Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαμονη σε Τρικλινο...


Recommended Posts

Πως ειναι? Ποια βρικατε υπερ και ποια κατα? Στην πρωτη γεννα ημουν σε μονοκλινο (στο εξωτερικο) και ηταν πολυ ωραιο το "ξενοδοχειο" και οικονομικο! Ενδεικτικα γεννα κοστισε 2000ευρω (ολα πληρωμενα) και τωρα πρεπει να υπολογιζω γυρω στα 5000.

Μια και θα ερθω την 35η εβδομαδα δεν προλαβαινω να ψαξω γιατρ σε Δημοσιο Νοσοκομειο οποτε θα παω στον γυναικολογο που ειχα πριν φυγω για το εξωτερικο..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Στον 1ο μου τοκετό, ήμουνα σε δίκλινο. Υπέρ είναι η καλύτερη τιμή καθώς και το γεγονός ότι δεν είσαι μόνη σου. Έχεις και εναν άνθρωπο να πεις μια κουβέντα, όσο οι δικοί σου λείπουν. Και δεν νιώθεις αυτή τη μοναξιά στο ξένο περιβάλλον (αγχωνόμουνα που έπρεπε να κοιμηθώ μόνη μου σε ενα ξένο χώρο, ανάμεσα σε ξένους). Τα κατά είναι αυτά που φαντάζεσαι. Ότι δηλαδή, μπορει να μη ταιριάζεις καθόλου με την διπλανή/ες σου. Ή να ενοχλείσαι απο τις συνήθειες τους ή τις συζητήσεις που κάνουν. Περισσότερος κόσμος θα μπαίνει μέσα στο δωμάτιο (περισσότερες ανάσες, μικρόβια, αδιάκριτα βλέμματα κλπ), όπως και το ότι μπορεί να πέσεις σε καμιά που δεν έχει και σε πολύ εκτίμηση την προσωπική της υγιεινή.:roll: Όλα παίζουν και πάλι τίποτα απο αυτά μπορεί να μην συμβεί.

Στον 2ο τοκετό ήμουν σε μονόκλινο. Και ναι, ένιωθα το άγχος ότι είμαι μόνη μου και απο ανασφάλεια κοιμόμουν με ανοιχτή την πόρτα για να βλέπω στο απέναντι δωμάτιο και τις νοσοκόμες να πηγαινοέρχονται. Απο την άλλη πλευρά, είχα την ησυχία μου όποτε ήθελα, το μπάνιο μου το χρησιμοποιούσα μόνο εγώ, έμπαιναν μέσα μόνο οι δικοί μου, κλπ Τα ξέρεις....

Σε μένα έτυχε το ανάποδο. Στην 1η περιπτωση ήμουν σε ιδιωτική κλινική και στη δεύτερη σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση, είμαι υπέρ του δημόσιου νοσοκομείου, όχι φυσικά απο την άποψη της "ξενοδοχειακής κατάρτισης", αλλά της σιγουριάς που σου δίνει σε τυχούσα (μακριά απο εμάς) άσχημη επιπλοκή. Στην ιδιωτική κλινική αν συμβεί κάτι, θα τρέξουν σε δημόσιο νοσοκομείο, που διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό.:wink:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Link to comment
Share on other sites

Eγώ στο πρώτο παιδί ήμουνα σε δίκλινο και στο δεύτερο ήμουνα σε τρίκλινο!

Θα προτιμούσα να είχα πάει σε μονόκλινο!!

(Βέβαια εξαρτάται από το πώς νιώθει καλύτερα και πιο άνετα η κάθε γυναίκα)

Στο μονόκλινο έχεις την ησυχία σου και την ηρεμία σου!Το μπάνιο είναι μόνο για σένα και μπορείς να εκφραστείς όπως θες!Δεν ανέχεσαι το επισκεπτήριο των άλλων και μπορείς να κοιμηθείς καλύτερα!

Βέβαια εμένα δεν θα με πείραζε να είμαι μόνη μου!!!

8a1731cd5c.png 4b3bd8119f.png

Link to comment
Share on other sites

εγω γέννησα στο Διαβαλκανικό σε δικλινο και ημουν μια χαρα. Ευτυχώς και με την κοπέλα που ήταν διπλα μου τα πηγαιναμε μια χαρα, το δικλινο ήταν πολυ πιο αντεο απο το τρικλινο. Το μονο αρνητικό είναι οτι δεν ειχε ψυγείο(βασικό) γιατι αν γεννησεις καλοκαιρι ειναι απαραίτητο. Συνολο η κλινική μου βγήκε 2200 περιπου γαι διαμονη 4 ημερών χωρίς αμοιβη γιατρού. Α!και το φαγητό τελειο!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

γεια σας! εγω γεννησα σε τρικλινο αλλα ηθελα μονοκλινο αλλα ολοι μου ειπαν οτι ειναι πανακριβο και θα θελω και παρεα! και οντως περασαμε ωραια οι 3 μας! ξεφευγαμε με την κουβεντα. και για μενα το αλλο υπερ ηταν οτι η μια ειχε ηδη αλλο ενα παιδι και μιας και ηταν το πρωτο μου με βοηθησε πολυ!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

Τελικα εμεινα στο εξωτερικο και πηγα σε μονοκλινο. Βεβαια λογω περικοπων δεν ηταν τοσο καλο το "ξενοδοχειο"...

Παντως στην κατασταση που ημουν οταν πηγα στο δωματιο δεν γινοταν να μην μεινω με την μαμα μου. Ειχα και το μωρακι μου διπλα.

Μαλιστα λογω μιας αμελειας της διοικησης δεν εχουμε πληρωσει ακομη τιποτα (γεννησα 16/7 και βγηκα 20/7)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...