Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

culte

Recommended Posts

Διαφημίσεις

ωχ και σήμερα το πρωί της έδωσα..η παιδίατρος μας είπε να της δώσουμε..έχει βαρεθεί συνέχεια το μήλο αχλάδι και η μπανάνα της έφερε αλλεργία...

και αποθηλασε επιτελους!

Ανήκει και αυτό σην κατηγορία των φρούτων για τα οποία οι γνώμες διίστανται! η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι παιδίατροι δεν το δίνουν πριν το χρόνο. Εμένα όμως ο δικός μου μου ελιχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, οπότε το τρώγαμε κανονικά. Έτσ κι αλλιώς τώρα της το έδωσες, οπότε τώρα δεν μένει παρά να την παρακολουθείς να δεις τη θα γίνει:wink: Εύχομαι τίποτα!!!!

εγω παντως απο τοτε που ειχα προσθεσει ακτινιδιο στα φρουτα της(9 μηνων)δεν ξαναεφαγε φρουτοκρεμα παρα μονο μπανανα κ αχλαδι στο χερι.

απο οτι εχω ακουσει πριν το χρονο δεν κανει να δωσουμε ακτινιδιο γιατι εχει τα σπορακια που δημιουργει αλλεργια.εγω δεν ξαναδωσα...

Διαφημίσεις

Ωχ! μην αγχωθείς τώρα. Έβαλα το link, έτσι ενημερωτικά. Δεν σημαίνει ότι θα κάνει και το μικρούλι σου.

Αλήθεια, κάνει και η μπανάνα αλλεργία;

Στον μεγάλο έδινα μισό ακτινίδιο όταν είχε δυσκοιλιότητα.

culte καλημέρα γιατί δεν δοκιμάζεις να της δώσεις δαμάσκηνο? Αποξηραμένα Καλιφόρνιας, ζεματάς 1 ή 2 σε καυτό νερό , τραβάς την φλουδίτσα και τα χτυπάς με τα υπόλοιπα φρούτα!

Τα δαμάσκηνα είναι πολύ θρεπτικά και βοηθούν σε περίπτωση δυσκοιλιότητας..

κι εμεις τρωμε ακτινιδιο απο την αρχη και φαγαμε και νωρις φρουτοκρεμα λιγο πριν κλεισουμε τον τεταρτο.. κι ολα καλα... ετσι σταματησαμε και το novalac IT1 που επινε για τα κακακια... δεν ειχα ακουσει οτι δεν το δινουν πριν το χρονο, εμενα μονο για την φραουλα μου ειπε.

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

δεν έχουμε δυσκοιλιότητα, απλά επειδή βαρέθηκε συνέχεια το μήλο - αχλάδι σκέφτηκα να της δώσω και κάτι άλλο...

και αποθηλασε επιτελους!

ναι το καταλαβα... απλα ειπα ολοκληρωμενα την δικη μου περιπτωση ;)

στην ουσια παντως εχει φαει ακτινιδιο απο πολυ μικρη... τωρα δεν της το βαζω γιατι δεν της αρεσει... παντως γενικα η αποψη μου ειναι ν ακοθμε τον γιατρο μας τον οποιο βεβαια εμπιστευομαστε... αυτο κανω απο τοτε που γεννησα

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Διαφημίσεις

αυτό κάνω themi μου γιαυτο και της το έδωσα..δεν νομίζω ότι ξετρελάθηκε πάντως..τα κοριτσάκια μας έχουν 10 μέρες διαφορά..να το χαίρεσαι!

και αποθηλασε επιτελους!

κι εσυ να το χαιρεσαι!! καλοτυχα να ειναι ολα τα παιδακια του κοσμου!!

πολυ καλα κανεις κι ακοθς τον γιατρο... τωρα αμα δεν της αρεσει αλλο θεμα (συμπασχουμε ;) )

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

και σε μενα η παιδιατρος μου ειπε απο την αρχη που αρχισαμε φρουτοκρεμες..

και γενικα η μικρη μου εχει κανει αλλεργιες..στο ακτινιδιο ομως οχι..

και μου ειπε μαλιστα με τα σπορακια για να την βοηθησουν στην δυσκοιλιότητα της..

Διαφημίσεις

Πολυ καλο το site αυτο patousaki, σ'ευχαριστουμε!

Εχει και την περιεκτικοτητα σε ποτασιο, κατι που μας ενδιαφερει παρα πολυ!

thanks!!

Εμένα η δικιά μου παιδίατρος, δεν μου έχει πει τίποτα για κανένα φρούτο.. της έδινα κανονικά και ακτινίδιο και μερικές φορές αντί για πορτοκάλι, έβαζα μανταρίνι και σαγκουίνι.

Εγώ άρχισα το ακτινίδιο στον 6ο καθώς είχαμε προβλήματα δυσκοιλιότητας. Εκτοτε τρώει καθημερινά 1 ακτινίδιο στην φρουτοκρεμα κάθε μέρα. Δεν παρουσιάσε κανένα πρόβλημα και ήταν σύμφωνος και ο γιατρός. Στην αρχή μπορείς να του βάζεις λίγο, το εξωτερικό και αν δεις ότι δεν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα μπορείς να του δίνεις και το εσωτεριό με τα σποράκια.

και εμας απο τον 5ο μηνα μας ειπε να αρχισουμε ακτινιδιο μαζι με τα αλλα φρουτα,αλλα εγω της εδωσα τωρα στον 7ο.ολα παντως μια χαρα.δε ειδα ομως τραγικες διαφορες με την δυσκοιλιοτητα.εσας εστρωσε κατευθειαν?

Αποφευγουμε τα σπορακια.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ο δικός μας παιδίατρος μάς είπε ότι μπορεί να τρώει οτιδήποτε, φτάνει να είναι φρούτα εποχής. Το τελευταίο διάστημα του δίνω και μισό ακτινίδιο, αλλά χωρίς να μου έχει πει τίποτα ο γιατρός επέλεξα να βγάζω τα περισσότερα σποράκια. Εδώ και 5 μέρες του βάζω και λίγη φραουλίτσα. Ό,τι καινούριο το ξεκινάω σε μικρή ποσότητα και βλέπουμε. Έτσι αυτή τη στιγμή η φρουτόκρεμά του αποτελείται από 1 μήλο, χυμό από μισό πορτοκάλι, 3/4 μπάνανα, μισό ακτινίδιο και λίγες φραουλίτσες. Ενίοτε αυξάνω ή λιγοστεύω την ποσότητα από το κάθε φρούτο για να αλλάζει λίγο η γεύση και να μην το βαριέται.

Και τώρα κατάλαβα γιατί το μωρό μου κάνει κακάκια 4 φορές τη μέρα, βρέθηκε ο ένοχος!!!

f244e51b4f.png

και εμας απο τον 5ο μηνα μας ειπε να αρχισουμε ακτινιδιο μαζι με τα αλλα φρουτα,αλλα εγω της εδωσα τωρα στον 7ο.ολα παντως μια χαρα.δε ειδα ομως τραγικες διαφορες με την δυσκοιλιοτητα.εσας εστρωσε κατευθειαν?

nenaki μου εμας εστρωσε αλλα επινε και ειδικι γαλα τοτε ακομα μετα μολις ειδα οτι στρωσαμε μιλις πηγαμε στο δευτερης βρεφικης ηλικιας της εκοψα το γαλα αλλα πλεον μονο δυσκοιλια δεν ειναι ;)

οσο για την φραουλα απ οσο καταλαβα απο τον γιατρο μου δεν ειναι απαραιτητο οτι θα φερει αλλεργιες αλλα επειδη ευθυνεται για αρκετες δεν υπαρχει λογος να φαει απο τοσο νωρις αλλα ο καθε παιδιατρος εχει την αποψη του και καλο ειναι ολοι να ακοθμε τον δικο μας :cool:

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

nenaki μου εμας εστρωσε αλλα επινε και ειδικι γαλα τοτε ακομα μετα μολις ειδα οτι στρωσαμε μιλις πηγαμε στο δευτερης βρεφικης ηλικιας της εκοψα το γαλα αλλα πλεον μονο δυσκοιλια δεν ειναι ;)

οσο για την φραουλα απ οσο καταλαβα απο τον γιατρο μου δεν ειναι απαραιτητο οτι θα φερει αλλεργιες αλλα επειδη ευθυνεται για αρκετες δεν υπαρχει λογος να φαει απο τοσο νωρις αλλα ο καθε παιδιατρος εχει την αποψη του και καλο ειναι ολοι να ακοθμε τον δικο μας :cool:

ειμαστε καπως καλυτερα απο πριν...εμεις οταν εννοω δυσκοιλιοτητα,δε ειναι οτι δε κανει κακα ,ή κλαιει για να κανει...κανει καθε μερα κακα,απλα σφιγγεται λιγακι και βγαινουν σαν τα κατσικακια...και εμεις ειδικο γαλα 2 βρεφικης ηλικιας..αλλα με το γαλα δε ειδα διαφορα...τζαμπα δηλαδη το παιρνουμε...ειναι και πανακριβα τα ατιμα...

• 1 year later...

Ο μπεμπης μου είναι 6μιση μηνων σχεδον και έχουμε αρχίσει να τρωμε φρούτα και χορτοσουπίτσες.

Με το που έβαλα κρεας (και έκανα την βλακεία να το κάνω πολύ πηχτό), ενω παραλληλα έδινα μπανάνα και μηλο ,ο μικρός....στούμπωσε!!Σε 4 μερες έκανε 2 φορες κάτι κακάκια σαν κατσίκας.

Η λύση που μας έσωσε ήταν το ακτινίδιο.Διορθωσε την κατασταση αμέσως και ευτυχως αρέσει στον μικρό.

Είχα πάρει από την αρχή το πράσινο φως απο την γιατρο να δώσω ακτινίδιο όποτε θέλω αλλά μου είχε πει οχι μαζί με άλλα φρούτα ,αλλά μόνο του γιατί....διαλύει την φρουτόκρεμα!!!

Το έχετε ξαναακούσει?Τι εννοούσε?

Την υφή? ---Με το αχλάδι που την έκανα μια χαρά ήταν.

Υπάρχει περιπτωση να εννοούσε για τις βιταμίνες?Δηλαδή το ακτινίδιο να "αποδυναμώνει" τα άλλα φρούτα?????

QqmLp3.png