Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΑ 16ΜΗΝΩΝ?

Recommended Posts

Καλημέρα σας, ψαχνω να βρω συνταγες για μοσχαρακι - κατι διαφορετικο από κρεατοσουπα αλεσμενη, που τρώμε τοσο καιρό και το έχουμε βαρεθεί - ξέρει καμία σας κανέν site? πρέπει να τρώμε συχνά κόκκινο κρέας λόγω έλλειψης σιδήρου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων... :lol:

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω κάποιο site αλλά εγώ της φτιάχνω:

- Μοσχάρι με τραχανά (+ντομάτα φρέσκια)

- Μοσχάρι με σπανάκι (+ντομάτα φρέσκια)

- Μοσχάρι με φασολάκια, πατάτα, καρότο (+ντομάτα φρέσκια)

- Μοσχάρι σούπα με πατατούλα, ζυμαρικό, κολοκυθάκι και καρότο

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Πρεπει να μας θυμισεις ποσο ειναι το μωρακι σου.Η φιλη μας παραπανω εχει μεγαλυτερο μωρακι και μπορει να του φτιαξει περισσοτερα πραγματα απο οτι π.χ εγω που εινα 8μιση.

FWusp3.png

Μοσχαρι με γιουβετσακι κοκκινιστο

Μοσχαρακι σουπα αβγολεμονο

εγω αυτες τις 2 συνταγες κανω τελευταια για το μικρο.! :lol:

Διαφημίσεις

16 μηνών δεν τρώει ότι και εσείς; υπάρχουν πολλές επιλογές με μοσχάρι και δεν χρειάζεται να αλέθεις.....μπιφτέκια, γιουβαρλάκια, μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο, κιμαδόπιττα....

EVITA μου ναι τώρα τον έχω αρχήσει σιγά σιγά γιατί η προωρότητά του και η παλινδρόμησή του μας είχαν πάει λίγο πίσω.

ουπς.....δεν φαντάζομαι να σε άγχωσα με το σχόλιό μου :oops:

EVITA μου ναι τώρα τον έχω αρχήσει σιγά σιγά γιατί η προωρότητά του και η παλινδρόμησή του μας είχαν πάει λίγο πίσω.

ουπς.....δεν φαντάζομαι να σε άγχωσα με το σχόλιό μου :oops:

φυσκικά και όχι.... όπως κάποια μανούλα έγραψε κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό σε όλα τα πράγματα και οφείλουμε να το σεβόμαστε.

καλημέρα

Και εγω οτι φτιαχνουν τα κοριτσια...

παντως μοσχαρακι να παιρνεις το κοτσι που ειναι πολυ μαλακο κομματι και λιωνει. εχει και αυτο το ζελεδακι που ειναι πολυ θρεπτικο! δοκιμασε το και μετα δε θα τρως αλλο κομματι!!

Διαφημίσεις

μοσχαράκι με αρακά, καροτάκια, πατατούλες, ανιθάκι και κρυμμυδάκι φρέσκο και λίγο καλαμποκάκι...

Επίσης μοσχαράκι κιμά με μανεστράκι ψιλό και κόκκινη σαλτσούλα το οποίο τρώγεται πολύ ωραία χωρίς λιώσιμο...

Μοσχαράκι λεμονάτο με πατατούλες

κορίτσια δοκίμασα κόκκινο τραχανά βρασμένο στο ζουμί του κρέατος και ούτε καν του τα άλεσα... το έκανα νιανιά το κρέας βέβαια και έφαγε πάρα πολύ.....σας ευχαριστώ...

για πείτε μου κάτι παρακαλώ υπάρχει αρακάς χωρίς το φλούδι?

Νομίζω πως όχι, αλλά θα μπορούσες να τον αλέθεις στο μούλτι ίσως, ή να το περνάς από τον μύλο λαχανικών και να τον ανακατεύεις με λίγο πουρέ πατάτας.

Όσο για το μοσχάρι, προτιμώ κιμά, που τον κάνω ή μπιφτέκια ή κοκκινιστό με μακαρονάκι ή πληγούρι. Καλή λύση είναι και τα γιουβαρλάκια.

Το κανονικό κομμάτι μοσχάρι όσο και να το βράσω στη χύτρα και να το κόψω κομματάκια, το μασάει σαν τσίχλα και το φτύνει...

ΑΠΟ ΜΑΤ έχεις δίκιο!

Το μοσχάρι δεν μπορούν με τίποτα να το μασήσουν.

Εμένα πάντως με έχει βολέψει πολύ και το κατσίκι γιατί είναι πολύ τρυφερό και το τρώνε μια χαρά μόνα τους.

Όσο για τον αρακά δεν υπάρχει χωρί φλούδι. Ο βιολογικός όμως του Μπαρμπα Στάθη είναι πολύ τρυφερό καθώς και αυτός που βγάζει στη σειρά extra fine.

Αλλιώς multi!

Διαφημίσεις

μοσχαράκι με αρακά, καροτάκια, πατατούλες, ανιθάκι και κρυμμυδάκι φρέσκο και λίγο καλαμποκάκι...

Επίσης μοσχαράκι κιμά με μανεστράκι ψιλό και κόκκινη σαλτσούλα το οποίο τρώγεται πολύ ωραία χωρίς λιώσιμο...

Μοσχαράκι λεμονάτο με πατατούλες

lefi μου καλημερα συγνωμη κιολας για την παρατηρηση μου αλλα το καλαμποκι ειναι απο τα πιο μεταλλαγμενα τροφιμα και θα σου συνιστουσα να μην το πολυδινεις στο μωρακι σου!συγνωμη για την παρεμβαση μο καλοπροαιρετα το λεω

καλη σας μερα

eNortjK1UrIwN7EwUrIGXDAS5QKp30.png

Μαριάννα καλησπέρα!!!

Έχεις δίκιο για το καλαμπόκι, αν και στην προκειμένη περίπτωση το καλαμπόκι προέρχται είτε από αυτό που φυτεύει η θεία μου στο χωριό, είτε από αυτό που φυτεύει η πεθερά της πρώτης μου ξαδέρφης στην Κρήτη.

Μη φανταστείς τίποτα τρελές παραγωγές, καθαρά για οικιακή χρήση.

Σε ευχαριστώ πάντως που με σκέφτηκες :D