Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αμοιβη γιατρου ΤΕΒΕ

Recommended Posts

Ηθελα να κανω μια χαζη μεν ερωτηση αλλα που με απασχολει ιδιαιτερα.

Ο γιατρος μου, ειναι ο γιατρος μου του ΤΕΒΕ.

Ξεγενναει μονο στο ΙΑΣΩ οποτε αναγκαστικα παω στο ΙΑΣΩ.

Ο γιατρος μου απο την στιγμη που ειναι του ΤΕΒΕ πρεπει ή δεν πρεπει να αμοιφθει ?

Δεν μου εχει κανει μεχρι τωρα απολυτως καμια αναφορα σε αμοιβη και δεν ξερω καθολου τι πρεπει και τι δεν πρεπει.

Βεβαια εγω το εχω υπολογισει στα εξοδα γιατι απ'οτι ξερω στο ΙΑΣΩ γενικως παιρνουν οσα δινεις και στο δωματιο.. αλλα θελω να ξερω αν επειδη ειναι του ΤΕΒΕ πρεπει ή οχι να αμοιφθει ξεχωριστα.

... θα είσαι πάντα υπεύθυνος γι'αυτό που έχεις εξημερώσει ...

Διαφημίσεις

Δεν το έχω ψάξει για γέννα γιατί ο γιατρός που είχα δεν ήταν στο ΤΕΒΕ. Αλλά τη μικρή που την πηγαίνω στον παιδίατρο που τυχαίνει να είναι και στο ΤΕΒΕ τον πληρώνω όταν κάνουμε τα εμβόλια. Επισκέψεις στο βιβλιάριο δε γράφει γιατί μου είπε ότι το ΤΕΒΕ τους δίνει 1? για κάθε επίσκεψη. Από τότε επιμένω να παίρνει την επίσκεψη τουλάχιστον στο εμβόλιο. Είναι πολύ καλός και δεν παίρνει κάθε φορά επίσκεψη εκτός κι αν πρόκειται να κάνουμε εμβόλιο. Τώρα για τη γέννα σίγουρα θα αμοίβεται ο γιατρός πέρα από αυτά που δίνει το ΤΕΒΕ.

[URL="http://ticker.7910.org/eng"][/URL][URL="http://ticker.7910.org/eng"][IMG]http://ticker.7910.org/an1cCDC0g410010MzU4NzIzZGp8NDMyOTdkYXxvdXIgcHJlY2lvdXMgR2VvcmdpYSBpcw.gif[/IMG][/URL]

εγω στον παιδιατρο δεν πληρωνω επισκεψη οταν πηγαινω στο ιατρειο του για οτιδηποτε ειτε εμβολιο ειτε εξεταση , πληρωνω μονο αν θελω επισκεψη στο σπιτι, ο καθενας λεει οτι θελει μου φαινεται ο οφθαλμιατρος ενω ειναι στο τεβε πηρε 20 ευρω γιατι λεει οτι δεν καλυπτεται πληρως απο το τεβε.

Διαφημίσεις

Εγω στο γιατρο του ΤΕΒΕ πηγαινα για να μου γραφει τις εξετασεις. Οταν ειχα μια δευτερη εγκυμοσυνη (που κατεληξε σε παλινδρομη) και πηγα για μια δευτερη γνωμη, μου εκανε κολπικο υπερηχο στο ιατρειο και τον πληρωσα (75Ε).

Οσον αφορα τη γεννα το ΤΕΒΕ σου δινει 800Ε ανεξαρτητα τι θα δωσεις εσυ στο γιατρο και το νοσοκομειο.

Γενικα αυτο που εχω καταλαβει για τους γιατρους του ΤΕΒΕ (διορθωστε με αν κανω λαθος, γιατι ευτυχως δεν τους εχω χρειαστει) τους εχουμε μονο για μια απλη επισκεψη. Αν θελησουμε εξετασεις ή τους πληρωνουμε ή μας τις γρφουν και τις κανουμε σε συμβεβλημενα κεντρα.

tndLp2.png

FgHKp2.png

ξερω οτι ο υπερηχος στον γιατρο του τεβε πληρωνεται γιατι εχουν μεινει στα παλια που δεν υπηρχαν οι υπερηχοι και απο τοτε που βγηκαν κανενας δεν ενδιαφερθηκε να διορθωθει.....

λογικα θα σου παρει αμοιβη και εσυ μετα θα παρεις απο το τεβε αυτα που δινει σε ολες.

Ηθελα να κανω μια χαζη μεν ερωτηση αλλα που με απασχολει ιδιαιτερα.

Ο γιατρος μου, ειναι ο γιατρος μου του ΤΕΒΕ.

Ξεγενναει μονο στο ΙΑΣΩ οποτε αναγκαστικα παω στο ΙΑΣΩ.

Ο γιατρος μου απο την στιγμη που ειναι του ΤΕΒΕ πρεπει ή δεν πρεπει να αμοιφθει ?

Δεν μου εχει κανει μεχρι τωρα απολυτως καμια αναφορα σε αμοιβη και δεν ξερω καθολου τι πρεπει και τι δεν πρεπει.

Βεβαια εγω το εχω υπολογισει στα εξοδα γιατι απ'οτι ξερω στο ΙΑΣΩ γενικως παιρνουν οσα δινεις και στο δωματιο.. αλλα θελω να ξερω αν επειδη ειναι του ΤΕΒΕ πρεπει ή οχι να αμοιφθει ξεχωριστα.

Δεν πληρωνεις τις επισκεψεις σου γιατι σε βλεπει στο ΤΕΒΕ και αρα καλυπτεσαι απο εκει. Τη στιγμη ομως που τον επιλεγεις ιδιωτικα πλεον να σε ξεγεννησει στο ιασω, θα πληρωθει κανονικα ως ιδιωτης και καλο θα ειναι να το ξεκαθαρισεις μαζι του για να ξερεις ποσα θα σου ζητησει.

Διαφορετικα θα επρεπε (για να ειναι ολα δωρεαν απο τον ασφαλιστικο σου φορεα) να σε παρακολουθει μεν αυτος στο τεβε και οταν ερθει η ωρα να σε ξεγεννησει σε οποιο δημοσιο νοσοκομειο εφημερευει ο δημοσιος γιατρος που εφημερευει. Μονο αυτος δεν εχει δικαιωμα να ζητησει απο εσενα εξτρα αμοιβη.

Απο τη στιγμη που πας μαζι του στο ιασω, δεν υπαρχει πια τεβε, σε αναλαμβανει ως ιδιωτης.

k9Tap3.png

• 3 weeks later...

τον πληρώνεις κανονικότατα(δυστυχώς)

το ΤΕΒΕ δεν καλύπτει την αμοιβή του γιατρού

if you want to make the world a better place, take a look at yourself and make that change!!!570057guwilak9ki.gif

ολοι οι γιατροι πληρωνονται για τους τοκετους.. Ακομα κι αν εχεις γιατρο σε δημοσιο νοσοκομειο τον πληρωνεις αν θες να σε ξεγεννησει αυτος.. Αλλιως ο εφημερευον της βαρδιας την ωρα που θα γεννησεις.. Δεν υπαρχει δωρεαν υγεια.. που νομιζετε οτι ζειτε? σε καμια πολιτισμενη χωρα? :rolleyes:

Ντροπη κοριτσια που κανετε τετοιες σκεψεις.. :mrgreen: μην σας ακουσει και κανεις..:lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Ναι,εχεις δικαιο!!! και εγω πηγα σε ιατρο στο Ελενα,για μια απλη επισκεψη,ενα πρωι,και αφου την ειχα παρει τηλ.στο κινητο της,και κλεισαμε το ραντεβου,τα ειπαμε,ειδε το ιστορικο μου,και μας ειπε απλα να χαλαρωσουμε το καλοκαιρι,μηπως και πιασουμε μπεμπε,φυσιολογικα,αν οχι,απο σεπτεμβρη θα ξαναπαμε να ξεκινησουμε εξωσωσματικη.

Αυτα!! ουτε υπερηχο ,ουτε κατι αλλο!! στο τελος μας ειπε "η επισκεψη κοστιζει 50 ευρω!"(παρ'ολο που ειχα ασφαλεια δημοσιου!!!!)

Τα δωσαμε!!!με το που τα ακουμπησαμε στο γραφειο,τα βουταει γρηγορα και τα εβαλε στο συρταρι της-μη την πιασουνε κι'ολας!!!!)Ασε που καποια στιγμη ,ειπε και το αλλο,(οταν εγω επεμενα να κανω εξωσω.επιτοπου ,και εκεινη δεν ηθελε απλα να φορτωσει το προγραμμα της με ενα περιστατικο ακομη).Ειπε "φυσικα και συμφωνω να κανεις εξωσω.,εξ'αλλου ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΕΧΩ"

Και μετα σου λενε "δημοσιο νοσοκομειο!!!".Αστα να πανε!!!

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Οι γιατροί του ΤΕΒΕ πληρώνονται κανονικα για τον τοκετό. Για τους υπέρηχους μέχρι τον πεμπτο μήνα, αν θυμάμαι καλά, δεν πληρώνεις κατι. Πληρώνεις τους υπέρηχους μετά τον πέμπτο μήνα, τον Β επιπέδου, αυχενική διαφάνεια ληψη τροφοβλάστη (αν χρειαστεί) doppler. Απο το ΤΕΒΕ παιρνεις μόνο 800 ευρω......

• 2 weeks later...

Εγω που πηγαινω στο γυναικολογο του ΤΕΒΕ δεν πληρωνω τιποτα.Ολοι οι γιατροι του ΤΕΒΕ παιρνουν ενα στανταρ ποσο απο το ταμειο οσους ασθενεις και να εξετασουν.εγω του εδωσα 25 ευρω συμμετοχη για τεστ παπ τιποτα αλλο.Εχω παει πολλες φορες και δεν μου εχει ζητησει τιποτα. Και στην παιδιατρο που επισκεφτηκα για εμβολιο μου το εγραψε κανονικα και μου το εκανε χωρις λεφτα.Γενικα δεν ξερουμε πολλα πραγματα για ταμεια γιατι δεν ενημερωνουν θελει κυνηγι.Εγω σημερα εκανα αμνιο με το ΤΕΒΕ μονο με 25 ευρω και ολοι μου ελεγαν οτι δεν καλυπτεται και την αυχενικη με 18 ευρω.Μονο οταν τις κανεις ιδιωτικα σου δινει 8 και 10 ευρω που διαβαζω.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

Κορίτσια εγώ στον παιδίατρο που δεν πληρώνω τίποτα. Το μωρό μου είναι 3μηνων έχει κάνει 2 φορές εμβόλια και δεν τον πληρώσαμε. Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό . Αλλωστε για αυτο πληρώνουμε στο ΤΕΒΕ να έχουμε τους γιατρούς μας ιδιωτικά. Ενα άλλο όμως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν πηγαίνουμε δεν κραταέι κάποιο αριθμό μητρώου του βιβλαρίου. Πως θα πληρωθεί αυτός απο το ταμείο μου τότε? Δεν ξέρω........ νομίζω ότι κάθε φορά που πηγαίνουμε θα μας πει ....... ξέρετε χρωστάτε τόσα... Αλλά θα τον πάρει και θα τον σηκώσει έτσι και ζητήσει τίποτα. Κατευθείαν καταγγελεία στο ΤΕΒΕ έτσι έκανα και με έναν γυναικολόγ που είχα. Μου ζήτησε ο αθεόφοβος 50ευρώ χωρίς να με εξετάσει καθόλου απλά πήγα να τον ρωτήσω κάτι. Ανίδεη και εγώ του τα έδωσα. Ο άντρας μου έγινε έξαλλλος. Πήραμε τηλέφωνο στο ΤΕΒΕ και μας ζήτησαν το όνομα του και μας είπαν να πάμε να πάρουμε πίσω τα χρήματα αμέσως. Εντάξει το όνομα του δεν το έδωσα αλλα πήγε ο άντρας μου απο εκει και τα πήρε τα 50ευρώ. Ο άντρας μου δουλεύει ένα ολόκληρο 8ωρο για αυτο το 50 και αυτός ο απαράδεκτος σε 10λεπτα ζητάει 50 ευρώ

DOXip3.png

DtXgp3.png

...ουτε εμεις πληρωνουμε τιποτα στον παιδιατρο μας που ειναι του τεβε κ φυσικα οχι για τα εμβολια!αυτο ειναι λαθος!οσον αφορα στην αμοιβη τους απο το ταμειο τωρα , ο ιδιος μου εχει πει πως το τεβε τους δινει ενα στανταρ ποσο ανεξαρτητως του αριθμου των ασθενων που δεχονται γι'αυτο κ δεν γραφει ποτε επισκεψη στο βιβλιαριο..απο κει κ περα εμεις καμια φορα του δινουμε καποια χρηματα (κυνηγωντας τον ειναι η αληθεια γυρω απο το γραφειο!!!απιστευτος ανθρωπος!)επειδη ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι..αυτα!

MkhCp3.png

Διαφημίσεις

Α μάλιστα έστω τους δίνει ένα στανταρ ποσο το ΤΕΒΕ σ'ευχαριστώ πολύ γιατί το είχα μεγάλη απορία και άγχος. Τώρα ησύχασα. Τώρα όσον αφορά που του δίνεις λεφτά εσύ απο μόνη σου καλά κάνεις εφόσον το θέλεις εσύ η ίδια και είσαι ευχαριστημένη. Πάντως προσοχή στις υπόλοιπες μαμάδες που έχουν ΤΕΒΕ να μην δίνουν για κανένα λογο λεφτά στους γιατρούς

DOXip3.png

DtXgp3.png

• 2 weeks later...

ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΒΕ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ΄Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΤΕΒΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 2 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ο ΓΕΝΝΕΤΙΣΤΗΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΕΒΕ Η ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ

Το εχω γραψει και αλλη φορα ,μου εγραψε συμβεβλημενος γιατρος την αυχενικη στο βιβλιαριο και την εκανα στο Αλεξανδρα πληρωνοντας μονο την συμετοχη 18 ευρω.Εκανα και αμνιο στο ιδιο μαιευτηριο με το τεβε πληρωνοντας 5 ευρω και στο παιδων για αναλυση του υγρου περιπου 20 ευρω.Τωρα μου εγραψε και την β επιπεδου εχω κλησει ραντεβου στο Ελενα οταν παω θα σας γραψω ποσα εδωσα.Οταν κανεις ιδιωτικα τις εξετασεις σου δινει πολυ λιγα λεφτα πισω το ταμειο.

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

• 8 months later...

Βρε μανούλες (παλιές και νέες) εγώ ούσα έγκυος στον 3ο μηνα γιατί πλήρωσα σε γιατρό του ΤΕΒΕ (σε ιδιωτικό ιατρειο) "για τον υπέρηχο 50 ευρώ" όπως μου είπε;; Και φυσικά μου λεει για τον τοκετό θα πάρει επιπλέον 1200 ευρώ...Να γκρινιάξω ή έτσι είναι τελικά η κατάσταση; Υπάρχει περίπτωση εγκυος να μην κάνει υπέρηχο βρε άνθρωπε; Τι θα πει για τον υπέρηχο 50;;; :mad:

Νατάσα σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Ηδη πάντως για την αυχενική που θα με στείλει στο κέντρο βρέφους-μητερας (κάτι τέτοιο...) μου είπε ότι δεν τη δικαιολογεί το ΤΕΒΕ παρόλο που είδα κάπου εδώ ότι μπορεί να γραφτεί αρκεί να γραφτεί σωστά από το ΤΕΒΕ. Τι ισχύει τελικά;

Δεν το ξερω το κεντρο. Εγω πληρωσα κανονικα ολους τους μεγαλους υπερηχους. Μηπως να παρεις στις παροχες να ρωτησεις? Ισως δινουν καποιο ποσο.

tndLp2.png

FgHKp2.png

• 4 weeks later...

Πάντως εγώ κορίτσια πληρώνω κανονικότατα κάθε επίσκεψη. Το μόνο που δεν πληρώνω είναι οι εξετάσεις που μου τις γράφει και τα φάρμακα. Όσο για τον τοκετό ακόμα δεν ρώτησα!!!

LFdxp3.png

• 8 months later...

Καλησπερα.Θα ηθελα να ρωτησω τις κοπελες που ειναι ασφαλισμενες στο ΤΕΒΕ αν πληρωνετε κανονικα τις επισκεψεις στο γυναικολογο σας.

Ειμαι εγκυος στο τριτο παιδακι μου και σημερα που πηγα να ακουσω καρδουλα,μου ειπε πως πληρωνω κανονικα τον υπερηχο 40ευρω.Τα ιδια ομως πληρωνα και στις προηγουμενες εγκυμοσυνες μου που ειχα ΙΚΑ.Μηπως ξερει καποια να με διαφωτισει?Αισθανομαι καπως μακ@κας.Δηλαδη ποια η διαφορα τωρα με το ΤΕΒΕ?

Τα παιδιά μου....η ζωή μου