Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλησπερα.ο γιος μου ειναι 20 μηνων.εδω και τρεις μερες δεν θελει να κοιμηθει το μεσημερι.ενω κοιμοταν απο τις 2-4,τωρα κοιμαται στις 3.30 με το ζορι.το πρωι ξυπναει γυρω στις 9 και το βραδυ κοιμαται κατα τις 10.30.πρωι - βραδυ οκ μεχρι στιγμης.για το μεσημερι τι να κανω?σημερα τον μαλωσα εντονα.φοβαμαι μηπως η μεσημεριανη αλλαγη επηρεασει και τον βραδινο υπνο.[email protected]

Διαφημίσεις

καλησπερα.ο γιος μου ειναι 20 μηνων.εδω και τρεις μερες δεν θελει να κοιμηθει το μεσημερι.ενω κοιμοταν απο τις 2-4,τωρα κοιμαται στις 3.30 με το ζορι.το πρωι ξυπναει γυρω στις 9 και το βραδυ κοιμαται κατα τις 10.30.πρωι - βραδυ οκ μεχρι στιγμης.για το μεσημερι τι να κανω?σημερα τον μαλωσα εντονα.φοβαμαι μηπως η μεσημεριανη αλλαγη επηρεασει και τον βραδινο υπνο.[email protected]

να σου πω την αλήθεια κι ο δικός μου ο γιος πέρασε μια τέτοια κρίση γύρω στους είκοσι μηνες και μέχρι τα δυομισι περίπου. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να επιμένω..Ξάπλωνα μαζί του στο κρεβατι, λέγαμε παραμυθια, παίζαμε, τραγουδουσαμε και κοιμόταν, έλεγε "δε θέλω, όχι νανι" αλλα κοιμόταν. Δεν παραιτήθηκα ούτε μια μέρα,γιατί κατα τη γνώμη μου ο μεσημεριανός ύπνος είναι βασικός σ αυτή την ηλικια. Ευτυχώς τον καταφερα, και τώρα κοιμάται καθε μέρα 2,5 - 3 ώρες κάθε μεσημέρι.

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

Κι εμένα το ίδιο. Εκεί γύρω στα δύο κάνουν την επανάστασή τους. Εμένα τότε έκοψε και το γάλα. Δεν παραιτηθήκαμε και μας βγήκε σε καλό. Κράτησαν όμως κανέναν εξάμηνο οι διαπραγματεύσεις :lol:. Κατά καιρούς επανέρχεται αλλά νομίζω ότι μέχρι τα τρία έτη ο μεσημεριανός ύπνος είναι απαραίτητος. Κουράγιο!

Εμένα πάλι, ο Κωστής ΠΟΤΕ δεν ήθελε να κοιμηθεί το μεσημέρι, όσο κουρασμένος και αν είναι και ξέρει και όλους τους τρόπους για να το αποφύγει. Μάλιστα, όσο πιο σκληρά προσπαθείς να τον νανουρίσεις, τόσο λιγότερες ελπίδες έχεις.

Όσο δούλευα και τον κρατούσαν παππουδογιαγιάδες, κάπως την παλεύαμε. Τώρα που είμαι σπίτι με το μωρό απλά έχω παραιτηθεί. Δεν υπάρχει τρόπος να τον ακινητοποιήσω για πάνω από 2 λεπτά, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί.

Το βράδυ όμως με τραβάει αυτός να τον πάω στο κρεβάτι του.

KbCJp2.pngEYukp3.png

• 5 months later...

αχ και εγω αυτο το προβλημα εχω εμενα ειναι 2χρονων και με το ζορι κοιματε μετα απο πολυ κλαμα και πολλες φωνες και οχι παντα..+οτι κανει ανησυχο υπνο θα ξυπνησει τουλαχιστον 2φορες με κλαματα και ξυπναει 7-8να πιει γαλα αλλα ξανακοιματε μεχρι της 9,30..και το βραδυ παροτι την βαζω νωρις για υπνο νωριτερα απο τις 11,30δεν κοιματε...δεν μπορω αλλο αυτη τη κατασταση εχω κουραστει πραγματικα..

Διαφημίσεις

Κι εμένα από τα 2 ήταν ζήτημα αν κοιμόταν το μεσημέρι.

Σπάνια και αν ήταν πολύ κουρασμένος. Τότε τον κράταγε γυναίκα και είχε ως αποτέλεσμα ή να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητο ή στο καροτσάκι αν πηγαίναμε βόλτα ή να κοιμάται νωρίς το βράδυ (κατά τις 9).

Τον πιέζαμε μόνο όταν ήτανε να βγούμε το βράδυ, οπότε δεν θέλαμε να δυσανασχετεί.

Τώρα πλέον (33 μηνών) δεν κοιμάται καθόλου το μεσημέρι (εκτός λίγων περιπτώσεων). Πηγαίνει σταθμό, ούτε εκεί θέλει να κοιμηθεί.

Τώρα, το έχω αποδεκτεί και απολαμβάνω την βραδυνή μου ηρεμία (από τις 9:30 περίπου!!)

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Κι εμένα το ίδιο. Εκεί γύρω στα δύο κάνουν την επανάστασή τους. Εμένα τότε έκοψε και το γάλα. Δεν παραιτηθήκαμε και μας βγήκε σε καλό. Κράτησαν όμως κανέναν εξάμηνο οι διαπραγματεύσεις :lol:. Κατά καιρούς επανέρχεται αλλά νομίζω ότι μέχρι τα τρία έτη ο μεσημεριανός ύπνος είναι απαραίτητος. Κουράγιο!

Maya

εννοείς ότι κατάφερες και το γάλα; Εμένα το έκοψε από 18 μηνών περίπου, του δίναμε με νεσκουικ, μετά έτρωγε γάλα με σοκολατένια δημητριακά και τον τελευταίο μήνα... τίποτα. Καμία ιδέα;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

καλημερα.Εμεις ξεπερασαμε το προβλημα μας μεσα σε εναν μηνα.Επεμενα καθε μεσημερι ωσπου ξαναμπηκε στον ρυθμο του.Βεβαια κουραστηκα, αλλα τα καταφεραμε.Τωρα ξεκινησε σε βρεφονηπιακο σταθμο και ευτυχως προσαρμοστηκε γρηγορα στα νεα του ωραρια

• 1 month later...

Υποφερω πολυ...με τη μεσημεριανη αυπνια. Αληθεια μετα τα τρια πολλα παιδια το κοβουν? Εμενα τον εκοψε απο τα 2,5 αλλα ακομα (6 μηνες μετα) το παλευω. Ειναι ματαιο? Σε τι ποσοστο πιστευετε οτι τον κοβουν μετα τα 3?

s5V3p2.png