Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πιπιλα?

IOKASTH

Recommended Posts

κοριτσια ο γιος μου ειναι 5 μιση μηνων και δεν εχει μαθει να κραταει την πιπιλα μονο στον υπνο που του την κραταμε..εχει καμμια σας παρομοια εμπειρια.μηπως ειναι ανυσηχητικο?

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Ιοκάστη, καλημέρα και καλή χρονιά.

Η κορούλα μου εμένα κάνει τα ίδια, ακόμα και στον ύπνο της θα χρειαστεί να της τη βάλω 4-5 φορές μέχρι να κοιμηθεί. Βέβαια πολλές φορές την πετάει από μόνη της.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, το κάθε μωράκι θέλει το χρόνο του. Υπομονή θέλει. Έτσι κι αλλιώς σε κανένα μήνα θα τη μαζεύει μόνος του.

Καλημέρα κορίτσια.

Εγώ αρχικά δεν ήθελα να του δώσω πιπίλα, αλλά αναγκάστηκα γιατί είχαμε το δάχτυλο στο στόμα (μάλιστα το είχε από την κοιλιά!! τον είχαμε δει στον υπέρηχο....) οπότε και είπα πιό εύκολα θα κόψουμε μια μέρα την πιπιλά , γιατί το δάχτυλο....!!! Βέβαια, σε κάτι μυστήριες φάσεις γκρίνιας, πολλές φορές αναφώνησα "μαγική εφεύρεση η πιπίλα..." χιχιχι

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα τη δέχτηκε, τώρα όμως που τη συνήθησε έμπλεξα!! Τη θέλει οπωσδήποτε για να κοιμηθεί και κάθε φορά που καταλαβαίνει πως του έχει πέσει μες τον ύπνο του, ξυπνάει, την ψάχνει και κλαίει... και καλά τη μέρα, τη νύχτα όμως είναι δύσκολα... (μιά να τον θηλάσω, την άλλη να πάω τουαλέτα (!!) την τρίτη να ψάχνω την πιπίλα και φτου απ' την αρχή...:):):) )

Έχω όμως μια απορία. Ξέρετε να υπάρχει κανένα πρόβλημα τώρα που έχει βγάλει το πρώτο του δοντάκι;

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Καλημέρα κορίτσια.

Εγώ αρχικά δεν ήθελα να του δώσω πιπίλα, αλλά αναγκάστηκα γιατί είχαμε το δάχτυλο στο στόμα (μάλιστα το είχε από την κοιλιά!! τον είχαμε δει στον υπέρηχο....) οπότε και είπα πιό εύκολα θα κόψουμε μια μέρα την πιπιλά , γιατί το δάχτυλο....!!! Βέβαια, σε κάτι μυστήριες φάσεις γκρίνιας, πολλές φορές αναφώνησα "μαγική εφεύρεση η πιπίλα..." χιχιχι

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα τη δέχτηκε, τώρα όμως που τη συνήθησε έμπλεξα!! Τη θέλει οπωσδήποτε για να κοιμηθεί και κάθε φορά που καταλαβαίνει πως του έχει πέσει μες τον ύπνο του, ξυπνάει, την ψάχνει και κλαίει... και καλά τη μέρα, τη νύχτα όμως είναι δύσκολα... (μιά να τον θηλάσω, την άλλη να πάω τουαλέτα (!!) την τρίτη να ψάχνω την πιπίλα και φτου απ' την αρχή...:):):) )

Έχω όμως μια απορία. Ξέρετε να υπάρχει κανένα πρόβλημα τώρα που έχει βγάλει το πρώτο του δοντάκι;

κανενα προβλημα δεν υπαρχει διαφορετικα θα μας το επισημαινε ο παιδιατρος φανταζομαι.6 μηνων εβγαλε το πρωτο του δοντακι?ειχε σαλια?αν ναι σταματησαν καθολου μετα?

my baby was my reborn...

5μιση μηνών ήταν όταν το έβγαλε!! Είχε λίγα σάλια πριν (από 3μιση μηνών), αλλά παρατήρησα ένα βηχαλάκι στον βραδινό του ύπνο για 2 μέρες (μάλλον δεν τα έβγαζε όλα προς τα έξω!!) Μάλιστα επειδή δεν είχαμε ούτε γκρίνιες, ούτε πυρετό ή όλα αυτα τα σχετικά που ακούμε από άλλες μαμάδες) δεν το είχα πάρει χαμπάρι και όταν πήγαμε στην παιδίατρο μετά από 2 μέρες, έμεινε έκπληκτη που δεν το είχα νοιώσει ούτε στο στήθος!!! (Βέβαια, είχε αρχήσει να με ψιλοπονάει παράξενα, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου! αναρωτιόμουν τί έπαθε και δεν "το πιάνει" καλά!!). Τα σαλάκια σταμάτησαν μετά, αλλά το "πιράνχας" μου, άρχισε τις επιθέσεις, θέλει ότι πιο σκληρό για να δαγκώνει με μανία, φαίνεται πως ανακουφίζεται έτσι!! Τώρα είναι έτοιμος για το δεύτερο! Τώρα που είμαι υποψιασμένη έχω το νου μου και κάθε τόσο ψάχνω με το δάχτυλό μου το στοματάκι του! :roll:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

IOKASTH κι εμενα λογω μαλλον του θηλασμου δεν μπορουσε με τιποτα να παρει πιπιλα.Το παλευαμε καιρο και εκει κατα τους 3-4 μηνες σε πολυ συγκεκριμενες στιγμες της ημερας την επαιρνε για πολυ λιγο(πχ μολις εβγαινε απο το μπανιο του).Αλλα μπορει να περνουσε και βδομαδα ολοκληρη και δεν τηνηθελε καθολου.

Ωσπου ξαφνικα εκει καπου 8 μηνων ενα απογευμα του την δωσαμε,την πηρε και δεν την αφηνε για ωρες.Πρωτη φορα το εκανε αυτο :shock: Μετα απο μια βδομαδα (που πηγαινε ετσι το πραγμα με την πιπιλα) εβγαλε τα πρωτα του δοντακια.Μαλλον την χρειαστηκε οταν τον ενοχλησαν τα δοντακια του.Απο τοτε την βαζει και τηβγαζει μονος του οποτε θελει και τη θελει συνηθως τα βραδια γοταν ξυπναει.Τωρα του εχω 2-3 πιπιλες στο κρεβατακι του και τη βρισκει μονος του και τη βαζει αμα θελει :P

Πιστευω οτι οταν θηλαζουν αποκλειστικα τα μωρακια δεν μορουν ευκολα να δεχθουν την "πλαστικη" πιπιλα.Εγω εκει το εχω αποδωσει για τον δικο μου τουλαχιστον.Και ειναι και λογικο,ξερουν οτι υπαρχει κατι καλυτερο :wink:

bxBwp2.png EgDTp2.png

και εμάς κορίτσια την πιπίλα ποτέ δεν την ήθελε... ίσως να είναι αυτό που προαναφέρθηκε για τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά...

τότε βέβαια στεναχωριόμουν που έβλεπα τα άλλα παιδάκια να "παρηγοριούνται" με την πιπίλα και ο δικός μου να είναι μόνο στο στήθος μου, τώρα όμως ανακουφίζομαι γιατί δεν έχουμε να κόψουμε τη συνήθεια...

με λίγα λόγια άμα την πάρει την πιπίλα το παιδάκι έχει καλώς αλλά αν δεν την πάρει κίολας δεν είναι και για στεναχώρια.... αποζημιώνεσαι στο μέλλον!

:D