Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαζεμένες "μεταβάσεις" μέσα σε στενά χρονικά όρια

Recommended Posts

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω...... Η μικρή μου είναι 18 μηνών. Είναι αρκετά ζωηρή. Είναι φανταστική, πανέξυπνη, το πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο, τη λατρεύω! ...... Ξέφυγα.... Λοιπόν......

Ενώ μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες με διάφορες μεθόδους τελικά κατάφερα να κοιμάται καλά και αρκετά για σχεδόν ένα τετράμηνο (με τη μέθοδο που προτείνει το baby whisperer), από τα τέλη φλεβάρη που πέρασε μία ίωση ο ύπνος της έχει γίνει χάλια. Κάνουμε καμιά ώρα να την κοιμήσουμε (αγκαλιά, νανούρισμα, την παίρνω στο κρεβάτι μας....) και μέσα στη νύχτα ξυπνάει άπειρες φορές και ξανακοιμάται πολύ δύσκολα (αγκαλιά, νανούρισμα, την παίρνω στο κρεβάτι μας....). Επίσης και το μεσημέρι κοιμάται το ίδιο δύσκολα και για πολύ λιγότερο χρόνο από αυτόν που πιστεύω ότι χρειάζεται. Και το πρωί ξυπνάει κάποιες φορές πολύ νωρίτερα από ό,τι συνηθίζει και δεν ξανακοιμάται.

Και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα εξής θέματα:

1. Εδώ και λίγες μέρες βρήκε τρόπο και δραπετεύει από το παρκοκρέβατο όπου την κοιμίζει η γιαγιά στην οποία περνάει τις ώρες που λείπω στη δουλειά. Άρα φαίνεται να πλησιάζει και η ώρα που θα πηδήξει και από την κούνια (λίγο πιο χαμηλά κάγκελα, πιο μεγάλο ύψος όμως από το πάτωμα).

2. Εδώ και λίγες μέρες κάποιες φορές δαγκώνει νευρικά τις πιπίλες της και τις σκίζει. Την περισσότερη ώρα όμως η πιπίλα την παρηγορεί. Την έχει για τον ύπνο και για λίγη ώρα αφού ξυπνήσει. Μέσα στην ημέρα ποτέ εκτός αν μπούμε στο αυτοκίνητο και γκρινιάζει. Αναρωτιέμαι αν είναι η ώρα να την κόψουμε, αλλά δε μπορώ να διανοηθώ την προσπάθεια να την κοιμήσω χωρίς πιπίλα.....

3. Σε 20 μέρες μετακομίζουμε.....

4. Σε ενάμιση μήνα θα λείψουμε ο μπαμπάς της κι εγώ σε ταξίδι στο εξωτερικό για 5 μέρες.

5. Εδώ και 3-4 μήνες οταν έχει κάνει κακά, μας λέει "κακά" και όταν η πάνα της είναι πολύ βρεγμένη (κάποια πρωινά μετά το ξύπνημα και κάποιες φορές που είμαστε έξω και έχω αναβάλει να την αλλάξω) τραβάει την πάνα δείχνοντας ότι την ενοχλεί.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω σκέφτομαι τα εξής:

1. Να κάνω υπομονή να στρώσει ο ύπνος της όποτε στρώσει. Δεν έχω το κουράγιο να την ξαναεκπαιδεύσω τώρα που έχω πλέον επιστρέψει στη δουλειά.

2. Αφού μετακομίσουμε και όποτε μας κάνει την πρώτη απόδραση από την κούνια (ή μήπως να μην περιμένω να πέσει και να χτυπήσει; ) να βγάλω τα κάγκελα της κούνιας και να βάλω αυτά τα προστατευτικά που υπάρχουν για τα κρεβάτια αλλά έχουν και ανοίγματα για να βγαίνει το μωράκι-παιδάκι.

3. Αφού στρώσει ο ύπνος της (πότε άραγε θα γίνει αυτό; ) μετά από κανένα δίμηνο να προσπαθήσω να κόψουμε την πιπίλα.

4. Αφού κόψουμε την πιπίλα μετά από κανένα δίμηνο να ξεκινήσουμε εκπαίδευση για τουαλέτα (ελπίζω να προλάβουμε κάποιο σεβαστό διάστημα με ζέστη).

Πείτε μου σας παρακαλώ, πώς σας φαίνονται όλα αυτά; Μου φαίνονται βουνό ειδικά με την προοπτική της μετακόμισης και της απουσίας μου για 5 μέρες μέσα στο μάιο.

Θα διαβάσω τις απόψεις σας με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων και συγγνώμη για το μεγάλο ποστ.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Κύριοι αντμινιστράτορες, συγγνώμη. Έβαλα το θέμα μου στην ενότητα για τα παιδιά πάνω από 2 ετών. Μήπως μπορείτε να το μεταφέρετε κατάλληλα; Ευχαριστώ.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

κατερίνα μου κόψε την πιπιλα άμεσσα,εγω τις ίδιες ανησυχιες είχα αλλά τελικα είναι πιο ευκολο απ'οσο νομίζουμε...3 νύχτες περασαμε δύσκολα...όσο πιο γρηγορα το κανεις τοσο καλυτερα..εμεις τις ειχαμε 3-3.

Το θεμα του υπνου..φαση είναι θα περασει,σε μας κρατησε περιπου 3 μηνες..Για την πάνα ξεκίνα σιγα σιγα δεν εχεις να χάσει τίποτα, η μικρή είναι έτοιμη ( κανε την προσπαθεια )...για τα καγκελα μην αγχωνεσαι καθόλου, τα μικρα είναι μικρα όχι "χαζα" :D θα επανέλθω :wink:

rQGhp3.png

νομίζω οτι με όλες αυτές τις αλλαγές το καλύτερο θα είναι να κάνεις μόνο όσες είναι απολύτως απαραίτητες για σένα, για εσάς, για το παιδί σου

αλλά και όσες είναι θέμα ασφαλείας (που δραπετευει απο το παρκοκρέβατο)

και όταν τις κάνεις να είσαι εναλλακτική και όχι απόλυτη.

δε θελω να σου γραψω περισσοτερα για να μη σεμπερδέψω καθώς ολα αυτα πουγραφεις δείχνουν οτι είσαστε σε μια αναμπουμπούλα και είσαι και εσύ η ίδια αγχωμένη πολύ για όλο αυτό το διάστημα που έρχεται.

Στην θέση σου θα έκανα αυτό που θα με ξεάγχωνε εμένα,

γιατί αν εγώ είμαι αγχωμένη για όλα αυτά, (μια μετακόμιση είναι πααααρα πολύ αγχωτική)

ότι επιλογή και να πάρω, θα μεταδώσω το άγχος μου στο παιδί και με τις αλλαγές αυτές μόνο αρνητικό θα είναι αυτό.

υπάρχουν και κάποια θέματα για την μετακόμιση ......

βρήκα αυτά για δες τα -

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7564

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7830

εγώ θα έλεγα να επικεντρώσεις γύρω απο το θέμα της μετακόμισης.

όταν θα έχετε μολις μετακομίσει μετά απο ένα μήνα θα λειψετε πέντε μέρες ε?

εγώ δεν θα άλλαζα τιποτα που δεν ειναι απολύτως αναγκαίο, σε αυτή τη περίπτωση.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου. Δυστυχώς το ταξίδι δε μπορώ (θέλω) πια να το αλλάξω. Υπάρχουν αεροπορικά εισιτήρια που έχουν εκδοθεί εδώ και καιρό και μάλιστα τα έχω αλλάξει ήδη 4 φορές με αποτέλεσμα να μου έχει έρθει ο κούκος αηδόνι σε σχέση με την αρχική τους τιμή.

Θα επικεντρωθώ λοιπόν στη μετακόμιση και θα προσπαθήσω να ξεπεράσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται την απουσία μας.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...