Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εφτασε η ωρα!!

Jean

Recommended Posts

Βαφτιζουμε την Παρασκευή που μας έρχετε τη μικρουλα μας (επιτελους!! ) και αρχισα να αγχωνομαι... Σκεφτομαι μήπως κλαιει πολύ, μηπως κρυωνει, που θα την ταισω αν πεινασει, αν πρεπει να της αλλαξω ρουχα για το τραπεζι να ειναι ανετη κτλ κτλ...

Ειναι ολα ετοιμα ωστοσο... Βαπτιστικα ψωνισαμε πριν 2 εβδομαδες με τη νονα, ρουχα πηρα χθες (πηρα μια παντελόνα μαυρη στυλ βρακα με μια τρομερη ζωνη τη μεση, μπλουζα μαυρη με υπεροχο τελειωμα στα μανικια και γιλεκακι εκρου γουνινο απο πανω, τα εσκασα χοντρα αλλα το ευχαριστηθηκα :wink: )

Για την εκκλησια, περα απο το τουλι με διαφορα σκατουλακια για την κολυμπηθρα, παρηγγειλα ενα κασπω με τριανταφυλλα που το καθε φυλλο τους εχει διαφορετικό χρώμα. Για γλυκο πηρα παστακια σε κουτακι foreverfriends με κουταλακι. Οι μπομπονιερες ειναι κουτακι με λιλα κορδελα και μια τεραστια ροζ πεταλουδα στο καπακι.

Αν και ειμαι νονα δεν θυμαμαι και πολλα απο τη βαφτιση. Μπορειτε να μου θυμησετε τη διαδικασια; Μου ειπε η κοπελα στο μαγαζι με τα βαφτιστικά οτι το παιδι ντυνουν οι γιαγιαδες... Ισχυει κατι τετοιο; Το παιδι μου δεν ετυχε να το ντυσει ποτε καμια απ' τις γιαγιαδες(η μανα μου μενει στο εξωτερικο ενω η πεθερα τις λιγες φορες που το κρατησε δεν υπηρξε λόγος να το ντυσει κτλ) και φοβαμαι οτι μαλλον θα βαλει τα κλαματα σε τετοιο ενδεχομενο.

Εκτος απο τα συμπραγκαλα που περιεχει ηδη το μπαουλο με τα βαπτιστικά ειναι κατι άλλο που θα χρειαστει για το μυστηριο;

Διαφημίσεις

:D με το καλο...!!!! :P να το χαιρεστε το αγγελουδακι σας..!! :P

Η αληθεια ειναι πως σε οσες βαπτισεις εχω βρεθει απ'οτι θυμαμαι οι γιαγιαδες το ντυνανε με την επιβλεψη της μαμας..τωρα ειναι και αναλογα την περιπτωση..εαν νομιζεις πως δεν θα τους καθεται,καλο θα ηταν να το ντυσεις εσυ..μαλλον στην πραξη θα το δεις αυτο..

Τωρα για την διαδικασια,απ οτι θυμαμαι κι εγω,θα ξεκινησετε με το διαβασμα του παπα και τους νονους με το πιστευω κτλ..μετα θα το γδυσετε..και τα υπολοιπα τα ξερεις.. :lol:

Για αυτα που θα εχεις στο μπαουλακι,νομιζω τα λαδοπανα,να εχεις και κανια εξτρα μεγαλη πετσετα μπανιου μηπως χρειαστει..τα μαρτυρικα..τα λαδομπουκαλα..ε..αυτα νομιζω..αντε και περιμενω νεα...!!! :D

.png

....LOVE IS IN THE AIR...!!!!!

Jean με το καλο!

Εγω σε οσες βαφτισεις εχω παει μονο η μαμα ασχολειται με το μικρο ειδικα στο ντυσιμο.

Κι εγω αυτο θα κανω οταν ερθει η ωρα μονο και μονο για να ειναι ηρεμο και ησυχο και για να το σκουπισω παρα πολυ καλα απο τα λαδια για να μην το ενοχλουν (φαγουρα κλπ...)

Οσο για την διαδικασια θα σε καθοδηγησει κι ο παπας οποτε μην αγχωνεσαι.

Επικεντρωσου στο παιδι και τα αλλα θα ερθουν μονα τους... :wink:

Με το καλο να φωτιστειτε !!! Βρε φιλεναδα.... πολυ μαυρο για βαπτιση !!! :wink: Επειδη δεν εχω κουραγιο τωρα, αν προλαβω αυριο θα σου γραψω την διαδικασια... παντως η μαμα το γδυνει - ντυνει !

Koριτσακια μου ευχαριστω για τις απαντησεις. Μαριλενακι, το ξερω, πηγαινα βασικα για πιο χαρουμενα χρωματα, αλλα εριξες τελευταια καμια ματια στις βιτρινες; Ολα μαυρα με λεπτομεριες λιλα ή κοκκινες!!! Εβαζα κι εβγαζα 3 ωρες ρουχα σε διαφορα καταστηματα και τίποτα δεν μου αρεσε. Οι βρακες αυτες που ειναι πολύ στη μόδα φετος βγαινουν σε γκρι (μπλιαχ) και μαυρο. Οι μπλουζες που δοκιμασα ηταν ολες σε πολυ στενη γραμμη (κι εγω εχω ακομη παχακια γυρω απ' την κοιλια). Μολις ειδα αυτην που πηρα τελικα, τρελαθηκα. Εχει ενα υπεροχο τελειωμα στα μανικια και πολύ κολακευτικό ντεκολτε. Πηρα και το γιλεκο γουνακι απο πανω σε εκρου και καπως εσπασε τη μαυριλα. Παντως μου αρεσαν σαν συνολο, κρυβει και τα κιλακια το μαυρο οποτε τα πηρα τελικα. Καποια αλλα που ειδα μαυρα με λεπτομεριες λιλα μου φανηκαν πενθιμα... Τι να πεις... Καφε χρωματα δεν υπαρχουν ουτε για δειγμα ενω κατι πρασινα μου θυμιζαν...μυγα!! Τελοσπαντων...πεταξα και μπολικες καραξανθιες ανταυγιες στα μαλλια και καπως φωτιστηκε το look...

Παντως οσον αφορα στο ντυσιμο του παιδιου θα το κανω εγω ο κόσμος να χαλασει!!

Ifizenic μου ολα οσα ανεφερες υπαρχουν στο μπαουλο με τα βαπτιστικα, ακομη και πετσετα μπανιου οποτε δεν νομιζω να ξεχασαμε τιποτα. Ειπα και στη νονα να μην γεμισει πολύ το μπουκαλάκι με λαδι... γιατι συνηθως οι παπαδες το ριχνουν ολο στο παιδι και το κανουν σαν μπαρμπουνι ετοιμο για τηγανι :evil: Της ειπα να βαλει μεχρι τη μεση :twisted:

Διαφημίσεις

Εμεις ως επισημοι αρραβωνιαστικοι πηγαμε στη βαφτιση τηα ζουζουνας-Μαριας πλεον.. Βεβαια ειχα την εντυπωση οτι θα εχει δυο ονοματα (Μαρια-Νεφελη) οποτε θελω θελω διευκρινησεις για το θεμα παρακαλω..

Η μαμα ηταν απλα θεα :wink: .. το εν λογω ρουχαλακι ηταν οντως σεξυ και πετυχημενο..

Το ζουζουνι που ειχα να το δω καιρο και εχει γινει κουκλιτσα δεν εκλαψε σχεδον καθόλου, και στην αρχη κοροιδευε και τον παπα.. :D του εκανε "μπρου μπρου (μπορει να τον εφτυσε και λιγο...)

Εγινε ενα σκηνικο με την νεοκορισσα που δεν ηθελε να δυναμωσει το κλιματιστικο και ειχε βρωμοκρυο γιατι λεει θα επεφταν οι ασφαλειες, τελικα το τακτοποιησε ο συμπεθερος και ζεσταθηκαμε λιγακι...(και δεν επεσαν οι ασφαλειες.. αλλα ας σωψεται η οικονομια)

Τωρα το ποιος εντυσε τη μικρη δεν το ειδα γιατι κυνηγουσα το Χαρουλη που ειχε βαλει αμετι χαμετι να γκρεμισει την εκκλησια και πηγαινε και ταρακουνουσε τις εικονες , τις καρεκλες, τα μανουαλια και ολα τα κινητα μερη της εκκλησιας :oops:

Η βαφτιση τελειωσε πριν απο λίγο αλλα εμεις φυγαμε πρωτοι πρωτοι γιατι το παιδι μου ειχε παθει ντελιριο και η μεση μου κοντευε να διαλυθει απ΄τις αγκαλιες..

Νεοτερα και περισσοτερες λεπτομερειες θα σας πει η μανουλα..

Να ζησει και να την χαιρομαστε :D

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

κοριτσακια μου μπαινω για λιγο, γιατι εχω ακόμη φιλοξενούμενους στο σπίτι και δεν μπορω να κατσω πολυ. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!!!

Θα ήθελα όμως να ευχαριστησω πολύ τη Δωρα που αν και ταλαιπωρημενη απ' την περιπετεια του Χαρουλη στο Παίδων, βουτηξε το παιδι και με τη συνοδεία του μπαμπα της ήρθε στη βαφτιση του παιδιού μας...Πραγματικά με συγκίνησε...Περα απ' αυτο θα ήθελα επίσης να πω οτι η κυρία τραβηξε αμέσως τα βλεμματα πάνω της (αν και με παιδι στην αγκαλιά... :roll::roll: ) Δεν θα πω περισσοτερα, μπορει να διαβαζει ο συμπεθερος... :roll:

οσο για το όνομα Δωρα μου, αποφασισα εδω και μερικες εβδομαδες να την πουμε Μαρια κι οχι Μαρία Νεφελη, γιατι αφενος εδω και καιρο διεπίστωσα οτι το "Νεφελη" εχει παψει να ειναι σπάνιο και αφετερου σαν δευτερο όνομα δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτε αλλα θα αναγκαζεται να το "σερνει" σ'ολα τα επισημα εγγραφα. Επισης το Μαρια Νεφελη δεν μπορεις να το κοψεις να το κανεις καπως... Οποτε θα χανοταν...αρα, δωρον αδωρο. Η αληθεια ειναι πως ειμαι λίγο αναποδη... Ειδα κι επαθα να πεισω τον αντρα μου για το Νεφελη και μόλις συμφωνησε αλλαξα γνωμη... Σταυροκοπιόταν ο ανθρωπος :roll:

Παντως σε γενικες γραμμες ήταν ωραια. Τα δωρα δεν τα ανοιξαμε ακομη...

Το κασπω με τα ανθη το πηγα το πρωι στην εκκλησια για να στολισουν για τα θεοφανεια...

Θα επανελθω αυριο να σας τα πω με το νι και με το σιγμα!!

Kαι επανέρχομαι...

Το μυστηριο κύλησε ομαλα, το παιδι εκλαψε λιγακι προς το τελος του βουτηγματος στην κολυμπήθρα, γιατι μπηκαν λαδια στα ματακια του. Την παρασταση έκλεψε ο μποπ σφουγγαρακης που η κόρη μου δεν τον αποχωριζεται ποτε και τον κρατουσε σ'ολη τη διαρκεια του μυστηριου. Καποια στιγμη της έπεσε κι έσκυψε ο παπας και τον σηκωσε και της λεει: Παρε τον μποπ σου :lol: Έκλαιγε κι οταν την ντυναμε (εγω με τον αντρα μου την ντυσαμε) αλλα μαλλον την ενοχλουσαν τα ματακια που ειχαν ελαφρως κοκκινήσει. Ο παπας ηταν κατι περισσοτερο απο αψογος. Ηταν γλυκυτατος και ηρεμος κι αυτο βοήθησε πολύ. Ειχα ενα αγχος μηπως κρυωσει γιατι ήταν ηδη με βηχα, μυξες (κανουμε μασκουλες εδω και μια εβδομαδα) αλλα με λίγη προσοχή πηγαν ολα καλα...

Στο μαγαζι που καναμε το τραπεζι περασαμε τελεια (με εξαιρεση καποια στιγμη που η πεθερα μου εφαγε μια τουμπα στα σκαλια και επικρατησε πανικος , γιατι εκανε λες και την σφαζανε αλλα το προσπερασαμε, ευτυχως ηταν απλο χτυπημα). Οι ανθρωποι του μαγαζιου ηταν αψογοι, περιποιηθηκαν πολύ επαγγελματικά τον κόσμο, το φαγητο ηταν εξαιρετικό, μας εδωσαν ολοι συγχαρητηρια για την επιλογη. Κατσανε μεχρι αργα, γιατι ειχε ζωντανη μουσική με παλια ποιοτικά τραγουδια και τον ευχαριστηθηκαν.

Το παιδι το αλλαξα προς το τελος και κοιμηθηκε με τα πυτζαμακια του στο καροτσι. Ο εξαερισμος ηταν πολύ καλος στο χωρο (ο καημενος ο ιδιοκτητης ερχοταν συνεχεια να με ρωτησει αν καθαριζοταν επαρκως ο αερας απ' τους καπνους) Αν θελει καμια να κανει τραπεζι για βαφτιση στο Χαιδαρι ας μου στειλει πμ να της πω για το μαγαζι. Το συστηνω ανεπιφυλακτα. Πολυ καλο φαγητο, πλουσιο μενου, καθαρος και προσεγμενος χωρος, συνεργασιμοι ιδιοκτητες, ευγενεστατοι σερβιτοροι, 20 ευρω το άτομο με τα ποτα (και μιλαμε οτι ηπιαν πολύ οι καλεσμενοι!!! ) Μειναμε τοσο πολυ ευχαριστημενοι που εκτος απ' τα χρηματα που συμφωνησαμε δωσαμε και 150 ευρω για τους σερβιτορους. Το αξιζαν με το παραπανω!!!

Όταν εφυγαν οι καλεσμενοι καθισαμε μεχρι τις τρεις με την παρεα μας και τους κουμπαρους οπου μας εφεραν φρουτα με κρασι (προσφορα του καταστηματος) και το χαρηκαμε πολύ. Το παιδι κοιμοταν ησυχα, ξυπνησε για μιση ωρα να πιει γαλα και μετα παλι υπνος. Περιττο να σας πω οτι εγινα λιωμα απ' το κρασι. Στο τελος παραγγειλαμε σαμπανια, τα μπλεξαμε και γυρισα στο σπιτι κουδουνι. Ευτυχως ο αντρας μου ηταν πιο νορμαλ κι ανελαβε το παιδι, γιατι η κακουργα μανα ηταν φεσι. Ξαπλωσα στο κρεβατι και γυριζαν ολα... :roll:

Σημερα ανοιξαμε τα δωρα. Ηταν ολα υπεροχα, δεν θα αλλαξουμε τιποτα. Μας πηραν ρουχα, πυτζαμακια, σεντονια, κουβερτες, παιχνιδια και επεσαν και αρκετα φακελακια :wink: (Δωρα μου η φουστομπλουζα ηταν ολα τα λεφτα! Σευχαριστουμε πολυ!!!)

Ενα δωρο που με συγκινησε πολυ ηταν αυτο της παιδιατρου μας. Εκτος απο τα ρουχα που της πηρε, ειχε εσωκλεισει κι ενα παραμυθι που για μενα σημαινει πολλα για συναισθηματικούς λογους... Δακρυσα οταν το ειδα και με συγκινησε πολυ η αφιερωση της... "Απο την παιδιατρο σου με πολλη αγαπη τη μερα που σου χαρισαν το ονομα σου.."(Ηταν ο "Μικρος πριγκηπας")

Αυτα!! Και εις αλλα με υγεια!!!

Σας ευχαριστω πολύ για τις ευχες σας!!!! :D

:D:D:D Χα χα και φαντστήστε οτι ημουν σαν το γυφτάκι.... ποθυ να φορουσα και τα καλά μου.....

Η ωραια γυναικα, ακομη και με πυτζαμες και παντοφλες και ρολευ στα μαλλια, δεν παυει να ειναι μια ωραια γυναικα!! :wink: