Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

γεια σας! θα ήθελα τη συμβουλή σας...

εργαζόμουν σε φροντιστηριο ως καθηγητρια αγγλικών, εργαζόμαστε με σύμβαση από 1/10 έως 31/5, είμαι έγκυος στον 8ο πλεον μήνα και κανονικα θα ήμουν σε άδεια τοκετου.

Το φροντιστηριο εμεινε κλειστο απο 10/4 έως 27/4 για τις διακοπές του Πάσχα. χρειαστηκε να μεινω λιγες μερες στο κρεβάτι (έχω χαρτί από γιατρό), ο εργοδοτης είχε ενημερωθει, και όταν επεστρεψα για να μου υπογραψει την άδεια τοκετου, απλά με ενημέρωσε ότι είχε κάνει διακοπή από 1η Μαιου! όχι απόλυση, δήλωσε ότι εγώ σταμάτησα, δηλαδη οτι παραιτηθηκα.

Στην επιθεωρηση εργασιας μου ειπαν οτι είναι σε όλα νόμιμος και ότι το μόνο που δικαιούμαι είναι να με πληρώσει το μήνα που έμενε μεχρι να λήξει η σύμβαση μου..

το θέμα είναι οτι, εφοσον δεν είναι απόλυση, χάνω καποια δικαιώματα, όπως το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ..

αν ξερετε πως μπορω να αντιδράσω παρακαλώ ενημερώστε με..

το θεωρω πολυ άδικο και στην επιθεώρηση δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το να ακουσουν τις λεπτομέριες της καταστασης..

ευχαριστώ

Διαφημίσεις

συγνωμη ρε παιδια....πως γινεται αυτο;;;για παραιτηση δε χρειαζεται η δηλωση

και υπογραφη σου;;;;πως το κανε δηλαδη αυτος απο μονος του;;;

και πως εινι δυνατον η επιθεωρηση εργασιας να μην ασχολειται

με ενα τοσο σοβαρο θεμα;;

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

Διαφημίσεις

εννοειται ρε παιδια!!!!

και να σας πω και κατι;;δε θα χρειαζοταν ουτε καν εικονικη απολυση αφου η ιδια η

ληξη της συμβασης ειναι σαν απολυση!!!!

Βγαινεις μετα ταμειο ανεργιας κατ΄ευθειαν!!!!

νομιζω πως πρεπει να το ψαξεις....!!!

Καλημέρα.

Δυστυχώς, πάνω στο έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης, γράφει...

"*Σε περίπτωση που ο / η αποχωρήσας δεν υπογράψει η παρούσα θα υποβάλλεται στον Ο.Α.Ε.Δ., μόνο με την υπογραφή του εργοδότη."

Γι'αυτό μάλλον σου έιπαν στην Επ.Εργ. ότι είναι νόμιμος σε ότι έχει στα χέρια του...

Εκείνο που πρέπει να κάνεις, είναι να το καταγγείλεις στην Επ.Εργ. για το ότι σου έκανε αποχώρηση ενόσω ήσουν ασθενής (αφού έχεις & τα χαρτιά του ΙΚΑ). Θ ακαταφέρεις έτσι να σε αποζημιώσει για τον Μαίο, & να θεωρηθεί η αποχώρηση σου όχι παραίτηση, αλλά λήξη σύμβασης, με την οποία μπορείς κανονικά να πας στον ΟΑΕΔ για να μπεις ταμείο ανεργίας...

Καλά ξεμπερδέματα !!!

Τι σοι οικειοθελης αποχωρηση ειναι χωρις να υπογραψεις? Μ αυτο το χαρτι δηλαδη απολυεσαι οτι ωρα του καπνισει του αφεντικου χωρις αποζημιωση? Τι νομοι ειναι αυτοι?:mad::mad::mad:

lcWup3.png

Διαφημίσεις

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....γιατι δε καταλαβαινω....;;;

δηλαδη επειδη μια εβδομαδα ηταν στο κρεββατι...με χαρτι γιατρου....

αυτος μπορεσε να αποδειξει και καλα οτι παραιτηθηκε;;;;

Αν κάποιος απουσιάσει 3 συνεχόμενες μέρες χωρίς προειδοποίηση, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να στείλει στον ΟΑΕΔ την οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου ακόμα και χωρίς την υπογραφή του.

Στην περίπτωσή μας όμως δεν ισχύει αφού υπάρχει χαρτί γιατρού και η evita μπορεί να κάνει ότι την συμβούλεψε η eli

ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις!

πηγα ξανα στην επιθεωρηση εργασίας και αυτη τη φορα ήταν μια κυρια που πραγματικα ενδιαφερθηκε να με ακουσει και να δώσει λύση.

γράφω όσα έμαθα για την περίπτωση που συμβει σε καποια άλλη, αν και απ'οτι ειδα αναφερθηκαν και παραπάνω.

αν ο εργαζομενος απουσιασει αδικαιολόγητα από τη δουλειά του 3 ημέρες, ο εργοδοτης έχει το δικαιωμα να υπογράψει οικειοθελή αποχώρηση μονομερώς, χωρις την υπογραφή του εργαζομένου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ισχύει αν υπάρχει χαρτι από γιατρό που να βεβαιώνει την αδυναμία εργασίας (ακόμα κι αν ο γιατρός ειναι ιδιώτης και όχι του ικα) και αν ο εργαζόμενος είχε ειδοποιησει για την απουσία του τον εργοδότη (έστω και τηλεφωνικα).

Επειδη εγώ είχα και χαρτί και τον είχα ενημερώσει (όταν κατεθεσε την παραιτηση, είχε ήδη προσλαβει άλλη κοπέλα στη θέση μου), έκανα καταγγελια στην επιθεώρηση εργασίας και σε 15 μέρες θα συναντηθούμε εκει για να λύσουμε την διαφορά.

ελπιζω όλα αυτα να μη συμβούν σε άλλη κοπέλα γιατι η ψυχολογικη πίεση που δεχτηκα δεν ήταν ότι καλυτερο σε αυτή την κατασταση.

σας ευχαριστώ πολυ

Διαφημίσεις

ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ Ο ΤΥΠΟΣ... ΕΛΠΙΖΩ ΑΠ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ..ΚΟΙΤΑΞΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ