Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συνηθίζεται το Prepar? :shock:

Recommended Posts

Κορίτσια τα χω δει όλα! 2 μέρες τα παίρνω μόνο.....παπαπαπαπα.

Αφήστε που ξέρω ισπανικά και διάβασα τις οδηγίες :shock::shock:

Συσπάσεις δε νιώθω πλέον τόσο, νιώθω όμως πόνο περιόδου που δεν είχα!:?

Να φρικάρω?

Ευτυχως είχα διαβάσει για τις ταχυκαρδίες, τις τρεμούλες και τα άλλα ωραία, θα τα συνηθίσω λέτε? Ελπίζω να μου τα κόψει σύντομα......

k6rO.png

yMCu.png

Τα thavmatakia μου και γω!

Διαφημίσεις

Κι εγώ τα παίρνω εδώ και 2 μήνες ακόμα έχω την ταχυκαρδία και τρέμει και η αριστερή μου πλευρά!Με είχε προειδοποιήσει ο γιατρός αλλά η αί σθηση δεν συγκρινόταν,εμένα γι αυτό το λόγο μου έχει δώσει ανα 4 ώρες μισό,φαντάσου να έπαιρνα και ολόκληρο! :roll: Βέβαια με κάνουν και αισθάνομαι κάποια ασφάλεια,αλλά δεν συνηθίζονται με τίποτα! :wink: Εσύ πέρνεις ολόκληρό?

κι εγω επαιρνα prepar απο μεσα αυγουστου μεχρι 8/9 δευτερα και 11/9 πεμπτη ηρθε η μικρουλα :D

ταχυκαρδιες ειχα αλλα μου το ειχε πει ο γιατρος για πονους δεν θυμαμαι... δεν τον ρωτας καλου κακου να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο...

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Παίρνω μισό κάθε 6 ώρες για 2 μέρες, μετά για άλλες 2 κάθε 8 ώρες, μετά κάθε 12, και μετά μισό τη μέρα και βλέπουμε είπε. Γιατί δεν είμαι απόλυτα βέβαιη ότι είναι συσπάσεις αυτό που έχω.....και ακόμα δε μπορώ να κάνω NST αν θυμάμαι καλά που βλέπεις αν κάνεις συσπάσεις....

Αυτό που με φρικάρει τελειως είναι που απέκτησα πόνους περιόδου!!!

Τώρα αυτό είναι βελτίωση οεο???

k6rO.png

yMCu.png

κι εγω επαιρνα prepar απο μεσα αυγουστου μεχρι 8/9 δευτερα και 11/9 πεμπτη ηρθε η μικρουλα :D

ταχυκαρδιες ειχα αλλα μου το ειχε πει ο γιατρος για πονους δεν θυμαμαι... δεν τον ρωτας καλου κακου να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο...

Αχα, άρα τα παίρνω και κάνω μόκο!!

Αύριο πρωί πρωί θα πάρω να ρωτήσω εννοείται!

k6rO.png

yMCu.png

Διαφημίσεις

Αχα, άρα τα παίρνω και κάνω μόκο!!

Αύριο πρωί πρωί θα πάρω να ρωτήσω εννοείται!

Aν και δεν νομιζω οτι εχουμε λογο ανησυχιας μολις εχεις νεα ενημερωσε μας

και μην ανχωνεσαι ολα θα πανε πολυ καλα!! η δικια μου βιαζοταν ειχε παρει θεση απο πολυ νωρις και με εχει βαλει και στο κρεβατι, απο αρχες αυγουστου ηθελε να την κοπανισει :wink:

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Τι έγινε ρε παιδιά? Κι εμένα με αφορά αυτό!

Πριν 2 μέρες ξύπνησα με πόνους περιόδου. Η γιατρός μου είπε 3 μισά την ημέρα και ξάπλα και να τα σταματήσω μόλις περάσουν οι πόνοι. Από χθες το μεσημέρι νιώθω καλά αλλά έλεγα να τα πάρω και σήμερα. Από παρενέργειες δεν ένιωσα κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό.

Honey, εσύ που ξέρεις ισπανικά, τι γράφουν οι οδηγίες???

Κοριτσια αλλη μια εγκυμονουσα με πρεπαρ απο 4,5 μηνων!!!Με ειχε πιασει ξαφνικα εντονος πονος στο πλαϊ ειχα παει στο γιατρο και ειδε πολυ μικρες συσπασεις.Κ ενω συνεχιζω μεχρι σημερα και δεν πονουσα σχεδον ποτε, τωρα τελευταια εχω κατι ψιλοπονακια πανω στην κοιλια αριστερα και καμια φορα πονακια περιοδου. Θα τα πω και στο γιατρο αλλα διαβαζω σε βιβλια εγκυμοσυνης οτι ειναι λογικο να νιωθουμε ψιλοσυσπασεις και να μην αγχωνομαστε, αφου προετοιμαζεται η μητρα.Ευχομαι να ναι αυτο. Παντως απο οτι εχω καταλαβει με ολα που εχω διαβασει μαλλον κανει πολυ καλη δουλεια και αποφευγεις σιγουρα προωρο τοκετο...Για πειτε μανουλες που εχετε γεννησει και παιρνατε πρεπαρ....

RSvcp2.png wNVQp2.png

Διαφημίσεις

οντως ετσι ειναι εγραψα και πιο πανω μολις το σταματησα σε 3 μερες γεννησα... και οντως η μητρα προετοιμαζεται και κανει μικρες συσπασεις μου το ειχε πει κι ο γιατρος...

καλη εγκυμωσυνη σ ολες!! και μ ενα πονο!!!

ανυπομωνω να γεννισω παλι ηταν η ομορφοτερη εμπειρια της ζωης μου!!

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Σύμφωνα με τις γνώμες και άλλων γιατρών (ρίξτε μια ματιά στο gyn.gr), η πολύμηνη χρήση του prepar πρέπει να αποφεύγεται, γιατί κάνει περισσότερο κακό παρά καλό και σίγουρα δε μπορεί να σταματήσει έναν πρόωρο τοκετό. Η γιατρός μου είπε να τα σταματήσω μόλις περάσουν οι πόνοι, οπότε τα πήρα για 2 μέρες και μετά τέλος.

Και εγώ τα έπαιρνα τα πρεπάρ από την 22 εβδομάδα με πολλές συσπάσεις και δυνατές, οι ταχυπαλμίες δυστηχώς ήταν χάλια αλλά κρατάγανε για κανά μισάωρο! Ο γυναικολόγος μου είχε πει οτι δεν κάνουν κακό, αλλά αν γίνουν πιο έντονες οι συσπάσεις δεν υπάρχει κάτι άλλο να μου δώσει, και αν τα παίρνεις συνέχεια τα συνηθίζει ο οργανισμός όπως με όλα τα φάρμακα! Νομίζω οτι με βοήθησε πολύ η μόνιμη ξάπλα!!!

Να σας πω μόνο οτι ενώ μου λέγανε διάφοροι οτι αααααα πρεπάρ παίρνεις δεν πρόκειται να γίνει διαστολή και θα γεννήσεις με καισαρική, όταν τα σταμάτησα μετά από 10 μέρες γέννησα φυσιολογικότατα και σε 2 ωρίτσες!!! :wink::wink::wink: Με το καλό σε όλες τις εγκυούλες!!!!

Λοιπόν, τελικά κάπως τα συνήθισα,δεν με τρελλαίνουν τόσο πολύ, ο γιατρός μου μειώνει σταδιακά τη δόση και σε 3 μέρες τα σταματάω. Μου είπε κ μένα ότι δεν είναι για συνέχεια, θα το σταματήσω να δούμε τι θα γίνει και βλέπουμε μετά. Πάντως ηρέμησα πολύ με δαύτα από θέμα συσπασεων, νιώθω λιγότερες, και ήπια πονάκια περιόδου που όμως είναι φυσιολογικά λέει.

Οσο για τις οδηγίες, ΔΕ ΛΕΩ τι λέει, θα φρικάρετε!

k6rO.png

yMCu.png

Διαφημίσεις

Έπαιρνα τα pre-par από 5 μηνών.Ξεκίνησα με την μικρότερη δόση και έφτασα εώς και την μέγιστη 15 ημέρες πριν γεννήσω.

Ο γιατρός μου μου έλεγε πως από την στιγμή που έπαιρνα δεν θα ένιωθα συσπάσεις.Αν ένιωθα θα σήμαινε πως δεν με κάλυπτε η δοδολογία και θα έπρεπε να αυξήσουμε την δόση.

Οι ταχυπαλμίες συνηθίζονται και τα χάπια δεν βλαπτουν ούτε το μωρό ούτε εσάς.Εξάλλου μικρό το κακό προκειμένου να φτάσουμε την εγκυμοσύνη εως το τέλος... :)

Εύχομαι καλά κουράγια σε όλες τις μελλοντικές μανούλες και με το καλό να αγκαλιάσετε τα μωράκια σας :D

catcatard20080919_0_Marianna+is.png

• 2 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια!

Εγώ είμαι στη 17η εβδομάδα και χτες ένιωσα έντονο τράβηγμα χαμηλά στην κοιλια (πάνω από το κόκκαλο, για την ακρίβεια) και ο γιατρός από το τηλέφωνο μου είπε ότι είναι συσπάσεις, γιατί ένιωθα και την κοιλιά κάπως σκληρή εκεί χαμηλά. Μου είπε ότι 4-6 συσπάσεις την ημέρα είναι φυσιολογικό, αλλά αν επιμείνει για πολλή ώρα και συχνά να πάρω prepar 1/2 ανά 4ωρο. Μου είπε και για τις ταχυκαρδίες και την υπόταση που προκαλεί (και εγώ είμαι ήδη υποτασική και έχω ταχυκαρδίες και δύσπνοια από μόνη μου, σχεδόν από τον 2ο μήνα) και έχω φοβηθεί λίγο. Τελικά δεν τα ξεκίνησα ακόμα γιατί είμαι ξάπλα από χτες το βράδυ και μου πέρασε. Έχω μόνο μια μικρή ενόχληση σαν χτύπημα από μέσα πότε πότε (νωρίς δεν είναι για να κλωτσάει?) Αν με ξαναπιάσε πόνος θα τα πάρω κι εγώ.

Έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατί όλο φάρμακα παίρνω και φοβάμαι για τον μπέμπη... (utrogestan για την αποκόλληση, clexane ενέσεις για τη θρομβοφιλία, τώρα το prepar, χώρια τα συμπληρώματα) :?

5k3tp2.png

Εύχομαι κουράγιο σε όσες ταλαιπωρούνται με τις συσπάσεις και παίρνουν τα χάπια. Μια γνωστή μου με το ίδιο πρόβλημα συσπάσεων τα ξεκίνησε από τον 7ο μήνα και γέννησε πρόωρα στον 8ο με φυσιολογικό τοκετό!! Όντως τα χάπια ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΡΟΩΡΟ ΤΟΚΕΤΟ!!

QZ9ep3.png