Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μικρό βάρος εμβρύου και θηλασμός


Recommended Posts

Καλησπέρα

σε μια εβδομάδα περίπου γεννάω το δεύτερο μωράκι μου με καισαρική και θέλω πολύ να θηλάσω αποκλειστικά, όπως έχω ξαναπεί. Ενημερώνομαι, διαβάζω και χάρη στο φόρουμ πιστευα ότι θα τα καταφέρω.....μέχρι την χτεσινή προγραμματισμένη επίσκεψη στο γυναικολόγο μου, στην οποία διαπίστωσε ότι το μωρό είναι μόλις 2200+ και σε μία εβδομάδα ευελπιστεί να έχει φτάσει τα 2500. Έχω ακούσει για θερμοκοιτίδες σε αυτά τα μεγέθη και δεν θέλω καθόλου. Σε περίπτωση που την αποφύγω τελικά την ιστορία, τι πιέσεις πιστεύετε ότι θα δεχτώ για συμπλήρωμα; Φοβάμαι μήπως με αγχώσουν και δεν καταφέρω να εδραιώσω το θηλασμό. Τι μπορώ να κάνω; Σημειώνω ότι θα έχω τη δυνατότητα rooming in

Περιμένω....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου! Να μην αγχώνεσαι καθόλου με το θέμα του θηλασμού, καθώς το μητρικό γάλα είναι το πλέον κατάλληλο ΕΙΔΙΚΑ για ελλιποβαρή μωρά (ασε που το δικό σου, αν γεννηθεί όπως λένε γύρω στα 2.500, μια χαρούλα θα είναι). Ο γιός μου γεννήθηκε την 34η εβδομάδα 2.150. Δεν μπήκε στη θερμοκοιτίδα παρά μόνον λίγες ώρες για παρακολούθηση και απο το βράδυ της 1ης μερας του έδωσαν το δικό μου γάλα με μπιμπερό, γιατί κατάπινε λαίμαργα και πνιγόταν λιγάκι. Αποτέλεσμα; Δεν έχασε παρά μόνο 100 γραμμάρια την 1η μέρα και απο την επομένη άρχισε να παίρνει βάρος πολύ γρήγορα! Επειδή όταν ήρθε η ώρα να βγούμε απο το μαιευτήριο ακόμα δεν είχε μάθει να τρώει ήσυχα, τον πήγα 5 ακόμα μέρες σε μια δημόσια παιδιατρική κλινική, όπου συνέχιζα να του δίνω δικό μου γάλα...Βγήκαμε μια χαρά, και στο σπίτι τον έβαλα επιτέλους στο στήθος μου. Στην αρχή οι παιδίατροι μου έλεγαν να τον ξυπνάω ανα δίωρο, επειδή ήταν μικρούλης και πρόωρος, αλλά εγώ προτίμησα να σεβαστώ τους δικούς του ρυθμούς και να τον αφήνω να ξυπνά μόνος του για τον θηλασμό...Αν και έτρωγε ελάχιστη ποσότητα, η οποία με τις ημέρες μειωνόταν λόγω της αναιμίας του που δεν είχε διαγνωστεί ακόμα, το μωρό έπαιρνε κανονικότατα βάρος (αυτός ήταν ενας βασικός λόγος που αργήσαμε πολύ να καταλάβουμε οτι κάτι δεν πήγαινε καλά) και μάλιστα οι παιδίατροι θεώρησαν οτι η εντυπωσιακή αύξηση του βάρους του οφειλόταν στις συμβουλές τους για ταίσμα ανα δίωρο (που δεν εφάρμοσα ποτέ).

Απο προσωπική πείρα λοιπόν σου λεω να θηλάσεις αποκλειστικά και να θυμάσαι οτι καλές οι συμβουλές των γιατρών, αλλά ακόμα καλύτερο το έστιγχτό σου, αρκεί να μην το σκοτίσεις με φοβίες και διαστρεβλωθεί! Μην ξεχνάς άλλωστε οτι ελάχιστοι παιδίατροι στην Ελλάδα υποστηρίζουν και έχουν τις γνώσεις να υποστηρίξουν τον αποκλειστικό θηλασμό...Ακολούθησε τη φύση και δεν θα χάσεις!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Link to comment
Share on other sites

Αννιώ, το βάρος του μωρού σου δεν δικαιολογεί θερμοκοιτίδα, μόνο αν είνα μικρότερο από 1800 το βάζουν ή αν υπάρχουν άλλου είδους προβλήματα πέραν του βάρους.

 

Τα υπόλοιπα ισχύουν όπως για κάθε μωρό. :)

 

Με τις καλύτερες ευχές μου! :)

Link to comment
Share on other sites

καταρχην με το καλο να πανε ολα καλα. :D

εγω γεννησα στην 37 εβδομαδα 2280 και δεν χρειαστηκε θερμοκοιτιδα

οποτε δεν νομιζω οτι πρεπει να ανυσηχεις απολαυσε την στιγμη :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...