Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συνέβαλλαν οικονομικά οι παππούδες;

marcella

Recommended Posts

Ήθελα να σας ρωτήσω αν υπήρξε οικονομική βοήθεια στο τραπέζι της βάπτισης από τους παππούδες του παιδιού σας; Συνηθίζεται κάτι τέτοιο, ή είναι υποχρέωση των γονιών αυτό;

Διαφημίσεις

ΜΑΡΚΕΛΑ ΜΟΥ με ολο το σεβασμο θελω απλα να σου πω οτι κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να κανει τιποτα αν δεν το θελει.οι παππουδες κανουν κατι αν εχουν θεληση οχι οτι ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν.

φιλικα

ελενη

Και γιατι ειναι απαραιτητο να συμβαλουν οι παππουδες?? Δεν ειναι γαμος οπου καλως η κακως παντα υπαρχει συνεισφορα των γονιων εκτος ελαχιστων περιπτωσεων.. Αν το ζευγαρι νιωθει οτι τα οικονομικα του αντεχουν, τοτε κανει τραπεζι, αν οχι, δεν κανει και τελειωνει εκει το θεμα...

Εμας ηθελαν και ο μπαμπας μου και ο πεθερος μου να μας δωσουν καποια χρηματα για το τραπεζι... Δεν τα δεχτηκαμε και ειπαμε αν θελουν να τα βαλουν στο λογαριασμο της μικρης, πραγμα το οποιο εγινε τελικα...

Υποχρεωση δεν υπαρχει σε καμια περιπτωση παντως...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Κι εγω δεν δχτηκα χρήματα στη βάπτιση του μεγάλου...ε γονείς είμαστε εμεις τωρα πια, εμεις θα πληρώσουμε. Ούτε τώρα φυσικά θα δεχτώ..αν και δε νομίζω να τεθει θέμα. Τωρα αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα τι να πω;; εγω θα προτιμουσα να μη κανω τραπεζι...

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

Διαφημίσεις

θα δωσει αν και δεν της αρεσει που κανουμε catering της γλυκειας μου...

και επειδη φωναξα κι εγω οτι δεν θελω να μας δωσει χρηματα για το τραπεζι, μου ειπε οτι τα δινει σαν δωρο για το παιδι...

1000 ευρωπουλα θελει να δωσει... (το ξερω οτι θα το μετανοιωσω αλλα τι να κανω????)

Για το τραπέζι όχι. Εμείς είμαστε πλεον οι γονείς, οπότε αναλαμβάνουμε τα έξοδα του παιδιού μας. Αλλά σαν δώρο για τη βάπτιση δώσανε χρήματα (και οι μεν και οι δε) και τα βάλαμε στο λογαριασμό του μωρού.

Βασικα κ εγω πιστευω οτι η βαφτιση ειναι υποχρεωση των γονιων κ κανεις αλλος δεν ειναι υποχρεωμενος να συμβαλλει. Η οικογενεια ειναι πλεον δικη σου.. Ομως για να πουμε κ την αληθεια κ στη δικια μας βαφτιση οι παππουδες εδωσαν κ αυτοι λεφτα γιατι το θελαν ομως πολυ. Στην αρχη κ εμεις αρνηθηκαμε αλλα αφου επεμεναν τι να κανουμε.. Απο τη στιγμη που θελουν να βοηθησουν (οχι μονο στη βαφτιση κ γενικοτερα μιλαω) με τον οποιοδηποτε τροπο εγω δεν το βλεπω αρνητικα, αρκει να τους αναγνωριζετε αυτο που κανουν κ να μη θεωρειτε δεδομενο..

Καλησπερα κι απο μενα!

Εγώ πιστευω οτι αν θελουν μπορούν να βοηθησουν αρκει το "βοηθάω" να μην σημαινει "ανακατεύομαι". Δηλ για το που, πως, ποιος και γιατί να αποφασίζουν οι γονείς. Αυτό για μενα σημαινει και το βοηθαω δηλ προσφερω τον τροπο στον αλλο για να κανει αυτό που θέλει.

Και σε τετοια θεματα δεν υπαρχει κατα τη γνωμη μου παντα υποχρεωση για κανεναν. Ουτε για τους παππουδες ουτε για τους γονεις. Ότι μπορεί και αρέσει στον καθένα κάνει!

R8K7p2.png

ye4yp2.png

ουτε κι εγω το ξερα αλλα προσφατα εμαθα οτι σε καποια μερη συνηθιζεται το τραπεζι να το αναλαμβανει η μερια που "ακουει" το ονομα. Οι δικοι μου παντως το παιζουν... κουφοι!!!!

Διαφημίσεις

Καλησπερα κι απο μενα!

Εγώ πιστευω οτι αν θελουν μπορούν να βοηθησουν αρκει το "βοηθάω" να μην σημαινει "ανακατεύομαι". Δηλ για το που, πως, ποιος και γιατί να αποφασίζουν οι γονείς. Αυτό για μενα σημαινει και το βοηθαω δηλ προσφερω τον τροπο στον αλλο για να κανει αυτό που θέλει.

Και σε τετοια θεματα δεν υπαρχει κατα τη γνωμη μου παντα υποχρεωση για κανεναν. Ουτε για τους παππουδες ουτε για τους γονεις. Ότι μπορεί και αρέσει στον καθένα κάνει!

Και εγώ αρνήθηκα αν πάρω χρήματα και από τις 2 πλευρές, γιατί έβλεπα ότι άρχιζαν να ανακατεύονται για τα καλέσματα του τραπεζιού. Ετσι είπαμε και στους 2 ότι δεν θέλουμε λεφτά και ως εκεί. Τώρα τι δώρο θα κάνουν στην βάφτιση που είναι σε 3 εβδομάδες δεν ξέρω.

Καλησπερα κι απο μενα!

συμφωνώ απόλυτα

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Στα δικά μου παιδιά τα τραπέζια τα πλήρωσαν οι παππούδες που άκουσαν το όνομά τους αντίστοιχα και στο τρίτο παιδί που έβγαλα το όνομα ενός αγαπημένου θείου, πάλι πλήρωσε ο πατέρας μου (αδελφός του) ένα μεγάλο μέρος.

Δεν το θεωρώ καθόλου κακό, είναι δώρο από τη χαρά τους που ακούνε το όνομα, ούτε ανακατεύτηκαν σε τίποτα, μόνη μου με τον άντρα μου διαλέξαμε τα μαγαζιά για το τραπέζι και μόνοι μας κάναμε τις προσκλήσεις.

Οι γονείς προσφέρθηκαν να πληρώσουν στο τέλος, δεν είπαν θα πληρώσουμε αλλά θα πάμε εκεί και θα καλέσουμε αυτούς...

Δε θεωρώ καθόλου κακό (το αντίθετο θα έλεγα) να τσοντάρουν οι παππούδες. Καλώς ή κακώς θέλουν να καλέσουν δικά τους άτομα και το κόστος ανεβαίνει πάρα πολύ. Αν καλούσα μόνο τους δικούς μας φίλους θα έκανα ένα τραπέζι με 30 άτομα, ενώ φτάσαμε τελικά τα 100. Εφόσον λοιπόν θέλουν να καμαρώσουν για το εγγόνι τους στα δικά τους άτομα δεν νομίζω ότι πρέπεινα τα πληρώσει όλα το ζευγάρι. Πάντα βέβαια με τη προϋπόθεση ότι δε χώνονται στην προετοιμασία...

2eLjp3.png

Για κάποια πράγματα που κάνουν οι γονείς μας, φταίμε εμείς. Εννοείται πως στη βάπτιση του παιδιού ΜΟΥ, κουμάντο κάνω εγώ και ο σύζυγος. Πότε θα γίνει, πού θα γίνει, τι ώρα θα γίνει, που θα πάμε μέτα, αν θα υπάρχει...μετά, τι όνομα θα βγεί, τι θα φορέσει το παιδί, ποιοι θα είναι καλεσμένοι κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ.

Ότι δεν εννοείται, να τονίζεται γιατί τα νεύρα θα γίνουν κρόσια (και δεν είναι και της μοδός...)

Αν μετά το πέρας οι γονείς μας θέλουν να βοηθήσουν ΕΜΑΣ και ζητήσουν να δώσουν κάποια χρήματα οκ. Αν θέλουν να τα δώσουν ως δώρο στο μωρό μας, να τα βάλουν στο λογαριασμό του να αγοράσει σουτιέν όταν πάει 16 και κάλτσες όταν πάει φαντάρος.-

Υ.Γ. Τα χω πάρει σκεπτόμενη παππούδες που ανακατεύονται (ειδικά στη σκέψη να ανακατευτούν οι δικοί μου!)

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Τι σχέση έχουν οι παππούδες με τη βάπτιση και το τραπέζι του παιδιού μου;;; Άλλο να θέλουν να κάνουν δώρο στο μωρό και άλλο να πληρώσουν το τραπέζι. Εμείς δε αφήσαμε κανένα περιθώριο σε κανέναν για να πουν ή να κάνουν κάτι στη βάπτιση της κορούλας μας. Όσο για το να πληρώσει αυτός που άκουσε το όνομα, συγνώμη αλλά το θεωρώ τόσο ας μη το χαρακτηρίσω καλύτερα και παρεξηγηθώ, θα το πω απλά απαράδεκτο. Εάν μου το έλεγε αυτό κάποιος παππούς ή γιαγιά δε θα άκουγε ποτέ το ονομά του από μένα!!

Είσαι ολίγον υπερβολική. Δεν εννοούμε "να του βγάλουμε το όνομα, να πληρώσει το τραπέζι" ή "βγάλτε μου το όνομα να πληρώσω το τραπέζι". Αυτά είναι απαράδεκτα. Αλλά αν ο άλλος απ τη χαρά του που το εγγόνι του έχει το όνομά του θέλει να καλύψει τα έξοδα του τραπεζιού, δεν μπορείς να του κόψεις τη χαρά. Και για να μη παρεξηγηθώ, προσωπικά φροντίζουμε ώστε να έχουμε τους πόρους να καλύψουμε μόνοι μας τα έξοδα της βάπτισης του παιδιού μας και αν τυχόν κάποιος από τους παππούδες επιθυμεί να δώσει κάποιο ποσόν, αυτό θα πάει στο λογαριασμό της μικρής.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Νομιζω οτι πλεον σαν γονεις εμεις πρεπει να πληρωσουμε το τραπεζι των παιδιων μας.....κ αυτοι οι γονεις απ οταν γεννηθηκαμε εμεις ολο πληρωνουν.....ας κρατησουν κ αυτοι κατι για τον εαυτο τους......

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Νομιζω οτι πλεον σαν γονεις εμεις πρεπει να πληρωσουμε το τραπεζι των παιδιων μας.....κ αυτοι οι γονεις απ οταν γεννηθηκαμε εμεις ολο πληρωνουν.....ας κρατησουν κ αυτοι κατι για τον εαυτο τους......

Συμφωνω απολυτα.. Κι εγω αισθανομαι τοσο υποχρεωμενη γι' αυτα που μου εχουν προσφερει οι γονεις μου ως τωρα, που μακαρι να μπορεσω κι εγω να τα κανω στα δικα μου τα παιδια..

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Είσαι ολίγον υπερβολική. Δεν εννοούμε "να του βγάλουμε το όνομα, να πληρώσει το τραπέζι" ή "βγάλτε μου το όνομα να πληρώσω το τραπέζι". Αυτά είναι απαράδεκτα. Αλλά αν ο άλλος απ τη χαρά του που το εγγόνι του έχει το όνομά του θέλει να καλύψει τα έξοδα του τραπεζιού, δεν μπορείς να του κόψεις τη χαρά. Και για να μη παρεξηγηθώ, προσωπικά φροντίζουμε ώστε να έχουμε τους πόρους να καλύψουμε μόνοι μας τα έξοδα της βάπτισης του παιδιού μας και αν τυχόν κάποιος από τους παππούδες επιθυμεί να δώσει κάποιο ποσόν, αυτό θα πάει στο λογαριασμό της μικρής.

Σε αυτό συφωνώ απόλυτα και εγώ. Άλλο προσφέρω για το εγγόνι μου ένα δώρο

+ το βάζω στον λογαριασμό του και άλλο πληρώνω το τραπέζι.

Εγώ ξέρω, τον γάμο τον κάνουν οι γονείς, οι οποίοι και καλού (εκτός αν το ζευγάρι είναι 35 χρονών γάιδαροι, όπως ήμασταν εμείς), και τη βάφτιση πάλι οι γονείς (του μωρού). Οι παπούδες δεν καλούν στη βάφτιση παρά μόνο πολύ διακριτικά, αν οι γονείς, τους το προτείνουν. Αυτό το 'πληρώνουν από τη χαρά τους για το όνομα', δεν το καταλαβαίνω. Άσε που όποιος πληρώνει, αποφασίζει κιόλας. Έτσι είναι το σωστό. Και αν ο ένας παππούς δεν έχει τόσα πολλά χρήματα όσα ο άλλος, τί γίνεται? Στο ένα παιδί grande βάφτιση, στο άλλο τίποτα? Αν ο παππούς θέλει να κάνει δώρο στο εγγόνι, και να βοηθήσει και την οικογένεια, ας τα κρατήσει αργότερα για το σχολείο.

Εγώ ξέρω, τον γάμο τον κάνουν οι γονείς, οι οποίοι και καλού (εκτός αν το ζευγάρι είναι 35 χρονών γάιδαροι, όπως ήμασταν εμείς), και τη βάφτιση πάλι οι γονείς (του μωρού). Οι παπούδες δεν καλούν στη βάφτιση παρά μόνο πολύ διακριτικά, αν οι γονείς, τους το προτείνουν. Αυτό το 'πληρώνουν από τη χαρά τους για το όνομα', δεν το καταλαβαίνω. Άσε που όποιος πληρώνει, αποφασίζει κιόλας. Έτσι είναι το σωστό. Και αν ο ένας παππούς δεν έχει τόσα πολλά χρήματα όσα ο άλλος, τί γίνεται? Στο ένα παιδί grande βάφτιση, στο άλλο τίποτα? Αν ο παππούς θέλει να κάνει δώρο στο εγγόνι, και να βοηθήσει και την οικογένεια, ας τα κρατήσει αργότερα για το σχολείο.

Στην δική μου περίπτωση εννοείται ότι είμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε εμείς σαν γονείς. Και επίσης εννοείται ότι για όλα αποφασίσαμε μόνοι μας, αυτό το "όποιος πληρώνει αποφασίζει" είναι λιγάκι μπακαλίστικο. Ούτε φυσικά θα κάναμε διαφορετική βάφτιση για κάθε παιδί, πάντα ξεκινούσαμε με την προοπτική ότι εμείς θα πληρώσουμε. Όταν όμως οι παππούδες θέλουν να κάνουν ένα δώρο, το θεωρώ προσβολή να αρνηθείς ή να πεις άσε γι αργότερα...

Και φυσικά είναι εντελώς ανάρμοστο να γίνει το όνομα ευκαιρία για συναλλαγή, άμα το βγάλεις θα πληρώσω... Όταν όμως οι σχέσεις είναι αρμονικές και δεν γίνεται επίδειξη ισχύος από καμία πλευρά δεν βρίσκω τίποτα κακό στο να συνεισφέρουν οι παππούδες. Εξάλλου αυτός που προσφέρει το δώρο διαλέγει τι δώρο θα κάνει.

Στην περιπτωση μου ο πατερας μου ειπε πως σε ολα του τα εγγονια θα δωσει απο 1000 ευρω για το τραπεζι της βαφτισης (ανεξαρτητα απο το ονομα που θα εχουν τα παιδια) και απο 2000 στο λογαριασμο τους.Αν για καποιο λογο δεν εκανα τραπεζι θα τα εβαζα στην τραπεζα κι αυτα.Δεν το θεωρω κακο να τσονταρουν εφοσον το θελουν και εφοσον εκ των υστερων δεν απαιτουν...Οπως και συνεβη στην δικη μας περιπτωση...

ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ Η ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ & ΤΩΝ ΠΕΘΕΡΙΚΩΝ ΜΑΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Σ'ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ&ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΜΑΣ,ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΓΑΜΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ&ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗ ΜΑΜΑΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ &ΑΝΑΠΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Εμένα δεν μου αρέσει να γίνεται αυτό σε σχέση με το όνομα. Πχ δίνω στο εγγόνι που έχει το όνομά μου, όχι στο άλλο. Είναι πολύ άκομψο και αν ο παππούς δεν το σκέφτεται, οι γονείς πρέπει να το προλάβουν. Αλλιώς, εννοείται ότι κάθε δώρο είναι καλοδεχούμενο.