Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ολο το χερι μεσα στο στομα!!!!!!!!!

Recommended Posts

ο μπεμπης ειναι 4 μηνων κοριτσια-πιπιλα ουτε κουβεντα--και τα 2 χερια τα βαζει με μανια στο στομα και βεβαιως πιπιλαει και τον αντιχειρα-ειμαι απο πανω του και του τραβαω αλλα τιποτα-το κανει απο 3 μηνων-τι να κανω?ξερω οτι πιο ευκολα κοβεις την πιπιλα παρα το χερι-να τον αφηνω να το πιπιλαει?ακομα ειναι μικρος για να πιανει και να μασαει παιχνιδια -

Διαφημίσεις

εμενα η μπεμπα παιρνει πιπιλα αλλα βαζει και το χερι στο στομα. Αφου του αρεσει να βαζει κατι στο στομα παρτου τα μασητικά της Chicco , δεν ειναι νωρίς , υπαρχουν καποια που ειναι απο 0+ και αλλα απο 4+. Εγω της πήρα ενα μηλαρακι και κατι κερασακια που μπαινουν και στο ψυγειο και την ανακουφιζουν πολυ και εχει και με κατι να ασχολείται!!

alice-t καταρχην να σου ζησει ο μπεμπουλης σου.και εμεις το ιδιο προβλημα εχουμε.ο μπεμπης μας ειναι 4μηνων απο 2μιση βαζει τα χερια στο στομα και εδω και 4-5μερες κανει και πιπιλα τον αντιχειρα. πιπιλα ομως εμενα πιανει,τη βγαζει και βαζει το δαχτυλο η και τα δυο χερια μαζι και το ευχαριστιεται απιστευτα!!!! και εγω απο πανω του ειμαι αλλα δεν γινεται τπτ. παιχνιδια εμας πιανει τα βαζει και αυτα στο στομα και μετα τα αφηνει και βαζει τα δαχτυλα μερικες φορες και τους 2 αντιχειρες η εναν αντιχειρα και εναν δεικτη.τι να πω μερικες φορες γελαω αλλα με αγχωνει γιατι αμα του γινει συνηθεια δεν κοβεται.Α! ξερεις τι του καναμε μια μερα με τον αντρα μου?του βαλαμε λεμονι και στα δυο χερακια μπας και ξινιστει και δεν του αρεσει αλλα απτοητος ουτε που καταλαβε τπτ.:-(:-(:-(:-(:-(:cry::cry:icon9.gificon9.gificon9.gif

6Eujp3.png svAfp3.png

Και μένα τα ίδια κάνει,απο τότε που ανακάλυψε το δάχτυλο τη πιπίλα τη σνομπάρει.Προσπάθησα να την αποτρέψω αλλά είναι αδύνατον!!!!!!!!!!

• 2 weeks later...

κι εμενα η μπεμπα μου δεν εχει πιασει πιπιλα,προτιμαει τα χερια της αλλα κι οτι αλλο βρει κοντα της,κουκλακια,κουβερτακι,εχει παρει σιγουρα αντισωματα με τοσα που βαζει στο στομα της!!!

Διαφημίσεις

Και η δικιά μου μια απ΄τα ίδια! Είναι 3 μηνών κ 1 εβδομάδα κ όλη μέρα με τα χέρια στο στόμα! Παίρνει κ πιπίλα αλλά μόλις της φύγει τσουυυπ τα χέρια! Πιάνει σεντόνια, κουβερτάκια, τη πιπίλα από το πλαστικό μέρος κ τα "τρώει" με μανία! :)

Κάπου διάβασα ότι για να καταλάβουν το σχήμα των αντικειμένων γύρω τους τα βάζουν στο στόμα! Τί να πω...!!!! :)

• Like 1

Βρε κοριτσια τι 4 μηνων??? Η δικια μου την Πεμπτη κλεινει τα 2 και ολο το δεξι χερι μεσα στο στομα το βαζε απο ενος...τωρα βαζει τον αντιχειρα κανονικα....ε πια?! της εχωσα την πιπιλα στο στομα να την συνιθιζει γιατι αυτο το δαχτυλο θα το παπαριασει τελικα!!!! και οχι τιποτα αλλο αλλα δε την θελει καθολου και πανω που χα πει οτι ειναι η εξαιρεση στις πιπιλες με διεψευσε το ρημαδοδαχτυλο κανονικα!!!! Σα πολυ μικρη δεν ειναι για να χωνει τον αντιχειρα της???

• 3 months later...

ουτε και η κορη μου παιρνει πιπίλα και εννοειται ολα τα βαζει μεσα στο στομα!!Όμως απο την άλλη πλευρά -σκεφτειτε κοριτσια γλιτωνουμε τον αποχωρισμο απο την πιπίλα,ο οποίος ειναι οδυνηρος για τα μωρα,εξάλλου ετσι ανακαλύπτουν τον κοσμο γυρω τους!!! Επίσης, τα μωρά σας ειναι πάααααααααααααααρα πολύ όμορφα να σας ζήσουν. φιλια!!!!

• 2 weeks later...

παιδια πολυ γελασα με τις περιγραφες σας γιατι και τον δικο μας οποτε τον κραταω για ρεψιματακι στον ωμο, ακουω ενα πλατς-πλατς και εχει βαλει ολο το χερι μεσα στο στομα και πιπιλαει.

φιλια!!

αχ βρε κοριτσια!!!

αλλη μια "πονεμενη μανα"!!! ο δικος μου ειναι 3 μηνων και μιας εβδομαδας και δεν λεει να αφησει αυτα τα ερμα τα χερια του.....και μαλιστα μετα απο καθε γευμα τα βαζει με περισσοτερη μανια, λες και το κανει για να χωνεψει. Στην αρχη πιστευα οτι δεν χορταινει και του εδινα συμπληρωμα (τον θηλαζω) αλλα τωρα διωχνει το μπιμπερο και δεν πινει καθολου ξενο, αρα δεν φταιει αυτο. Τι να πω. Εντωμεταξυ πιπιλα παιρνει κανονικα, ιδιως οταν κοιμαται. Τι να τα κανουμε??????? Ελπιζω μονο να μην κανουν κακο στα χερακια τους τιποτε αλλο.

γειαααααα σας κοριτσια!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Καλησπερα! Κι εγω αντιμετωπίζω το ίδιο προβλημα! Ολη την ωρα το χερι στο στόμα! Αλλά εμέις δημιουργουμε! Δε βαζει τον αντιχειρα, προσπαθεί να βάλει όοοολο το χέρι, ενίοτε και το άλλο αλλά το πρόβλημα είναι ότι θέλει να βάζει το δείκτη ή τον μέσο. Και τα βάζει βαθιά και της έρχεται εμετός! Και έτσι εμείς σκάμε από ανησυχία μη μας ξεφυγει, προσπαθώ να της τραβάω την προσοχη και όλη την μέρα παίζουμε το παιχνιδι εγω βάζω πιπίλα, αυτή βγάζει πιπίλα... Θα σκάσω!!!!

Αχ κορίτσια και εμένα η μπουμπού μου τα ίδια κάνει. Τώρα είναι 3,5 μηνών αλλά από 2,5 σχεδόν άρχισε να πιπιλάει τον αντίχειρα της. Τώρα ενίοτε βάζει όλη την χούφτα της μέσα στο στόμα. Πιπίλα δεν πιάνει με τίποτα, οπότε κι εγώ την αφήνω! Κάποιες φορές βάζει το χέρι της μετά τον θηλασμό και αναγουλιάζει και κάνει λίγο εμετό! Κι εγώ νόμιζα ότι μπορεί να πεινάει, αλλά τελικά παρατήρησα ότι δεν ισχύει. Διάβασα σε ένα βιβλίο ότι το πιπίλισμα του αντίχειρα είναι ένας τρόπος να ανακαλύπτει και να γνωρίζει τον κόσμο γύρω της. Έτσι απλά κάνουμε υπομονή μέχρι να τον μάθει καλά τον... κόσμο! Ήθελα να σας ρωτήσω, σχόλια δεν ακούτε από τους γύρω; Γιατί εμάς ο παππούς της με μαλώνει που την αφήνω να πιπιλάει το δάχτυλο της, γιατί θα λεπτύνει λέει το δάχτυλο και θα δείχνει άσχημα!!!!!

Qep5p3.pngrWtbp3.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ FORUM. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!! ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΓΑΛΑΤΑΚΙΑ. ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΚΙΑ.;)

• Like 1

Από 40 ημερών περίπου με το χέρι στο στόμα ήταν. Έκανε εμετό, γιατί το έβαζε πολύ βαθιά και συνέχιζε, δεν σταματούσε.

Πολλές φορές αρπάζει ακόμα και το δικό μου χέρι και το βάζει στο στόμα της. Δεν το συζητάω και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο βρει.

:(Δυστυχώς μετά απο προσπάθεια που κάναμε για να πετάξουμε την πιπίλα (την έιχαμε μονο για τον βραδυνό ύπνο) η μικρή ανακάλυψε τον αντίχειρα, με αποτέλεσμα να έιμαι εγώ στην κρε/ρα και να την ακούω να πιπιλάει στο δωμάτιο της .:mad::mad::mad:Την είδε και ο γιατρός και έφριξε όποτε με παρότρυνε να τις ξαναδώσω πιπίλα για το βράδυ γιατί μου είπε "ότι μεταξύ των 2κακών διαλέγουμε το λιγότερ πάντα" Βέβαια η μικρή τώρα δεν πολυενδιαφέρεται για την πιπίλα μια και έχει πάντα εύκαιρο το δάχτυλο της :(:(:(Τ Α ξέχασα τις βάλαμε και πιπέρι κόκκινο και λεμόνι και εκείνη απλά μου έλεγε βάλε κι άλλο μαμά ,βάλε κι άλλο:!::!::!::!:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

κι εμενα το μωρο μου, 3 μηνων, πρόσφατα ανακαλυψε την ηδονή του πιπιλισματος του χεριου της..και απο τοτε, οταν την αφηνω λίγο μονη της, αρχίζει το πλατς πλατς.. πιπιλα δεν θελει επουδενι.. υπαρχει κανενας καλος τρόπος αραγε να το μειωσουμε και αργοτερα να το κοψουμε τελειως??

9e3Kp2.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣΕ ΣΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ.ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 5,5 ΜΗΝΩΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΑΓΟΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΥΛΑ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Ο μικρος μου εδω και λιγες μερες βαζει ολο το χερι σχεδον στο στομα του, ακομα και αμεσως μετα τον θηλασμο. να τον αφηνω ή να συνηθισω την ιδεα οτι θα παρει πιπιλα σε λιγο καιρο?

ισχυει οτι τωρα που ειναι τοσο μικρος καλυτερα πιπιλα απο χερι, μια και το χερι δεν ειναι παντα καθαρο???

φοβαμαι μη την συνηθισει και μετα δεν την κοβει.

Να σου πω μιας και που ειχα τις ιδιες απορριες και αω δεις πιο πανω ειμαι παθουσα!

Ειχα ρωτησει τον παιδιατρο γιατι κι εγω πιστευα οτι το χερι ειναι βρωμικο ενω η πιπιλα καλυτερη λογω του οτι την αποστειρωνουμε!!! Ομως μου απαντησε ο παιδιατρος καλυτερα το χερι παρα την πιπιλα ετσι αποκταει και πιο ευκολα αντισωματα (καπως ετσι μου το πε μη το δεσεις ομως γιατι δε το θυμαμαι ακριβως) Το χερι καποια στιγμη θα το κοψει μονη της μου χε πει ενω με την πιπιλα θα πρεπει να σκαρωνεις ιστοριες και παραμυθια και θα χετε κλαματα!

Οποτε την αφηνω με το χερι και ακομα και τωρα που την ενοχλουν κα τα δοντια προτιμαει το δαχτυλο παρα την πιπιλα και ας την ανακουφιζει!

Τη πιο φυσικό να βάζει το παιδάκι το χέρι του στο στόμα.Διάβασα σε ένα βιβλίο ότι έτσι γνωρίζει το κόσμο.Μετά θα βάζει παιχνιδάκια στο στόμα.Φρόντιζα να έχω καθαρά τα παιχνιδάκια που έβαζε στο στόμα.Ποτέ δεν τους είπα μην βάζεις το χέρι στο στόμα.Εκτονώθηκαν με αυτό τον τρόπο και καποια στιγμή σταμάτησαν.Ποτέ δεν έβαλα στα παιδιά μου πιπίλα.Διαβασα ότι η πιπίλα είναι που κάνει στραβά δόντια.Αν το αφήσεις να εκτονωθεί βάζοντας το χέρι στο στόμα.¨Οταν βγάλει δοντάκια θα έχει σταματήσει. Τα μωρά η φύση τα έχει πρικύσει ώστε να προσαρμόζονται στις διάφορες ανάγκες τους.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Εν τω μεταξυ ειναι και τοσο φατσα οταν πιπιλαει τα δαχτυλακια του!!!

τρελαινομαι !!!!

Θα τον αφήσω μου φαινεται να το κανει και βλεπουμε. Και εγω δεν ειμαι υπερ της πιπιλας.

ευχαριστω!!!

Αν βοηθάει, και η δική μου η μία ποτέ δε δέχθηκε πιπίλα, αλλά προτιμούσε τα δάχτυλά της. Δε χρησιμοποιεί τον αντίχειρα, τα αγαπημένα της είναι τα δύο μεσαία (και τώρα τελευταία με το μικρό δαχτυλάκι τρίβει, παράλληλα, τη γλώσσα της :roll: ). Δεν τέθηκε ποτέ θέμα από την παιδίατρο όχι τα χέρια γιατί έχουν μικρόβια. Και για την πιπίλα το ίδιο ισχύει άλλωστε, γιατί όσο καλά και να την αποστειρώσεις ή την πλύνεις, από τη στιγμή που θα ακουμπήσει οπουδήποτε, αυτομάτως έχει ξεαποστειρωθεί και είναι σαν μην το έγινε ποτέ. Απλώς η πιπίλα κάποια στιγμή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κόβεται, δύσκολα ή εύκολα. Ενω τα δάχτυλα... αυτό είναι ένα θέμα. Ξέρω παιδιά στην εφηβεία που ακόμη το βράδυ πιπιλάνε το δάχτυλό τους. Όσο για τα στραβά δοντάκια, ας είναι καλά οι ορθοδοντικοί.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

• 1 month later...

Ο δικός μου έβαζε τον αντίχειρα από το μαιευτήριο! Και μάλιστα μέχρι την κλείδωση. Ήταν πολύ αστείος. Ρώτησα και γω οδοντίατρο (μου είπαν ότι θα καταστρέψει τα δόντια του) και μου είπε ότι μέχρι τα τέσσερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μετά τα τέσσερα μπορεί να χαλάσει τις γνάθους, αλλά υπάρχουν ειδικά σιδεράκια για να μην μπορεί να βάλει το δάκτυλο.

Γι' αυτό χαλαρά... Το μωρό το απολαμβάνει. Εμείς τι ζόρι τραβάμε;

6Jmep3.png

8nxrp3.png

• 10 months later...