Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΛΗΨΗ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ......

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Άνοιξα αυτό το topic μόνο και μόνο για την καταπολέμιση του τρελλού άγχους που έχουμε όλες,κυρίως λόγω άγνοιας.

Όταν ο γιατρός μου,μου ανέφερε για πρώτη φορά ότι θα κάνω αυτή την εξέταση άρχισα το ψάξιμο......

Όλα όσα διάβασα με τρομοκράτησαν.Έκαναν λόγο για φοβερούς πόνους και για μία από τις χειρότερες και πιο δυσάρεστες εμπειρίες.

Σταμάτησα το ψάξιμο και το διάβασμα και σκέφτηκα πώς ότι είναι να γίνει θα γίνει είτε αγχωθώ είτε όχι.

Είχα ραντεβού να κάνω την εξέταση προχθές, σε ένα κέντρο στο Κολωνάκι. Όταν μπήκα μέσα τους δήλωσα ότι φοβάμαι πολύ και ότι δεν θέλω να δω καθόλου τη βελόνα.

Ξάπλωσα και όλη η προετοιμασία από την κοπέλα, έγινε πίσω από το κεφάλι μου,οπότε και δεν είδα τίποτα.

Όταν μπήκε ο γιατρός, μου έκανε τον υπέρηχο και όταν ενημερώθηκα ότι το μωράκι μου είναι καλά έκλεισα τα μάτια μου και προσπάθησα να ηρεμίσω. Ο γιατρός ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ και πολύ καθησυχαστικός.Η όλη διαδικασία δεν κράτησε παραπάνω από 5λεπτά και ένιωσα μόνο ένα τσιμπηματάκι ακριβώς όπως όταν δίνουμε αίμα. Αυτό ήταν όλο !!!!!!!!!!!!!!!

Έμεινα ξαπλωμένη την ίδια μέρα και την επόμενη μου είπε να παραμείνω στο σπίτι.Από την επόμενη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Πριν από λίγο χτύπησε το τηλέφωνο και έχω ένα υγιέστατο κοριτσάκι..........

82oYp3.png

Διαφημίσεις

Δεν ήξερες, δε ρώταγες?;)

Τίποτα δεν είναι και ξεμπερδεύεις μία και καλή! Άντε με το καλό να δεις και το μωράκι σου....

συγχαρητηρι αγια τα καλα νεα!!! σε αυτες τις εξετασεις ειναι το αγχος που σε τσακιζει ..δεν πονανε!!! αλλα που να ξερεις αν δεν κανεις πρωτα !!σημασια εχουν τα καλα αποτελεσματα!!

0sb2p3.png

Διαφημίσεις

γιατι γινετε αυτη η εξεταση με την ληψη τροφοβλαστη? την κανουμε ολες? εγω γιατι δεν την εχω ακουσει καθολου?

Γινεται στο τελος του 3ου μηνα, ειναι σαν την αμνιοκεντηση, μονο γινεται νωριτερα και στη συστηνουν να την κανεις ειτε επειδη η αυχενικη δεν ηταν πολυ καλη ειτε επειδη υπαρχει καποιος αλλος σοβαρος λογος (κληρονομικη ασθενεια, προηγουμενη κυηση με καποιο συνδρομοκλπ).

Εχει και αυτη οπως και η αμνιο καποιο μικρο ποσοστο αποβολης (ελαχιστο), απλα αν διαγνωσθει καποιο συνδρομο, μπορεις να διακοψεις την κυηση νωρις με αποξεση και οχι στον 4ο και 5ο μηνα που απαιτειται κανονικος τοκετος.

k9Tap3.png

Αν υπαρχει λογος θα σου την προτεινουν μετα τα αποτελεσματα της αυχενικης.

Αν υπηρχαν αλλοι λογοι για εσενα, θα σου το ειχαν πει ηδη.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Εγώ θα την έκανα έτσι κι αλλιώς λόγω ηλικίας ,39 ετών για σιγουριά. Οι μετρήσεις της αυχενικής μου, ήταν όμως πολύ καλές.

82oYp3.png

Ουτε η ηλικια ουτε οι μετρησεις της αυχενικης αποτελουν καποια βεβαιοτητα.

Εγω ημουν 32, τα ποσοστα της αυχενικης ηταν αριστα και δεν υποδεικνυαν αναγκη για περαιτερω εξεταση, δεν εχουμε καποια εκ γενετης παθηση στην οικογενεια και ομως διαπιστωσαμε σπανιοτατο συνδρομο στον 5ο μηνα στο β επιπεδου.

Και να καναμε την τροφοβλαστη παλι δεν υπηρχε σιγουρια οτι θα το βρισκαμε.

Λιγη ψυχραιμια γιατι καποια πραγματα ειναι απλως "τυχερα".

k9Tap3.png

• 4 months later...

Καλημέρα και απο εμένα κορίτσια.

Πέρασα και εγώ απο αυτή την εμπειρία πριν απο 2 εβδομάδες.Πήγα και εγώ Κολωνάκι σε ένα απο τα καλύτερα ιδιωτικά κέντρα και ο γιατρός ήταν ενας υπέροχος άνθρωπος ο οποίος μου εξηγούσε ότι έκανε και δεν πόνεσα καθόλου.Σε 24 ώρες είχα και εγώ ενα υγιέστατο αγοράκι.

Μήν φοβάστε να την κάνετε αυτή την εξέταση.Στο κάτω κάτω μετά είσαι σίγουρος 99,9% ότι έχεις ένα υγιέστατο μωρό,και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Κορίτσια μήπως γνωρίζεται με ποιά διαδικάσια πέρνουμε τα χρήματα μας πίσω απο το ΙΚΑ;;

Διότι έγω πήγα στο κέντρο Μάνας και Παιδιού και ο γιατρός δεν μου την έγραψε μπορώ λέει να πάω με την αποδειξη να πάρω τα χρήματα μου και φυσικά με ένσταση άν όχι όλο ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων μου .Οποια γμωρίζει κάτι άς μου απαντήσει.