Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αίμα στο γάλα που αντλήθηκε με θήλαστρο


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες. Με λένε Κατερίνα και έχω έναν μικρό μπόμπιρα 4.5 μηνών που τον θηλάζω αποκλειστικά από το πρώτο μισάωρο της γέννησής του.

Τον τελευταίο μήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων πρέπει να λείπω από κοντά του κάποιες ώρες (ευτυχώς τις υπόλοιπες μπορώ να δουλεύω από το σπίτι) και έτσι αντλώ με το θήλαστρο 1 γεύμα 3-4 φορές την εβδομάδα.

Δυστυχώς με το θήλαστρο δεν τα πηγαίνω και πολύ καλά και καταφέρνω μόνο το πρωί να κάνω άντληση και να φτάσω με το ζόρι τα 180 ml που θέλει οπωσδήποτε ο μικρός στο γεύμα του. Προχθές κατά την άντληση παρατήρησα κάποια στιγμή το χρώμα του γάλακτος να καφετίζει και συνειδητοποίησα πως είχε ματώσει το στήθος μου και μαζί με το γάλα έβγαζα και αίμα. Τελικά (μετά απο σκέψη και λύπη - καθώς δεν μου είναι εύκολη η διαδικασία της άντλησης όπως σας είπα), το πέταξα το γάλα αλλά αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Πριν κανένα μήνα μου είχε ξαναματώσει η θηλή και το ανακάλυψα βλέποντας το στοματάκι του μωρού μου γεμάτο αίμα... Μάλιστα έβγαζε ο καημενούλης και γουλίτσες με αίμα. Τότε είχα πανικοβληθεί και είχα ρωτήσει και τη μαία μου και τον παιδίατρο και κανένας τους δεν είχε ανησυχήσει πως το αίμα που ήπιε το παιδί θα τον πείραζε. Αλλά άλλο να θηλάζει και να μην το καταλάβεις και άλλο να του δώσεις εν γνώση σου το ματωμένο γάλα. Από την άλλη κάθε σταγόνα που βγάζω θεωρώ ότι είναι πολύτιμη... Έχει τύχει σε καμιά σας κάτι τέτοιο? Ποια είναι η γνώμη σας?

.png.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Σύμφωνα με τον Jack Newman, είναι μύθος ότι δεν κάνει να θηλάσει η γυναίκα, όταν βγαίνει αίμα στο γάλα. Δες όμως στο υπόμνημα για τις πληγωμένες θηλές κτλ, για να βρεις την αιτία που βγαίνει αίμα. Ποιο θήλαστρο χρησιμοποιείς;

 

A mother who bleeds from her nipples should not breastfeed.

 

Not true! Though blood makes the baby spit up more, and the blood may even show up in his bowel movements, this is not a reason to stop breastfeeding the baby. Nipples that are painful and bleeding are not worse than nipples that are painful and not bleeding. It is the pain the mother is having that is the problem. This nipple pain can often be helped considerably. Get help. (Handout #3

Sore Nipples and #3b Treatments for Sore Nipples and Sore Breasts). Sometimes mothers have bleeding from the nipples that is obviously coming from inside the breast and is not usually associated with pain. This often occurs in the first few days after birth and settles within a few days. The mother should not stop breastfeeding for this. If bleeding does not stop soon, the source of the problem needs to be investigated, but the mother should keep breastfeeding.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

Είδα τα links, πολύ χρήσιμα ευχαριστώ πολύ :)

Άμα ξαναματώσει θα πρέπει να το ψάξω περισσότερο για να βρω γιατί συμβαίνει. Πάντως δεν θα πετάω το πολύτιμο γαλατάκι μου;)

Χρησιμοποιώ ένα απλό χειροκίνητο θήλαστρο από το mothercare, αλλά σκέφτομαι μήπως αγοράσω ένα ηλεκτρικό για μεγαλύτερη ευκολία.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ, καλή πρωτομαγιά (θα πάμε και την πρώτη μας εκδρομή με το μωρό, για να δούμε πως θα πάει...)

.png.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από θήλαστρα, οπότε οι άλλες κοπέλες θα σου πουν αν το συγκεκριμένο θήλαστρο έχει ξαναπροκαλέσει τέτοιο πρόβλημα. Γενικά, από άλλες μαμάδες ξέρω ότι δεν φταίει οπωσδήποτε το θήλαστρο, μπορεί το στήθος της μαμάς να είναι ευαίσθητο, αλλά φαντάζομαι πως υπάρχουν λύσεις και για αυτό. Πάντως, αν αντλεις τόσο συχνά, ίσως να αξίζει να αγοράσεις ένα ηλεκτρικό, έτσι κι αλλιώς.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...