Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιαουρτακια

zebelia

Recommended Posts

Η μικρη μου απο σημερα μπηκε στο γιαουρτι ειναι ακριβως 7 μηνων.Η γιατρος μου ειπε κατα προτιμηση να της δινω λευκο γιαουρτακι.Σημερα που της το εδωσα δεν ενθουσιαστηκε,τρομαξε να το φαει,και σκευτομαι μηπως να της δινω με γευση πχ μπανανα.κανει η ειναι μικρη ακομα?

Το γιαουρτι της το δινω στην θεση της κρεμας ,λεω να το δινω μερα παραμερα,δηλαδη μια μερα γιαουρτι μια μερα κρεμα.Να το κανω ετσι η να της δινω πιο πολλες φορες κρεμα?

KeDzp2.png

CBqup3.png

Διαφημίσεις

Οι απόψεις στο θέμα του γιαουρτιού διίστανται,

Εμάς η παιδίατρος μας δεν μας άφηνε να φάμε γιαουρτάκι πριν γίνουμε 8 μηνών, όπως επίσης μας έλεγε να παίρνουμε μόνο τα βρεφικά γιαούρτια , Νουνού, Δέλτα κλπ.

Μιας φίλης μου ( τα παιδιά μας έχουν 1 μήνα διαφορά) ο παιδίατρος, ο οποίος είναι μεγαλύτερης ηλικίας και καθηγητής πανεπιστημίου, τους έδωσε γιαούρτι στον 7 μήνα και μάλιστα λευκό αγελαδινό, τα άλλα τα αποκαλούσε αηδίες.

Πάντως μην περιμένεις να το φάει με την πρώτη δοκιμή, μια – δύο κουταλιές στην αρχή αρκούν μέχρι να συνηθίσει την γεύση του. Αν τώρα δεις ότι συνεχίζει να μην το θέλει ρώτα τον παιδίατρο σου αν μπορείς να πάρεις γιαουρτάκι με γεύσεις.

Εμείς είχαμε αντικαταστήσει την απογευματινή μας κρεμούλα με γιαούρτη, όμως αν μερικές φορές δεν το ήθελα του έδινα και κρέμα.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδικά γιαουρτια της αγοράς μόνο γιαούρτια δεν είναι! 'Ολο συντηρητικά και χημικά πρόσθετα και άλλωστε το γράφουν "επιδόρπια γιαουρτιού"!

Το θέμα είναι όμως ότι σε τόσο μικρά παιδάκια που μετά την γλυκιά φρουτόκρεμα, φυσική ή αγοραστή, είναι πολύ δύσκολο να δοκιμάσουν και να τους αρέσει το αληθινό γιαούρτι που ξυνίζει λίγο στην γεύση!

Είναι νομίζω αναγκαίο κακό.

Πάντως κυκλοφορούν και βιολογικά παιδικά γιαούτια που είναι αληθινά γιαούρτια και όχι επιδόρπια με αληθινά φρούτα. Είναι σαφώς πιο ακριβά και δυσεύρετα! Νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο να τα ψάξουμε γιατί ήδη ο αέρας, το νερό και τόσα άλλα πράγματα στην καθημερινή μας ζωή είναι επιβαρυμένα με τόσα χημικά και τόξικά που ότι μπορούμε να προσφέρουμε αγνό να το προσφέρουμε! :D

Γιαούρτι και όλα τα γαλακτοκομικά μας τα επέτρεψε η παιδίατρος μετά το χρόνο.Μου είχε παι να παίρνω το παραδοσιακό με την πέτσα αλλά να μην του δίνω την πέτσα αλλά τελικά φτιάχνει γιαούρτι η πεθερά μου απο γάλα φρέσκο(εννοώ απο ζωα)

Δωσε της λίγο χρόνο να το συνηθίσει,και ο δικός μου δεν το ήθελε στην αρχή.

Αντι να αγοράσεις γιαούρτι με γεύση βάλε εσύ λίγη μπανάνα και λίγο μήλο ή ακόμη τρίψε και κανένα μπισκοτάκι ,αν τρώτε,που θα της είναι γνώριμες οι γευσεις αφου ήδη τρωει φρουτόκρεμα!

.png.png.png

Ζεμπελίτσα και μένα με τη φρούτόκρεμα στην αρχή δεν ενθουσιάστηκε και ξίνησε την μουρη της αλλά μετά από 4-5 μέρες την κάνει να!!! Δώσε της χρόνο να συνηθίσει την γεύση. Μού άρεσε και αυτό που είπε η elen..να βάλεις εσύ μεσα λίγη μπανάνα λιωμένη ή τριμμένο μπισκοτάκι. Μου ακούγεται καλύτερο από το έτοιμο επιδόρπιο.

Διαφημίσεις

Και εμείς τα γιαούρτια τα ξεκινήσαμε σε αυτή την ηλικία, όμως ομολογώ ότι δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα

Ίσως βέβαια να φταίει και η εποχή, διότι τώρα που είναι χειμώνας, όση ώρα και να τα αφήσεις έξω από το ψυγείο είναι κάπως δροσερά, ενώ το καλοκαίρι τα παιδιά ανακουφίζοντια εαν φάνε κάτι δροσερό.

Ίσως να δοκιμάσεις να τα αφήσεις λίγη περισσότερη ώρα εκτός ψυγείου πριν τα δώσεις. Σίγουρα, μπορεί να μην τα συμπαθήσει από την πρώτη φορά, αλλά σιγά σιγά να τρώει όλο και περισσότερο...

Επίσης καλό θα ήταν τα φρούτα να τα πρόσθετες μόνη σου, η και τριμμένο μπισκότο. Υπάρχουν και παιδικά μπισκότα, ή λλιώς τα κλασσικά 'Μιράντα' που τρίβονται εύκολα. Όσο αναφορά την ζάχαρη, από την στιγμή που ένα μωρόέχει ξεκινήσει κρέμες π.χ. farine lacte, έχει ήδη φάει.

Στο κουτι βέβαια δεν γράφουν ζάχαρη αλλά το επιστημονικό όνομα 'σακχαρόζη'. Επίσης μπορείτε να δείτε ότι γράφουν 'σουκρόζη' η οποία παράγεται απότην γλυκόζη και την φρουκτόζη) που είναι και αυτό είδος ζάχαρης.

Εμείς πάντως κατ εντολή της παιδιάτρου, ξεκινήσαμε από τα παιδικά γιαουρτάκια και δοκιμάσαμε 2-3 μάρκες μέχρι να καταλήξουμε σε αυτά που μας αρέσουν. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνμεις το ίδιο, ή να πάρεις και κάποιες γεύσεις με farine lacte, ή και δημητριακά μέσα.

Θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή:

ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΑΓΟΡΑΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ !!!

Πριν 2 καλοκαίρια είχαμε αγοράσει γιαούρτια junior της ΦΑΓΕ με γεύση μπισκότο , η ημερομηνία λήξεως ήταν μία εβδομάδα μετά από την μέρα που τα άνοιξα, όλα έδειχναν φυσιολογικά και όταν το άνοιξα το πρώτο μου ήρθε μια έντονη μυρουδιά σαν μαγιά από αυτή που βάζουμε στις ζύμες! και όταν το δοκίμασα ξύνιζε!

Ηταν χαλασμένο ! Άνοιξα και το δεύτερο της συσκευασία και αυτό το ίδιο!

Εμφανισιακά όμως δεν είχαν τίποτα!

Η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω την ΦΑΓΕ τηλέφωνο και να της το πώ!

Η απάντηση με έστειλε!!! Ναι κάτι γνωρίζουμε!!! θα σας στείλουμε μέχρι αύριο να το αλλάξουν εσείς κρατήστε τα στο ψυγείο!!!

Ποτέ δεν ήρθαν!!!

Η επόμενη κίνησή μου ήταν την επομένη να πάρω στον ΕΦΕΤ και να κάνω επώνυμη καταγγελία μάλιστα μια μέρα μετά τους τα έστειλα με ειδικό ψυγειάκι και πήρα και αριθμό πρωτοκόλλου και βεβαίωση ότι θα μου απάντούσαν και γραπτά και από το τηλέφωνο σε πολύ 3 μήνες!!!

Ποτέ δεν μου απάντησαν! όσες φορές και αν τους ενόχλησα!!

Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι ελάχιστους μήνες μετά αυτά άλλαξαν όνομα και πλέον ονομάζονται ΑΒΓ της ΦΑΓΕ ;;;

Συμπέρασμα: Εμείς πρέπει να προσέχουμε τι τρώνε τα παιδιά μας και να δοκιμάζουμε ΠΑΝΤΑ πρώτοι, το κράτος απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ;;;;

Ποιος ξέρει;;; γιαυτό γονείς να προσέχεται ΕΣΕΙΣ :!::!::!::!::!:

Σε εμάς η παιδίατρος έβαλε το γιαούρτι τον 8 μήνα. Γιαούρτι λευκό όποιο έχει μαγιά στα συστατικά του και σε καμία περίπτωση κάποιο απο τα παιδικά.

Μας είπε να της το δίνουμε σε περίπτωση που χάνει κάποιο γεύμα (π.χ. είμαστε έξω και δεν έχουμε δυνατότητα να την ταίσουμε το φαγητό ή την φρουτόκρεμα αλλά όχι σε καθημερινή βάση.

Και σε εμάς στην αρχή ξύνισε τη φατσούλα της και μετά το συνήθισε. Αν δω ότι πολυζορίζεται της προσθέτω μόνη μου 1 μπανάνα ή ένα αχλάδι αν και προτιμώ να συνηθίζει στις "σκέτες" γεύσεις.

Πάντως η δική μας παιδίατρος δια ροπάλου μας έχει απαγορεύσει να της δίνουμε μπισκότα ή άλλες κρέμες.

Θα δοκιμασω να βαλω λιγα φρουτα η μπισκοτακι μεσα στο γιαουρτακι της,νομιζω ειναι το καλλιτερο απο να της παρω με γευσεις που εχουν ολο συντηριτικα.Εχουν που εχουν τα επιδορπια γιαουρτιου (οπως τα λενε ) συντηριτικα.Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας!

KeDzp2.png

CBqup3.png

• 1 year later...

Διαφημίσεις

ξέρει καμία αν είναι καλύτερα να δίνουμε αγελαδινό ή πρόβειο γιαουρτακί όταν είναι να μπει στη διατροφή το γιαούρτι;

Πιθανολογώ πως το πρόβειο θα είναι πιο εύπεπτο από το αγελαδινό. Όμως καλύτερα να απαντήσουν κι άλλοι...

• 2 weeks later...

Το αγελαδινό (η πρωτεινη του αγελαδινου γαλακτος) ενοχοποιείται για τις περισσότερες αλλεργιες....

Κατσικισιο και όταν δεν βρίσκεται πρόβειο...

eNeap2.pngNziDp2.png

Το αγελαδινό (η πρωτεινη του αγελαδινου γαλακτος) ενοχοποιείται για τις περισσότερες αλλεργιες....

Κατσικισιο και όταν δεν βρίσκεται πρόβειο...

από πότε κάνει να φάνε γιαουρτάκι;;;

Αυτά τα βρεφικά του εμπορίου να τα αποφύγω ε;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Εμείς είμαστε ακόμη μικρές για γιαούρτι αλλά είχα αυτή την απορία από τα άλλα παιδιά μου.

Εφόσον δεν δίνουμε φρέσκο γάλα κάτω από τους 12 μήνες, πώς δίνουμε γιαούρτι νωρίτερα;

Έχει ρωτήσει καμιά τον παιδίατρό της;

Διαφημίσεις

Αγαπητή Ανθούλα

το γάλα αποτελεί την κύρια διατροφη του βρέφους και κατα τους 6-12 μήνες, γι αυτο το απλό αγελαδινό γάλα, που δεν καλύπτει πλήρως το βρέφος, θα δημιουργούσε προβλήματα. Το γιαούρτι - που πρέπει να ξεκιναέι μετα του 7-8 μήνες - δε θα είναι η κύρια διατροφη του μωρου, επιπλέον είναι διαφορετικό από το γάλα, έχει περισσοτερους μυκητες που βοηθουν τη λειτουργια του εντερου κλπ.

Στο ερώτημα αγελαδινο ή προβειο ή κατσικίσιο, η δική μου απαντηση είναι: ας είναι αγνό και ό,τι να ναι!

Το σημαντικοτερο είναι να καταλαβουμε σα γονεις οτι, οσο πιο επεξεργασμενα, τροποποιημενα, εμπλουτισμενα, βελτιωμενα και δεν ξερω κι εγω τι αλλο είναι αυτα που ταίζουμε τα παιδια μας, τοσο πιο επικίνδυνα, τοσο χειροτερα. Ασπρο γιαουρτακι ολοπαχο, μαθαιτε στο μικρο να τρωει, αν το καταφερετε καταφερατε πολλα. Οχι στις βανιλιες, τις γευσεις σοκολατας, μπισκοτου, στις γλυκαντικες ουσιες που βρισκονται μεσα στα 'ειδικα΄γιαουρτακια για βρεφη της αγορας, που συνηθίζουν άσχημα τα μωρα μας κι επειτα δε θελουν να φανε τιποτε απλο και αγνο. Και με ακριβο το τιμημα στην τσεπη μας.

Σ΄ευχαριστώ Στέλιο για την απάντησή σου.

Ακριβώς αυτά που μου λες τα εφάρμοσα και στα δυο προηγούμενα παιδιά μου.

Ειδικά για το γάλα ήμουν κάθετα αρνητική με τις κονσέρβες και μετά τους 12 μήνες τους έδωσα κατευθείαν φρέσκο παρά την υπόδειξη του παιδιάτρου για τα εμπλουτισμένα.

Σκέτο άσπρο γαλατάκι συνήθισαν να πίνουν χωρίς να βάζουμε ζάχαρη ή κακάο.

Ακόμη και τώρα που είναι σε μεγάλη ηλικία ας πέρνουμε 2 φορές το χρόνο σοκολατούχο ρόφημα.

Με τα γιαούρτια έχουμε με τον μικρό μου γιο μια "κόντρα" γιατί γευστικά προτιμά αυτά με τα φρούτα που φυσικά και δεν είναι γιαούρτια αλλά επιδόρπια.

Όταν όμως κάνει η μητέρα μου σπιτικό γιαούρτι με γάλα φρέσκο του εμπορίου τότε το τρώει με ευχαρίστηση.

Με την μικρή θα δούμε...

έχω γιαουρτομηχανή κι έχω σκοπό να του κάνω του μπόμπιρα μόνη μου το γιαούρτι που θα τρώει...από τον 7ο μήνα δηλαδή μπορώ να του αρχίσω γιαούρτι το απόγευμα;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

• 2 weeks later...

ο μπεμπης μου δειχνει να εχει προβλημα με το γιαουρτι. οποτε τρωει γιαουρτι τη νυχτα εχουμε κλαματα και δειχνει να πονα τρομερα στην κοιλια.

και που θα βρω αγνο γιαουρτι καλε;

• 6 months later...

καλησπέρα,

απο σήμερα ξεκινησαμε το γιαουρτακι (τροπος το λεγειν ξεκινησαμε γιατι με το που το μυρισε πηρε μια φατσα..). Πηρα τα advance της Δελτα το σκετο και αυτο με τα δημητριακά. Η γιατρός μου ειπε να της τα δινω εναλλαξ,το απογευμα δηλαδη μια κρεμα φαριν λακτε, μια γιαουρτακι. Το γιαουρτι οπωε φσινεται δεντης αρεσε καθολου. Θα ξανακανω βεβαια αποπειρα να της το δωσω μετα απο κανα δυο μερες. Σε περιπτωση που δεν το θελει εινια οκ να της δινω μονο κρεμα το απογευμα ή ειναι απαραίτητο το γιαουρτακι γενικα?να παρω καποιο άλλο γιαουρτι?στο φαγητο εινια πολυ βολική και εως τωρα δεν ειχα καποιο πρόβλημα

πρωτη φορα,πριν εναμιση μηνα περιπου εδωσα advance σκετο... εκανε εμετο με τη πρωτη κουταλια...

δοκιμασα μετα, με δημητριακα... το εφαγε και δεν την πειραξε... και μετα αυτο με τα μπισκοτα, της noulac...και μ αυτο οκ...

επειδη η δικια μου ειναι κακοφαγη γενικα, και ειδικα με το γαλα μου εχει βγαλει τη πιστη, τα γιαουρτακια με εχουν βολεψει...

• 3 weeks later...

Μπορείτε να μου συστήσετε βιολογικά παιδικά γιαούρτια; Και που θα τα βρω σε καταστήματα βιολογικών μόνο ή και σε super market τύπου Βασιλόπουλου;Πόσο εγγυημένη είναι η ποιότητα των βιολογικών;Η γιατρός μας είπε ότι μπορούμε να του δώσουμε γιαουρτάκι παιδικό τύπου advance, αλλά προτιμώ να μην του δώσω καθόλου κάτι τέτοιο και να συνεχίσουμε κανονικά με την κρέμα μας....

Εμείς με τα γιαούρτια ζοριζόμασταν στην αρχή. Κρέμα τους έδωσα μια δυο φορές, ούτε εκείνη την έτρωγαν οπότε επέμεινα στο γιαούρτι, άλλοτε αγελαδινό(απλό, όπως το αγελαδίτσα κλπ) άλλοτε πρόβειο. Τον πρώτο καιρό δεν έτρωγαν σχεδόν καθόλου. Με υπομονή όμως, έχουν περίπου 4 μήνες που τρώνε πολύ ευχάριστα (εκτός από όταν τους φταίει κάτι άλλο) ότι γιαουρτι βρούμε στο σουπερ μαρκετ.

Προσέχετε πολύ τι αγοράζετε, εγώ τον πρώτο καιρό ψώνιζα λίγο στα τυφλά, μέχρι που διάβασα σε κάποιες από τις ετικέτες τι ήταν αυτό που προσπαθούσα να ταίσω τα παιδιά μου... Πρωτείνη γάλακτος, γλυκόζη, κρέμα γάλακτος και άλλα χίλια δυο... και όχι σε επιδόρπια γιαουρτιού, αλλά στα κλασσικά γιαούρτια (π.χ. κρικρι, μεβγάλ..., συγνώμη που αναφέρω μάρκες) Διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά, να γράφει μόνο γάλα και μαγιά.

kr3fp2.png

Επίσης να πω ότι τώρα τελευταία τρώμε φανατικά τα βιολογικά του Ολυμπου. Τα βρίσκω σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ, είναι σε πακέτο των 2 και με βολεύει(1 γιαούρτι 1 μωρό).

kr3fp2.png

• 2 years later...

εχω μπερδευτει...ειμαστε 7μηνων κ η παιδιατρος μασ ειπε να του δινουμε γιαουρτακι το απογευμα (advance κλπ)...μου ειπε επισης οτι ειναι νωρις να του δωσω κανονικο γιαουρτι, αλλα μονο αυτα τα βρεφικα επιδορπια γιαουρτιου..εντελει τι να κανω?να αγορασω γιαουρτομηχανη?και αν ξερει κανεισ να μου πει γιατι δεν επιτρεπεται πρωτα το κανονικο γιαουρτι???