Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο νερό;;

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί θέλω να ρωτήσω: πόσο νερό πρέπει να πίνει την ημέρα ένα παιδί 6 ετών?? Έχω μεγάλο πρόβλημα με τον μεγάλο μου, ο οποίος πίνει με το ζόρι ένα ποτήρι νερό την ημέρα. Αν τον αφήσω και δεν του το δώσω εγώ, είναι ικανός να μην πιεί και καθόλου!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Πρέπει να τον ενθαρρύνεις να πίνει αρκετό νερό ακόμα κι αν δεν διψά. Τα παιδάκια έχουν έντονες σωματικές δραστηριότητες, δεν αισθάνονται τη δίψα όπως ένας ενήλικας γιατί δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τους απαραίτητους μηχανισμούς, οπότε αφυδάτωση, θερμοπληξία είναι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και εμφανίζονται και απότομα.

Εξαρτάται και από το σωματικό βάρος του παιδιού, υπολόγισε περίπου 70-90 ml για κάθε κιλό. Τουλάχιστον 1 λίτρο την ημέρα. Εννοείται ότι ποσότητα νερού λαμβάνει και από διάφορες τροφές.

• 4 weeks later...

maryp παρτου ενα παγουρινο ή ενα απλο μπουκαλακι αυτα που ειναι με τι ειδικο στομιο απο πανω, και ενθαρυνε τον να πινει απο αυτο και να το εχει παντα μαζι του.. Επισης η Αυρα εχει βγαλει κατι μικρα πολυχρωμα μπουκαλακια που ειναι οτι πρεπει για τα παιδικα χερακια. Θα τα βρεις σε σουπερ μαρκετ. Ίσως αν βγλεπει και σας να πινεται απο ενα μπουκαλακι να του τραβηξει το ενδιαφερον και να θελει να σας μιμηθει.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

και καλύτερα να το διαλέξει εκείνος το παγουρίνο -.!

αλλιώς, φτιάχνε ζελέ πολλά.

νερό είναι - υπάρχει και φυτική ζελατίνη εντωμεταξύ οπότε μια χαρά.

ή φτιάχνε φοβέρά μιλκσέικ ή φρουτοχυμούς να τους πίνει.

μην πιέζεις πάντως,...

μήπως πίνει στο σχολείο?..?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Τα 'χω κάνει όλα αυτά... δεν πιάσανε! Και τα ζελέ οκ τα τρώει αλλά είναι όλο χρώματα... τα φοβάμαι λίγο! Βρήκα άλλο κόλπο όμως: στο γάλα που πίνει αντί να το αραιώσω (το εβαπορέ) μισό νερό μισό γάλα, το κάνω 3/4 νερό και 1/4 γάλα. Στο σχολείο ψιλοπίνει.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις