Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δίδελφυς μήτρα


Recommended Posts

Για σας είμαστε ο Άγγελος και η Μαρία παντρευτήκαμε μετα απο πολλα χρόνια που είμαστε μαζι πριν 4 μήνες. Χθές μάθαμε ότι η Μαρία έχει δίδελφυς μήτρα όπως καταλαβαίνεται έχουμε ενα σοκ........ Αν κάποιος ξέρει κατι και μπορεί να μας βοηθήσει σας περιμένουμε. Πρώτη ερώτηση: μπορούμε να κανουμε παιδάκι? σας ευχαριστούμε εκ τον προτέρων

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καταρχην καλωσηρθατε :P:P:P Να ζησετε και να ειστε ευτυχισμενοι...

Η αληθεια ειναι οτι προσωπικα δεν ξερω πολλα πραγματα για το θεμα σας αλλα στις μερες μας ολοι οι γιατροι λενε οτι δεν υπαρχει πλεον γυναικα που να μην μπορει να μεινει εγκυος οποτε με τιποτα να μην απελπιζεστε...Βρηκα καποια πραγματα στο ιντερνετ που εγραψαν καποιοι γιατροι για το συγκεκριμενο προβλημα ελπιζω να σας βοηθησουν :P:P:P

 

Ως δίδελφυς μήτρα ορίζεται ο διαχωρισμός της μήτρας σε δύο κέρατα, δύο τράχηλους και διπλό κόλπο. Οι σύγχρονες απεικονιστικές μέθοδοι, και ιδίως η μαγνητική τομογραφία, επιτρέπουν την ακριβή απεικόνιση της ανατομίας των ανωμαλιών αυτών και συμβάλλουν στην κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση με απώτερο στόχο την κατά το δυνατό διατήρηση της αναπαραγωγικής ικανότητας. Η πρόγνωση της δίδελφους μήτρας είναι καλή εφόσον γίνει έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Παρουσιάζεται περίπτωση κοριτσιού 12 ετών με δίδελφυ μήτρα, αιματόκολπο αριστερά λόγω άτρητου ημίκολπου, και αγενεσία του αριστερού νεφρού. Η ασθενής υπεβλήθη σε κολποσκοπική παροχέτευση του αιματόκολπου στο άτρητο ημιμόριο και εκτομή του κολπικού διαφράγματος. Η μετεγχειρητική της πορεία ήταν καλή και χωρίς επιπλοκές, λόγω της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης.

 

 

Η διδελφύς μήτρα έχει:

 

1. 42% πιθανότητα για αποβολή

 

2. 30% πιθανότητα για πρόωρο τοκετό

 

3. 28% πιθανότητα για τελειόμηνο τοκετό

 

1956484dsh2s7o6cu.gif

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω δύο περιπτώσεις γυναικών με το ίδιο πρόβλημα, οι οποίες έχουν αποκτήσει παιδιά. Η μία μάλιστα ήταν γνωστή της μαμάς μου και έχει ένα αγόρι και ένα κορίτσι που τώρα πλησιάζουν τα τριάντα. Νομίζω ότι αν τα κατάφερε αυτή πριν τόσα χρόνια, τώρα με τα σύγχρονα μέσα παρακολούθησης της εγγυμοσύνης σίγουρα μπορείτε και εσείς. Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά.

etCDp3.png hk8kp3.png

 

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σιγουρα υπαρχει λυση για ολα σημερα, μην ανησυχειτε παιδια! Η διδελφυς δεν εχω καταλαβει ακριβως τι ειναι...εγω ειχα διαφραγματικη μητρα. Δεν το ηξερα, μεχρι που εμεινα εγκυος και απεβαλα και τοτε ενας γιατρος που ημουν στο νοσοκομειο το υποψιαστηκε και μου ειπε να το ψαξω, να ναι καλα ο ανθρωπος. Οντως ειχα ενα μεγαλο και παχυ διαφραγμα που χωριζε στα δυο τη μητρα και με επεμβατικη υστεροσκοπηση το αφαιρεσαμε τον περασμενο Ιουλιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Τελικα παιδία αλλάξαμε γιατρό και την Πέμπτη 23 κάναμε λαπαροσκόπηση δεν ήταν 2 μήτρες άλλα μια με ένα μεγάλο διάφραγμα που την χώριζε στην μέση όπου αφαιρέθηκε σχεδόν μεχρι τέλους και τώρα προχωράμε

Link to comment
Share on other sites

Τελικα παιδία αλλάξαμε γιατρό και την Πέμπτη 23 κάναμε λαπαροσκόπηση δεν ήταν 2 μήτρες άλλα μια με ένα μεγάλο διάφραγμα που την χώριζε στην μέση όπου αφαιρέθηκε σχεδόν μεχρι τέλους και τώρα προχωράμε

 

Μπραβο!! Καλη συνεχεια να χετε!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 months later...

Θα ήθελα να μάθω αν έχει μείνει κάποια κοπέλα έγκυος γνωρίζοντας ότι έχει δίδελφυς μήτρα (ή άλλη συγγενή ανατομική ανωμαλία της μήτρας), αν είχε επιπλοκές και αν γέννησε πρόωρα. Έχω συγγενή ανατομική ανωμαλία της μήτρας (πιθανή δίδελφυς) και φοβάμαι πολύ να προχωρήσω σε εγκυμοσύνη γιατί θεωρείται υψηλού κινδύνου. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να μάθω για την εγκυμοσύνη σε περιπτώσεις ανατομικών ανωμαλιών της μήτρας. Έχω πιθανή δίδελφυς μήτρα (και με διάφραγμα) και φοβάμαι πολύ πιθανή εγκυμοσύνη...διαίτερα την πρόωρη γέννα και αν το μωρό θα έχει πρόβλημα. Έχει καμιά σας θετική εμπειρία από γέννα με εκ γεννετής ανωμαλία της μήτρας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

αχ δνε ξερω κουκλιτσα μου, ισως καμια πιο εμπειρη κ παλι μπορει να βοηθησει!!

παντως σου ευχομαι το καλυτερο :)

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ Κ ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Katfil

υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών με δίδελφυ μήτρα όπου τα κατάφεραν μια χαρά

εξαρτάται από το διάφραγμα

στην δική μου περίπτωση έχω διάφραγμα γέννησα το παιδάκι μου αλλά με πολλές δυσκολίες στην εγκυμοσύνη. Ο μικρός μου έσπασε τα νερά στην 25η εβδομάδα και έμεινα κλινήρης στο νοσοκομείο μέχρι που τελικά τον πήραν στην 31η εβδομάδα και ο ήρωάς μου μπ'ηκε θερμοκοιτίδα για 35 ημέρες.

Δεν είναι όμως όλες οι περιπτώσεις ίδιες, εξαρτάται από το μέγεθος του διαφράγματος και τη θ'εση του (μπορεί π.χ. να σου αφήνει μια κοιλότητα μεγαλύτερη όπου να μπορεί άνετα να αναπυχθεί το έμβρυο μέχρι τέλους ή π.χ. μπορεί η μήτρα σου από μόνη της να έχει ελαστικότητα και πάλι να πάνε όλα καλά)

Ο γιατρός σου είναι αυτός που θα αξιολογήσει την κατάσταση σίγουρα όμως μην απογοητεύεσαι όλα αντιμετωπίζονται

wWPdp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα, ίσως έχει συζητηθεί ξανά το θέμα αλλά θα ήθελα την γνώμη σας.

 

Είμαι 24 χρονών, όσο σπούδαζα είχα γυναικολόγο στην πόλη που σπούδαζα για πρακτικούς λόγους και σε περίπτωση που χρειαζόμουνα κάτι άμεσα να είχα τον γιατρό μου κοντά. Καλός γιατρός αλλά κάπως υστερούσε στην παρατηρητικότητα.

Όταν γύρισα Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκα τον γυναικολόγο της κολλητής μου για να κάνω Τεστ Παπ. Εξαιρετικός γιατρός και πολύ σχολαστικός. Μου έκανε και υπερηχογράφημα για να τσεκάρει πως όλα είναι καλά και αυτό που είδε με ανησύχησε λιγάκι..

Έχω όλο το σύστημα κάπως.. διπλό! :oops:¨

Δίδελφυς μήτρα, διπλό κόλπο και απο μία σάλπιγγα..

Καθίσαμε και το συζητήσαμε αρκετή ώρα και αυτό με βοήθησε αρκετά είναι η αλήθεια ώστε να καταλάβω περί τίνος πρόκειται, αν και ο ίδιος έχει συναντήσει ξανά μόνο ένα τέτοιο περιστατικό.

Επέμβαση "διαχωρισμού" δεν γίνεται καθώς είναι αρκετά πολύπλοκη η διαμόρφωση..

Ότι αφορά θέμα εγκυμοσύνης, αυτό που μου είπε είναι πως είναι αρκετά δύσκολο καθώς η μεγαλύτερη απο τις δύο μήτρες, είναι και πάλι αρκετά μικρή ώστε να φιλοξενήσει έμβρυο ύστερα από τον 2ο-3ο μήνα ε αποτέλεσμα το έμβρυο να αποβάλλεται.. Ένα ενδεχόμενο είναι να μεγαλώσει ελαφρώς η μήτρα ύστερα απο 2 ή 3 εγκυμοσύνες με αποβολή και ίσως να καταφέρει να φιλοξενήσει έμβρυο στην 4η.. Και το άλλο ενδεχόμενο είναι με παρένθετη μητέρα..

 

Είναι νωρίς ακόμα για να σκέφτομαι για παιδιά αλλά θα ήθελα την άποψή σας..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

shiny

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΣΕ ΝΙΩΘΩ ΑΠΟΛΥΤΑ,

ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΗΤΡΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΑΑΛΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ. ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ..

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΗ.

ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ.

668bab1939.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 χρόνια μετά...

Καλησπέρα !

Ειμαι 22 ετών παντρεμένη:-)

20 χρονων έμαθα απο επίσκεψη σε γυναικολόγο πρώτη φορα πως εχω δικερη μητρα με 2 τραχήλους και διαφραγμα κολπο μύτη οποίο και κόψαμε για λόγους υγιεινής και γιανα εχουμε επαφή για εξεταση και με τον 2ο τραχηλο ο οποίος ήταν " κρυμμένος " ! Θελω να πω σε όλες όσες εχουν μια ιδιαιτερότητα τέτοια ή παρόμοια να το αποδέχονται και να αισθάνονται ομορφα και στο τέλος ολα θα πανε καλα !!

Εύχομαι καλες εγκυμοσύνες σε όλες και καλούς τοκετόυς!!! :-) :-)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...