Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

Λογω καποιου προβλητοσ που εχω ο γιατρος μου χορηγει κορτιζονη απο πριν μεινω εγκυος κ για ολο το 1ο τριμηνο.αυτη την στιγμη παιρνω 25mg την ημερα.Ηθελα να ρωτησω τις κοπελες που για καποιο λογο παιρνουν κ αυτες η κορτιζονη δεν επιρρεαζει το εμβρυο?παρατηρησατε καποιες παρενεργειες?πως κοψατε την κορτιζονη σταδιακα η απευθειας?

Διαφημίσεις

παρενεργειες.......

κατι ιδιαιτερο εκτος απο το μεταγευματικο ζαχαρο,οχι.

η κορτιζονη κοβεται σταδιακα,απευθειας μπορει να παθει σοκ ο οργανισμος σου.

εγω ναι αλλα περνω πιο λιγο απο εσενα επερνα 8 mg το εκανα 6 για μια εβδομαδα μετα 4 και μετα θα ξαναδω τον γιατρο να μου πει αν θα την κοψω εντελως.

κι εγώ έπαιρνα κορτιζόνη καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου αλλά μονο 4mg

και είχα και πολύ καλή εγκυμοσύνη και η Κάτια βγήκε μία χαρά

το μόνο που είχα είναι ότι με το που μπήκα στον 9ο μπήκα στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και μόλις έκλεισα 1 εβδομάδα γέννησα με ραντεβου

εύχομαι να πάνε όλα καλά !!!

age.png

Διαφημίσεις

τωρα μιλησα με την γιατρο ,μου μειωσει κατα ενα τεταρτο την δοση αλλα δεν θα την μειωσουμε αλλο λεει μεχρι το τελος.ισχυριζεται οτι οι πονοκεφαλοι κ τα προβληματα που εχω με το στομαχι δεν ειναι απο εκει αλλα εγω ξερω την ευαισθησια μου στα φαρμακα.κ να πω οτι δεν τρωω.μηπως πρεπει να αφηνω καποια ωρα απο την στιγμη που τρωω κ μετα νμα παιρνω την κορτιζονη?

ειμαι απελπισμενη.δεν ξερω τι θα κανω.η κατασταση γινεται καθε μερα κ πιο δυσκολη.χτες το βραδυ πηρα λιγο νωριτερα το χαπι μαζι με το φαγητο μηπως κ δω βελτιωση .μετα απο 2ωρες που αρχισε να επιδρα δηλ κατα τις 2:30μμ ξυπνησα με νευρωση κ αυτο κρατησε μεχρι τισ 7 το πρωι οπου λογικα περασε κ η επιρροη της κορτιζονης.εκανα ολο το βραδυ βολτες στο σπιτι γιατι δεν μπορουσα κ ξαπλα.Τι θα κανω?πως θα περασουν αλλοι 7 μηνες ετσι.θα κοιμαμαι 2 ωρες με το ζορι κ θα πηγαινω στην δουλεια ερηπειο?ωσπου να νιωσω καλυτερα ερχεται η ωρα να παρω την επομενη δοση.θα καταρρευσω στο τελος.

Διαφημίσεις

η καθηγητρια στο Χωραιμειο που μου εδωσε την θεραπεια χτυπιεται οτι η κορτιζονη δεν επιρρεαζει το στομαχι.ο δε γυναικολογος μου κ αυτος καθηγητης του αττικο συστηνει υπομονη καθως η κορτιζονη μου ειναι απαραιτητη.δεν αμφισβητω οτι γενικα η κορτιζονη δεν επιρρεαζει το στομαχι καθως την επαιρνα κ ενα μηνα πριν την εγκυμοσυνη χωρις προβλημα.ομως τωρα σε συνδιασμο με τισ ορμονες της εγκυμοσυνης κ την ευαισθησια που εχω εγω δημιουργει αυτο το προβλημα.το απογευμα σκεφτομαι να παω σε εναν γαστρεντολογο μηπως μπρεσει να μου προτινει κατι.μακαρι να γινει κατι.περιμενα τοσο αυτο το παιδι κ δεν εχω καταφερει να το χαρω καθολου.αν καταλαβαινει την ψυχολογια μου θα βγει δυστυχησμενο!

πιο πανω εγραψες οτι το πηρες νωρις το χαπι με το φαγητο και οτι οταν αρχισε να δρα μετα απο 2 ωρες,κατα τις 2.30,δηλαδη τι ωρα εφαγες?

για να μην εχεις προβληματα με το στομαχι σου πρεπει να τρως μεχρι 8-8.30 το βραδυ για να προλαβεις να χωνεψεις πριν να πεσεις για υπνο.

δυστυχως 8:30 ωρα ειμαι ακομα στην δουλεια.γυρναω κατα τις 9:30.το νωριτερο που μπορω να φαω ειναι κατα τις 11.ετσι κ αλλιως ομως την κορτιζονη την παιρνω ανα 8ωρο.κανονικα η ωρα της ειναι 1το βραδυ.

Τελικα πηγα σε γαστρολογο.ειχα δικιο.η κορτιζονη φταει για τα προβληματα που εχω.προφανως προυπηρχε καποιο μικροβιο το οποιο εγω δεν καταπολεμισα πριν την εγκυμοσυνη οταν ειχα ενοχλησεις κ τωρα με την κορτιζονη φουντωνει.Δυστυχως δεν υπαρχει φαρμακο που να κανει στην εγκυμοσυνη.αν κανω γαστροραγια κ αφου θα εχω μπει στον 5ο μηνα ισως να μου δωσουν ζαρντακ αλλα στις πολυ δυσκολες.

το μονο που μπορω να κανω ειναι να τρωω στεγνα φαγητα,οχι σουπες κ υγρα.οχι χυμους κ λεμονια.ο πατσας ειναι η καλυτερη λυση.ασπρες τροφες κ ψητα.κ κανα χαμομηλι σαν αφεψημα.σαν φαρμακο σιμεκο αλλα επειδη δεν μου κανε κατι μου εδωσε κατι παρομοια φακελακια ριοπαν.

αχ, για άλλη μία φορά οι γιατροί ΔΕΝ τα ξέρουν όλα

μπράβο σου που επέμενες και το έψαξες παραπάνω

εύχομαι να πάνε όλα καλύτερα με τις νέες οδηγίες !!!

age.png

ετσι ειναι νανο μου.κ δυστυχως οσο επεμεναν οτι ολα αυτα ειναι ιδεα μου ετρωγα πραγματα που τα δινουν σε ολες τις εγκυμονουσες αλλα εμενα χειροτερευαν την κατασταση μου οπως πχπορτοκαλια η χυμους.πρασινα λαχανικα κτλ για αυτο οπως εχω πει κ πιο πανω κανενας γιατρος δεν μπορει να ξερει το σωμα σας καλυτερα απο εσας .εμπιστευτητε τα μηνυματα που σας στελνει ο οργανισμος σας.

Διαφημίσεις

κανενας γιατρος δεν μπορει να ξερει το σωμα σας καλυτερα απο εσας .εμπιστευτητε τα μηνυματα που σας στελνει ο οργανισμος σας.

... έτσι ακριβώς είναι !!! :D

age.png