Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ:ΝΑΙ 'Η ΟΧΙ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Πιστεύω πως απο κάποια ηλικία και μετά ναι τα παιδιά θα πρέπει να παρακολουθούν το τι συμβαινει και στην χώρα - πόλη (τοπικά νέα) που ζουν αλλά και γενικά σε όλο το κόσμο.

Καλό είναι να αποκτούν γνώμη και κρίση και φυσικά να μην γίνονται "υποχείριο" κανενός.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως, που ήμουν και πολύ ψαγμένο παιδί, ειδήσεις ενδιαφέρθηκα να δω στο Λύκειο. 'Έπαιζαν' στο σπίτι αλλά δεν με πολυαπασχολούσαν. Από το Γυμνάσιο διάβαζα εφημερίδες και νομίζω ότι αυτό ήταν αρκετό. Τώρα, αν εννοείς, αν θα πρέπει να βάζουμε τα μικρότερα παιδιά (του δημοτικού) για ύπνο, όταν ΕΜΕΙΣ βλέπουμε ειδήσεις, η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΝΑΙ.

• 1 year later...

Παρόλο που έχει περάσει 1 χρόνος από τότε που αναρτήθηκε αυτό το θέμα πιστεύω ότι ποτέ δεν είναι αργά να πει κανείς τη γνώμη του.

Έτσι κι αλλιώς τις πολιτικές και κοινωνικές ειδήσεις κανένα μικρό παιδί δεν τις προσέχει.

Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι δύσκολο να διαχειριστεί ένα παιδικό μυαλουδάκι τις βίαιες σκηνές των ειδήσεων (όπως νεκροί πολέμου, διαμελισμένα πτώματα μισοκαλυμμένα από το δελτίο, γκρεμισμένα σπίτια εξαιτίας σεισμών, κατοικίες που τις κατάπιε λάσπη μετά από χείμαρρο κλπ φαινόμενα).

Ακόμα και το άκουσμα ειδήσεων, χωρίς την συνοδευόμενη εικόνα, σχετικές με βιασμούς, δολοφονίες (και ειδικά τον τρόπο δολοφονίας) είναι επίσης σκληρό για μικρά αφτάκια.

Τουλάχιστον εγώ απασχολούσα τα παιδιά μου με κάτι άλλο την ώρα των ειδήσεων ώστε να μη βλέπουν ή να μην προσέχουν στην τηλεόραση.

Όταν όμως το παιδί φτάνει στα χρόνια του γυμνασίου τότε θέλω να πιστεύω ότι πρέπει να ενημερώνεται σχετικά με την κοινωνία στην οποία ζει και αυτά που συμβαίνουν γύρω του. Έτσι αφενός θα αποκτά γνώσεις που θα του χρειαστούν και στο σχολείο για να έχει σφαιρική κρίση και άποψη, αφετέρου θα μάθει να προφυλάσσεται από κάποια πράγματα και καταστάσεις που μεταδίδει το δελτίο ειδήσεων.

1457745k8p286od3g.gif