Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΑΡΤΕΣ


ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ

Recommended Posts


Διαφημίσεις


Αγκαλίτσα, για γλυκιά τάρτα έχω την ΤΕΛΕΙΑ συνταγή, την βρήκα στις "συνταγές παρέας"......

 

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Για την τάρτα:

20 μπισκότα digestive

120 γρ. βούτυρο

70 γρ. κουβερτούρα

 

Για τη γέμιση:

150 γρ. κουβερτούρα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

 

Για τη διακόσμιση:

λίγη τριμμένη κουβερτούρα

200-400 γρ. κρέμα γάλακτος (ανάλογα τα γούστα)

 

 

1.Τρίψτε τα μπισκότα και βάλτε τα σε μια φόρμα τάρτας.

2.Σε κατσαρολίτσα, λιώστε το βούτυρο και την κουβερτούρα.

3.Προσθέστε τα στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά, να βραχούν τα μπισκότα. Με τα χέρια ή με μια κουτάλα, στρώστε καλά τα μπισκότα γύρω γύρω στη φόρμα, πατώντας τα για να συμπιεστούν. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε την τάρτα μας.

4.Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

 

Για τη γέμιση:

1.Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα και βάλτε μέσα το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα (όπως είναι ολόκληρο, χωρίς να το ανοιξετε φυσικά). Βάλτε νερό αρκετό ώστε να καλύπτει ολόκληρο το κουτί και βάλτε το να βράσει.

2.Αφού πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράζει για 2 ώρες. Προσέξτε το νερό να συνεχίσει να καλύπτει όλο το κουτί καθ' όλη τη διάρκεια, γιατί αλλιώς μπορεί να έχετε καμιά έκρηξη! Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει.

3.Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα. Προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά. Μετά προσθέστε το ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά. Έτοιμη η σοκολατένια γέμιση.

 

Για την ολοκλήρωση:

1.Βάλτε τη σοκολατένια γέμιση μέσα στην τάρτα.

2.Βάλτε την τάρτα μέσα στο ψυγείο να σφίγγει και εν τω μεταξύ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ (χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη, γιατί η γέμιση είναι εξαιρετικά γλυκιά)

3.Βγάλτε την τάρτα από το ψυγείο και με ένα κορνέ γεμίστε την από πάνω με τη σαντιγύ.

4.Διακοσμήστε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.

Link to comment
Share on other sites

αυτή η τάρτα που προτείνει η nastazia μας είναι εκπληκτική .... :!::!::!:

ακόμα : http://www.sintagespareas.gr/sintages/category-recipes/pites.html

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ nastazia και Afroditi D

θα της δοκιμασω.

μετα πως θα την βγαλω απο το ταψακι??

η θα την αφησω εκει??

τελοιος ασχετη ειμαι

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

Link to comment
Share on other sites

Aγκαλίτσα όπως θέλεις και ανάλογα την γέμιση βέβαια ... εαν η γεμιση ειναι σφιχτή μπορει να μπει σε πιατέλα

πχ. η πάστα φλώρα μπορεί να είναι και εκτος ταρτίερας και αυτη την ταρτα που προτείνει η Ναστάζια μπορει να μπει σε πιατέλα ... φτιάχνεις την βάση ... αφήνεις να παγώσει καλά , την αναποδογυρίζεις και μετά την γεμίζεις αλλά και πάλι πρέπει να την αφήσεις να παγώσει καλά , διαφορετικά κόβοντας το 1ο κομμάτι ... η μέγιση θα αρχίζει να ξεχυλίζει ...

 

Εγώ σεδόν όλες τις φορές τις σερβίρω απο την ταρτιέρα είτε πρόκειτε για αλμυρές ή γλυκιές τάρτες ... με εξυπηρετεί να αποθηκεύω και όσο περισέψει. :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βασική ζυμη τάρτας - Pate Brisee

 

200 γρμ αλεύρι

100 γρμ βούτυρο

1 κροκος αυγου

2-3 κουταλιές κρυο νερό .

 

Για αλμυρή ταρτα λιγο αλάτι

Για γλυκή τάρτα 20-40 γρμ ζάχαρη

 

Ανακατεύουμε αλευρι με αυγο , βουτυρο κομμενο σε κομματάκια και προσθέτουμε και το νερο . Βαζουμε την ζυμη να ξεκουραστει στο ψυγειο για 20-30 λεπτά (μπορει να μεινει και ενα βραδυ) και την ανοιγουμε σε ταρτιέρα 28-32 εκ .

Μπορουμε να ψησουμε την ζυμη με την γεμιση απευθειας αλλα καλύτερα για να μην νοτισει , ψηνουμε την βαση μονη της για 15 λεπτά βαζοντας πανω της ρυζι ή φασόλια (για να μην φουσκώσει ) και μετα προσθετουμε την γεμιση της αρεσκειας μας και ψηνουμε για 20 λεπτά ακομα .

 

Δες και εδω :

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7771&highlight=%F4%E1%F1%F4%DC%EA%E9%E1

Βαζω λιγο παραπάνω βουτυρο γιατι μου αρέσει να ειναι πολυ τριφτή .

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

dsc07685r.th.jpg

 

Υλικά

για το μπισκότο

70γρ άχνη

120γρ βούτυρο αγελάδος

250 αλεύρι γιά όλες τισ χρήσεις

20γρ κακάο

1 αβγό

 

για την γκανάζ

200γρ κουβερτούρα 50-55%

200γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

250γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά(σε μορφή γιαουρτιού)

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν'αφρατέψουν.Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγα το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.Στο τέλος ρίχνουμε το αβγό.Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια μας.Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.Ανοίγουμε ένα πάρα πολύ λεπτό φύλλο,ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμες για τάρτες.Τοποθετούμε πάνω ζελατίνη(η ζελατίνη δεν καίγεται) και καλύπτουμε ολη την επιφάνεια με ρύζι.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.Αφαιρούμε τη ζελατίνη με το ρύζι,κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά.Σε ένα μπόλ κόβουμε σε μικρά κομματάκια την κουβερτούρα και ρίχνουμε απο πάνω τη κρέμα μόλις πάει να βράσει.Ομογενοποιούμε καλά.Ρίχνουμε στο μπόλ τη κρέμα που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ σε μορφή γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά.Ξεφορμάρουμε προσεκτικά τις κρύες τάρτες και ρίχνουμε απο πάνω τη γκανάζ σοκολάτας να πάει παντού.Τη βάζουμε στο ψηγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.Πρίν σερβίρουμε,στολίζουμε τις τάρτες με smarties!

 

http://www.dinassweets.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...