Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξωτερικό... δημιουργεί πρόβλημα...

Recommended Posts

Οπως έχω αναφέρει και αλλού, ακόμα δεν είναι οι γιοί μου σε ηλικία δημοτικού.

Με τον σύζυγό μου σκεφτόμαστε και επιθυμούμε να φύγουμε από την Ελλάδα, θα πιάσουμε δουλειά σε άλλη χώρα της Ευρώπης, τα πράγματα έχουν μπει ήδη σε μια καλή πορεία και είναι θέμα χρόνου πλέον (ίσως 1-2 χρόνια).

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ίσως τελικά πάει την Α δημοτικού ο μεγάλος μου γιος στην Ελλάδα, μετά οταν την επόμενη χρονιά αν εμεις φύγουμε ποιά προβλήματα ίσως δημιουργηθούν από αυτό?

Μάλλον θα ήταν το ιδανικό να πάει κατευθείαν σχολείο στο εξωτερικό ή δεν έχει σημασία?

Τι λέτε?

Αντζυ

Διαφημίσεις

Εχοντας δει το αναποδο δηλ. ελληνες του εξωτερικου να ερχονται μονιμα Ελλάδα Θα σου πω απλά οτι απο τα 3 παιδια τους το μικρότερο ειχαι το λιγοτερο προβλημα να προσαρμοστει.

Και γιατι δεν προλαβε να αποκτησει "σχολικη παιδια" εδω πηγε 1η

ναι αυτό που λέει ο fokion είναι πολύ σημαντικό.

για σένα Αντζυ θα έλεγα ότι αυτό που έχει σημασία είναι πιό σχολείο θα πάει εκεί? εχει εκεί Ελληνικό σχολείο?

Αυτό θα ήταν το καλύτερο/ πιό εύκολο.

αν ναι πρέπει να το κανονίσετε απο νωρίς.

Αν είναι ξενόγλωσσο τότε πρέπει οπωςδήποτε να κάνει απο τώρα "μαθήματα" σε αυτή τη γλώσσα με κάποιον. Απλά παιχνίδι δηλαδή.

Σε ποιά χώρα είναι να πάτε, αν είναι?

η δική σας προετοιμασία πρέπει να γίνει καλά όσον αφορά την γλώσσα. αυτό είναι το πιό σημαντικό.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αν οι γονείς ξεκινούν επαγγελματική καριέρα στο εξωτερικό , το πιο πιθανό είναι να την συνεχίσουν και σε 2~3 άλλες χώρες. Συνήθως έτσι γίνετε όταν δουλεύεις για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Αν δουλέψεις σε κάθε χώρα απο 3 έως 4 χρόνια τα παιδιά θα έχουν φτάσει σε ηλικία πανεπιστημίου :shock:

Με τα παραπάνω θέλω να πω πως η επιλογή ενός ξενόφωνου εκπαιδευτικού συστήματος είναι μονόδρομος.

Κατά σειρά προτεραιότητας θα πρότεινα Αγγλόφωνο , Γαλλόφωνο, Γερμανόφωνο.

Αυτές οι χώρες έχουν κάνει καλά την "δουλειά τους" ανα τον κόσμο και βρίσκεις παντού ένα σχολείο να συνεχίσουν τα παιδιά σου στην ίδια γλώσσα.

Μεσαίες λύσεις είναι μισές "δουλειές" και ότι αυτό σημαίνει :wink:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Δεν σκεφτόμαστε Ελληνόφωνο σχολείο, μιλάμε μόνο για Αγγλόφωνο σχολείο και δεν υπάρχει η περίπτωση για αλλαγή και άλλης χώρας για πολλάαααα χρόνια :wink:.

Το θέμα που με απασχολεί είναι το αν πάει πρώτα σε Ελληνικό σχολείο την Α δημοτικού και συνεχίσει για παράδειγμα την Β δημοτικού σε Αγγλικό, αν αυτό θα του δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα, απ ότι να πάει απευθείας σε Αγγλικό σχολείο.

Μήπως δηλαδή μπερδευτεί περίσσότερο, που ούτως η άλλως θα μπερδευτεί γιατί ξαφνικά θα πρέπει να μιλάει Αγγλικά...

Μπηπως θα έπρεπε να τον πάμε από εδώ σε Αγγλικό :roll: για αυτή τη μία τάξη :?: , ή νομίζετε ότι δεν θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα :?:

Φυσικά αν όλα πάνε καλά, όπως τα περιμένουμε, θα πάει κατευθείαν σε Αγγλικό.

Διαφημίσεις

Ανζυ θα πάτε και θα μείνετε σε αυτή την χώρα ......ίσως για πάντα??????

Για κάντο πιο λιανά :roll:

Ναι, αυτός είναι ο σκοπός, αυτό επιδιώκουμε και γι αυτό κάνουμε τα βήματα αργά και μελετημένα...

Ευχηθείτε μας να τα καταφέρουμε! :D

σίγουρα η μετάβαση θα είναι πολύ πολύ πιό απλή εάν αρχίσετε απο εδώ αγγλόφωνο σχολείο...! θα είναι μία αλλαγή λιγότερη για το παιδί σου, εάν δεν πρέπει να αλλάξει σχολική γλώσσα/σύστημα και δηλαδή υπάρχει ομαλή μετάβαση σε αυτό τουλάχιστον -

σε σχέση με όλες τις άλλες αλλαγές - σπιτιού, χώρας, οικείων προσώπων κτλ...

τους συμμαθητές θα τους αλλάξει βέβαια έτσι και αλλιώς, αλλά τουλάχιστον θα έχει μάθει καλά την νέα γλώσσα απο δώ... ένα πρόβλημα λιγότερο!

όταν φύγετε θυμήσου το αυτό είναι σημαντικό να κάτσετε μαζί και να γράψετε πχ γράμματα σε όσους είναι πίσω στην Ελλάδα για να εκφράσει τα συναισθήματά του. τηλέφωνα και τέτοια. για να μήν έχει την αίσθηση ότι αυτό πάει τελείωσε, αλλά ότι συνεχίζει να υπάρχει και ότι δεν είναι κακό να δείχνουμε ότι μας λείπει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να δεχτεί καλά το νέο του περιβάλλον.

Πάρτε πολλές φωτογραφίες μαζί, απο όλα τα πράγματα που του αρέσουν εδώ.

Δείξτε του εδώ φωτογραφίες απο το πως είναι εκεί,.. για να συνηθίσει στην ιδέα.

Πείτε τα καλά και τα αρνητικά του κάθε μέρους.

στα παιδιά γενικά κάθε αλλαγή μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο για τη συμπεριφορά τους για αυτό χρειάζεται συγκεκριμένη αντιμετώπιση.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.