Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορίες άσχετης

Elli

Recommended Posts

Λοιπόν επειδή η πιο πρόσφατη βάπτιση που έχω πάει ήταν στης ανηψιάς μου πριν από 6 χρόνια,έχω πλήρη άγνοια σε βασικά θέματα και θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε στα εξής:

1.Η πρόσκληση περιλαμβάνει και τα κουφέτα ή όχι;

Γιατί έχω πάρει κάποιες προσκλήσεις που είχανε και τα κουφέτα αλλά και κάποιες που ήτανε σκέτες.

2.Για το στολισμό πού απευθύνομαι,στα λουλουδάδικα;

Εφόσον πριν από τη δική μας βάφτιση προηγείται άλλη,ο δικός μας στολισμός πότε θα γίνει;

3.Ποιά είναι μια νορμάλ τιμή για το τραπέζι,και η τιμή αυτή που θα μου δώσουν περιλαμβάνει και ποτά;

4.Το δώρο του νονού πότε το δίνουμε;

Όπως βλέπετε είμαι εντελώς άσχετη...

Θα προσθέσω και κάτι άλλο αν σκεφτώ...

Διαφημίσεις

και εμεις πριν γινουμε νονες και βαπτισουμε και τα δικά μας παιδάκι, ασχετες ήμασταν ααααρα μη σκάς...

1ον...Υχουν πλέον μοντέρνα προσκλητηρια που ειναι σε πλεξι γκλάς κουτι που εχεις την δυνατοτητα να βαλεις και κουφέτα μεσα χωρις αυτο να σου ακυρωνει τα κουφέτα που θα δωσεις ετσι κι αλλιως στην εκκλησια μέσα στις μπομπονιέρες σου...Στα κλασικά χαρτινα προσκλητηρια, δεν βαζεις κουφέτα.

...η συνεχεια σε λιγο γιατι ακουω κλάμα...σορυ

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Aggeloudia σινεχιζω εγω για σενα :D

2.ο στολισμος αν λες λουλουδια σε λουλουδαδικο..αν και μαλλον εννοεις μπαλονια.τοτε σε καταστηματα που ειναι ακριβως για τετους στολισμους..

3.για το τραπεζι τωρα αναλογα τι θες να κανεις.. :? παντως σιγουρα εχει ποτα μεσα..εγω στα δικα μου εδωσα γυρω στα 20 ευρω το ατομο και 15 στο αλλο αλλα ηταν σε κεντρο το ενα και το αλλο σε αιθουσα δεξιωσεων με πισινα και τετοια(καλητερα διευκινησε για να σου πουμε καλητερα)

4.εγω το δωρο στη μια τοδωσα στις 3 μερες στο σπιτι που ηρθε για ξελαδωμα..στην αλλη στο κεντρο μετα τη βαφτιση

αυτα..

α!!! παντως εγω ΟΟΟΛΛΛΑΑΑ τα βρηκα απο ενα site. εννοω για ιδεες αλλα και τα κεντρα απο κει τακλεισα.

:Dhttp://www.gamosorganosi.gr

εχει τα παντα! :wink:

1-2-3MPOMPIRES!!!

4.εγω το δωρο στη μια τοδωσα στις 3 μερες στο σπιτι που ηρθε για ξελαδωμα..στην αλλη στο κεντρο μετα τη βαφτιση

τι ειναι το ξελαδωμα, βρε κοριτσια???

Έλα ντε τι είναι αυτό πάλι; :D

Διαφημίσεις

:lol::lol: Elli Elli

εντατικά μαθήματα περί θρησκείας και εθίμων χρειάζεσαι!!!

Ξελάδωμα = μετά την βάπτιση δεν κάνουμε για τρεις μέρες μπάνιο στα παιδιά

τα αφήνουμε σαν λαδοπόντικες και την 3η μέρα έρχεται η νονά/ος και τα

κάνουν οι ίδιοι μπάνιο +το γεγονός ότι το νερό που τα κάνεις μπάνιο δεν

επιτρέπεται να το πετάξεις στην αποχέτευση αλλά η να το πετάξεις στη

θάλασσα ή να το πας στην εκκλησία .....

Για διάβασε κι αυτά τα θέματα

Έθιμα, Εκκλησία & Παπάς

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=603

Χρήσιμες Οδηγίες για την τέλεση Βάπτισης

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2834

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Εθίμων σίγουρα αλλά θρησκείας μμμ...δεν ξέρω :?

Πάντως ευχαριστώ γιατί τελικά είμαι όχι άσχετη αλλά καρακαταάσχετη

:lol::lol::lol:

Επίσης, μπορείς να φωνάξεις και πολύ κοντινούς συγγενείς στο ξελάδωμα, παπουδογιαγιάδες κτλ. για να σου χρυσώσουν το νερό. Λίρες κτλ. :wink:

απαπααααααααααααα κι εγώ παιδευόμουν μόνη μου να ξελαδώσω τα μωρά κάθε φορά και να μη χυθεί και το νερό έξω απ' τη λεκάνη των ρούχων που το μάζευα.... και δεν ήξερα να φωνάξω να μου το χρυσώσουν..... χαζή ειμαι!!!!!!!!!

Elli, επίσης τα λαδόπανα, τα εσώρουχα κλπ εκτός από τα βαφτιστικά ρούχα, τα ξεπλένεις στη θάλασσα πρώτα και μετά τα πλένεις.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Έλα ντε τι είναι αυτό πάλι; :D

Παιρνει το λαδι πισω η νονα και φευγει....

( αστειευομαι βεβαια)

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Ξελάδωμα = μετά την βάπτιση δεν κάνουμε για τρεις μέρες μπάνιο στα παιδιά

τα αφήνουμε σαν λαδοπόντικες και την 3η μέρα έρχεται η νονά/ος και τα

κάνουν οι ίδιοι μπάνιο +το γεγονός ότι το νερό που τα κάνεις μπάνιο δεν

επιτρέπεται να το πετάξεις στην αποχέτευση αλλά η να το πετάξεις στη

θάλασσα ή να το πας στην εκκλησία .....

ενταξει η νονα μπορει να μην μπορει το κανεις και μονη σου μπανιο υποθετω γιατι αν η νονα μενει μακρια τι κανεις?

Το νερο μπορεις να το ριξεις και σοτν κηπο.

Επισης οι πετσετες λαδοπανα κ.λπ. της βαφτισης τα ξεπλενεις στην θαλασσα οποτε μπορεις.

Animation3-6.gif

Εφόσον πριν από τη δική μας βάφτιση προηγείται άλλη,ο δικός μας στολισμός πότε θα γίνει;

κ εγώ την έχω αυτή την απορία...καθως κ για το στολισμο της κολυμπήθρας ειδικά αν τον κάνουμε εμείς...

Ιt always rains hardest on the people who deserve the sun

Mjb3p3.png

τον στολισμο της προηγουμενης τον παιρνουνε δεν το αφηνουν απο την προηγουμενη βαφτιση.

εκει που κλεισατε να σας κανουν τον στολισμο ερχονται την προκαθορισμενη ωρα και σας στολιζουνε την εκκλησια.

Πολλες εκκλησιες και ιδιαιτερα μονες απαγορευουν τον στολισμο της κολυμπυθρας γιάυτο ρωτηστε πριν κλεισετε.

Animation3-6.gif

κ εγώ την έχω αυτή την απορία...καθως κ για το στολισμο της κολυμπήθρας ειδικά αν τον κάνουμε εμείς...

O ανθοπωλης παιδακια :wink: Εσεις απλα καμαρωνετε :lol::lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Επισης οι πετσετες λαδοπανα κ.λπ. της βαφτισης τα ξεπλενεις στην θαλασσα οποτε μπορεις.

Με προσοχη ομως γιατι εμας μας τα πηρε ο αερας (μονιμοποιηθηκαν στην θαλασσα :lol::oops: )

Με προσοχη ομως γιατι εμας μας τα πηρε ο αερας (μονιμοποιηθηκαν στην θαλασσα :lol::oops: )

τα πανια σας ηταν μου ρθαν στη μαπα, περυσι το καλοκαιρι, εκει που εκανα απλωτες??

Elli, επίσης τα λαδόπανα, τα εσώρουχα κλπ εκτός από τα βαφτιστικά ρούχα, τα ξεπλένεις στη θάλασσα πρώτα και μετά τα πλένεις.

Ξέχασες να αναφέρεις στα 40 κύματα :lol::lol:

Ο παπάς μου είχε πει να τα ξεπλύνω σε μία λεκάνη και το νερό στα λουλουδάκια μου.....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Ο παπάς μου είχε πει να τα ξεπλύνω σε μία λεκάνη και το νερό στα λουλουδάκια μου.....

βεβαια και αυτο αν δεν μπορεις να πας στη θαλασσα

Animation3-6.gif

Ωραία, τα διάβασα όλα, αλλά συνεχίζω να έχω μια απορία.

Χρειάζεται να έχουμε κάτι μαζί μας, κάτι συγκεκριμένο, δλδ εννοώ το λάδι που θα λαδώσει η νονά το μωρό, ποιός το πάει στην εκκλησία? Ή μήπως το έχει ο παππάς? Μπάαα...δεν νομίζω...μάλλον ή εμείς ή η νονά...

Ωραία, τα διάβασα όλα, αλλά συνεχίζω να έχω μια απορία.

Χρειάζεται να έχουμε κάτι μαζί μας, κάτι συγκεκριμένο, δλδ εννοώ το λάδι που θα λαδώσει η νονά το μωρό, ποιός το πάει στην εκκλησία? Ή μήπως το έχει ο παππάς? Μπάαα...δεν νομίζω...μάλλον ή εμείς ή η νονά...

τα πανια σας ηταν μου ρθαν στη μαπα, περυσι το καλοκαιρι, εκει που εκανα απλωτες??

Oχι καλε :oops::oops: . Τα δικα μας πηγαν απ την αλλη μερια :lol::lol: