Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είναι απαραίτητο το γεύμα μετά τη βάπτιση?

melita

Recommended Posts

Πρέπει κάποια στιγμή να βαπτίσω την μικρή μου. Καταρχήν σκεφτόμουν για του χρόνου γάμος και βάφτιση μαζί. Αλλά τότε θα είναι πάνω από 1,5 έτους και εγώ θα έχω ξεκινήσει δουλειά συν ότι επι του παρόντος τα οικονομικά μας δεν είναι για τέτοια. Γι αυτό, είπα να την βαφτίσω φέτος, μόνο που θεωρώ περιττό το γεύμα μετά την βάφτιση. Σκέφτηκα όμως αντί να κάνω ένα κλειστό γεύμα με 5-10 συγγενείς, να πάρω όλους τους καλεσμένους μου γύρω στα 100 άτομα υπολογίζω, σε ζαχαροπλαστείο για γλυκάκι και καφε, χυμό. Έτσι, και θα γλιτώσω το γλυκό βάφτισης και θα προσφέρω κάτι σε όλους τους καλεσμένους και όχι μόνο σε λίγους συγγενείς.

Το έχει κάνει καμμία κοπελιά? Τι θα πουν όσοι έρθουν από μακριά, κυρίως συγγενείς του συζύγου? θα τους κακοφανεί άραγες?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

Πρέπει κάποια στιγμή να βαπτίσω την μικρή μου. Καταρχήν σκεφτόμουν για του χρόνου γάμος και βάφτιση μαζί. Αλλά τότε θα είναι πάνω από 1,5 έτους και εγώ θα έχω ξεκινήσει δουλειά συν ότι επι του παρόντος τα οικονομικά μας δεν είναι για τέτοια. Γι αυτό, είπα να την βαφτίσω φέτος, μόνο που θεωρώ περιττό το γεύμα μετά την βάφτιση. Σκέφτηκα όμως αντί να κάνω ένα κλειστό γεύμα με 5-10 συγγενείς, να πάρω όλους τους καλεσμένους μου γύρω στα 100 άτομα υπολογίζω, σε ζαχαροπλαστείο για γλυκάκι και καφε, χυμό. Έτσι, και θα γλιτώσω το γλυκό βάφτισης και θα προσφέρω κάτι σε όλους τους καλεσμένους και όχι μόνο σε λίγους συγγενείς.

Το έχει κάνει καμμία κοπελιά? Τι θα πουν όσοι έρθουν από μακριά, κυρίως συγγενείς του συζύγου? θα τους κακοφανεί άραγες?

καταρχας η ωρα η καλη και να σου ζησει το παιδακι σου!!

να κανεις αυτο που μπορεις να αντεξεις οικονομικα και μην μπεις στη λογικη του αν θα κακοφανει σε καποιον...αν υπαρχει η διαθεση για κακοπροαιρετα σχολια και στο Χιλτον να τους δεξιωσεις παλι κατι θα το δουν στραβα!το συγκεκριμενο με γλυκο και ποτο για ολους τους καλεσμενους το εχω ακουσει μονο, δεν εχω παρευρεθει εγω προσωπικα!παντως μου ακουγεται ομορφο σαν ιδεα..δεν το καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να κανουμε κατι σε υπερπαραγωγη και να σκεφτομαστε οτι καποιοι θα ενοχληθουν, οταν δεν μπορουμε στις δυσκολες μερες που ζουμε να το πληρωσουμε???

ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΑΖΙ.ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ CATERING ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ,ΓΛΥΚΑ,ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΙΒΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ.ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Εδώ γίνεται συνήθως τραπέζι στους κουμπάρους και στην οικογένεια. Το προβλημα ήταν με τους δικούς μου συγγενείς που ήξεραν αλλιώς. Πριν από 10 χρόνια που έγινε η βάπτιση του γιου μου έκανα τραπέζι επειδή το ήθελαν οι άλλοι.

Τώρα στη βάπτιση της μπέμπας δεν ακούω κανέναν. Δεν θα κάνω τραπέζι. Επειδή όμως η βάπτιση θα είναι σε ένα μοναστήρι, λίγο μακριά σκεφτομαι να πάρω ένα κέτεριγκ για να προσφέρω κάτι

Στα δικά ,ας ,έρη συνθηίζεται αυτό που λές. Δηλ μετα από τη βάφτιση όλοι σ ένα καλό ζαχαροπλαστείο για γλυκό, καφέ κλπ. Αλλά μου αρέσει και η ιδέα της ακαματρα για catering έξω από την εκκλησία. Κι αυτό μπορεί να συμφέρει οικονομικά γιατί δεν το κοιτάς;; Πάντως δεν νομίζω οτι υπάρχουν πρέπει σ αυτές τις υποθεσεις κάνεις οτι σου αρεσει και βασικά οτι σηκώνει η τσέπη σου..

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

Διαφημίσεις

Αν το επιτρεπει η εκκλησια ειναι καλη η ιδεα να προσφερεις κατι εξω απο την εκκλησια, ιδιως αν βρεις κ καμια με ωραιο προαυλιο χωρο. Απλα να ξερεις οτι οι περισσοτεροι δεν το επιτρεπουν πια, οποτε θελει ψαξιμο..

Παντως κ η ιδεα του καφε.γλυκου μου φαινεται αρκετα καλη αρκει βεβαια κ η βαφτιση να γινει την καταλληλη ωρα, δηλαδη μην τους πας για καφε 2 το μεσημερι... Αν ομως την κανεις νωρις το απογευματακι, οποτε κ θα εχουν φαει το μεσημερι ολοι κ θα ειναι κ σωστη ωρα για καφεδακι κ να παιξουν κ τα παιδακια (αν εχεις), να τα πειτε κ οι μεγαλοι..

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ η ιδέα σου!!! Δεν το έχω ξανακούσει και είναι πρωτότυπο..

Και φυσικά και δεν είναι απαραίτητο το τραπέζι στη βάπτιση. Τόσο δύσκολα που είναι τα πράγματα στις μέρες μας είναι να συζητάμε για τραπέζια;

Εδώ άλλοι δεν έχουν λεφτά και δανείζονται για να τραπεζώσουν το κόσμο ενώ δεν έχουν φωτογράφο στην εκκλησία για να τραβήξουν το μυστήριο! Τα διαθέτουν στο τραπέζι και όχι στο παντοτινό ενθύμιο του παιδιού τους!

Η σκέψη σου είναι μια χαρά και όπως και να έχει θα κάνεις αυτό που επιθυμείς εσύ και ο άντρας σου και κανένας άλλος!!

Με το καλό η βάπτιση!!

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΣΤΙΚΟ!!!

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ 60 ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΥΣ....ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΛΥ ΠΟΛΛΥ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ...

ΕΧΕ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΩ ΑΛΛΙΩΣ..

ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΕΤΣΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..Ή ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ..ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ 1.15 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΛΕΕΙ...

ΓΙΑ CATERING EINAI KALH IΔΕΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ 10Ε ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΡΥΟ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ..

ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΑΝΕ..ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΝΑ ΛΕΤΕ!!!!

ΤΟΥ ΛΕΩ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ? ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ!!!!!!

ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 1500ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΕΣ....

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

αυτό ξαναπέστο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 1500ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΕΣ...

XAXAXAXAXAXAXAXA

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια -επειδή κι εγώ βαφτίζω το Σεπτεμβρη το απογευματάκι και έχω μπερδευτεί τι να κάνω μετά- ο μπουφές στο προαύλιο αξίζει τον κόπο και τα όσα έξοδα; Πόση ώρα θα σταθεί ο καλεσμένος στην αυλή; μισή ώρα; και με τον ήλιο τι γίνεται γιατί και στις 6 το απόγευμα ήλιο θα έχει.

Επίσης το όρθιο coctail σε κοντινό χώρο λέει; έχετε πάει σε κάτι ανάλογο; είναι ωραία ή όλοι λένε πού είναι οι καρέκλες να κάτσουμε και θα φύγουν σε μια ώρα το πολύ;

Βρε κορίτσια -επειδή κι εγώ βαφτίζω το Σεπτεμβρη το απογευματάκι και έχω μπερδευτεί τι να κάνω μετά- ο μπουφές στο προαύλιο αξίζει τον κόπο και τα όσα έξοδα; Πόση ώρα θα σταθεί ο καλεσμένος στην αυλή; μισή ώρα; και με τον ήλιο τι γίνεται γιατί και στις 6 το απόγευμα ήλιο θα έχει.

Επίσης το όρθιο coctail σε κοντινό χώρο λέει; έχετε πάει σε κάτι ανάλογο; είναι ωραία ή όλοι λένε πού είναι οι καρέκλες να κάτσουμε και θα φύγουν σε μια ώρα το πολύ;

δεν ξέρω πάντως όρθιο κοκτέιλ, μου φαίνεται λίγο σπαστικό..γιατί πόση ώρα μπορείς να σταθείς χωρίς να σε πονέσουν τα πόδια από τα τακούνια;;; και οι γιαγιαδοθείες θα φρικάρουν. Τα κέιτερινγκ φέρνουν καρέκλες και τραπεζακια μάλλον και ομπρέλες (νομίζω το γάφει άλλη μια πιο πάνω) αλλιως δεν έχει νόημα...

εμείς θα πάμε σε παραθαλάσια ταβερνούλα με παιδότοπο..το θεώρησα ως την καλύτερη λύση αν σκεφτείς πως τις πιο πολλές φορές σ ένα τραπέζι αυτό που κάνουμε οι μαμαδες είναι να κυνηγάμε τα αγγελούδια μας. Τουλάχιστον στον παιδοτοπο θα χουμε το κεφάλι μας ήσυχο να πιουμε ένα κρασι σαν άνθρωποι. Κατα τ άλλα το μενου θα ναι το συνηθισμένο αλλά αυτό που σκέφτομαι είναι για γλυκό να χω τουρτα παγωτό. Είναι καλή ιδέα μου ή να προτιμήσω τα παραδοσιακά;;

γενικα οι καλεσμενοι το θελουν το τραπεζι μετα , αλλα αν δεν μπορεις οικονομικα ειναι μια ωραια ιδεα, μονο που θα πρεπει να κοιταξεις το κοστος του ζαχαροπλαστειου και καλο θα ειναι να μην απεχει πολυ απο την εκκλησια.

κοριτσακια μου!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας.

Γενικώς δεν μου αρέσουν και πολύ τα τραπεζώματα και οι εκδηλώσεις με ένα σωρό συγγενείς και κόσμο. Αφού και τον γάμο πολιτικό τον έκανα.

Βέβαια πρέπει να βρω και ζαχαροπλαστείο που να θέλει να κλείσει τραπέζια για 100 άτομα κυριακή πρωί. Θα δούμε.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Λοιπον πήγα τις προάλες σε βάπτιση στο Αλσος Φιλαδελφειας και εμεινα έκπληκτη με το γεγονός οτι μετά το μυστήριο μας οδηγησαν σε μια καφετερια που ειναι 10 βηματα μακριά απο το εκκλησάκι και ειχαν κλησει εναν χωρο αποκλειστικά για την βαπτηση...ειχαν κάνει διακρητικό στολισμό και επαιρναν οτι ηθελαν απο χυμους, τοστ, καφεδες

Το βρηκα πολύ καλό και καθολου κουραστικο...-μαζευε παιδιά. οδηγησε κανα 10αρι χιλιομετρα μακριά για το τραπέζι...κλπ...κλπ...-

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Δεν είναι υποχρεωτικό το τραπέζι, το μόνο υποχρεωτικό είναι να μπει το μωρό στην κολυμπήθρα...;) Μπορείς να προσφέρεις ακόμα και μόνο ένα παγωτό στο προαύλιο.

Ενόψει θρησκευτικού γάμου, μπορείς να κάνεις μια μεγαλύτερη εκδήλωση τότε.

melita μου, βλέπω ότι είσαι Γιάννενα. Σχετικά με το ζαχαροπλαστείο, σου προτείνω να κοιτάξεις το Διεθνές στο Πανεπιστήμιο που και μεγάλο είναι και πιθανώς δεν θα έχει τόσο κόσμο Κυριακή πρωί -άρα θα στο δώσουν- και νομίζω έχει και παιδική χαρά.

Το μείον βέβαια είναι ότι δε λέει να γίνει το μυστήριο μες την πόλη πχ και να τους τρέχεις για καφέ έξω...

Σκέψου όμως ότι και το 4ευρώ ανα άτομο δεν θα το γλιτώσεις, οπότε τσέκαρε αν και αυτό σε συμφέρει οικονομικά.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png