μου ειπε επειδη ισως να ειναι γενικα στην προτεινη του γαλακτος κ οχι μονο στο αγελαδινο).μεχρι τωρα επινε αλμιρον πεπτι mct ενα ελεινο γαλα με τη μυρωδια ψοφιου ψαριου,το οποιο ομως καλυπτει βρεφη μεχρι 6 μηνων απο αποψη βιταμινων κ θερμιδων.προσφατα εμαθε η φιλη μου οτι υπαρχει κ 2ης βρεφ ηλικιας το ιδιο γαλα,αλλα η μικρη δεν το εβαλε καν στο στομα της...εχει δοκιμασει ολα τα γαλατα του εμποριου.κ εχει παει σ'ολων των ειδικοτητων που σχετιζονται γιατρους,ακομα κ γαστρεντερολογο..ειναι τοσο περιορισμενες οι επιλογες,ειδικα στο απογευματινο..

Η κόρη μου έχει αλλεργία στην πρωτείνη του αγελαδινού γάλακτος από την ηλικία των 15 μηνών περίπου.Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν μας απαγόρευσαν οτιδήποτε είχε σχέση με το αγελαδινό ακόμα και σε αμελητέα ποσοτήτα. Στην αρχή θυμάμαι μας απαγόρευσαν οποιοδήποτε προιον του εμπορίου και ας δεν περιείχε στα συστατικά του κάτι που να σχετιζεται με το γάλα.

Αν τα ποσοστά αλλεργίας είναι υψηλα, αν το παιδί έχει αλλεργία και στην λακτοσφαιρίνη-β και στην λακταλβουμίνη-α τότε ο αλλεργιολόγος έχει χρέος να απαγορεύσει ρητά την λήψη "υποπτων" τροφών. Το κατσικίσιο ή το πρόβειο ακόμα και η σόγια σχεδόν πάντα στο τελικό επεξεργασμένο προιον περιέχει μια αμελητέα ποσότητα λακτόζης που ναι μεν είναι μηδενική σε συγκριση με αυτή των προϊόντων αγελαδινού μπορεί όμως να προκαλέσει αντίδραση οργανική στο παιδί που πάσχει από αλλεργία και να προκαλέσει έξαρση της αλλεργίας και στη χειρότερη περίπτωση αλλεργικό σοκ.

Όσον αφορά για τα ταμεία θα σου πω οτι το ΤΕΒΕ καλύπτει το 100% της τιμής του υποαλλεργικού γάλακτος. Αρκεί να χορηγηθεί ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο και να προσκομηθεί στο ΤΕΒΕ μαζί με το τιμολόγιο αγοράς των γάλατων από το φαρμακείο. Το ΤΕΒΕ χορηγεί μόνο των αριθμό γαλάτων που αναγράφεται στην ιατρική γνωμάτευση και όχι παραπάνω. Τώρα όσον αφορά για ΙΚΑ, ΟΓΑ κτλ δεν ξέρω την διαδιακασία. Με μια τηλεφωνική επικοινωνία με το ταμείο μπορεί η φίλη σου να ενημερωθεί για να μην πληρώνει αφού μπορεί να τη καλύψει το ταμείο της γιατί γνωρίζω καλά οτι το κόστος των γαλάτων είναι μεγάλο.

Ελπίζω να σε βοήθησα, ότι άλλο χρειαστείς θα είμαι στη διάθεση σου.:)

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

κικνακι,ευχαριστω.εγω εχω τεβε,η φιλη μου ικα κ ιντεραμερικαν.αφου χορηγει το τεβε,ισως κατι να δινει κ το ικα.να της πω να το ψαξει..ξερεις αν το τεβε χορηγει κ το αντιαναγωγικο???η μονο το αντιαλλεργικο επειδη ειναι "σπανια"περιπτωση???/

η αλλεργια της διαγνωστηκε αν δεν κανω λαθος οταν ηταν 6 μηνων κ ηταν στο 2 νομιζω.τους ειχαν πει τοτε οτι θα φυγει στο χρονο,αλλα στο χρονο πηγε στο 4 νομιζω κ κατι...δεν συγκρατησα νουμερα,θα ξαναρωτησω κ θα πω.μετα μια ανεβαινε κ μια κατεβαινε,χωρις να πεσει ποτε στα φυσιολογικα.κ μετα σε καποιες εξετασεις εκανε κ τεστ για αλλες ουσιες κ βρεθηκε θετικη στα υπολοιπα που λεω,σε μερικα πολυ μεγαλο βαθμο.με αποτελεσμα να μη μπορει να φαει πανω απο το ενα τριτο των τροφων..κ η μανουλα φιλεναδα μου εχει σκασει,φυσικα...εχει γινει κ δυσκοιλια η μικρη,πινει dufalac κ nujol με το κιλο (της δωσαν μια δοσολογια τεραστια κ παλι δουλεια δεν κανει) εσυ τι του δινεις του μικρου να τρωει??γαλα??ευχαριστω

theolvas συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά έλειπα το Σαβ/κο και δεν είχα πρόσβαση σε ιντερνετ.

Λοιπόν να σου πω την αλήθεια δε γνωρίζω αν το ΤΕΒΕ χορηγεί το αντιαναγωγικό γάλα. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση όμως είναι πάθηση που καλύπτεται από το ταμείο (όσον αφορά εξετάσεις κτλ) άρα γιατί να μην καλύπτει και το ειδικό γάλα που δίνεται σε πάσχουσα παιδιά από ΓΟΠ? Ρώτα καλύτερα στο ΤΕΒΕ και θα ενημερωθείς πληρέστερα και με ακρίβεια.

Όσον αφορά για την αλλεργία ναι η αλήθεια είναι οτι δεν παιρνάει γρήγορα. Συνήθως αν εμφανιστεί σε μικρή ηλικία κάτω του ενός έτους υποχωρεί εώς εξαφανίζεται μέχρι και την ηλικία του 1 έτους περίπου. Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Εξαρτάται από τον οργανισμό του παιδιού, άλλες παράλληλες αλλεργίες, το ποσοστό της αλλεργίας κ.α

Στην αρχή μπορεί να εμφανιστεί με ένα μικρό ποσοστό και να βρίσκεται στην κλίμακα 1 με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να αυξηθεί να φτάσει μέχρι και επίπεδο 5 (σπάνια θέλω να πιστεύω). Επειτα αφού φτάσει στο ανώτατο όριο σιγά σιγά υποχωρεί ώσπου εξαφανίζεται. Αυτό όλο το ανεβοκατέβασμα της τιμης μπορεί να πάρει από 1~7 περίπου χρόνια.

Εμείς φτάσαμε μέχρι επίπεδο 3 με κάποιες αλλεργίες σε αυγό και μοσχάρι με μικρά ποσοστά που ούτε σημασία τις δώσαμε , εννοώ να βγάλουμε από τη διατροφή του παιδιού μου τις συγκεκριμένες τροφές.

Σε λίγους μήνες κλείνουμε τα 4 χρόνια που είμαστε παρέα με την αλλεργία και βέβαια τώρα είμαστε σε καλό δρόμο αφού πέφτουμε σε επίπεδο από 3 σε 2 το ολικό γαλά και από 2 σε 1 τα παράγωγα του. Ελπίζω να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων στις επόμενες εξετάσεις.

Τέλος εμείς πίνουμε το alimiron pepti εδώ και 2 χρόνια περίπου. Η αλήθεια είναι οτι τα υποαλλεργικά γάλατα προκαλούν μια δυσκοιλιότητα αλλά η δυσκοιλίοτητα μπορεί να προκαλείται και από την ίδια την αλλεργία. Εμείς την δυσκοιλίοτητα(ήπια μορφή) την ξεπέρασαμε με τη διατροφή της αν κατάλαβα σωστά οτι αυτό με ρωτάς αν όχι εξήγησε το μου.

Ελπίζω να σε βοήθησα.:)

Καλησπερα και απο εμενα. Εχω ενα γιο το Νικόλη μου που τώρα είναι 2,5 ετών αλλά παρουσιάσε αλλεργια στο γάλα αγελάδος όταν ήταν 4 μηνών. Η αλλεργια στο γάλα αγελάδος παρουσιάζει από ότι γνωριζω δηλαδη 3 διαφορετικά συμπτώματα τοπικη δερματίτιδα (εκζεμα), εντερικά προβλήματα (αίμα στα κόπρανα του παιδιού) και καθυστέρηση στην αναπτύξη του. Εμεις ευτυχώς παρουσιάσαμε το πρώτο σύπτωμα και από τοτε μέχρι σημέρα πίνουμε το καταπληκτικό γαλά ΝΕΟCATE (είναι πολύ απαίσιο γαλα) Ολα τα ταμεία από οτι ξέρω και το ΙΚΑ το καλύπτουν γιατί είναι το πιο ακριβο υποαλλεργικό γαλα που κυκλοφορεί 55 ευρω το μικρο κουτακι (κυκλοφορει σε σκόνη). Την εποχή που πίναμε μόνο γάλα γιατί μετα την αλλεργία καθυστερήσαμε πολύ να ξεκινησουμε τις τροφές χρειαζόμουν 550 ευρώ το μήνα μόνο για γάλα!!!!! (Στον φαρμακείο τον πληρωνα και ακομα τον πληρωνω με επιταγες).

Φυσικά τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο αλλά και πάλι η αλλεργία δεν μας πέρασε. Για το φαγητό και για την δυσκοιλιότητα που παρουσίασε του εχω δοκιμάσει διάφορα ακομα του δίνω φρουτοκρεμα (αν και τωρα την έχει βαρεθεί) του δίνω ροδάκινα και σταφιδές και δαμάσκηνα (βοηθάνε πολύ) τουλάχιστον στο δικό μου παιδί.

Το απόγευμα του δίνω ψωμακι με σπιτική μαρμελάδα σταφιδόψομο ελαιοψωμο και αλλα.

Ακομά και στο Ψάρι έχει δυσανεξία

Αλλα τι να κάνουμε έχουμε μάθει να ζούμε έτσι και πανω από όλα έχω φροντίσει να μην νιώθει ότι το παιδί μου έχει πρόβλημα !!!!!

Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι ευχαριστώς να δώσω πληροφορίες!!!

Μάθε να ακούς το παιδί σου απο αυτά μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι γονείς

Διαφημίσεις

Η κόρη μου έχει αλλεργία στην πρωτείνη του αγελαδινού γάλακτος από την ηλικία των 15 μηνών περίπου.Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν μας απαγόρευσαν οτιδήποτε είχε σχέση με το αγελαδινό ακόμα και σε αμελητέα ποσοτήτα. Στην αρχή θυμάμαι μας απαγόρευσαν οποιοδήποτε προιον του εμπορίου και ας δεν περιείχε στα συστατικά του κάτι που να σχετιζεται με το γάλα.

δηλαδη μπορεί ενα παιδι που δεν εχει παρουσιασει αλεργία μεχρι 15 μηνων να παρουσιασει μετά; μεχρι ποια ηλικια υπάρχει αυτος ο κινδυνος;

Βρε κοριτσια η αλλεργια στο γαλα εχει συμπτωμα τους εμετους?? Εμενα το μωρακι μου γεννηθηκε προωρα στις 33 εβδομαδες και μεχρι πριν λιγο καιρο επινε το ΝΑΝ για προωρα. Απο την ημερα που ξεκινησε το ναν για κανονικα μωρα αρχισαν και οι εμετοι. Μεσα στην εβδομαδα εχω ραντεβου για υπερηχο για γοπ, αν και ο γιατρος λεει οτι η γοπ φαινεται συνηθως απο την αρχη οταν γεννηθει το παιδι. Υπαρχει περιπτωση να ειναι αλλεργια?? Εχει η αλλεργια στο γαλα συμπτωμα τον εμετο??

στον ανηψιό μου 3 μηνών παρουσιάστηκε λλεργία στο γάλα. μπήκανε στο νοσοκομείο... απο τότε εξετάσεις κόντρα εξετάσεις. τελικά... πίνει γάλα από το φαρμακείο ειδικό, δεν τρώει γαλακτοκομικά προιόντα, όταν ξεκίνησε στερεά τροφή έτρωγε μόνο κολοκύθι, καρότο, πατάτα, αρνί. κρεμα είδική από χαρούπι (πάλι από το φαρμακείο). τώρα είανι 23 μηνών, έχει ξεκινήσει κοτόπουλο και μοσχάρι. όχι ζυμαρικά, όχι ψάρι φυσικά όχι αυγό. όχι γαλακτοκομικά, όχι ξηρούς καρπούς, όχι ψωμί (μόνο το ειδικό από το φαρμακέιο.

σου προτείνω να τηλεφωνήσεις στο παιδικό νοσοκομείο της πεντέλης, να κλέισεις ραντεβού με τους αλλεργιολόγους, να κάνουν εξετάσεις στο παιδί να δει τι το ενοχλεί και τι όχι. εκεί θα σου γράφουνε στο βιβλιάριο και το "ειδικό" γάλα που πρέπει να πίνει.

age.png

δηλαδη μπορεί ενα παιδι που δεν εχει παρουσιασει αλεργία μεχρι 15 μηνων να παρουσιασει μετά; μεχρι ποια ηλικια υπάρχει αυτος ο κινδυνος;

Η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Γνωρίζω αρκετούς ενήλικους που παρούσιασαν αλλεργία συνήθως εποχιακές (ρυνήτιδα κτλ) σε ηλικία άνω των 25 ετών. Επίσης φίλη μου παρούσιασε τροφική ηλικία σε γάλα αγελάδος και ντομάτα όταν ήταν 20 ετών.

Βρε κοριτσια η αλλεργια στο γαλα εχει συμπτωμα τους εμετους?? Εμενα το μωρακι μου γεννηθηκε προωρα στις 33 εβδομαδες και μεχρι πριν λιγο καιρο επινε το ΝΑΝ για προωρα. Απο την ημερα που ξεκινησε το ναν για κανονικα μωρα αρχισαν και οι εμετοι. Μεσα στην εβδομαδα εχω ραντεβου για υπερηχο για γοπ, αν και ο γιατρος λεει οτι η γοπ φαινεται συνηθως απο την αρχη οταν γεννηθει το παιδι. Υπαρχει περιπτωση να ειναι αλλεργια?? Εχει η αλλεργια στο γαλα συμπτωμα τον εμετο??

Ο εμετός είναι ένα από τα γαστρεντερικά συμπτώματα της αλλεργίας όπως θα δεις και στο λινκ που σου παραθέτω παρακάτω.

http://www.mednutrition.gr/content/view/2037/161/

Αυτό δε σημαίνει όμως οτι το παιδί σου πάσχει από αλλεργία. Μπορεί να είναι ΓΟΠ ή μια δυσανεξία. Ακόμα μπορεί να "διορθωθεί" με την αλλαγή του γάλακτος. Το καλύτερο όμως είναι να επισκεφθείς τον κατάλληλο ιατρό ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος να διαγνώσει και να θεραπεύσει αν κρίνεται απαραίτητο το παιδί σου.

Καλά αποτέλεσματα να έχετε.:)

Διαφημίσεις

Γειά σας,

εμείς έχουμε πρόβλημα δυσκοιλιότητας απο τον οκτώμβριο και βάση αλλεργιολόγου με patch-test,η κόρη μου (2 ετών) έχει ευαισθησία στο γάλα και αυγό.

Οπότε μας απαγόρευσε γιαούρτια,κασέρι,βούτυρο κ.τ.λ.

Και πέρνουμε το PEPTAMEN Jounior Nestle.Με γνωμάτευση του αλλεργιολόγου το καλύπτει το ταμείο (δημοσίου).

Πρέπει να κάνουμε υπομονή 8 βδομάδες,για να δούμε τελικά αν οφείλετε στα γαλακτοκομικά προιόντα. Κάναμε και εξετάσεις αίματος,για να δείξει άν τελικά είναι αλλεργική, αλλά δεν έχουν βγεί.

Εγώ προσωπικά δεν νομίζω να έχει αλλεργία στο γάλα. Απλά είναι πιό ευαίσθητο το εντερό της σε αυτές τις τροφές,που της δημιουργούν δυσκοιλιότητα.Αν ήταν αλλεργική θα έκανε εμετό η θα είχε κάποια ένδηξη στο δέρμα της!!!

• 3 weeks later...

Κορίτσια αν ξέρετε κάτι από προσωπική εμπειρία πείτε μου σας παρακαλώ. Η κόρη μου, χρόνισε πριν από λίγες μέρές, δεν έχει φάει ποτέ κρέμες-γιαούρτι γιατί όταν πήγαμε να τα ξεκινήσουμε (την κρέμα 6 μηνών και το γιαούρτι 7 μηνών) τις τα έδωσα 1-2 φορές αλλά ακολούθησε εμετός. Επίσης 1-2 φορές έχει γλείψει παγωτό βανίλια κι έχει κάνει εμετό και τελος χτες βράδυ έφαγε λίγο πίτσα με τυρί κι ύστερα από μερικές ώρες έκαντε τελικά εμετό. Σήμερα μίλησα με τον γιατρό μου και τελικά με παρέπεμψε σε αλλεργιολόγο. Τί λέτε να είναι; Eίχε καμιά κανένα παρόμοιο θέμα με το μωράκι της; Σας ευχαριστώ.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Κορίτσια αν ξέρετε κάτι από προσωπική εμπειρία πείτε μου σας παρακαλώ. Η κόρη μου, χρόνισε πριν από λίγες μέρές, δεν έχει φάει ποτέ κρέμες-γιαούρτι γιατί όταν πήγαμε να τα ξεκινήσουμε (την κρέμα 6 μηνών και το γιαούρτι 7 μηνών) τις τα έδωσα 1-2 φορές αλλά ακολούθησε εμετός. Επίσης 1-2 φορές έχει γλείψει παγωτό βανίλια κι έχει κάνει εμετό και τελος χτες βράδυ έφαγε λίγο πίτσα με τυρί κι ύστερα από μερικές ώρες έκαντε τελικά εμετό. Σήμερα μίλησα με τον γιατρό μου και τελικά με παρέπεμψε σε αλλεργιολόγο. Τί λέτε να είναι; Eίχε καμιά κανένα παρόμοιο θέμα με το μωράκι της; Σας ευχαριστώ.

παρόμοιο θέμα έχει ο ανηψιός του άντρα μου, όπως έχω προαναφέρει. προτέινω να κλείσετε ραντεβού στο αλλεργιολογικό του παίδων πεντέλης. εκεί θα σας κάνουν όλα τα tests που χρειάζονται (ψάρι, αυγό, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά κλπ κλπ) και θα σας πούνε.

age.png

ismeni σ΄ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σου στην... αγωνία μου... Να σημειώσω επίσης εδώ ότι τη θηλάζω, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

και η κουνιάδα μου θήλαζε. ίσως χρειαστέι κι εσύ να κόψεις τα γαλακτοκομικά προιόντα ή ότι ενοχλεί τη μικρή. θα στα πουν ολα εκεί.

age.png

• 1 month later...

Kαλησπερα,εμας ο γιος μας(19 μηνων) περνει το neocate advance 56 ευρο..καλυτερο απο το neocate το απλο,δεν χρειαζεται να βαλουμε μελι για να το δεχτει.Επισης επειδη ειναι εμπλουτισμενο η δοση ειναι μια μεζουρα ανα 3 μεζουρες νερο..περαστικα σε ολα τα παιδακια..

απ οτι βλεπω εμεις που ειχαμε μονο πολυ εντονους κολικους και αλλαξαμε 4 γαλατα :mad::mad::mad::mad: μεχρι να καταληξουμε στο almiron pepti που εχει 20εurw το κουτι ειμαστε τυχεροι!!!!!! :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: τι να πω ελπιζω καποια στιγμη να το ξεπερασουμε και να τρωει οτι θελει αφοβα! :roll::lol::-):cool::cool:

6Eujp3.png svAfp3.png

Καλησπερα και απο εμενα. Εχω ενα γιο το Νικόλη μου που τώρα είναι 2,5 ετών αλλά παρουσιάσε αλλεργια στο γάλα αγελάδος όταν ήταν 4 μηνών. Η αλλεργια στο γάλα αγελάδος παρουσιάζει από ότι γνωριζω δηλαδη 3 διαφορετικά συμπτώματα τοπικη δερματίτιδα (εκζεμα), εντερικά προβλήματα (αίμα στα κόπρανα του παιδιού) και καθυστέρηση στην αναπτύξη του. Εμεις ευτυχώς παρουσιάσαμε το πρώτο σύπτωμα και από τοτε μέχρι σημέρα πίνουμε το καταπληκτικό γαλά ΝΕΟCATE (είναι πολύ απαίσιο γαλα) Ολα τα ταμεία από οτι ξέρω και το ΙΚΑ το καλύπτουν γιατί είναι το πιο ακριβο υποαλλεργικό γαλα που κυκλοφορεί 55 ευρω το μικρο κουτακι (κυκλοφορει σε σκόνη). Την εποχή που πίναμε μόνο γάλα γιατί μετα την αλλεργία καθυστερήσαμε πολύ να ξεκινησουμε τις τροφές χρειαζόμουν 550 ευρώ το μήνα μόνο για γάλα!!!!! (Στον φαρμακείο τον πληρωνα και ακομα τον πληρωνω με επιταγες).

Φυσικά τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο αλλά και πάλι η αλλεργία δεν μας πέρασε. Για το φαγητό και για την δυσκοιλιότητα που παρουσίασε του εχω δοκιμάσει διάφορα ακομα του δίνω φρουτοκρεμα (αν και τωρα την έχει βαρεθεί) του δίνω ροδάκινα και σταφιδές και δαμάσκηνα (βοηθάνε πολύ) τουλάχιστον στο δικό μου παιδί.

Το απόγευμα του δίνω ψωμακι με σπιτική μαρμελάδα σταφιδόψομο ελαιοψωμο και αλλα.

Ακομά και στο Ψάρι έχει δυσανεξία

Αλλα τι να κάνουμε έχουμε μάθει να ζούμε έτσι και πανω από όλα έχω φροντίσει να μην νιώθει ότι το παιδί μου έχει πρόβλημα !!!!!

Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι ευχαριστώς να δώσω πληροφορίες!!!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 5 ΜΗΝΩΝ. ΕΔΩ ΚΑΙ 1 1/2 ΜΗΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑΜΕ ΩΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΟΣ (ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΣΤΣ - ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ - ΕΙΧΕ ΥΔΑΡΗ ΚΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΝΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ- ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΕΠΙΣΗΣ Κ ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ).ΤΩΡΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟ NEOCATE , ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΨΗ ΠΟΥΡΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΟΥΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ? ΒΛΕΝΝΕΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ...

• 4 weeks later...
ismeni σ΄ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σου στην... αγωνία μου... Να σημειώσω επίσης εδώ ότι τη θηλάζω, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

αγαπητή filaki,

να σου πω τι μου είπε εμένα η παιδίατρός μου αναφορικά με τις αλλεργίες και το θηλασμό: εάν ένα μωρό έχει αλλεργία σε κάτι και η μητέρα του συνεχίσει να το θηλάζει, σταδιακά η αλλεργία του θα εξαληφθεί, τουλάχιστον δεν θα μείνει μόνιμα. Βασική προϋπόθεση είναι να μην καταναλώνει και η μητέρα του τα προϊόντα αυτά στα οποία υπάρχει η υποψία της αλλεργίας.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κοιτάξεις και σε εναν αλλεργιολόγο. Αν πιστεύεις ότι έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα ή σε κάποια προτεϊνη του, καλό θα είναι να δοκιμάσεις κατσικίσια ή πρόβεια τυριά. Σε διαβεβαιώ ότι είναι πιο γευστικά καθώς έχουν πιο πολλά λιπαρά. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω ότι είναι το ίδιο και τα γιαούρτια και το γάλα...

Δοκίμασε μια πίτσα με τυρί κατσικίσιο (γραβιέρα κτλ) και με αλλαντικά που δεν έχουν προτεϊνη γάλακτος. Αυτό θα το βρεις αν κοιτάξεις στα έτοιμα (συσκευασμένα αλλαντικά) στα συστατικα τους. Είναι σίγουρο ότι θα αρέσει η πίτσα στο παιδί και έτσι θα δεις αν θα την δεχτεί. Συνήθως τα κατσικίσια και πρόβεια δεν προκαλούν αλλεργίες. Και είναι και καλύτερα για τον οργανισμό!