Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ο γιος μου 3,5 χρονων χτυπαει την αδερφη του , η μικρη μας ειναι 15 μηνων, την κλωτσαει δεν ξερω τι να κανω τι με το ομορφο του εχω μιλησει τι με φωνες αυτος τιποτα.

Εχθες καθομασταν στον καναπε και οι τρεις ξαφνιακα ο μικρος πιανει τον καφε τον ριχνει στον καναπε δινει και ενα χαστουκι στην μικρη :evil: εμεινα αφωνη δεν αντεδρασα λες και με ειχαν υπνωτησει ειχα εκνευριστη τοσο πολυ που ειπα καλυτερα να μην πω τιποτα γιατι θα μιλησω θα μας ακουσει η γειτονια .

Τον τελευταιο καιρο αν δεν κανεις αυτο που θελει σκληριζει πεταει οτι βρει μπροστα του δεν ξερω τι να κανω πλεον εχω φτασει στα ορια μου. Τι μπορω να του πω την ωρα που χτυπαει την μικρη , τι να κανω την ωρα που πεταει οτι βρει μπροστα του, οταν του λεω μη αγαπη μου μην το κανεις αυτο και μου λεει φυγε εισαι κακια ? :(

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Διαφημίσεις

σιγουρα θελει να αποσπασει την προσοχη σου,οταν συμβαινει να χτυπαει την αδερφη του,μην του μιλησεις και αχοληθεις μαζι του,παρηγορησε και μιλησε στην μικρη,ετσι θα καταλαβει οτι δεν θα ασχοληθεις μαζι του και οτι με το να κανει αυτα,δεν τραβαει την προσοχη σου,παραλληλα περνα καποια ωρα αποκλειστικα με αυτον παιζοντας και αλλες φορες ζητησε να σε βοηθησει να ταισετε ή να αλλαξετε την μικρη και γενικα οποτε ασχολειτε καλα με την αδερφη του να τον επαινεις! .η Μαρια θα στα πει καλυτερα.

αυτό το φύγε είσαι κακιά, έχει καθαρά σχέση με τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας.

είναι θυμωμένος που υπάρχει ένα άλλο πλάσμα το οποίο του πήρε την θέση, την αποκλειστικότητα την τρομερότητα.

είναι αναγκαίο, να συνεχίσεις όπως έκανες και πρίν την αλλαγή αυτή την οικογένεια, να τον κάνεις να αισθάνεται μοναδικός.

Δηλαδή θα κάνεις πράγματα μαζί του ιδιαίτερα κτλ που δεν μπορεί να κάνει η αδερφή του. Είναι πάντα το πρώτο σου παιδάκι, και έχει ξεχωριστή πολύ μεγάλη θέση στην καρδιά σου.

Πρέπει να το δείχνεις αυτό, κάθε μέρα.

Ειδικά σε τέτοιες στιγμές.

Αυτά γίνονται για να αποδείξουν το αντίθετο, δηλαδή κάνει κάτι κακό για να δέι πως θα αντιδράσεις. Εάν αντιδράσεις πολύ θυμωμένα και δείξεις εξαγριωμένη, θα σκεφτεί

"ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...... ΠΑΕΙ . αυτό ήταν ΝΑ που ΔΕΝ Είναι τα πράγματα όπως πρίν. Πρίν ΠΟΤΕ δεν θα μου θύμωνε έτσι η μαμά. Το μωρό φταίει για όλα."

Επιβεβαιώνεις τον χειρότερό του φόβο δηλαδή.

Αναγκαστικά ΄θα πρέπει να είσαι απο κοντά και απλώς να αποτρέπεις βάζοντας τα χέρια σου ενδιάμεσα. Οτιδήποτε άλλο πείς, επιβεβαιώνει και επιβραβεύει την ανεπιθύμητη αυτή ενέργεια.

Τα περισσότερα παιδιά θα πουν αυτή τη φράση, και θα χτυπήσουν το αδερφάκι τους.

Δείξε με τον τρόπο σου ότι δεν επιτρέπεται αυτό, αλλά απο την άλλη μη θυμώνεις μαζί του... αυτό που κάνει προκύπτει απο την τεράστια αυτή ταραχή που αντιμετωπίζει.

Το πως την αναγνωρίζεις και χειρίζεσαι εσύ, θα έχει μέγάλη σχέση για το πως θα είναι μεταξύ τους αργότερα. Δηλαδή εάν συνεχώς βλέπει ότι του θυμώνεις,

θα θυμώνει όλο και περισσότερο και με την παρουσία του μωρού. μιάς και στα μάτια του, το μωρό φταίει για την δική σου θυμωμένη αντίδραση. δεν βλέπει την δική του πράξη εκείνη τη στιγμή αλλά βασίζεται σε αυτό που βλέπει σε σένα.

φαύλος κύκλος.

έχε όσο γίνεται κατανόηση, και απλώς εμπόδιζε εάν τον βλέπεις πολύ κοντά της, προλάμβανε με λίγα λόγια αυτές τις καταστάσεις. έχε τον απασχολημένο κτλ. απλώς θα λες "δεν της αρέσει αυτό" όχι θυμωμένα.

μην λες "μη" κτλ κτλ....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.