Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είναι φυσιολογικό να τρώει τόσο;

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Επειτα από αναζήτηση στο φόρουμ αποφάσισα να κάνω ένα post για να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με τη διατροφή του μικρου μας. Η γυναίκα μου γέννησε ένα φανταστικό! μωράκι στις 25 Μαρτίου. Είναι σήμερα σχεδόν ενός μηνός και στις 10 Απριλιου ζύγιζε 3,380 gr οπότε υποθετικά σήμερα θα είναι περίπου 3,600 - 3,800 gr. Τρέφεται με το Almiron 1 και καταναλώνει περίπου 900 ml ημερισίως. Είναι αυτό φυσιολογικό; Απ' ότι βλέπω στην συσκευασια 2 διαφορετικών προιόντων που έχω μπροστά μου η φυσιολογική ποσότητα που αναγράφεται για την ηλικία του είναι περίπου 600ml. Εμάς σήμερα έφαγε 920 ml σε 8 ή 9 δόσεις και χθες 870 ml δηλαδή μ,ε απλά μαθηματικά 50% περισσότερο. Το ξέρω ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και ότι οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, αλλά 50% περισσότερο είναι στα όρια του φυσιολογικού;

:confused:

ΥΓ Δεν τον ζορίζουμε να φάει τόσο. Κλαίει ασταμάτητα και σταματάει μόνο με το γάλα. Ούτε με χάδια, λόγια, αλλαγή πάνας κτλ :)

ΥΓ 2 Υπάρχει πιθανότητα να φταίει το συγκεκριμένο γάλα;

Διαφημίσεις

Δεν μπορω να σου απαντησω σε αυτο,ομως εχω δει δυστυχως πολλαμωρα να τα "μπουκωνουν" με το μπιμπερο οταν κλαινε για διαφορους λογους και ετσι σταματανε..αν ακολουθειτε ενα προγραμμα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.

Το κάθε μωρακι τρώει διαφορετικές ποσότητες.δεν το βρίσκω παράξενο αυτό που κάνει το δικό σας.αφού πεινάει να το ταΐζετε.κ μην ακούτε από φίλους κ γνωστούς βλακείες τύπου: μην το ταΐζεις πολύ θα παχύνει κτλ. Μια χαρά σας βρίσκω.το να μην έτρωγε θα ήταν το πρόβλημα.

Ναι σε τετοιες ηλικιες τα μωρακια φτιαχνουνε το προγραμμα , τα μωρακια που δεν θηλαζουνε τρωνε περιπου ανα 2,5ωρο εως 4ωρο οσα δεν ειναι πολυ φαγανα , μην διαβαζεις το κουτι τι λεει ειναι ενδεικτικες τιμες , Τα αγορακια λενε τρωνε παραπανω απο τα κοριτσακια , το ειδαμε και εμεις δηλαδη στα παιδια μας , τον Κωνσταντινο ανα 3 ωρες εως που εφαγε στερεα τροφη επρεπε να τον ταιζουμε , το ειχε αναγκη , η μπεμπα παλι εχει κλεισει και 5ωρο που δεν ηθελε να φαει , δεν μπουκωνεις ποτε γαλα ενα μωρο αλλα φυσικα δεν το αφηνεις να πειναει κιολας, πιστεψε με ξερουνε καλθτερα απο μας τι χρειαζονται και ποτε το χρειαζονται .αμα δεν θελουνε να φανε το διωχνουνε με τη γλωσσα τους.

Να μην ανησυχεις καθόλου. Και μένα ο δικός μου περισσότερο από ότι υποτίθεται ότι πρέπει έτρωγε. Υπάρχει και μια εξίσωση αν θυμάμαι καλά ΒΑΡΟΣ ΜΩΡΟΥ χ 1,2(ή 1,3)/100 και από αυτή ο Κωνσταντίνος έτρωγε πάνω 100 γρ. Οι ποσότητες στα κουτια ειναι ενδεικτικές. Η γιατρός μου ειχε πει να μην ανησυχώ, να τρώει όσο θέλει. Το βάρος του να παιρνει εχει σημασία. άλλωστε δεν τρώμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.

Να σου ζησει!!!!!!

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Υπάρχουν μωρά και μωρά και οι ποσότητες είναι ενδεικτικές....η δική μου από νεογέννητο μέχρι και τώρα δεν χορταίνει με τίποτα και τα κιλά της είναι κανονικότατα.Αν δεν βάζει κιλά να προβληματιστείς μήπως το συγκεκριμένο γάλα δεν το πιάνει.

2GxD.jpg2GxDp2.png

Νίκο, να σας ζήσει ο νεοφερμένος γιόκας σας!

Το κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς και ποσότητες φαγητού, μη προσπαθήσετε να το συγκρίνετε με κάποιο άλλο μωρό. Κάποια είναι φαγανά (τυχεροί γονείς!! :D) και κάποια όχι.

Θυμάμαι την παιδίατρο που μου είχε πει ότι μόνο όταν το παιδί αφήνει λίγο γάλα στο μπουκάλι, είναι χορτάτο. Όταν στραγγίζει το μπουκάλι τότε πεινάει κι άλλο, και πρέπει να του φτιάξεις λίγο ακόμα.

Απλά θέλει λίγη προσοχή γιατί κάποια παιδιά είναι απλά αχόρταγα και τρώνε παραπάνω απ'όσο χρειάζονται και μετά βαρυστομαχιάζουν.

Αν το μωρό μετά βγάζει γουλίτσες και έχει γκρίνια, τότε έχει φάει παραπάνω απ'όσο αντέχει. Αν όμως είναι ήρεμο και ήσυχο, τότε απλά έχει μεγάλη όρεξη!!! :wink:

Και γενικά τα αγόρια τρώνε πιο πολύ απ'τα κορίτσια...

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

αχ νικο τι μου θυμισες?

οταν γεννηθηκε ο γιος μου ετρωγε 210ml- 240ml 4-5φορες την ημερα.

ειχα τρομαξει επαιρνα τον γιατρο και εκλαιγα λεγα θα παθει τιποτα το μωρο,θα σκασει απο το πολυ φαγητο γιατι μου ειχε πει πως πρεπει να τρωει 150ml/κιλο.

μετα μου ειπε θα του δινεις οσο θελει απλα ειναι λαιμαργος αλλα ξερει αυτος που θα σταματησει και οταν κλεισει το 40ημερο θα δεις πως απο μονος του θα βαλει προγραμμα...

ε λοιπον νικο μου μολις εκλεισε το 40ημερο ο μπεμπης επεσε κατευθειαν στα 80 και μετα αρχισαμε να ανεβαινουμε κανονικα ανα 30ml...

γι αυτο λοιπον δωσε στο μωρακι σου να φαει οσο θελει και μην ανχωνεσαι...αν δεν ετρωγε να ανχωνοσουν...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις..! Πραγματικά μας δώσατε κουράγιο, μας καθυσηχάσατε. θα δούμε βέβαια και την παιδίατρο την επόμενη εβδομάδα...

Θυμάμαι την παιδίατρο που μου είχε πει ότι μόνο όταν το παιδί αφήνει λίγο γάλα στο μπουκάλι, είναι χορτάτο. Όταν στραγγίζει το μπουκάλι τότε πεινάει κι άλλο, και πρέπει να του φτιάξεις λίγο ακόμα.

Αν άφηνε λίγο, καλά θα ήταν..!

αχ νικο τι μου θυμισες?

οταν γεννηθηκε ο γιος μου ετρωγε 210ml- 240ml 4-5φορες την ημερα.

ειχα τρομαξει επαιρνα τον γιατρο και εκλαιγα λεγα θα παθει τιποτα το μωρο,θα σκασει απο το πολυ φαγητο γιατι μου ειχε πει πως πρεπει να τρωει 150ml/κιλο.

Glam, εσυ με καθυσηχασες..!

Ευχαριστώ και πάλι, θα ενημερώσω το post με την άποψη της παιδιάτρου.

ΝΙΚΟ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΩΝ ΠΑΡΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ 150 5 ΦΟΡΕΣ. Ε, ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΩΕΙ 240, 6 ΦΟΡΕΣ.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΟΣΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ.

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΧΑΖΟΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ. ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΜΗΠΩΣ ΤΡΩΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ (ΚΑΜΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ)

ΓΙΑ ΝΑ 'ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑΖΕΙ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ.

Διαφημίσεις