Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κοριτσια χρειαζομαι τα φωτα σας.Εδω και 1 εβδομαδα σχεδον ο μικρος μου,εκανε στοματιτιδα.Εκτοτε εκοψε το βραδινο το γαλα τελειως και μειωσε το πρωινο στο μισο μεχρι και σημερα που δεν ειπιε ουτε και αυτο.(Παρολο που ηταν νυστικος απο εχθες στις 7 το απογευμα).Ελεγα να μην τον δωσω τιποτα αλλο να φαει για να το πιει αλλα απο τις 9 εως τις 11 που τον ταισα τελικα δεν αντεχα αλλο να τον ακουω να κλαιει.Εχω ακουσει πολλες περιπτωσεις που τα μωρα κοψαν το γαλα μετα απο στοματιτιδα.Εσας σας εχει τυχει και τι κανατε?

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Διαφημίσεις

Kαλημέρα Ρούλα26, είναι λογικό νομίζω μετά από μια ταλαιπωρία που πέρασε το μωράκι σου να μειωθεί η όρεξή του. Μήπως το ενοχλεί το ζεστό; Αν δοκίμαζες να το δώσεις κρύο; Ανεξάρτητα από αυτό σου λέω ότι μπορεί να είναι και τυχαίο γατί και εμένα ο μικρός έκοψε το γαλά μέσα σε μια νύχτα όταν ήταν 16 μηνών περίπου και έκτοτε δεν έχει ξαναπιεί. Αρχικά και εγώ το αντιμετώπισα αρνητικά λες και ήρθε το τέλος του κόσμου....ωστόσο τελικά δεν είναι έτσι γιατί αντικαταστήσαμε το γάλα με γιαουρτάκι και όλα καλά. Δεν τον πίεσα καθόλου αλλά σε άσχετες στιγμές τον ρώταγα μήπως ήθελε να πιεί, πάντα η απάντηση του ήταν αρνητική (στην αρχή είχα πάρει για αλλαγή ότι γάλα κυκλοφορούσε, μέχρι σκεφτόμουν να του ξαναδώσω σκόνη, του είχα βάλει κακάο -κακώς βέβαια το παραδέχομαι αλλά πάνω στην απελπισία μου το είχα κάνει-, του είχα δώσει με δημητριακά). Τώρα τελευταία βλέποντας τον μπαμπά του να πίνει γάλα (εγώ δεν το πίνω) ζητάει να δοκιμάσει και επίσης έχει ζητήσει με τα κορν-φλεικς. Το μόνο λοιπόν που θα σου πω είναι μην τον πιέζεις μπορεί απλά να οφείλεται στην στοματίτιδα και να επανέλθει σε λίγες μέρες, αλλά μη του το θέτεις εκβιαστικά γιατί έτσι θα το αντιμετωπίσει και εκείνος....Αλήθεια πόσο είναι;

xZBdp3.png

Ειναι 21 μηνων.Δε νομιζω παντως να ειναι θεμα θερμοκρασιας γιατι και το φαι του το τρωει ζεστο.Επισης δοκιμασα να του το δωδω και κρυο αλλα τιποτα.Απά με στεναχωρει γιατι εχει κοψει αρκετα που θεωρω απαραιτητα για την αναπτυξη του.Π.χ. απο φρουτα τρωμε μονο μπανανα κι αυτο με το ζορι να κοψει και το γαλα?Εχουμε και ενα θεματακι με το υψος του που ειναι καπως χαμηλωτερο με βαση την καμπυλη.Οποτε καταλαβαινεις την ανησυχια μου

Γεια σου Ρούλα, δοκίμασε να δώσεις στον μικρό αμυγδαλόγαλα (είναι γλυκό, μια γευση που τα παιδιά αγαπούν πολύ) και ο δικός μου έχει περάσει πολλές φορές στοματίτιδα και ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Μια φορά κοντέψαμε να μπούμε νοσοκομείο γιατι δεν έτρωγε και δεν έπινε τίποτε απο τον πόνο. Τελικα σιγά - σιγά και με πολύ κόπο επανήλε. Ελπίζω να ξαναβρείτε τον ρυθμό σας.

Υπάρχουν και παιδίατροι που δεν θεωρούν το γάλα αναντικατάστατο στην διατροφή των νηπίων. Έτσι μας έχει συμβουλεύσει και η δικιά μας η παιδίατρος.

Τις ίδιες βιταμίνες και το ασβέστιο μπορούν να το πάρουν και από το τυρί, κανένα γιαουρτάκι και γενικότερα από μια καλή ισορροπημένη διατροφή. Οπότε σκέψου ότι δεν είναι και τόσο τραγικό να κόψει το παιδί το γάλα για μερικές μέρες.

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Καλησπέρα με την στοματίτιδα και το ζεστό γάλα υπάρχει πρόβλημα(ποιά θεραπεία ακολούθησες γιαα την στοματίτιδα?)δώσε κρύο γάλα ή τυπάκι ή γιαούρτάκι για λίγο καιρό..

Το γαλα του το δινω κρυο.Του δωσαμε betantin και unisept.Απλα δεν μπορω να καταλαβω αν ακομα εχει καποιο προβλημα το μωρο η εκοψε το γαλα απλα επειδη δεν του αρεσει πλεον.Να πω επισης οτι τρωει τα παντα εκτος απο το γαλα.

Αν είχε πρόβλημα δεν θα μπορούσε να φάει τίποτα,γιατί θα πονούσε.Τώρα με το γάλα-του δίνεις φρέσκο?Γιατί δεν προσπαθείς αυτό που είναι με λιγότερη λακτόζη ,μήπως δεν του αρέσει πλέον η γεύση ή βάλε λίγο μέλι να του αλλάξεις την γεύση...Εναλακτικά δώσε τυράκι ή γιαουρτάκι με φρέσκα φρούτα...

• 1 year later...

καλησπέρα κορίτσια,

Επαναφέρω το θέμα γιατί η μικρή μου έχει στοματίτιδα. Δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα όλη τη μέρα εκτός από το πρωί και βράδυ που πίνει γάλα, το οποίο της το δίνω σχεδόν κρύο. Πάντα της άρεσε το γάλα και πάλι το πίνει όλο και μετά παραπονιέται. Ξέρετε εάν υπάρχει περίπτωση η στοματίτιδα να επηρεάζει το στομάχι; δηλ. να της κάθεται βαρύ, να πονάει, κτλ. Φαγητό τρώει αλλά επειδή πάντα ήταν ολιγόφαγη δεν έχω προσέξει κάποια μείωση παραπάνω στις ποσότητες.

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008