Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΠΝΟΣ

δώρα-βασίλης

Recommended Posts

Καλο απογευμα...Θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τον υπνο....ποσες ωρες κοιμούνται τα δικα σας ζουζουνακια...Εμενα για παραδειγμα τον κανουμε μπάνιο κατα τις 08:00 και μετα τα λουσα του....κοιμαται 9παρα..μεχρι τις 07:00...Ενδιαμεσα θα πιει το γαλατακι του(κατα τις 11:00)ειναι καλα??? :P

Διαφημίσεις

είναι ΠΟΛΥ καλά!

Πίστεψέ με!

Εμένα ξυπνάει το αργότερο στις 6 το πρωί και κοιμάται αρκετές ώρες την ημέρα.

Μια χαρά είσαστε... φτου σας :!:

line_feet_beg_39_time_1185508800_text_c720b8ebe5ede120e5dfede1e9.gif

Δώρα "μη το πεις ούτε του παπά" που λέει και η λαϊκή μας ρήση...

Διάβασε ωράρια της δικιάς μου:

Κοιμάται για βράδυ στις 1:00,αν είμαστε πολύ τυχεροί μπορεί και στις δώδεκα.

Ανα μία με δύο ώρες ξυπνάει τη νύχτα για να θηλάσει,συνήθως μέχρι τις 7 με 7 μιση το πρωι.

Από τις 7μιση το πρωι κι αφού με έχει ξετινάξει όλη νύχτα κοιμάται σερί ως τις 11 μιση με δώδεκα το μεσημέρι.

Κατα τη διάρκεια της μέρας είναι ζήτημα αν κοιμηθεί κανα 2ωράκι συνολικά..

Δηλαδή είναι ξύπνια και γκρινιάζει από τις 12 το μεσημέρι ως τη 1 τη νύχτα όπου με τα χίλια ζόρια,τραγούδια,νανουρίσματα,κουνήματα στο καρότσι κτλ ξανακοιμάται.

Το τρίπτυχο χαλαρωτικό μπανάκι-μασαζάκι-γαλατάκι και μετά ύπνος σε μας δεν πιάνει..με το μπανάκι χαιρόμαστε πολύ και...ξυπνάμε κι έχουμε όρεξη για τρελά παιχνίδια...να φανταστείς ότι τελευταία της κάνω μπάνιο το πρωι ή το απόγευμα..αφού ούτως η άλλως δεν χαλαρώνει για να κοιμηθεί..

Μια χαρά το βρίσκω το παιδάκι σου...μακάρι να συνεχίσει έτσι.. :wink:

• 8 months later...

Ποσες ωρες περιπου κοιμαται ενα μωρακι 10 μηνων?

εμας κοιμαται 9-10 το βραδυ εως τις 7-7.30 το πρωι

κατα τις 11 ξανακοιμαται μεχρι τις 2-2.30

5.30-6.00 μεχρι ποοοοτε?? εχθες την αφησα και κοιμηθηκε μεχρι τις 9!! :shock:

συνηθως την ξυπναω κατα τις 7.30.

αν βγουμε απο το σπιτι δε κοιμαται με τιποτα εξω αλλα στο πρωτο 2λεπτο στο αμαξι εχει κοιμηθει!

βασικα αν την αφησω να κοιμαται ολο το απογευμα ποτε θα τη δω?? :oops:

ειναι νορμαλ?? εγω γυριζω 4,30 απο δουλεια μεχρι να φαω κατι και να τη παιξω λιγο νυσταζει.

Καλημερα!!!!!

Νομίζω οτι το πρόβλημα ειναι οτι την αφήνεις να κοιμηθει μέχρι τις 2.30!!!Αν της το εκανες...

9-10 το βραδυ μεχρι 7-7.30 το πρωι(ως εχει)

11 το πρωι με 1το μεσημερι(δηλαδη να μην την αφησεις μεχρι τις 2.30)

4-5.30 μεσημεριανός ύπνος

5.30 με 9 παιχνιδι

και 9 το βραδυ υπνο!!! Νομίζω οτι και εσυ θα την εβλεπες πιο πολύ αλλα και ετσι μπαίνει σε ενα φυσιολογικό ωραριο!!! :roll:

Διαφημίσεις

:roll::?:roll::? ξερω κ εγω? εχω καταμπερδευτει! βασικα εχω ακουσει οτι δε κανει να ξυπναμε τα μωρα. ολες οι μαμαδες αυτο μου λενε. ουτε για φαγητο. γι αυτο δε ξερω τι να κανω!

εμένα ο δικός μου πάντως κοιμάται ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ! :shock:

κοιμάται βέβαια νωρίς το βράδυ (γύρω στις 9)

ξυπνάει το αργότερο στις 7,30 (το σύνηθες) είναι 6,30

μετά θα κοιμηθεί κατά τις 9 το πρωί για κανα μισαωράκι

μετά στις 1,30 έως τις 3 το πολύ!

και μετά κανονικά το βράδυ!

Καλά, εντάξει να μην τα ξυπνάμε γενικά, αλλά από κάποια στιγμή και μετά το πρόγραμμα μάλλον τα βοηθάει.

Για παρατήρησε λίγο, αν κοιμηθεί λιγότερο μέσα στην ημέρα κοιμάται περισσότερο το βράδυ? Εφάρμοσε πχ το πρόγραμμα που προτείνει η gioyli για μερικές μέρες συνεχόμενα και δες αντιδράσεις. Αν σου φαίνεται το βράδυ πολύ κουρασμένη βάλτην για ύπνο νωρίτερα από τις 9 και δες μέχρι τι ώρα θα κοιμηθεί το πρωί.

Με 10-11 ώρες το βράδυ και 2 2ωρα μέσα στην ημέρα τα περισσότερα μωρά αυτής της ηλικίας είναι ικανοποιημένα και αυτός ο χρόνος δεν απέχει πολύ από το συνολικό χρόνο που κοιμάται η δικιά σου -αν μέτρησα καλά 9-10 ώρες το βράδυ +3,5 +2 =~15ώρες.

Θα ευχαριστιόσαστε και οι δύο περισσότερο αν τις ώρες που είσαι σπίτι παίζετε αντί να κοιμάται. :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

βασικα ξυπναει στανταρ το πρωι αυτη την ωρα αλλα θα νυσταξει νωριτερα.

δηλαδη σας φαινεται πολυ ε? αντε να δω πως θα πεισω τον αντρα μου που ηδη φωναζει οτι το παιδι κοιμαται λιγες ωρες! :shock: βασικα αν περασει τριωρο που ειναι ξυπνια δεν τη παλευει!

σκεφτομουν να την αφησω να κοιμαται οσο θελει αλλα το προβλημα ειναι οτι τωρα καθιερωσαμε ενα στανταρ προγραμμα. μεχρι τωρα κοιμοταν παλι πολυ αλλα ξυπνουσε και κοιμοταν οποτε ηθελε και χαλουσε κ το προγραμμα του φαγητου. τωρα ετσι οπως ειναι τρωει στανταρ ωρες. πραγμα που για εμας ειναι τεραστιο επιτευγμα. νομιζω οτι απλα το απογευμα θα τη ξυπναω. το πρωι ας κοιμηθει παραπανω. ενοιωθα ασχημα με το να της χαλαω τον υπνο!

οκ!

Ενα προγραμμα κάπως έτσι, πώς σου φαίνεται?

7-7.30 Ξύπνημα -πρωινό

10-10.30 φρούτο

11.00-13.00 ύπνο

14.00 φαγητό

15.00-17.30 ύπνο

18.00 απογευματινό

γάλα+ύπνο όποτε νυστάξει (στις 9...στις 8....στις 7:wink:)

Δεν νομίζω ότι μένει πουθενά τρίωρο ανάμεσα στους ύπνους. Τον βραδύνο τον κανονίζεις βλέποντας και κάνοντας.

Ο Κωστής έχει τύχει και να κοιμηθεί από τις 17.30-18.00 το απόγευμα μέχρι το πρωί με διάλλειμα μόνο για άλλαγμα και φαί με δική μου πρωτοβουλία. :shock::)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Το προγραμμα της βασικα μου αρεσει! απλα ηθελα να μαθω αν κανει να τη ξυπναω! απλα το απογευμα θα τη ξυπναω για να βλεπομαστε κ λιγο!!

μου ειπε η μαμα μου οτι σημερα κοιμηθηκε λιγοτερο! εμ βεβαια! ολη μερα κοιμοταν χθες!

εφοσον εχω και τη συγκαταθεση σας να τη ξυπνω θα το κανω με μεγαλη μου χαρα!!

Διαφημίσεις