Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΠ & ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΥ ΜΕ ΤΕΒΕ

Recommended Posts

Καλησπέρα!! Αναζήτησα παρόμοιο θέμα σε προηγούμενες δημοσιεύσεις αλλά ζαλίστηκα.... :oops:

Μήπως ξέρει κάποια/ος να μου πεί, ποιό είναι το κόστος για Παπ Τεστ και Κολπικό υπέρηχο με ασφάλεια ΤΕΒΕ??

Ρωτάω γιατί μόλις γύρισα από το γιατρό του ΤΕΒΕ όπου πλήρωσα 15? για το ΠΑΠ και 35? για κολπικό υπέρηχο. Όταν μου είπε τα ποσά, πλήρωσα και δεν ρώτησα περαιτέρω. Τώρα όμως που το σκέφτομαι, μου φαίνονται μάλλον αρκετά για συμμετοχή. Κάνω λάθος? :roll:

(για κολπικό υπέρηχο δεν θυμάμαι καθόλου, αλλά για ΠΑΠ πλήρωνα στον Κυτταρολόγο χωρίς ασφάλεια 20-25? πριν από 3 χρόνια. Ανέβηκαν τόσο οι τιμές?)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

Μηπως αυτά δεν ήταν η συμμετοχη αλλά η αμοιβη η κανονικη του γιατρου. Κανονικα ο γιατρος του ΤΕΒΕ σου γραφει τις εξετάσεις στο βιβλιαριο και πας σε συμβεβλημενο εργαστηριο (πχ Βιοιατρικη) και τις κανεις, στο οποίο πληρωνεις μονο τη συμμετοχη.

tndLp2.png

FgHKp2.png

ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ και έχω αρχίσει να τα παίρνω... :evil:

Διαφημίσεις

ΠΗΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ?

Δυστυχώς όχι! Απόρησα εκείνη τη στιγμή, που δεν μου έδωσε, αλλά σαν καμιά χαζή, δεν ζήτησα... :oops:

εγώ πάντως πήγα και έκανα Τέστ Παπ στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας και δεν πλήρωσα τίποτα παρά μόνο 3?.και για κολπικό υπέρηχο πήγα το έγραψα στο γιατρό του ΤΕΒΕ και μετά πήγα στο Αλεξάνδρα και το έκανα εκεί.Πάντως τα ίδια πληρώνεις και εκεί.

Δεν πλήρωσες συμμετοχή, αλλά κανονικά. Το κολπικό υπερηχογράφημα δεν έχει κρατική τιμή και συνεπώς, όπου και να το κάνεις, το πληρώνεις εξ ολοκλήρου. Το ΠΑΠ έχει κρατική τιμή 13,32 ευρώ οπότε, αν πας σε συμβεβλημένο εργαστήριο, θα πληρώσεις το 25%, δηλαδή 3,33 ευρώ.

Γνώμη μου πάντως είναι ότι καλά έκανες και τα΄κανες στον γιατρό σου, γιατί το ΠΑΠ πρέπει να το παίρνει μόνο γιατρός και όχι νοσηλευτές ή παρασκευαστές όπως γίνεται στα διαγνωστικά κέντρα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Έκανα κι εγώ μια μικρή έρευνα αγοράς και κατάλαβα ότι οι τιμές διαφέρουν.

Απο τις πληροφορίες που συγκέντρωσα ένα διαγνωστικό κέντρο χρεώνει 120? τον κολπικό υπέρηχο και ένα άλλο (διαγνωστικό-μικροβιολογικό εργαστήριο) 72?. Και ναι, ο κολπικός υπέρηχος δεν καλύπτεται απο το ΤΕΒΕ, πουθενά.

Επίσης, στο ένα διαγνωστικό κέντρο που ρώτησα, μου είπαν πεί ότι η συμμετοχή μου για Παπ τεστ θα έβγαινε στα 3,33? και στο άλλο 8?.

Άρα, τελικά, ίσως πλήρωσα ολόκληρο το Παπ τεστ και μου έκανε καλή τιμή στον υπέρηχο?? :roll: Τι να πώ??? :roll:

Διαφημίσεις