Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΗΛΗ ΔΙΣΚΟΥ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Μήπως κάποια κοπέλα απο το forum είχε κήλη δίσκου?

Το ρωτάω γιατι έχω 2 κήλες δίσκου και φοβάμε τι θα συμβει στην εγκυμοσύνη.Αν θα πρέπει να μείνω στο κρεβάτι και αν θα μπορω να γεννησω φυσιολογικα η μόνο με καισαρική.:roll::roll:

Σας παρακαλώ όποια απάντηση καλοδεχούμενη.

Διαφημίσεις

Σωτηρία,

Καλημέρα, έχω κήλη δίσκου και είμαι ήδη στον 6ο μήνα. Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Εγώ θα γεννήσω με καισαρική (όχι όμως εξαιτίας της μέσης μου). Το μόνο θέμα είναι με την επισκληρίδιο. Ανάλογα σε ποιό σπόνδυλο έχεις την κήκη ίσως δεν μπορέσεις να κάνεις την επισκληρίδιο (ο αναισθησιολόγος θα αποφασίσει επί τόπου).

Μην ανησυχείς και όλα θα πάνε καλά.

8HQvp2.png

Καλημέρα! Ομοιοπαθούσα κι εγώ! Διανύω τον 5ο μήνα και έχω κήλη ανάμεσα στο ιερό οστούν (ουρίτσα) και τον τελευταίο σπόνδυλο. Δυστυχώς εμένα με πονάει η μέση μου αν και όχι μόνο δεν έχω πάρει κιλό από την αρχή της εγκυμοσύνης, αλλά έχω χάσει κιόλας 4. Βέβαια ξεκίνησα με πολλά περιττά κιλά και αυτό παίζει ρόλο, όπως και η γενικότερη φυσική κατάσταση. Παρόλαυτα μην απογοητεύεσαι. Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Όσο αφορά την επισκληρίδιο κι εγώ ξέρω τα ίδια με τη vvassoula. Μίλα με τον ορθοπαιδικό σου και θα ξέρει κι εκείνος να σου πει 5 πράγματα για το αν μπορείς να κάνεις επισκληρίδιο ή όχι. Όσο για το αν χρειάζεται καισαρική ή όχι νομίζω ότι μπορεί να παίζει ρόλο η κατάσταση της εγκύου. Φαντάζομαι ότι μόνο σε μια πολύ κακή κατάσταση της σπονδυλικής στήλης μπορεί να είναι απαραίτητη αλλά και πάλι το λέω με κάθε επιφύλαξη. Οι μόνοι αρμόδιοι να σου απαντήσουν με σιγουριά σ'αυτό είναι οι γιατροί σου, ορθοπαιδικός (ή νευροχειρούργος που σε παρακολουθεί) και ο γυναικολόγος σου. Οι δικοί μου πάντως μου είπαν ότι δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο (αν και θα κάνω καισαρική λόγω πολύ υψηλής μυωπίας).

Συμβουλέψου τους αλλά κι εγώ πιστεύω πως όλα καλά θα πάνε!!! :)

n50jp3.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Έχω την μεγάλη στον 04-Ο5 και άλλη μία στον 03-04 αλλα πιο μικρή...

Θέλω πολύ να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό αλλά μάλλον δεν θα γίνει:-(:-(:-(

Σας ευχαριστώ πολύ όλες

Καλημέρα! Ομοιοπαθούσα κι εγώ! Διανύω τον 5ο μήνα και έχω κήλη ανάμεσα στο ιερό οστούν (ουρίτσα) και τον τελευταίο σπόνδυλο. Δυστυχώς εμένα με πονάει η μέση μου αν και όχι μόνο δεν έχω πάρει κιλό από την αρχή της εγκυμοσύνης, αλλά έχω χάσει κιόλας 4. Βέβαια ξεκίνησα με πολλά περιττά κιλά και αυτό παίζει ρόλο, όπως και η γενικότερη φυσική κατάσταση. Παρόλαυτα μην απογοητεύεσαι. Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Όσο αφορά την επισκληρίδιο κι εγώ ξέρω τα ίδια με τη vvassoula. Μίλα με τον ορθοπαιδικό σου και θα ξέρει κι εκείνος να σου πει 5 πράγματα για το αν μπορείς να κάνεις επισκληρίδιο ή όχι. Όσο για το αν χρειάζεται καισαρική ή όχι νομίζω ότι μπορεί να παίζει ρόλο η κατάσταση της εγκύου. Φαντάζομαι ότι μόνο σε μια πολύ κακή κατάσταση της σπονδυλικής στήλης μπορεί να είναι απαραίτητη αλλά και πάλι το λέω με κάθε επιφύλαξη. Οι μόνοι αρμόδιοι να σου απαντήσουν με σιγουριά σ'αυτό είναι οι γιατροί σου, ορθοπαιδικός (ή νευροχειρούργος που σε παρακολουθεί) και ο γυναικολόγος σου. Οι δικοί μου πάντως μου είπαν ότι δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο (αν και θα κάνω καισαρική λόγω πολύ υψηλής μυωπίας).

Συμβουλέψου τους αλλά κι εγώ πιστεύω πως όλα καλά θα πάνε!!! :)

Καλά η περίπτωσή σου είναι copy paste η δική μου! :lol:

Εχω και γω κήλη μεταξύ των Ο4-Ο5 βέβαια,οπίσθια κεντρική. Επίσης έχω μεγάλη μυωπία (9), οπότε και γω για καισαρική πάω...

Σχετικά με την εγκυμοσύνη, εγώ διανύω τις αρχές του 5ου μήνα και έχω ενοχλήσεις απο την μέση μου. Βέβαια ούτε λόγος για χάπια, οπότε υποφέρω σιωπηλά (ενίοτε και φωναχτά :lol:). Πάντως μπορεί να σε βοηθήσει μια ζώνη εγκυμοσύνης ή ένα λάτεξ ( η ζώνη είναι καλύτερη και φοριέται και απ έξω). Αν δω οτι θέλω υποστήριξη στην μέση θα πάρω μια.

Τώρα για τον τοκετό, δεν μου χουν πει οτι το πρόβλημα αυτό είναι ένδειξη για καισαρική. Απλά μπορεί να μην γίνεται επισκληρίδιος. Αυτό το αποφασίζει ο αναισθησιολόγος. Αλλά αν αντέχεις τους πόνους, γεννάς φυσιολογικά.

Διαφημίσεις

Και γω εχω.. και κηλη και υποφερω απο τη μεση μου παντα .. Η πρωτη περιοδος της ζωης μου που δεν θυμαμαι να ποναω ειναι η πρωτη μου εγκυμοσυνη.

Κατ ατη διαρκεια της εγκυμοσυνης η σταση του σωματος αλλαζει αισθητα (περπατας σαν να εχει λορδωση) καθεσαι πιο σωστα εφοσον η κοιλια σε εμποδιζει να καμπουριασεις, δεν σκυβεις για να πιασεις κατι αλλα λυγιζεις τα γονατα εφοσον και να σκυψεις δεν φτανεις..:lol:) το βαρος του σωματος μετατοπιζεται και η σταση αυτη μας βοηθαει στο να μην ποναμε.. Τωρα παλι που ειμαι εγκυος στο δευτερο παιδακι μου, παλι δεν ποναω..

Βεβαια εκει που θελει παρα πολυ μεγαλη προσοχη ειναι μετα τη γεννα.. Εκει ηταν που τα ειδα ολα και το προβλημα μου επιδεινωθηκε.

Γιατι κουβαλας μονιμως βαρος, σκυβεις ολη την ωρα.. δεν μπορω να θυμηθω ποσες φορες εχω μεινει συξηλη στην σκυμενη στην μπανιερα απο τον πονο την ωρα που προσπαθουσα να βγαλω το μωρο απο το μπανακι του.. μαλλον αμετρητες..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ο δικός μου ορθοπαιδικός μου είχε πεί πως μάλλον δεν θα μπορέσω να γεννήσω φυσιολογίκα αλλά με καισαρική γιατι λέει από το πολύ σφίξιμο ίσως πάθω και άλλη κήλη :?:-?.Πολλές φορές τον φώναζαν λέει στα μαιευτήρια γιατί γυναίκες που γεννούσαν πάθαιναν κήλη δίσκού την ώρα του τοκετού:cry::cry:.Τι να πώ ίσως ο δικός μου ορθοπαιδικός είναι λίγο υπερβολικός???Επειδή δεν είμαι ακόμα έγκυος (άπλα προσπαθώ) έχετε να μου προτείνεται κάτι ώστε να βοηθήσω το σώμα μου στην εγκυμοσύνη για να μην έχω προβλήματα με την μέση? Είμαι ήδη σε δίαιτα έχω να σας πω!!!!!!Έχω ήδη 25 ολόκληρα παραπάνω κιλά :oops::oops: (ουφ το είπα και ξαλάφρωσα) τα οποία και πρέπει να χάσω!!!

Αν έχεις παραπάνω κιλά, καλό θα ήταν να τα χάσεις. Η τουλάχιστον στην εγκυμοσύνη να μην πάρεις άλλα. Αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Επίσης όπως σου είπα, μπορεί να σε βοηθήσει μια ζώνη εγκυμοσύνης. Την βρίσκεις σε μαγαζιά με εσώρουχα και ρούχα εγκυμοσύνης.

Μείνε έγκυος με το καλό και όλα τα άλλα βολεύονται! :wink:

• 12 years later...

Καλημέρα,

Οι προηγούμενες αναρτήσεις στο θέμα είναι πολύ παλιές αλλά δεν ξέρω πού αλλού να ρωτήσω και χρειάζομαι πληροφορίες.

Είμαι στον 6 μηνα. Είχα αναφέρει στην γυναικολόγο μου οτι έχω μια δισκοκήλη (την οποία ανακάληψα πριν 2 χρόνια) και μου είπε ότι θα πρέπει να πάρω μια βεβαίωση απο τον ορθοπεδικό οτι μπορώ να κάνω επισκληρίδιο. Μου φάνηκε λιγάκι περίεργο αλλά φαντάστηκα οτι είναι απαραίτητο. Ο γιατρός που μου ειχε διαγνώσει τοτε την δισκοκήλη έχει φύγει απο το ΚΑΤ και δεν μπορώ να τον βρω κάπου. Έτσι πήγα σε ενα τοπικό ΙΚΑ στον ορθοπεδικό για να ρωτήσω.

Ο απαράδεκτος αυτος γιατρός σχεδόν με χλεύασε και φυσικά δεν μου έδωσε καμία βεβαίωση. Δεν είδε καν την μαγνητική που είχα μαζί μου. Αυτό που μου είπε είναι οτι είναι δουλειά του αναισθησιολόγου να με ρωτήσει και να δει οσα χρειάζεται οταν είναι να γεννήσω. Καταλαβαίνω λοιπόν οτι ο ένας προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στον άλλο και έγω δεν ξέρω τι να κάνω με αποτέλεσμα να αρχίσω να αγχώνομαι. Έχετε κάτι να με συμβουλέψετε; Με ποιον θα πρέπει να μιλήσω;