Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δυναμη στα χερια

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια. το μωρακι μου ειναι ενα γελαστο χαρουμενο μωρο,Αυτο πουμε ανησυχει ειναι οτι βλεπω πωσ δεν εχει αρκετη δυναμη στα χερια(η δεν εχει καταλαβει ακομη πως τα χρησιμοποιουμε για στηριξη)Οταν τον εχω μπρουμυτα παρατηρω οτι δεν πατα τα χερια του πολυ αλλα αρχιζει να τα κουνα για να φυγει.(το κεφαλι το σηκωνει καλα)Οταν τον βαζω στον ωμο να κοιτα προς τα πισω δεν βαζει το χερι για να στηριχθει στον ωμο μου...Ανησυχω μηπως συμβαινει κατι .

Διαφημίσεις

Είναι μια εξέταση που κάνουν οι παιδίατροι, όπου όταν το μωρό είναι ξάπλα ανάσκελα, βάζουν τους δείκτες των χεριών τους στο χεράκι του μωρού, το μωρό τους γραπώνει και μετά σηκώνοντας ο γιατρός τα χέρια του το μωρό γραπώνεται και σηκώνεται ολόκληρο στηριζόμενο στα δικά του χέρια. Μπορείς να δοκιμάσεις να το κάνεις κι εσύ.

Πάντως αν υπήρχε πρόβλημα θα το έλεγε ο γιατρός.

Κι εμένα κάποια φορά που την έβαλα μπρούμυτα δεν ήξερε πώς να στηριχτεί και να γυρίσει.

χωρις να ειμαι ειδικη νομιζω οτι ειναι νωρις για να προσπαθει να στηριχτει και να βαζει δυναμη στα χερια μπρουμυτα... η μικρη μου οταν ξεκινησε να γυριζει (πολυ νωρις) το εκανε με το κεφαλι... δλδ εβαζε το βαρος του κεφαλιου και την επαιρνε πισω και γυρναγε... επισης ακομα και τωρα δεν στηριζεται.. δεν νομιζω οτι καταλαβαινει οτι πρεπει να στηριχτει... "αυτο το θεωρει δικο μου θεμα ;)" κι εγω πιστευω οτι αν κατι δεν πηγαινε καλα θα στο ελεγε ο παιδιατρος... αν κι αυτα που λες ακουγονται φυσιολογικα...δεν βλεπω κατι ανησυχιτικο :)

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

χωρις να ειμαι ειδικη νομιζω οτι ειναι νωρις για να προσπαθει να στηριχτει και να βαζει δυναμη στα χερια μπρουμυτα... η μικρη μου οταν ξεκινησε να γυριζει (πολυ νωρις) το εκανε με το κεφαλι... δλδ εβαζε το βαρος του κεφαλιου και την επαιρνε πισω και γυρναγε... επισης ακομα και τωρα δεν στηριζεται.. δεν νομιζω οτι καταλαβαινει οτι πρεπει να στηριχτει... "αυτο το θεωρει δικο μου θεμα ;)" κι εγω πιστευω οτι αν κατι δεν πηγαινε καλα θα στο ελεγε ο παιδιατρος... αν κι αυτα που λες ακουγονται φυσιολογικα...δεν βλεπω κατι ανησυχιτικο :)

συμφωνω, γιαυτο ρωταω την ηλικια.

Διαφημίσεις

ουπς.. δεν το προσεξα!!! ειναι λογικο τοτε να μην βαζει πολυ δυναμη στα χερια. Φανταζομαι οταν το βαζεις μπρουμυτα θα κανει σαν να κολυμπαει! Μην αγχωνεσαι καθε παιδακι περναει διαφορετικα σταδια μεχρι να ανακαλυψει το σωμα του και πως πρεπει να χρησιμοποιει τα μελη του. οπως ειπε και η theni καποια χρησημοποιουν πρωτα το κεφαλι τους για να δοσουν ωθηση στο σωμα τους. Αν μπορουσε απο τωρα να στηριχθει στα χερια του τοτε πιθανο να γυρνουσε και πλευρο, ειναι πολυ μικρο ομως. Ασε που οι κινητικες ικανοτητες μπορει να αλλαξουν μεσα σε μια μερα

Ναι ειναι αληθεια οτι κ ο δικος μου εχει πολλη δυναμη στα ποδια.Απο μπρουμυτα γυρισε ανασκελα δυο τρεις φορες, απλα οταν ειναι μπρουμυτα δεν πολυκαθεται και νιωθω οτι ακομη δεν καταλαβε την χρησιμοτητα των χεριων για στηριξη