Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φοβίες...

indica

Recommended Posts

Οι φοβίες μου άρχησαν μετά την γέννα.

Το σύνδρομο της μάνας το λέω εγώ. Φοβάμαι όλα τα άσχημα που μπορεί να συμβούν στα παιδιά μου.

Κατα καιρούς με πιάνουν και κάτι κρίσεις.

Σας έχει συμβεί να σκέφτεστε οτι κάτι κακό θα συμβεί όταν δεν είστε παρόν ?

πχ για να καταλάβετε τι εννοώ, όταν ήταν να αρχήσουν τον παιδικό τα παιδιά μου, ήξερα ότι έπρεπε να ανέβουν σκάλες μόνα τους, μια και δεν θα τα πήγαινα εγώ, και έτσι με είχε πιάσει ένα τρομερό άγχος και ένοιωθα ότι κάτι κακό θα συμβεί, σαν να το εβλεπα σε ταινιά ότι ανεβαίνουν και πέφτουν και χτυπάνε άσχημα.

Ειχα τρελλαθεί απο το άγχος μου.

Φομάμαι όταν βγαίνουμε βόλτα, όχι πάντα κατα περιόδους με πιάνει, μην ξεφύγει κανένα αυτοκίνητο απο την πορεία του και πέσει πανω τους.

Φοβάμαι μη μου συμβεί το οτιδήποτε όταν ήμαστε έξω ή μόνοι μας στο σπίτι και τι θα απογίνουν.

Φοβάμαι...

Φοβάμαι...

Φοβάμαι...

Φοβάμαι χιλιάδες πράγματα, οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια και την ευτυχία των παιδιών μου.

Τελευταία όταν με πιάνει προσπαθώ να κάνω ταυτόχρονα και την αντίστοιχη θετική σκέψη και να κρατήσω αυτή στο μυαλό μου.

Στην σκέψη οτι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο σε μένα αλλα σε μεγάλο ποσοστό μανάδων, μου δίνει δύναμη να το ξεπερνάω.

Όταν μου πρωτοπαρουσιάστηκαν οι φόβοι, σκεφτόμουν μήπως μου συμβαίνει κάτι, μήπως έχω πάθει κατάθλιψη ή οτιδήποτε άλλο, μετά απο καιρό συζητώντας το, έμαθα ότι συμβαίνει και σε άλλες μαμάδες και έτσι ήρέμησα.

Απο τότε που το μοιράστηκα, ειλικρινά νοιώθω πολύ καλύτερα!

Εύχομαι υγεία και ευτύχία για όλα τα παιδιά του κόσμου!

Εύχομαι όλες οι μαμάδες να ηρεμήσουν και να απολαμβάνουν την κάθε στιμή της ζωή τους!

«Δικαίωμα δεν είναι κάτι που σου δίνει κάποιος, αλλά κάτι που κανείς δεν μπορεί να σου πάρει». Ramsey Clark

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

vickypap, με φαντάζεσαι να ξαπλώνομαι κάτω στο δρόμο μπρούμυτα, στα καλά καθούμενα;;;; χαχαχα... έχω ξεκαρδιστεί και μόνο που σκέφτομαι... :lol::lol::lol: , εκεί που περπατώ καμαρωτή, ξαφνικά να σωριάζομαι φαρδιά πλατιά κάτω.... και να κοιτώ που πήγε το σκυλί;;; και καλά εγώ πες οτι ξαπλώθηκα μες στη μέση της Σταδίου (άσε, τα ρούχα, τσάντα, φακέλους, κινητά κλπ), φαντάζεσαι αυτοί οι έρημοι οι περαστικοί, που θα βλέπουν μια τρελή να ξαπλώνεται κάτω τι θα κάνουν;;; χαχαχα.. Να σαι καλά βρε κοριτσάκι... μ'εκανες και γέλασα...

(Πάντος σωστός ο παππούς, μου το είχαν πει κι εμένα, αλλά για τα κυνηγόσκυλα...)

pitsinaki, αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα, όταν βγαίνω με τη μπέμπα... αλλά το ματάκι όλο και παίζει για κανένα περαστικό.... :wink:

Όσο για τις κατσαρίδες... Μία φορά άδειασα ένα TEZA πάνω της και αυτή απτόητη! Κόντεψα να ψοφίσω εγώ κι αυτή ΚΥΡΙΑ!!!

Την τελευταία φορά, σκότωσα μία με airwick βανίλια....

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αυτονόητο ότι στο μπάνιο μου δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει αποσμητικά χώρου οποιασδήποτε μάρκας, έχω βάλει αρωματικά κεριά και it's ok!

Λέτε η συγκεκριμένη κατσαρίδα να ήταν αλλεργική στη βανίλια και τσάμπα η δυσφήμιση? Με το μπαρδόν! :lol:

Να σε ξυπνάει ότι ονειρεύεσαι...

8pvzp2.png

Καλημέρα!! Να το πω????Εγω εκτός από σεισμούς, κατσαρίδες, φίδια κλπ που πιστεύω ότι όλοι λίγο πολύ τα σιχαινόμαστε και τα φοβόμαστε, φοβάμαι περισσότερο ......τις πεταλούδες

Δεν το πιστεύω!

Υπάρχει κι άλλο άτομο που φοβάται τις πεταλούδες;;;;; :shock:

Η αδερφή μου ΤΙΣ ΤΡΕΜΕΙ!!!!!

Τι κοροϊδία έχει φάει η καημένη.... :oops:

Μα... τις πεταλούδες;;;;; :roll:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Υψοφοβια...ακροφοβια....

ποτε δεν το ειχα...εκει που επιστρέφαμε με τον συζυγο μου απο Βιενη...εν πτησει ....ξαφνικα επαθα σοκ :shock:

απο τοτε δεν το εχω ξεπεράσει... :shock:

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

Εγώ φοβαμαι το σκοταδι απο μικρη,φοβαμαι να κοιμηθω μονη μου και φοβαμια επισης να ειναι μακρια μου τα παιδια εννοω οταν λειπουν μερες απο το σπιτι λογω διακοπων π.χ στη γιαγια και στο παππου.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

φοβαμαι ....μη μου παρουν το παιδι μου!!!ειναι ο μεγαλυτερος φοβος απο τη μερα που γεννησα!δεν μπορω να το αποβαλλω απο μεσα μου...

επισης φοβαμαι τα ψαρια(δεν μπορω να τα καθαρισω οταν τα αγοραζω)

κι αν σε περιπτωση πεσω σε θαλασσα δεν φοβαμαι μη πνιγω αλλα τα ψαρια :lol::lol::lol:

τα ποντικια!μαμα μου!δεν θελω να τα βλεπω!!

κατσαριδες κ ολα τα σερνεδοειδη τα σιχαινομαι απλα!

(δεν φοβαμαι τον θανατο)

Κορίτσια να σας πω και εγώ για τις φοβίες μου , Πρώτον είμαι η μαμά της Vickpap και η φοβία για φωτιά πάει παράδοση. Ούτε καμένο ξύλο από το τζάκι δεν μπορώ να πιάσω. Επίσης πεθαίνω με της τεράστιες μαύρες πεταλούδες ( όχι της χρωματιστές εκείνες μου αρέσουν ) και ότι έχει σχέση με ακρίδα Γίνoμαι στην κυριολεξία ρεζίλη των σκυλιών αν έρθει ένα από αυτά που ανέφερα επάνω μου και είμαι 50 ετών. Για της κατσαρίδες έχω οικολογικό σκεύασμα και όποια θέλει στείλτε μου pm για την συνταγή 99% επιτυχια, 708108vpmsy3moyt.gif επισης το υψος

line_flow3_beg_39_time_1212811200_text_e720e5e3e3efedeffdebe120eceff520e5dfede1e9.gif

Καλημέρα και από εμένα,

* Τις κατσαρίδες δεν τις φοβάμαι, απλά τις σιχαίνομαι φοβερά!

* Τα ποντίκια δεν τα φοβάμαι, απλά εάν τύχει να δω κανένα να περπατάει στην άσφαλτο αηδιάζω.

* Γενικά τα έντομα δεν τα φοβάμαι, αλλά δεν θέλω απλά να με ακουμπούν.

Αυτό που πραγματικά φοβάμαι πιο πού από όλα είναι οι αρρώστιες και ο θάνατος. Είμαι αρρωστοφοβική.

Φοβάμαι μην πάθουν κάτι τα παιδάκια μου.

Φοβάμαι μην έχουν κάτι που θα εξελιχθεί στο μέλλον σε κακό.

Φοβάμαι μην πάθει κάτι ο άνδρας μου.

Φοβάμαι μην πάθω κάτι εγώ (και τι θα γίνουν τότε τα παιδάκια μου, πως θα μεγαλώσουν?)

Φοβάμαι μην πάθουν κάτι κακό οι δικοί μου άνθρωποι.

Είναι κάτι που προσπαθώ σκληρά αλλά δεν μπορώ απόλυτα να το κοντρολάρω. :cry: [/code]

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

πριν τις εγκυμοσυνες φοβομουν κλασσικα...:

το σκοταδι

τις αραχνες (εχω δει 2 τεραστιες τριχωτες που οταν τις σκοτωναν -εγω εννοειται ειχα βαλει φωνες και ειχα κρυφτει!- το ποδι ηταν 2 μετρα παραπερα και εξακολουθουσε να κουνιεται!)

τις κατσαριδες (εξαφανιζομαι.... και παταω και στριγγλιες!!!!!)

τα φιδια (ο γιος μου με κοροιδευει!)

το υψος -αυτο το απεκτησα σε μεγαλη ηλικια και ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι... ουτε σε σκαμνακι δεν μπορω ν'ανεβω...-

να μενω μονη στο σπιτι...

μετα τις γεννες φοβαμαι... (μαζι με τα παραπανω) :

μηπως μπει κλεφτης στο σπιτι το βραδυ και ξυπνησει εκεινη την ωρα ο μικρος κτλ

μηπως ταξιδευουμε και βουλιαξει πχ το καραβι

τα ταξιδια με το αυτοκινητο -καλα αυτο το επαθα περισσοτερο μετα απο ενα τρακαρισμα που ευτυχως δεν ειχα τον μικρο μαζι...-

και οτιδηποτε εχει να κανει με το μηπως παθει κατι ο μικρος...

υγ. οι κατσαριδες σε πυρηνικη καταστροφη ειναι οι μονες που θα επιζησουν... οποτε... και πολλες φορες αναρωτιεμαι τι εχει μεσα το αροξολ και ψοφανε -οταν ειμαστε τυχεροι...-

me and my men...

Η φοβίες περί θανάτου και αρρώστιες για τα κοντινά και αγαπημένα μας πρόσωπα δεν νομίζω να υπαρχή λογικός άνθρωπος με αισθήματα να μην της έχει Πιστεύω ότι για της φοβίες που λεμέ είναι στο μυαλό μας και για της αρρώστιες κτλ είναι συναίσθημα βαθύ και ανθρώπινο

line_flow3_beg_39_time_1212811200_text_e720e5e3e3efedeffdebe120eceff520e5dfede1e9.gif

Κορίτσια να σας πω και εγώ για τις φοβίες μου , Πρώτον είμαι η μαμά της Vickpap και η φοβία για φωτιά πάει παράδοση. Ούτε καμένο ξύλο από το τζάκι δεν μπορώ να πιάσω.

και η μαμά μου -51 χρονών- φοβάται απίστευτα τη φωτιά...

Πρόπερσι που καιγόταν ο Υμηττός πέρασε ξυστά από το πατρικό μου, από τότε η φοβία της έγινε ανεξέλεγκτη...

Ξέχασα να πω ότι φοβάμαι τραγικά κ τις μέλισσες. Τραγικά. Απίστευτα ρεζιλίκια σε μέρη με κόσμο εγώ να ουρλιάζω σα μπούφος κ η μέλισσα να με κυνηγάει...

Διαφημίσεις

Η φοβίες περί θανάτου και αρρώστιες για τα κοντινά και αγαπημένα μας πρόσωπα δεν νομίζω να υπαρχή λογικός άνθρωπος με αισθήματα να μην της έχει Πιστεύω ότι για της φοβίες που λεμέ είναι στο μυαλό μας και για της αρρώστιες κτλ είναι συναίσθημα βαθύ και ανθρώπινο

Συμφωνώ και επαυξάνω ότι κάθε λογικός άνθρωπος φοβάται μην πάθει κάτι κακό ένα προσφιλή του πρόσωπο. Το πρόβλημα με εμένα είναι ότι οι φοβίες μου δεν σταματούν εκεί! Μπορεί να οικειοποιήσω οποιαδήποτε αρρώστια ακούσω ότι έχει κάποιος και να αρχίσω να ψάχνομαι μήπως και συμβαίνει κάτι με τα πρόσωπα της ευρύτερης οικογένειάς μου!

Πολλές φορές καταλαβαίνω κι εγώ ότι είναι αρρωστημένο αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω πάντα. :oops: Τουλάχιστον βρίσκομαι σε καλό δρόμο γιατί μετά από τις τόσες κοροιδίες που έχω λουστεί, ειδικά από την μαμά μου, η κατάσταση μου έγινε πιο ελεγχόμενη. :wink:

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Κορίτσια εγώ φοβάμαι στην κυριολεξία κάτι πολύ κουλό. Φοβάμαι να οδηγήσω όχι μήπως τρακάρω αλλά μήπως πατήσω κανέναν και δεν το καταλάβω. Ξέρω ακούγεται άθλιο αλλά δεν μπορώ να το αποβάλλω με αποτέλεσμα να εχω κάνει δύσκολη την ζωή του άντρα μου που χρειάζεται να με πηγαινοφέρνει παντού ενώ το δικό μου αυτοκίνητο το έχω και κάθεται στο γκαράζ και κατεβαίνω μια φορά την εβδομάδα να το βάζω μπροστά για να μην μείνει από μπαταρία. Αυτό πως μπορώ να το αποβάλλω, λέτε να πάω σε ψυχολόγο;

mKndp2.png

λοιπον...

φοβαμαι τις αραχνες οποιου μεγεθους.νομιζω οτι θα πεταξουν κ θα προσγειωουν στο προσωπο μου

φοβαμαι τον σεισμο,τον πνιγμο κ την ασφυξια

φοβαμαι να μην πεσω στα χερια βιαστη ή μανιακου δολοφονου

γενικα σιχαινομαι ολα τα εντομα κ το ωμο κρεας.με αηδιαζει η μυρωδια του αιματος.

και βεβαια φοβαμαι να μην παθει τιποτα η κορη μου κ βεβαιως εγω γιατι μετα πως θα μεγαλωσει χωρις μανουλα

stiliani,την ιδια φοβια εχουμε απλως εγω φοβαμαι μην χτυπησω καποιο ζωο,μιας και αυτα πετιουνται απο εκει που δεν τα περιμενεις.τα αγαπαω κιολας τα ατιμα :D:D:D .φοβαμαι τις κατσαριδες τρελλα,γιαυτο ψεκαζουμε με αοσμο εντομοκτονο καθε 6 μηνες γιατι βγαζω μια φρικη.επισης τους σεισμους τωρα που γεννησα πιο πολυ,εχω παντα την τσαντα του μικρου ετοιμη διπλα στην κουνια,φοβαμαι οταν βγαζω τον μικρο με το καροτσι και ειμαι μονη μου,μη μου τον αρπαξει κανεις ,γιαυτο παντα τον δενω και οταν παμε λαικη και στα μαγαζια.κατα τα αλλα ολα καλα :lol::lol::lol:

322829.png

Κορίτσια εγώ φοβάμαι στην κυριολεξία κάτι πολύ κουλό. Φοβάμαι να οδηγήσω όχι μήπως τρακάρω αλλά μήπως πατήσω κανέναν και δεν το καταλάβω. Ξέρω ακούγεται άθλιο αλλά δεν μπορώ να το αποβάλλω με αποτέλεσμα να εχω κάνει δύσκολη την ζωή του άντρα μου που χρειάζεται να με πηγαινοφέρνει παντού ενώ το δικό μου αυτοκίνητο το έχω και κάθεται στο γκαράζ και κατεβαίνω μια φορά την εβδομάδα να το βάζω μπροστά για να μην μείνει από μπαταρία. Αυτό πως μπορώ να το αποβάλλω, λέτε να πάω σε ψυχολόγο;

Πόσο μοιάζουμε να ξερες!!! Και γω έχω κάνει τη ζωή όλων δύσκολη...Μένουμε κ εκτός πόλης κ είναι αδύνατον να πληρώνω συνέχεια ταξί στο πήγαινε-έλα. Επίσης κ γω έχω αμάξι να κάθεται!! Μόνο για να πληρώνω την ασφάλεια το πήρα τελικά... Φοβάμαι πως θα χτυπήσω κανένα κακομοίρη που θα βρεθεί στο δρόμο μου, πως θα πεταχτεί κανά κατσίκι -καθότι εξοχή- και θα κάνω καμιά τιμονιά περίεργη κ....πως θα μου κάνει κανείς καμιά μακακία στο δρόμο κ λόγω ανεξέλεγκτων νεύρων θα γίνει χαμός....Αχ!!! Χαλάει όλη την ποιότητα ζωής μου αυτό!!!

πάντως κ εγώ φοβάμαι μη χτυπήσω κανέναν άμα οδηγήσω, αυτό όμως δεν είναι φοβία στη δική μου περίπτωση αλλά μια συνειδητοποίηση της οδηγικής μου ικανότητας, οπότε ο μονος λόγος που θα ξαναπιάσω τιμόνι θα είναι εάν με κυνηγάει ένας δολοφόνος κ η μόνη λύση είναι να αποδράσω με το αυτοκίνητο...

• 7 months later...

Ειπα να ανοιξω αυτό το θεμα μιας και ταράχθηκα πάλι χθες και λεω δεν μπορει κι αλλος κόσμος θα έχει φοβίες γενικότερα. Παιδια καταρχήν ζητώ συγνώμη απο τους φιλόζωους αλλα συχένομαι και φοβάμαι τα σκυλιά! Οποιουδήποτε μεγέθους . Χθες πήγαινα στην μάνα μου και για κακή μου τύχη εμφανίζεται ένα σκατό και αρχίζει και γαυβίζει. Πως δεν έπεσε το παιδί απο τα χέρια ...χώρια ότι το ξύπνησε κιόλας... Δεν μπορώ , δεν μπορώ καθόλου τα σκυλιά δεν θέλω να τα βλέπω . Είμουν τόσο συγχισμένη χθες που απο το φόβο μου που το είδα έβριζα για κανένα 10λεπτο. Εχω πάθε ψυχολογικό οταν μου είχε επιτεθεί ένα σκυλί γι αυτό . Βέβαια ανεκαθεν τα φοβόμουν...

Εσείς έχετε φοβίες?

Γεια σου Σωτηρία εμένα δεν έχει επιτεθεί κάποιο αλλά δεν ξέρω γιατί τα τρέμω. Ειδικά όταν δεν το βλέπω και περπατά απο πίσω μου και ακούω αυτό το τσικιτσικι απο τα νύχια με κόβει κρύος ιδρώτας.

Ειπα να ανοιξω αυτό το θεμα μιας και ταράχθηκα πάλι χθες και λεω δεν μπορει κι αλλος κόσμος θα έχει φοβίες γενικότερα. Παιδια καταρχήν ζητώ συγνώμη απο τους φιλόζωους αλλα συχένομαι και φοβάμαι τα σκυλιά! Οποιουδήποτε μεγέθους . Χθες πήγαινα στην μάνα μου και για κακή μου τύχη εμφανίζεται ένα σκατό και αρχίζει και γαυβίζει. Πως δεν έπεσε το παιδί απο τα χέρια ...χώρια ότι το ξύπνησε κιόλας... Δεν μπορώ , δεν μπορώ καθόλου τα σκυλιά δεν θέλω να τα βλέπω . Είμουν τόσο συγχισμένη χθες που απο το φόβο μου που το είδα έβριζα για κανένα 10λεπτο. Εχω πάθε ψυχολογικό οταν μου είχε επιτεθεί ένα σκυλί γι αυτό . Βέβαια ανεκαθεν τα φοβόμουν...

Εσείς έχετε φοβίες?

Από φοβίες άλλο τίποτα!

Κατσαριδοφοβία

Φοβία απογείωσης αεροπλάνου

Μπατσοφοβία

Κάποτε είχα και σεισμοφοβία, αλλά το ξεπέρασα σε σημείο που τώρα την βρίσκω κιόλας.

Για την σκυλοφοβία έχω να προτείνω τα εξής:

Υιοθέτησε ένα σκύλο! Έτσι, θα τους γνωρίσεις καλύτερα, θα σταματήσεις να τους φοβάσαι και θα μάθεις πώς να τους συμπεριφέρεσαι ακόμη κι όταν είναι εχθρικοί :cool:

Όταν ξαναπετύχεις το "σκατό", γαύγισέ του κι εσύ!:mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...