Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φαινόμενο Reynaud

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι η Βίκυ και είμαι 28 ετών (μιας και δεν αξιώθηκα να πάω στο Ας γνωριστούμε ας τα γράψω εδώ) :wink:

Έχει γίνει διάγνωση για φαινόμενο Reynaud εδώ και περίπου 2 χρόνια (εμφανίστηκε βέβαια πολύ νωρίτερα , περίπου όταν ήμουν 16 ετών).

Αυτό τον χειμώνα ήταν αρκετά επιθετικό και ο ρευματολόγος μου χορήγησε κορτιζόνη (medrol) από τον Νοέμβριο. Αυτούς τους μήνες βρισκόμαστε σε επικοινωνία για να γίνεται αλλαγή της ημερήσιας δόσης (αύξηση-μείωση) για να επιβαρύνεται όσο γίνεται λιγότερο ο οργανισμός.

Επειδή οι πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με το φαινόμενο είναι περιορισμένες θα ήθελα εαν υπάρχει κάποιος στο forum που πάσχει από αυτό και έχει την διάθεση να το συζητήσει να μου πει για τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζει.

Έχω αποφασίσει οτι όταν "καταφέρουμε" να κατεβάσουμε την δόση της κορτιζόνης σε χαμηλά mg δεν θα ξαναπάρω και θα ήθελα εμπειρίες από εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Ευχαριστώ πολύ :):):)

XZhFp2.png

rBXgp2.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Παιδιά???? κανείς μέχρι στιγμής???

:roll::roll::roll::roll:

Δεν πειράζει, συνεχίζω εγώ μήπως υπάρξει κάποιος στο μέλλον.

Μετά την τελευταία επίσκεψη στο γιατρό μου αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό σχήμα : medrol 4mg + revatio 20 mg και να δούμε.

Ο σκοπός της αλλαγής είναι να μειώσουμε σταδιακά την κορτιζόνη η οποία μακροπρόθεσμα έχει αρκετές παρενέργειες.

Από Δευτέρα λοιπόν καινούργιο σχήμα και θα δείξει.

Α, εαν υπάρχει κάποιος με πνευμονική υπέρταση που παίρνει revatio θα το εκτιμούσα εαν μου έλεγε πως τα πήγε με τις παρενέργειες.

thks

:wink:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Το συνδρομο Reynaud το εχεις ως μεμονωμενη ανυτοανοση κατασταση ή συνυπαρχει με καποιο αλλο νοσημα;

Η μητερα μου που πασχει απο σκληροδερμα αναμεσα σε αλλα εχει και συνδρομο reynaud.

Θα επανελθω να το συζητησουμε γιατι φευγω σε λιγο για τη δουλεια.

Jean ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις δεν προκύπτει θετική ένδειξη για ρευματοειδή παράγοντα. Ο γιατρός μου έχει πει οτι εαν εξελιχθεί οι περισσότερες πιθανότητες είναι να εξελιχθεί σε σκληρόδερμα.Απλά επαναλαμβάνω τα εργαστηριακά ανά εξάμηνο περίπου και περιμένω.

Η αδερφή μου (44 ετών τώρα) πάσχει απο Ρευματοειδή αρθρίτιδα (διεγνωσμένη στα 36 περίπου) οπότε οι πιθανότητες δεν είναι ιδιαίτερα με το μέρος μου.

p.s. Λυπάμαι για την μαμά σου, αντιλαμβάνομαι οτι καταστάσεις στις οποίες υποφέρει δικός σου άνθρωπος και ξέρεις οτι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό είναι οδυνηρές.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Να ξερεις Βικυ οτι η καλη και σταθερη ψυχολογια παιζει μεγαλο ρολο στην μη αναπτυξη αυτοανοσου νοσηματος. Το συνδρομο Reynaud το εχουν αρκετοι ανθρωποι χωρις να εχουν καποιο αλλο νοσημα. Συμβαινει. Εχω μαθητρια 18 χρονων που το εχει. Απ' οτι ξερω δεν παιρνει κατι γι' αυτο.

να προσεχεις πολυ και να προφυλασσεις τον εαυτο σου απο ακραια καιρικα φαινομενα οπως υπερβολικο κρυο η ζεστη αντιστοιχα, μην πιανεις παγο, οχι χερια την καταψυξη, παντα γαντια οταν πλενεις πιατα και μια κρεμα με ουδετερο PH για τα χερια. Προτιμησε κατι με aloe Vera η κερι.

Επισης το χειμωνα να φορας παντα γαντια οταν βγαινεις εξω. Το εχεις μονο στα ακρα; Σου εχουν σπασει αγγεια;

Διαφημίσεις

Καλημέρα Jean :)

Την ψυχολογική κατάσταση την έχουμε συζητήσει και με τον γιατρό μου.

Το δικό του moto είναι:

ΟΧΙ στις καταστάσεις stress

ΟΧΙ στο κάπνισμα

ΟΧΙ στην έκθεση σε ψύχος και σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας

ΝΑΙ στην ήπια άσκηση

ΝΑΙ στην ισορροπημένη διατροφή

Και για τις κρύες μέρες του χειμώνα ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί :wink:

(Τα γράφω όλα αυτά κυρίως για κάποιον που θα ψάχνει πληροφορίες και δεν θα βρίσκει).

Τώρα, σχετικά με την ερώτηση σου, ο λόγος για τον οποίο παίρνω κορτιζόνη είναι οτι αυτό τον χειμώνα ήταν επιθετικό. Εκτός δηλαδή από την αλλαγή χρώματος (η οποία δεν είναι και ενοχλητική) τα δάχτυλα μου ξεκίνησαν από την μια μέρα στην άλλη να πρήζονται, να γίνονται δύσκαμπτα και στην συνέχεια άρχισαν να δημιουργούνται χιονίστρες. Βαθιές πληγές στην ουσία που αιμοραγούσαν.

Μου έχει εμφανιστεί μόνο στα άκρα (χέρια-πόδια) και κάποιες μέρες "πιάνει"(γίνονται δύσκαμπτες) και άλλες αρθρώσεις (π.χ. γόνατο για 3-4 μέρες και μετά εξαφανίζεται όπως ήρθε).

Σχετικά με την ερώτηση σου για τα σπασμένα αγγεία δεν έχω κάνει κάποια σχετική εξέταση, ούτε ο γιατρός μου έχει πει κάτι. Αν εννοείς τα σπασμένα αγγεία που βλέπουμε οι ίδιοι ( τις μικρές μωβ γραμμές ) αυτό υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και κατα διαστήματα ανακαλύπτω νέα.

Η παραπάνω αντίδραση δείχνει μια εξέλιξη του φαινομένου η οποία μπορεί να σταματήσει εδώ, μπορεί και να εξελιχθεί.

Jean θέλω να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και για το χρόνο σου και αν δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο για σένα θα ήθελα να ξέρω εαν στην μαμά σου έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στα μάτια της (εκφυλισμός ωχράς ή αμφιβληστροειδοπάθεια).

Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για το μεγάλο Post. :wink:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Οταν η μητερα μου προσεξε οτι τα χερια της ειχαν ευαισθησια στο κρυο δεν εδωσε σημασια. Μετα απο κανα δυο χρονια αυτες οι ελαφρες κοκκινιλες κι αυτη η "ξηροδερμια" κατα τοπους στα χερια την οδηγησε στο να βαζει κρεμες για τις χιονιστρες. Καποια στιγμη τα χερια της (τα δαχτυλα κυριως) πρηστικαν παρα πολυ, σαν λουκανικα (ας μου επιτραπει η εκφραση) και μικρες μωβ γραμμουλες σχηματιστηκαν στα ακροδαχτυλα (αυτο εννοω με το σπασιμο αγγειων). Αρχισε να παιρνει σβαρνα τους γιατρους. Ο δερματολογος εκανε λογο ξανα για χιονιστρες (!!!!), ο παθολογος το απεδωσε στην αρτηριακη υπερταση (!!!). Πηγε και σε κανα αλλες δυο ειδικοτητες...μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα!! :roll: Τα χερια αρχιζουν να γινονται δυσκαμπτα και να πονανε αφορητα, κυριως το βραδυ.

Μια μερα επισκεπτεται το γυναικολογο της για να κανει το καθιερωμενο ετησιο τεστ παπ. Της λεει τι εχουν τα χερια σου; Του λεει τα καθεκαστα. Σηκωνει ο ανθρωπος το τηλεφωνο, παιρνει καποιον ρευματολογο (ο οποιος την παρακολουθει μεχρι και σημερα) και του λεει σου στελνω "reynaud".

Oι εξετασεις που εκανε η μαμα μου εδειξαν εκτος του Reynaud διαχυτο και συστηματικο σκληροδερμα. (systemic sclerosis) Απο τοτε παιρνει κορτιζονη, methotrexate και αρκετα αλλα χαπια γιατι η ασθενεια της πειραξε διαδοχικα καποια εσωτερικα οργανα με το κυριο προβλημα να δημιουργειται απο τον οισοφαγο (δυσφαγια, εμετοι κτλ)

να προσεχεις πολυ τον εαυτο σου, οπως πολυ σωστα σου λεει ο γιατρος "οχι στρες!!" Ειναι το αλφα και το ωμεγα στην περιπτωση σου για να καταφερεις να κρατησεις την εκδηλωση καποιου νοσηματος μακρια απο εσενα. μια εξαρση το Χειμωνα δεν λεει κατι γι' αυτο να μην τρομοκρατησαι, σκαμπανεβασματα δυστυχως θα υπαρχουν.

Τωρα οσον αφορα σ' αυτο που λες για τα ματια. Η οραση δεν εχει διαταραχθει αλλα λογω του σκληροδερματος το οποιο σκληραινει και στεγνωνει δερμα και ιστους τα ματια δεν υγραινονται επαρκως (βαζει τεχνητο δακρυ) και αυτο ευνοει την αναπτυξη χαλαζιου παρα πολυ συχνα με αποτελεσμα να κλεινουν τελειως τα ματια και να χρειαζεται χειρουργικη αφαιρεση κατα διαστηματα. Για την οραση δεν μου παραπονεθηκε ποτε.

Να σημειωσω οτι η ασθενεια της μαμας μου παρουσιασε εξαρση οταν ηταν ηταν 49 ετων (σημερα ειναι 57) αλλα οπως λεει αρκετα χρονια πριν την εκδηλωση της ασθενειας αισθανοταν "καπως". Μονιμη κοπωση, αναιτια και ανεξηγητη. Επισκεφθηκαμε το 2003 το royal free του Λονδινου, οπου την ειδε η carol Black διασημη καθηγητρια-ερευνητρια που ασχολειται με το σκληροδερμα αλλα και το reynaud. Δυστυχως δεν μας ειπε τιποτα καινουργιο.

κανε ευλαβικα τις εξετασεις σου καθε εξαμηνο και διαφυλαξε τον εαυτο σου απο καθε ψυχολογικη πιεση και στρες. Σου ευχομαι ολοψυχα να σταματησει εδω, εισαι μικρουλα γμτ, πραγματικα ευχομαι τα καλυτερα.

Για οτι θελησεις ειμαι εδω.

Jean θέλω να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες μαζί μου μια "προσωπική-οικογενειακή ιστορία".

Λίγο-πολύ τα γεγονότα συνέβησαν-και στην δική μου περίπτωση-με την σειρά που περιγράφεις με τελευταίο "σύμπτωμα" την ΓΟΠ (απλές παλινδρομήσεις, ξινίλες, καούρες κ.τ.λ.).

Το θέμα του stress είναι μια ιστορία από μόνο του.

Αυτό που "μαθαίνω" τον τελευταίο καιρό είναι να μην "ξοδεύω" άδικα τον εαυτό μου. Κάθε εμπόδιο για καλό που λέει ο σοφός λαός και πάμε παρακάτω.

Σε ρώτησα για την όραση της μαμάς σου γιατί το τελευταίο διάστημα έχω ένα πρόβλημα και ο οφθαλμίατρος δεν ξέρει από που προέρχεται. Βέβαια ξέρω οτι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα σχετικά με τα αυτοάνοσα είναι οτι δεν υπάρχουν κοινά συμπτώματα-εκδηλώσεις σε όλους τους ασθενείς.

Ήθελα επίσης να σου πω οτι - επειδή παρακολουθώ αρκετό καιρό το forum- έχω διαβάσει δημοσιεύσεις σου και μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζεις τα θέματα των παιδιών. Χωρίς πρεπει και δήθεν, απλά και συναισθηματικά.

Ευχαριστώ για τις ευχές και την υποστήριξη και εύχομαι στην μαμά σου το καλύτερο επίπεδο ζωής.

p.s Ελπίζω να μην φαίνεται "κάπως" η ευχή μου, θεωρώ οτι με καταλαβαίνεις.

:wink:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

καθολου καπως δεν μου φαινεται η ευχη σου, το θεμα στα αυτοανοση ειναι η ποιοτητα της ζωης, αφου θεραπεια δεν υπαρχει. Οπως πολυ σωστα λεει κι η μαμα μου η οποια αντιμετωπιζει με απαραμιλλη γενναιοτητα την ασθενεια "καθε μερα ειναι μαχη και σημασια εχει στο τελος της μερας να εισαι ακομη ορθιος"

Λοιπον, την πηρα τηλεφωνο και τη ρωτησα για την οραση. Μου ειπε πως οντως αντιμετωπιζει καποια θεματα και με την οραση. Βλεπει λεει κατι μαυρακια και πεταλουδιτσες, ο γιατρος της ειπε να παει στον οφθαλμιατρο αλλα οπως πολυ σωστα ειπες στην ερωτηση της μαμας μου οποτε της παρουσιαζεται κατι, αν ειναι απο την ασθενεια η απαντηση τους ειναι παντα "πιθανως" :roll: Οχι οτι τον κατηγορω, ειναι μπερδεμα τα αυτοανοσα.

Vicky με προβληματιζει αυτο που εγραψες για ΓΟΠ και ξινυλες... Που το απεδωσε ο γιατρος σου; Η μαμα μου ειχε αυτα τα συμπτωματα αλλα τα απεδωσαν στον τυπο σκληροδερματος που εχει "συνδιασμος δερματος και οισοφαγου" ειναι τα πρωτα που χτυπαει. Δεν θελω προς Θεου να σε τρομαξω αλλα καλυτερα να τα ψαχνουμε παρα να τρεχουμε μετα. Μηπως να επισκεπτοσουν και δευτερο ρευματολογο για αλλη μια γνωμη;

Για το θεμα της ΓΟΠ βοηθαει να μην τρως μετα τις 7 το βραδυ και θυμαμαι οτι η μαμα μου επαιρνε pariel για το θεμα ξινιλα-παλινδρομηση. Μην τρως ξινα, πολλα γαλακτοκομικα, κοκκινο κρεας και οτιδηποτε περιεχει κιτρικο οξυ

Σ' ευχαριστω για τα κλα σου λογια για μενα και τις ευχες σου για τη μαμα μου.

Λυπάμαι που σε έβαλα σε ταλαιπωρία :oops:

Μου αρέσουν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ζωής σαν την μαμά σου. Το κεφάλι ψηλά και πάμε παρακάτω, άλλωστε η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη και είναι κρίμα να χάνουμε τις στιγμές μας.

( Sorry, όπως κατάλαβες κάνω και την ψυχανάλυση μου ταυτόχρονα :lol: )

Το θέμα της ΓΟΠ δεν το συζήτησα με τον γιατρό. Δεν με ρώτησε, δεν του το είπα και μόλις τον τελευταίο καιρό κατάλαβα οτι είναι σχετικό. Επίσης θεώρησα άσχετο και αυτό που συμβαίνει με την όραση μου ( από το δεξί μάτι "χάνω τις ευθείες γραμμές και εμφανίζονται στίγματα).

Δεν θέλω να μπαίνω στην διαδικασία της αναζήτησης συμπτωμάτων και μάλλον δεν του δίνω σαφή εικόνα.

Θα επικοινωνήσω μαζί του τώρα που ξεκινάμε τα καινούργια χάπια οπότε μάλλον θα πρέπει να τον ρωτήσω.

Στις συμβουλές σχετικά με ΓΟΠ κάνω ακριβώς τα αντίθετα. Φαγητό μια φορά την μέρα, πάντα μετά τις επτά, καθόλου γαλακτοκομικά και δεν τρώω ιδιαίτερα κόκκινο κρέας.

:roll::roll:

Ειλικρινά πάντως Jean θα αισθάνομαι άσχημα αν σκέφτομαι οτι η συζήτηση μας σε ταράζει pls !!!

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

Να ενημερωνεις ΠΑΝΤΑ μα παντα το γιατρο σου για καθε νεο συμπτωμα οσο ασχετο κι αν σου φαινεται. Δεν λεω οτι η ΓΟΠ ειναι συμπτωμα σχετικο απαραιτητα, ισως ειναι απλα μια διαταραχη του στομαχου (ξερεις, ενας σκυλος μπορει να εχει ΚΑΙ ψυλλους, ΚΑΙ ψωρα... παροιμια ειναι μην αρπαχτεις :lol: ) αλλα καλυτερα να τον ενημερωσεις. Πολυ κακο το συστημα διατροφης σου. Καλυτερα να τρως πολλα και μικρα γευματα μες στη μερα και μετα τις 7 τιποτα).

Η συζητηση δεν με ταραζει, εχω συνηθισει να μιλαω γι' αυτο και ναι, εχω κανει διατριβη τοσα χρονια.

Στη διαθεση σου αν μπορω να βοηθησω σε κατι.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Απίστευτη παροιμία, δεν την έχω ακούσει και να φανταστείς μου αρέσουν και χρησιμοποιώ πολλές.

Η αγαπημένη μου είναι: κάθε σπίτι ένας τρελλός, στο δικό μας όλοι !!!!!!!!!!!

Χαίρομαι που μου ξεκαθαρίζεις οτι είσαι οκ αν το συζητάμε :):)

thnks :wink:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

• 9 months later...

Geia sou Vicky,

Diavasa tin allilografeia sou me tin Jean. Exo Reynauld apo to 2003, kai tora ekdilothike se skliroderma. Mallon oxi tora, alla kai ego den edina simasia se simptomata giati nomiza oti etsi eimai ego.Episis sto dromo mou kai ego vrika kapoious aneuthinous giatrous, oi opoiou parolo pou ikseran oti exo Reynauld, den me parepepsan gia kapoia suptomata stous katalilous giatrous. Sinantisa giatrous pou mou aferousan asvestio apo ta xeria mou kai mou elegan oti einai kistes. Pote den ekanan viopsia, kai ola auta ginontan se megalo idiotiko nosokomeio stin Athina. Otidipote sou sumvainei oso mikro kai anousio na sou fainete na to syndeeis me to Reynald kai to skliroderma. Otan sou leo otidipote to enoo. (Aypnia, kourasi, nyxterinos idrotas, emetoi einai sumptomata) Den pira pote farmaka gia to Reynald, kai an to skliroderma den exei proxorisei esoterika akoma den tha paro farmaka.Tha kano eksetaseis autin tin evdomada. Eimai tuxeri kai me parakolouthoun sto Royal Free sto Londino, i giatros mou einai i Carol Black,i opoia exei afierosei tin zoi tis se auto. Perno mono vitamines. Eixa para polu kaki empeiria apo tous giatrous edo. Den exoun dei klinikes periptoseis kai den kseroun. Tragiko lathos tou giatrou sou na min kaneis trixoeidoskopisi. Na pas na kaneis amesos na deis pos einai ta ageia sta xeria sou. I simvouli mou einai na pas mexri to Londino sto Royal Free Hospital, exoun teleios diaforetikes methodous. Yparxei eidiko tmima kai tha se eksetasoun oi kaluterou giatroi. Den kostizei tipota parapano apo to na pas se ena giatro edo.

Sou euxomai to kalutero

Geia sou Vicky, Den ksero an exeis diavasei to minima mou.

Simera eida ena giatro stin Athina, mou ton eixane sustisei kai ellines giatroi alla kai h giatros apo to Londino, o opoios mou allakse teleios tin eikona tis kakias empeirias pou eixa apo to parelthon. Deixnei (kai autos kai to cv tou) oti exei megali emperia sta autoanosa nosimata, kai epipleon einai enas eugenikos anthropos pou mporeis na sizitiseis mazi tou kai na sou lysei polles apories pano sta tosa polla sumptomata auton ton nosimaton. Pragmatika efuga apo to iatreio tou xaroumeni, niothontas oti exei eikona ton pragmaton, kai arketa aisiodoksi. An theleis steile mou minima oste na sou doso ola ta contacts tou. Juls

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ

ΜΕ RAYNAULD ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΤΝΩ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΕΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Διαφημίσεις

• 5 months later...
  • 1 month later...

Γεια σου, είμαι νεα στο forum και είμαι από την Κύπρο. Μόλις έχω διαγνωστεί σκληροδερμα - σε παρακαλώ να μου στείλεις τα στοιχεια του γιατρου και ότι αλλο στοιχειο εχεις που θα με βοηθουσε. Πηγες στην Αγγλια στην Carol Black? Εχω έχω Raynod, στενωση οισοφαγου και θετικο ΑΝΑ στις αναλυσεις μου. Είμαι 47 χρονων.

• 1 year later...

γεια σας!ψαχνω για καποιον που να εχει σκληροδερμα και να εχει δοκιμασει θεραπεια με revatio.το συστησε ο γιατρος της αδελφης μου,για την θεραπεια στα ελκη των δαχτυλων.βοηθαει???:confused:

• 3 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΛΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ?

ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ

ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΣΟ?

Γεια σου, είμαι νεα στο forum και είμαι από την Κύπρο. Μόλις έχω διαγνωστεί σκληροδερμα - σε παρακαλώ να μου στείλεις τα στοιχεια του γιατρου και ότι αλλο στοιχειο εχεις που θα με βοηθουσε. Πηγες στην Αγγλια στην Carol Black? Εχω έχω Raynod, στενωση οισοφαγου και θετικο ΑΝΑ στις αναλυσεις μου. Είμαι 47 χρονων.

• 1 year later...

kalhspera...me lene vasia k eimai 18 etwn.apo ta 15 mou parathrhsa allagh tou xrwmatos,euais8hsia k prh3imo sta daxtula mou.ekana kapoies e3etaseis oi opoies htan 8etikes sto reynaud.o giatros dn m edwse xapia h tpt tetoio.sta 17 mou omws ekana viopsia k vghke 8etikh sto sklhroderma.ta sumptwmata htan auta pou anaferate k eseis paidia..kapoia 8ematakia me to stomaxi,prh3imata sta daxtula k pono k ola ta sxetika.oi times olo k anevainoun oso pernaei o kairos k anhsuxw.agxwnomai me to paramikro k exw thn kakia sunh8eia tou tsigarou.eida ta prohgoumena mhnumata sas k 8elw na pw sugxarhthria pou asxoleiste k enhmerwnete para polu kosmo,neo kosmo,pou gnwrizei gia autes tis as8aineies.mhn to vazete katw.diakopste opoia kakia sunh8eia k opoio empodia k an erxetai,erxetai gia kapoio logo omws mn apelpizeste.poreuteitai me ta empodia sas ,akomh k an auto legetai sklhroderma.