Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσες ώρες κοιμούνται τα μωρά σας?


ΒΕΡΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!

Έχω ένα πρόβλημα. Η μικρή μου ξυπνάει πολύ νωρίς. Κατά τις 6 συνήθως και σήμερα στις 5.30. Η αλήθεια είναι ότι την κοιμίζω νωρίς (κατά τις :cool: αλλά έτσι κι αλλιώς δεν κρατιέται με τίποτα όρθια για πιο αργά. Αλλά και κάποιες φορές που την κοίμησα 9.30 πάλι 6 ξύπνησε. Εντομεταξύ λες και το κάνει επίτηδες ... αν είναι ΣΚ ή γιορτές ξυπνάει πιο νωρίς. Υπάρχει κάποια λύση στο θέμα? Τα μεσημέρια κοιμάται καμιά ωρίτσα στο σταθμό 12.30-1.30 περίπου οπότε να την κοιμήσω μεσημέρι μετά δεν παίζει. Υπάρχει λύση για το πρόβλημά μου ή πρέπει να ξυπνάω από τις 6? Δε θέλω πολλά, 1 ωρίτσα πιο αργά δε γίνεται? Έτσι κι αλλιώς 7 πρέπει να ξυπνήσει για το σταθμό. Σε λίγο θα ξυπνάει από τις 4 έτσι όπως πάει.

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Βέρα, τελικά δεν κατάλαβα τι ώρα την βάζεις για ύπνο το βράδυ; Θα πρότεινα ό,τι προσπάθεια και αν κάνεις πάντως για μεταφορά λίγο αργότερα, κοίτα να την κάνεις σταδιακά. Ένα τέταρτο της ώρας κάθε 3-4 ημέρες.

Και αν καταφέρεις να ξυπνάει κάπως αργότερα το πρωί, πες τους και στο σταθμό να προσπαθήσουν να την κοιμίζουν λίγο αργότερα από τις 12.30.

Συνολικά πόσες ώρες ύπνου κλείνει ημερισίως;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως κοιμάται γύρω στις 8 αλλά μπορεί και 8.30 μπορεί και 7.30 ανάλογα πόσο κουρασμένη είναι. Πάντως πάντα 6 παρά με 6και τέταρτο ξυπνάει. Κοιμάται κατά μέσο ώρο γύρω στις 11ώρες συνολικά.

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλες!

Έχω ένα πρόβλημα. Η μικρή μου ξυπνάει πολύ νωρίς. Κατά τις 6 συνήθως και σήμερα στις 5.30. Η αλήθεια είναι ότι την κοιμίζω νωρίς (κατά τις :cool: αλλά έτσι κι αλλιώς δεν κρατιέται με τίποτα όρθια για πιο αργά. Αλλά και κάποιες φορές που την κοίμησα 9.30 πάλι 6 ξύπνησε. Εντομεταξύ λες και το κάνει επίτηδες ... αν είναι ΣΚ ή γιορτές ξυπνάει πιο νωρίς. Υπάρχει κάποια λύση στο θέμα? Τα μεσημέρια κοιμάται καμιά ωρίτσα στο σταθμό 12.30-1.30 περίπου οπότε να την κοιμήσω μεσημέρι μετά δεν παίζει. Υπάρχει λύση για το πρόβλημά μου ή πρέπει να ξυπνάω από τις 6? Δε θέλω πολλά, 1 ωρίτσα πιο αργά δε γίνεται? Έτσι κι αλλιώς 7 πρέπει να ξυπνήσει για το σταθμό. Σε λίγο θα ξυπνάει από τις 4 έτσι όπως πάει.[/QUO

 

na rotiso kati? einai uperkinitiki? an nai etsi eimai ki ego apo poli mikri ta mesimeria de kimomoun ta bradia oti ora kai na me baze i mana mou 5.30 to poli 6 to proi eimoun sto podi ektos apo kahimerines pou pigena sholeio ekei de xipnaga me tpt xaxaxa i mana mou mono se psihiatro de pige. xaxaxa

ha geino mama

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δεν νομίζω πως έχει να κάνει με το τι ώρα κοιμάται το βράδυ...

εμένα ο Αστέρης μου έχει αλλάξει αρκετές φορές συνήθειες στο τι ώρα ξυπνάει το πρωί. Το συνηθισμένο του πάντα όμως είναι 6 με 7 να ξυπνάει...κάτι 8 με 9 το έκανε για καμιά βδομάδα και τέλος πάλι.

Χθες π.χ. κοιμήθηκε στης 10...το πρωί 6.30 σκαρφάλωνε στα κάγκελα του κρεβατιού του.

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

Εμένα κοιμάκαι γύρω στις 11:00 με 11:30 και ξυπνάει 8 η ώρα το πρωί έπειτα κοιμάται γύρω στις 12:30 με 14:00 για μεσημέρι και γύρω στις 17:30 με 18:30 για απόγευμα .

Όσες φορές προσπάθησα να τον κοιμήσω νωρίτερα γύρω στις 9:30 μου ξύπναγε 5:30 και δεν μπορούσα να τον κξανακοιμήσω με τίποτα !!!

Το ξέρω ότι δεν έιναι ωραίο πρόγραμμα αλλά δυστηχώς δεν μπορώ να το αλλάξω !!

Τουλάχιστον τώρα ξυπνάμε 8 :00 το πρωί !!!

Link to comment
Share on other sites

Εμένα όταν δεν έχει πρόβλημα με τα δόντια γιατί φουσκώνουν τα πίσω πίσω ούλα και νομίζω ότι βγάζει τραπεζίτες και όταν δεν έχει μπούκωμα που είναι συχνό φαινόμενο, κοιμάται το μεσημέρι 2.30 ή 3 με 5 και το βράδυ 11 με 8 συνήθως το πρωι καμια φορά και 9. Αλλά συχνά έχουμε προβλήματα στον ύπνο. Τις περισσότερες φορές ξυπνάει την νύχτα για γάλα. Εχω προσπαθήσει να του το κόψω με διαφορους τροπους που μου έχουν πει πχ να του δώσω νερό ή τσάι ή να μην του δώσω τίποτα στην τελική αλλά αποτέλεσμα μηδεν. Στριφογυρίζει στριφογυρίζει και στο τέλος σηκώνεται όρθιος.

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βέρα, πιστεύω ότι το πρόγραμμα "χαλάει" με τον ύπνο του παιδικού. Γιατί, αν δεν κοιμόταν εκεί, θα κοιμόταν το μεσημέρι σε σένα 3-5 πχ. και το βράδυ θα άντεχε λίγο παραπάνω, ώστε να καθυστερήσει η ώρα που ξυπνάει το πρωί. Ξέρω βέβαια, ότι το πρόγραμμα του παιδικού δεν αλλάζει. Αν εχουν ώρα ησυχίας στις 12.30 είναι νόμος, όλα τα βάζουν για υπνο. Προφανώς την παίρνεις κατά τις 3.00μμ, ε? (Εγώ τον δικό μου τον έπαιρνα στις 12.00 (είχα την επιλογή, γιατί είχα τη μαμά μου κοντά και τον έπαιρνε σπίτι της) και μετά τον κοίμιζα το μεσημέρι κατά τις 3.00μμ σε μένα, οπότε το βράδυ κοιμόταν κατά τις 10.00 και ξυπνούσε στις 8.00.) Αν δεις ότι μπορείς, βάλτην το μεσημέρι να κοιμηθεί, έστω και για μια ωρίτσα, ούτως ώστε να αντέξει και να κοιμηθεί για βράδυ λίγο αργότερα. Δοκίμασε το, τουλάχιστον. Πού ξέρεις...:wink:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δε μπορώ ούτε να την πάρω πιο νωρίς από το σταθμό γιατί δουλεύω και δεν έχω κάποιον στο σπίτι ούτε μπορώ να την κοιμίσω μόλις γυρνάμε το μεσημέρι γιατί συνήθως κατά τις 14:00 έχει ξυπνήσει από τον ύπνο στο σταθμό και δε νυστάζει.

 

Πάντως και τα ΣΚ που προσπαθούμε να το τραβήξουμε λίγο πιο αργά και την έχουμε κοιμήσει και 9 ή 9:30 πάλι 6 ξυπνάει ... να μη σας πω και πιο νωρίς μερικές φορές. Επίσης δεν κρατιέται να πάει 3 για τον μεσημεριανό ύπνο. Το αργότερο που μπορώ να την κρατήσω είναι μέχρι 2.

 

Βασικά μάλλον δεν έχει λύση το πρόβλημά μου. Μόνο τον Αύγουστο που θα σταματήσει ο σταθμός ίσως καταφέρω και το αλλάξω λίγο το πρόγραμμα.

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

Ευτηχώς ο δικός μου από νωρίς άρχισε να κοιμάται πολύ. Του κάνουμε βέβαια κάθε βράδυ πρόγραμμα με μπάνιο, τάισμα και κοίμισμα. Τον ξεκινάμε στις 20¨30 και στις 21¨00 με 21¨30 κοιμάται. Ξυπνάει το νωρίτερο 7¨30 το πρωί. Σήμερα ξύπνησε 8¨45!!! Την ημέρα βέβαια ρίχνει ύπνους μικρής διάρκειας (20 λεπτά) όποτε νυστάζει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Με τους δικούς μου ξεκινάμε μπάνια κλπ... κατά τις 8:40 και τελικά κοιμούνται κατά τις 21:40. Το πρωί δεν ξέρω ακριβώς τι ώρα ξυπνάνε πάντως το γάλα "σερβίρεται" κατά τις 8. Μήπως η λύση δεν έιναι να ξυπνάνε αργότερα αλλά να βάλεις κανένα παιχνιδάκι στην κούνια και να παίζει όταν ξυπνήσει για λίγο και να κερδίσεις έτσι καμιά ωρίτσα??? Εμένα ο καθένας φτάνει και ένα ράφι από την κούνια και τους αφήνω εκέι παιχνιδάκια, έχουν και διάφορα που κρέμονται στα κάγγελα και λίγο απασχολούνται.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία εκτός από τις μέρες που πάει σταθμό τα ΣΚ γλιτώνουμε καμιά ωρίτσα γιατί πατάει τη μουσικούλα λίγο στον ύπνο της και χουζουρεύει!

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 year later...

γεια σας με λενε μαλαματενια και ειμα καινουρια στην παρεα!αποφασισα να σας γραψω γιατι παρα πολλα βραδια εχω βρει παρηγορια διαβαζοντς παρομοιες ιστοριες με την δικη μου!!! ειμαι μια ευτυχισμενη μαμα ενος αγοριου 15 μηνων! τοσοι ειναι και οι μηνες που εχω να κοιμηθω χωρις διακοπες!!!περα απο την αυπνια εινα ενα υπεροχο πλασμα, εξυπνος κ δραστηριος!

εχω δοκιμασει τα παντα εκτος απο την μεθοδο αστο να κλαιει και θα αποκοιμηθει!!θηλαζα τον μικρο μεχρι 10μηνων γεγονος που μας εχει κάνει αυτικολλητους,επισης ο μπαμπας μας ειναι ναυτικος κ λειπει γεγονος που αναστατωνει θεωρω το παιδι!αν την νυχτα την ωρα που θα ξυπνησει τον παρω στο κρεββατι μου κοιμαται μεχρι το πρωι! αν παλι επιμεινω να ξανακοιμηθει στην κουνια του μολις φυγω κ ξαπλωσω σε μιση ωρα το πολυ κλαμα!εχω απελπιστει δεν ξερω πια τι αλλο να κανω!!!καμμια ιδεα???????ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...