Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια είμαι προς την 37η εβδομάδα και αγχωνομαι!!!Όχι για τη γέννα τοσο πολύ όσο για τα κιλά που τωρα και μισό μήνα ανεβαίνουν τραγικά και εχω φτασει τα 18.Πού θα πάω μεχρι να γεννήσω??Κι επειδη είναι το 1ο παιδί σκέφτομαι ότι θα πάρω όλο το μήνα και λεω θα τα φτάσω τα 25 και πώς θα τα χασω...Κ ο γιατρός μου βαλε τις φωνες (που λέει ο λόγος, ήρεμα μου μίλησε ο άνθρωπος) και μου πε να σταματησω να παίρνω μην εχουμε προβλημτα τελευταια στιγμη.Δηλαδη τι μπορει να πάθω τωρα πια στον 9ο???Δε ρωτησα δυστυχως γιατι ενιωσα λιγακι ασχημα για τα κιλά μου κεινη την ώρα!! Κι επίσης πείτε τι άλλο μπορω να κάνω να γεννήσω σύντομα πέρα απο το να περπατάω...

RSvcp2.png wNVQp2.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ ομοιοπαθούσα!!!19 κιλά και ο μπέμπης 3.100 πριν μία εβδομάδα!Όλα τα άλλα...δικά μου...Τί προβλήματα λες να έχουμε;;Μήπως για πίεση κτλ;;Έγώ πίεση έχω 10!!

Μήπως με παίρνει για κανένα κιλάκι ακόμα;;;;Για να τα στρογγυλοποιήσω...

Vd4Sp3.png

Απλα λενε οτι τα κιλα εμποδιζουν στη γεννα τωρα που ακριβως μη με ρωτησετε οσο για μετα με λιγη προσοχη και θηλασμο φευγουν τα περιττα κιλα, εγω πηρα 19 στην εγκυμοσυνη και τωρα 6 μηνες μετα τα εχω χασει ολα προσωπικα πιστευω οτι με βοηθησε πολυ ο θηλασμος (θηλαζω ακομα) γιατι ολα τα λιπη τα απορροφα το μωρο μεσω του γαλατος βεβαια ειναι και στον οργανισμο του καθε ανθρωπου..

Μην ανυσηχεις καθολουγλυκεια μου γι αυτο! Εγω στην πρωτη πηρα 23 κ εχασα 25μεσα σε εννεα μηνες αφοτου γεννησα. Τα πρωτα 11 ταεχασα την πρωτη εβδομαδα. Τωρα στη δευτερη κι αφου ειχα βαλει 6 κιλα μετα απομια αποβολη τοκαλοκαιρι περσι εχωπαρει μονο 2, δηλ ειμαι + 8 απο τα κανονικαμου αλλα εχω το ιδιο φουσκωμα ισως κ περισσοτερο. Εγκειται στοσωματοτυπο και στη φυση της καθε γυναικας. Αλλα απο τις περισσοτερες που εχω συζητησει ολες τα εχουν χασει. Αλλες πιο ευκολα αλλες πιο δτσκολα. Εγω πχ, δεν εκανα καθολου διαιτα αλλα εκανα γυμναστικη, ποδηλατο κ πολυ περπατημα!

Εγώ στο πρώτο μου πήρα 21 κιλά. Την ημέρα που πήγα να σαραντίσω, έβαλα το παλιό αγαπημένο μου jean, και είχα χάσει τα 17! Μην ανησυχείς!Το μωρό θα σε σκεφτεί και θα σε γυμνασει καταλλήλως! Θα με θυμηθείς! Τώρα στο δεύτερο, συνολικά πήρα 12,5 και ήδη έχω χάσει τα 11..Είναι το τελευταίο που πρέπει να σε αγχώνει. Για το πως θα τα χάσεις εννοώ. Γιατί όσον αφορά το μωρό, καλό είναι η μαμά να είναι λίγο συμμαζεμένη στα κιλά.Δεν ξέρω γιατί, και εμένα έτσι μου είχαν πει.

Διαφημίσεις

Στο πρώτο μου παιδί πήρα 26. Γέννησα σε 4 ώρες φ.τ. Στο δεύτερο πήρα 19 γέννησα πάλι φυσιολογικά. Τα περισσότερα τα πήρα στον 9ο που ήμουνα σπίτι και μασουλούσα όλη την ώρα!Τώρα μου έχουν μείνει (χωρίς δίαιτα) 9... Αλλά νιώθω τεράστια ακόμη...Έχει ανοίξει και η λεκάνη άστα να πάνε...Ο θηλασμός βοηθάει πολύ να χάσεις τα κιλά γιατί πεινάς συνέχεια, αν προσέχεις τις επιλογές που κάνεις αρχίζεις και χάνεις κιλά.

Πάντως παρόλο που είχα πάρει πολλά κιλά η εμπειρίες απο τις γέννες μου δεν ήταν τραυματικές ίσα ίσα είναι μια δυνατή και γλυκιά ανάμνηση πλέον, κάθε πόνο θα σου τον σβήσει το ζουζούνι σου μόλις το αντικρύσεις. Με το καλό, μην σκέφτεσαι και μην φοβάσαι τίποτα!

Καλα Κατερινακι μη δινεις και πολυ σημασια....αφου τα πηρες απολαυσε τα!!!!!! εγω πηρα 30!!!!!!!! Εφαγα οσο δεν ειχα φαει ποτε στην ζωη μου και μπορω να πω οτι απο τον 8ο και μετα πηρα 20!!!! Δε μου ειπε ο γιατρος μου τιποτα...γεννησα φυσιλογικα παρα πολυ ευκολα και ωραια παρα τις 21 ωρες τοκετου και μεχρι να βγω απο το μαιευτηριο εχασα 7...μεχρι τωρα εχω χασει αλλα 7 και δεν εχω σαραντησει καλα καλα....Αφου ομως τα πηρα, τωρα απλα προσεχω, δεν εχω και την ορεξη που ειχα στην εγκυμοσυνη, τρωω φυσιολογικα και καθε μερα βλεπω οτι νιωθω καλυτερα!!! Νομιζω οτι ειναι πολυ ευκολο με λιγη προσοχη να χασεις τα κιλα της εγκυμοσυνης οσα κι αν ειναι!!!

Μια γνωστή μου έβαλε 25 κιλά και γέννησε ένα μωράκι 4.300 με καισαρική! Πάντως το μόνο που της είπαν ήταν να κόψει τη ζάχαρη για να μην εμφανίσει ζάχαρο (πράγμα το οποίο δεν τήρησε)! Απλά το λένε για να σε διευκολύνουν, διαφορετικά το μωρό θα πάρει το βάρος του ανεξάρτητα από το πόσα πάρεις εσύ, αυτό μου το ξεκαθάρισε η μαία!! Don't worry!!

QZ9ep3.png

Koριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις...Δε νιωθω μόνη σε αυτο τον κόσμο της εγκυμοσύνης...Τρελαίνομαι όμως βρε παιδι μου πως ανεβαινει έτσι η ζυγαρια!!!Απλα ξέρω ότι χάνω γενικά δύσκολα κιλα και πάντα στη ζωη μου ημουν σε μια συνεχη δίαιτα για να κρατιεμαι στα 56.Βασικα ο γιατρος φαντάζομαι οτι μου πε για τα κιλά λόγω προεκλαμψιας για να μην παμε καισαρικη εσπευσμενα.Δε μπορω να φανταστω αλλο λόγο.ξερω ότι ειναι υπερ του φυσιολογικου...

Κ επίσης να ρωτησω αν παρω όλο το μηνα το μωρο μου θα χει φτασει 4 κιλά λέτε να δυσκολευτω στη φυσιολογικη γέννα?Δε θα ναι πολύ μεγάλο μωρο??

Καμιά συμβουλή να γεννήσω γρηγορα δε μου δωσατε...Μαλλον δεν υπάρχει, ε???

κι επίσης γενικά εχω κάποια πονακια χαμηλα και τσιτιες ψηλα στην κοιλιά, λέτε να σημαίνουν ότι δεν αργω και τόοοοοσο πολύ να γεννησω???

Αχ, θέλω να γεννηθει αυτο το μωράκι...Υγιεστατο πάνω απο όλα!!!!!!!!!!!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

Κατερινα μου το τελευταιο πραγμα που πρεπει να σε απασχολει ειναι τα κιλα σου.Α[πλα μην τρως πολλη ζαχαρη και αλατι.Θα τα χασεις με λιγη προσπαθεια να σαι σιγουρη,μην σε αγχωνει αυτο.Οσον αφορα συμβουλη γι να γεννησεις γρηγορα οντως δεν υπαρχει...Οταν θελει τπο μωρακι σου να βγει θα βγει.Και εγω περπατιυσα και περπατουσα και περπατουσα και τιποτα..Τελικα γεννησα 1 βδομαδα που ειχα μπει στον δεκατο!Ολα καλα θα πανε...Τα πονακια τα ειχα εγω απο τον ογδοο μηνα .Ειναι που προετοιμαζεται η μητρα για τον τοκετο,ψευτοπονακια που λενε.ΛΚαλο ειναι να τα νιωθεις...Σε δημοσιο νοσοκομειο θα γεννησεις ή σε ιδιωτικο?Με επισκληριο ή οχι?Ευχομαι με εναν πονο που λενε..

Διαφημίσεις

Καμιά συμβουλή να γεννήσω γρηγορα δε μου δωσατε...Μαλλον δεν υπάρχει, ε???

Πως , και βέβαια υπάρχει!!

Πήγαινε με τον αντρούλη σου σε μαγαζί με καυτερά φαγητά, περάστε μετά με το αυτοκίνητο απο δρόμους με πολλές λακούβες, (έχουμε πολλούς δόξα τω Θεό!), και γυρίστε σπίτι και κάνετε τρελίτσες!!!

Αν δεν γεννήσεις μέχρι την επόμενη το μεσημέρι, να με φτύσεις!!!

χεχε!!

:)

Πήγαινε με τον αντρούλη σου σε μαγαζί με καυτερά φαγητά, περάστε μετά με το αυτοκίνητο απο δρόμους με πολλές λακούβες, (έχουμε πολλούς δόξα τω Θεό!), και γυρίστε σπίτι και κάνετε τρελίτσες!!!

χεχε!!

Χα, χα πολύ καλό! Κι εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω, στην κόρη μου περπάτημα τρελό και τελικά φτάσαμε 40η εβδομάδα, στον γιό μου δεν έκανα τίποτα φτάσαμε 41η, είχα διαστολή 2 για δύο εβδομάδες. Ο γιατρός μου έλεγε σε τρείς μέρες γεννάς συνέχεια κι εγώ τίποτα!Τελικά με πρόκληση γέννησα και τις δύο φορές. Όσο για τις μαμουνιές μπορεί όντως να βοηθάνε γιατι εγώ δεν έκανα καθόλου!

Κατερινα μου το τελευταιο πραγμα που πρεπει να σε απασχολει ειναι τα κιλα σου.Α[πλα μην τρως πολλη ζαχαρη και αλατι.Θα τα χασεις με λιγη προσπαθεια να σαι σιγουρη,μην σε αγχωνει αυτο.Οσον αφορα συμβουλη γι να γεννησεις γρηγορα οντως δεν υπαρχει...Οταν θελει τπο μωρακι σου να βγει θα βγει.Και εγω περπατιυσα και περπατουσα και περπατουσα και τιποτα..Τελικα γεννησα 1 βδομαδα που ειχα μπει στον δεκατο!Ολα καλα θα πανε...Τα πονακια τα ειχα εγω απο τον ογδοο μηνα .Ειναι που προετοιμαζεται η μητρα για τον τοκετο,ψευτοπονακια που λενε.ΛΚαλο ειναι να τα νιωθεις...Σε δημοσιο νοσοκομειο θα γεννησεις ή σε ιδιωτικο?Με επισκληριο ή οχι?Ευχομαι με εναν πονο που λενε..

Θα γεννησω σε ιδιωτικο στο Μητερα.Πιστευω 99% με επισκληριδιο διότι εχω ακούσει απο γιατρο ότι οι πονοι γέννας πλησιάζουν λίγο τους κολικούς νεφρου.Είναι οι μονοι πόνοι που θα μπορούσαν λίγο να συγκριθούν...Κι επειδή έχω ταλαιπωρηθει πολύ απο κολικούς νεφρού και εχω κλάψει πάρα πολύ πιστεύω ότι δε θα την παλέψω αν και θελω να φανω δυνατη....!!!!!!! :-0

RSvcp2.png wNVQp2.png

χεχε!!

Συμπατριώτισσα κι εγω απο Χανιά είμαι, αλλά λόγω δουλειάς και συζυγου μένω Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια!κλαψ κλαψ!!! Τρελίτσες δεν............δε νιωθω ανετα με το σωμα μου, πιστευω θα ειμαι γελοία!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ!Εχω ακούσει πάντως ότι βοηθάνε...Για τις λακούβες δεν ξέρω αλλά αν ισχυει...με τους δρόμους της Ελλάδας θα είχαμε γεννήσει όλες στο αμάξι!!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

Διαφημίσεις

Κατερινα εγω γεννησα στο Βενιζελειο πριν 4 μηνες με φυσιολογικο τοκετο.Σε συμβουλυω οντως να κανεις επισκληριδιο αφου εχεις την δυνατοτητα.Και οι πονοι ειναι σαν τους κολικους αλλα στο πιο εντονο...Οσον αφορα αυτο που λενε οτι θελω να γεννησω φυσιολογικα να καταλαβω τη γεννα και να παρω ολους τους πονους ειναι βλακεις για μενα.Αν μπορεις να αποφυγεις τους πονους και χαρεις και τη διαδικασια αλλα και τη στιγμη που θα γεννηθει το μωρακι σου γιατι να μην το κανεις..Μην αγχωνεσαι ,προσπαθησε τουλαχιστον γιατι ειναι πολυ δυσκολο και θα ρθει στην ωρα του..

Η πρόκληση οδηγει σε καισαρική???

Όχι απαραίτητα. Γέννησα φ.τ και τις δύο φορές με πρόκληση. Ο γυναικολόγος μου είπε οτι η πρόκληση αυξάνει τις πιθανότητες για κ.τ. αλλά στην δική μου περίπτωση με το που μου έκαναν την πρώτη ένεση ξεκίνησαν οι πόνοι. Στην δεύτερη γέννα σε δύο ώρες είχα γεννήσει(το τουφέκισα το παιδί)... Όσο για την επισκληρίδιο και εγώ ήθελα να κάνω αλλά και τις δύο φορές γέννησα σε νοσοκομεία(δημόσια) που δεν την έκαναν...οπότε...αλλά δεν πειράζει είμαι τυχερή έζησα δύο υπέροχες γέννες, σου εύχομαι και εσένα το ίδιο.

Κατερινα εγω γεννησα στο Βενιζελειο πριν 4 μηνες με φυσιολογικο τοκετο.Σε συμβουλυω οντως να κανεις επισκληριδιο αφου εχεις την δυνατοτητα.Και οι πονοι ειναι σαν τους κολικους αλλα στο πιο εντονο...Οσον αφορα αυτο που λενε οτι θελω να γεννησω φυσιολογικα να καταλαβω τη γεννα και να παρω ολους τους πονους ειναι βλακεις για μενα.Αν μπορεις να αποφυγεις τους πονους και χαρεις και τη διαδικασια αλλα και τη στιγμη που θα γεννηθει το μωρακι σου γιατι να μην το κανεις..Μην αγχωνεσαι ,προσπαθησε τουλαχιστον γιατι ειναι πολυ δυσκολο και θα ρθει στην ωρα του..

Συμφωνω απόλυτα!!Γιατί να ταλαιπωρηθώ???Η επιστημη υπάρχει για να κάνει τη ζωη μας καλύτερη...Γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε??Αν ήταν έτσι να μην παίρναμε φάρμακα, να αφήναμε το σωμα μας να ανταπεξελθει μονο του στους πόνους.Γίνεται να πονά δόντι και να μην παρεις παυσίπονο????????

RSvcp2.png wNVQp2.png

Τα πονάκια περιόδου κάθε μέρα είναι και πιο έντονα!!Κάποιες στιγμες νομίζω ότι μου ρθε περίοδος και τρεχει το αίμα και πανικοβάλλομαι.Συσπάσεις όμως του τύπου σκληραίνει η κοιλιά δεν έχω.Γιατί???Υπάρχει περίπτωση εμένα οι συσπάσεις μου να έιναι τα πονάκια περιόδου και να γεννήσω με τέτοια κι όχι με πόνους κοιλιάς???Ο γιατρός μου πε για πονους και σκληρυνση της κοιλιάς.Για τα πονάκια μου τα ειπε μόνο προπαρασκευαστικά.Αν ισχύει αυτό την ΠΑΤΗΣΑ!!!!!!!Δε θα γεννήσω ΠΟΤΕ...

RSvcp2.png wNVQp2.png

Μπορει να μην αισθανθεις καθολου πετρωμα της κοιλιας που λεμε και αυτα τα πονακια περιοδιυ να ειναι οι συσπασεις της μητρας που ετοιμαζεται για τον τοκετο.Μην ανυσηχεις για τα πονακια θα πρεπει να χαιρεσαι γιατι η ωρα η καλη πλησιαζει...

Μπουμπου....λοιπον επειδη κι εγω τα ειχα αυτα απο την 37η και γεννησα 40 και 6!!!!!!!!!!!! Θα το καταλαβεις αν δεν σπασουν τα νερα γιατι θα σε ποναει και η μεση σα να εχεις πιαστει...... Θα ξεκιναει απο πισω και θα ερχεται μπροστα και μεσα στις ωοθηκες ο πονος ακριβως σαν πρωτη μερα περιοδου!!! εγω ενιωσα αυτο και σαν να τρεχει αιμα....πηγα τουαλετα και ετρεχε οντως αιμα!!! Ειχα στην αρχη κατι καφε...μαλακωσε ο τραχηλος γι αυτο!!!

Ποσο σε καταλαβαινω που κοντευεις να σκασεις και θες να γεννηθει υγιεες το μωρο σου! Με το καλο ολα να πανε καλα....και ευκολη γεννα θα εχεις αρκη αν μην αγχωθεις....21 ωρες εκανα να γεννησω και μου φανηκε ευκολη!!!!! (και φαντασου οτι εχω ανοιχτη λεκανη)

Κατερινάκι με το καλό το μωράκι σου.

Καταλαβαίνω πως δεν περνάνε οι μέρες και πως έχεις κουραστεί κάνε όμως λίγο ακόμα υπομονή και προς Θεόυ μην σκέφτεσαι τα κιλά να είσαι σύγουρη πως θα σου φύγουν όλα.

Οσο πιο πολύ κάτσει το μώράκι σου στην κοιλίτσα σου τοσο το καλύτερο για εκείνο.

Σου έυχομαι με ΕΝΑ ΠΟΝΟ...

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Μπουμπου....λοιπον επειδη κι εγω τα ειχα αυτα απο την 37η και γεννησα 40 και 6!!!!!!!!!!!! Θα το καταλαβεις αν δεν σπασουν τα νερα γιατι θα σε ποναει και η μεση σα να εχεις πιαστει...... Θα ξεκιναει απο πισω και θα ερχεται μπροστα και μεσα στις ωοθηκες ο πονος ακριβως σαν πρωτη μερα περιοδου!!! εγω ενιωσα αυτο και σαν να τρεχει αιμα....πηγα τουαλετα και ετρεχε οντως αιμα!!! Ειχα στην αρχη κατι καφε...μαλακωσε ο τραχηλος γι αυτο!!!

Ποσο σε καταλαβαινω που κοντευεις να σκασεις και θες να γεννηθει υγιεες το μωρο σου! Με το καλο ολα να πανε καλα....και ευκολη γεννα θα εχεις αρκη αν μην αγχωθεις....21 ωρες εκανα να γεννησω και μου φανηκε ευκολη!!!!! (και φαντασου οτι εχω ανοιχτη λεκανη)

Δηλαδη αυτά τα πονάκια δεν ειναι σαν αυτά που λένε κάθε 20 λεπτά που έρχονται και σε αφήνουν?Τωρα πάντως εμένα οι πόνοι περιόδου κρατάνε πολυ ώρα και ειναι έντονοι όλη την ώρα...Κ τα εχω πρωι απογευμα βραδυ.Κάπως έτσι!

Μετα απο το αίμα που είχες, είχες τα πονάκια που έρχονται και φεύγουν?Αυτά δεν είναι της γέννας?

Ωχ...Πολύ άγχος...Ουφ!!!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png