Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπολογιστές, ασύρματα δίκτυα, ακτινοβολία και μωρά.

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια.Το τελευταιο καιρο εχω εμμονη με τις ακτινοβολιες που εκπεμπουν οι διαφορες συσκευες και συγκεκριμενα το ασυρματο τηλεφωνο και το ασυρματο μοντεμ.Ανησυχω οτι μπορει να ειναι πολυ επιβλαβη για το μωρο μου.Γνωριζει κανεις κατι;Αισθανομαι συνεχεια οτι το μωρο βρισκεται σε μια συνεχη εκθεση και ειδικα οταν ειμαι με το laptop κοντα του.Ξερετε εσεις κατι;;

.png

Διαφημίσεις

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

δεν ειμαι ειδικη για να σου γραψω ποσο κακο κανουν,αλλα κανουν

ο αντρας μου την μπεμπα μας την κραταει μακρια απο κινητα τηλεφωνα,τις παλιες τηλεορασεις κ το λαπτοπ

Δυστυχως σχετικα με την ακτινοβολια δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα.Υπαρχει παντου γυρω μας.Απο τα κινητα τηλεφωνα,απο τα ασυρματα τηλεφωνα,απο ασυρματες συνδεσεις μοντεμ και ρουτερ,φουρνοι μικροκυματων,κλπ.

Οσο και να μην εχουμε κοντα τα παιδια μας ,

ο,τι ασυρματο εχει δυστυχως μεγαλη εμβελεια.

Γειά σας,

αντίστοιχο θέμα υπάρχει επίσης και εδω:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4636&highlight=%EA%E9%ED%E7%F4%DC

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 2 months later...

Διαβασα τα θεματα για ακτινοβολια αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο. Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις ποτε εκπεμπει ακτινοβολια ενα ασυρματο τηλεφωνο. Δηλαδη οταν ειναι στη βαση του εκπεμπει? ή μονο οταν το μετακινησουμε για να μιλησουμε? Εγω εχω και ασυρματο και σταθερο τηλεφωνο διπλα διπλα. Εχω συνδεδεμενο το σταθερο και μονο οταν θελω να μιλησω πολυ ωρα ή ειμαι στην κουζινα συνδεω και παιρνω το ασυρματο. Τις ωρες που εχω συνδεδεμενο το σταθερο, το ασυρματο ειναι στη βαση του και φορτιζει, ξερετε αν και τοτε εκπεμπει ακτινοβολια? Γιατι αν εκπεμπει τζαμπα η διαδικασια συνδεσε αποσυνδεσε.. Οσο για το ασυρματο ιντερνετ οταν δεν το χρησιμοποιω το κλεινω απο το κουμπι και φανταζομαι οτι δεν εκπεμπει..

Η Αναστασια μου γεννηθηκε 07/08/08...

Διαφημίσεις

Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες..

θυμάσαι ότι είχα διαβάσει ένα άρθρο και κατήργησα εντελώς το ασύρματο...

εδώ σου λέει πειράζει και το ασύρματο του γείτονα (αυτό μου ειχε κάνει πολύ εντύπωση και το συγκράτησα !!! :shock: )

αν θυμαμαι καλά το ασυρματο και ιδίως η βαση του ειναι αυτο που εκπέμπει ολη την ενεργεια.οσο πιο μακριά εισαι απο την βαση του τοσο το καλυτερο ειναι.

το σταθερό και αυτο εκπέμπει αλλά πολύ λιγότερο.

Μου ειχε πει ανθρωπος που ξερει λεπτομεριες στο συγκεκριμενο θεμα να μιλάμε απο το σταθερο και μονο οταν παραστει πραγματική αναγκη να χρησιμοποιουμε το ασυρματο.στο υπνοδωματιο να εχουμε μονο σταθερό, οπω και εκανα.η ακτινοβολία διαπερνάει τον τοιχο, αρα αμα εχεις την βαση του ασυρματου σε αποσταση μισου μετρου και αναμεσα ειχεις τοιχο ειναι το ιδιο και το αυτο...

ελπίζω να βοηθησα...και εγω δεν τα θυμαμαι απολυτα, αλλά κατα βαση ετσι ειναι.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Kαλα να ηταν μονο το ασυρματο που εκπεμπει ακτινοβολια, ειναι και ο φουρνος μικροκυματων ειναι και το σεσουαρ ειναι και το wireless και οτι μπορεις να φανταστεις μεσα στο σπιτι.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Αρα πρεπει να βγαζω το ασυρματο απο την πριζα... και να ελπιζω να μην εχει και ο γειτονας...ευχαριστω πολυ!!

Kαλα να ηταν μονο το ασυρματο που εκπεμπει ακτινοβολια, ειναι και ο φουρνος μικροκυματων ειναι και το σεσουαρ ειναι και το wireless και οτι μπορεις να φανταστεις μεσα στο σπιτι.

πάραααα πολλά μέσα στο σπίτι.. ακόμα και τα καλώδια....

αλλά ότι μπορείς να ελέγξεις...

Διαφημίσεις

Μην ακούω αηδίες! Είναι τελείως ακίνδυνη αυτή η ακτινοβολία. Με την λογική σας καλύτερα να μπείτε σε κάνενα κλωβό φαραντέι να ζήσετε και να έχετε 0 ακτινοβολία, λες και η φύση δεν είναι γεμάτη ηλεκτρομαγνητικά κύμματα.

Θα απαντησω κ εγω εντελως εμπειρικα καθως εργαζομαι στον τομεα της κινητης τηλεφωνιας,κ περασα ολη μου την εγκυμοσυνη σε ενα καταστημα με κινητα τηλεφωνα κ οπως πανε τα πραγματα θα περασω κ το υπολοιπο της ζωης μου :lol:

Συμφωνω απολυτα με τον φιλο Πανο! :wink:

Ναι.... τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της φύσης είναι το ίδιο με αυτό που συζητάμε.... :shock:

Δυστυχώς για την φίλη που πέρασε εκεί την εγκυμοσύνη της όταν μιλάμε για τέτοιου είδους θέματα δεν είναι κάτι που θα φανεί σε 1,5 μέρα από τώρα...

Οταν μιλάμε για σωστή διατροφή, βιολογικά προιόντα, προσοχή στον ήλιο, προσοχή στα ασύρματα, στα κινητά τηλέφωνα δεν σημαίνει ότι το κάνουμε για να είναι καλά τα παιδιά μας σε μια εβδομάδα από τώρα....

Μιλάμε για το μέλλον γιατί όλα αυτά λειτουργούν αθροιστικά στον οργανισμό και είναι νέες μόδες που κανείς δεν είναι σίγουρος που μπορούν να οδηγήσουν.

Οπως και η τηλεόραση στα νήπια.

Τεση μου, θα φερω ενα απλο παραδειγμα, εχοντας προσφατα χασει ατομο δικο μου απο καρκινο, η εμπειρια αυτη με εμαθε οτι το να νοσησεις απο κατι τετοιο δεν μπορεις να το αποφυγεις ακομη κ αν ζεις σε ενα βουνο, στον καθαρο αερα, χωρις κινητα, κεραιες κλπ.

Κι αυτο δυστυχως το ειδα επισης με τα ματια μου.

Ας μην συζηταμε τι ειναι βλαβερο κ τι οχι οταν συμβαινουν πραγματα γυρω μας που δεν μπορουμε να αποφυγουμε... :roll::wink:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ! :?

Δεν είπα για τα κινητά. Εκεί η γνώμη μου είναι διαφορετική. ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_electronic_devices_and_health

While users of wireless devices are typically exposed for much longer periods than for mobile phones, the range of wireless devices (and hence their strength) is significantly less. As well, the devices are located significantly farther away from users' heads, resulting in far less exposure overall: The Health Protection Agency claims that if a person spends one year in a Wi-Fi hotspot, they will receive the same dose of radio waves as if they had made a 20-minute call on a mobile phone.

EMF levels for WiFi devices are much lower than mobile phones, and there is less public concern about any suggested health issues for wireless LAN devices.

Αυτά είναι για το wireless, αλλά είναι το ίδιο και με τα ασύρματα, τους φούρνους μικροκυμμάτων κλπ, αφού παίζουν στην ίδια μπάντα.

Διαφημίσεις

Επισης δυστυχως τα κινητα μπηκαν τοσο δυναμικα στην ζωη μας που...

ο καθενας μας σπιτι του εχει τουλαχιστον 2 σε λειτουργια.

Εδω που ειμαι τουλαχιστον ειναι ανενεργα!

Αφηστε γιατι πιανουμε θεμα που ποναει...

Τις αντενες της κινητης που τις βαζετε? :?

Συχνα γινετε σαλος κ για αυτες αλλα ακρη δεν βγαινει...

Χριστίνα μου συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα.

Καπνίζω και ξέρω ότι μου κάνω κακό. Αν πω το κάπνισμα δεν κάνει κακό δεν θα αλλάξει κάτι στην υγεία μου. Τα κλεισμένα μάτια δεν βοηθήσαν ποτέ κανέναν !

Panoz όταν κατήργησα το ασύρματο είχα ενημερωθεί πρώτα για αυτό. Δεν το πέταξα έτσι απλά επειδή είμαι τρελή.

Είμαι πολύ κουρασμένη για να διαβάσω αγγλικά τώρα.....

Τεση μου δεν αντιλεγω...

Αυτο που λεω ειναι πως δυστυχως δεν μπορουμε να μην ζουμε ή οπως πολυ καλα ειπε ο Πανος να μεινουμε σε μια γυαλα.

Αυτο ειπα κ τιποτα αλλο...

Πλεον η καθε μερα μας ειναι πηγη ακτινοβολιας κτλ

Δεν λεω οτι αν μπορουμε να αποφυγουμε πραγματα να μην το κανουμε, αλλα δεν γινετε κ να μην "ζουμε".

Σαφώς και υπάρχουν στάδια επικυνδινότητας... ξουτ σε όλα!

αφού μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό.....

το κινητό μου το έχω κλειστό πια στο σπίτι και όταν είμαι με το παιδί.

Τοσα χρόνια χωρίς κινητό δεν έπαθα τίποτα... ε λέτε να πάθω χωρίς ασύρματο στο σπίτι ?????

Και σε όποιον αρέσει... και εγώ σας βεβαιώ ζω μια χαρά!!!! :cool::cool::cool::cool:

Φιλος μου ο οποιος εκανε το μεταπτυχιακο του ακριβως επανω σε αυτα τα θεματα, πεταξε και το δικο του ασυρματο και ολης του της οικογενειας, αφου μας ειπε οτι η ακτινοβολια απο τα ασυρματα ειναι η χειροτερη που μπορει να μπει στο σπιτι μας.

Λυπαμαι δεν μπορω να σας το εξηγησω επιστημονικα, αλλα αυτος που μου το ειπε και πεταξε και τα δικα του ειναι επιστημονας και μαλιστα στο ΜΙΤ.

k9Tap3.png

• 2 weeks later...

Πολυ καθυστερημενα γιατι τωρα τα ειδα, φιλος ηλεκτρολογος μου ειπε οτι τοτε θα πρεπει να ξηλωσω και τις πριζες που εχουν οι κρεβατοκαμαρες αριστερα και δεξια γιατι δημιουργουν ισχυρο μαγνητικο πεδιο...

Πολυ καθυστερημενα γιατι τωρα τα ειδα, φιλος ηλεκτρολογος μου ειπε οτι τοτε θα πρεπει να ξηλωσω και τις πριζες που εχουν οι κρεβατοκαμαρες αριστερα και δεξια γιατι δημιουργουν ισχυρο μαγνητικο πεδιο...

Καλε τρομοκρατηθηκα! Μηπως ειναι υπερβολή?

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

Εγω συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει, πιστευω πως δεν ειναι υπερβολη...Ειμαστε ολοι εκτεθειμενοι στην ακτινοβολια και τα αποτελεσματα θα φανουν στα παιδια μας, μετα απο πολλα χρονια. Κανεις δεν μπορει να ξερει σημερα, γιατι πειραματα εχουν γινει μονο σε ζωα, που με ελεγχομενη ακτινοβολια και μελετες με στατιστικα σε ανθρωπους που ζουν σε επικινδυνα με ακτινοβολια μερη. Το θεμα ειναι κατα τη γνωμη μου να μην πανικοβαλλομαστε και να αποφευγουμε οτι ειναι δυνατο, ωστε να ζησουμε φυσιολογικα, χωρις το αγχος της ακτινοβολιας, που ως γνωστον το αγχος μας επιβαρυνει. Και εγω προσπαθω να βρω τροπους ωστε να αποφυγω οτι μπορω...μεσα σε φυσιολογικα πλαισια ομως

Εγω συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει, πιστευω πως δεν ειναι υπερβολη...Ειμαστε ολοι εκτεθειμενοι στην ακτινοβολια και τα αποτελεσματα θα φανουν στα παιδια μας, μετα απο πολλα χρονια. Κανεις δεν μπορει να ξερει σημερα, γιατι πειραματα εχουν γινει μονο σε ζωα, που με ελεγχομενη ακτινοβολια και μελετες με στατιστικα σε ανθρωπους που ζουν σε επικινδυνα με ακτινοβολια μερη. Το θεμα ειναι κατα τη γνωμη μου να μην πανικοβαλλομαστε και να αποφευγουμε οτι ειναι δυνατο, ωστε να ζησουμε φυσιολογικα, χωρις το αγχος της ακτινοβολιας, που ως γνωστον το αγχος μας επιβαρυνει. Και εγω προσπαθω να βρω τροπους ωστε να αποφυγω οτι μπορω...μεσα σε φυσιολογικα πλαισια ομως

Ο φίλος σου έχει δίκιο για τα καλώδια.. μιλάμε για αυτά που μπορείς να προστατευθείς.. από τα καλώδια δεν μπορείς.. από το ασύρματο μπορείς...

όλα αυτά λειτουργούν στον οργανισμό αθροιστικά.

Δεν είναι φυσιολογικό πλαίσιο να καταργήσεις το ασύρματο ? :shock::shock::shock::shock::shock:

πόσα χρόνια το έχεις ? τι θα πάθεις χωρίς αυτό ?