Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Geia sas

erotisi exo na sas kano....peite moy sas parakalo kathoti nea mama.

Thelo sxetikes plirofories gia tin ekmathisi giogio.

Pote einai to idaniko na ksekiniso???

Yparxei kati sigkekrimeno ektos ta gnosta poy pisteyo oti prepei na kano??

Gia peite moy sas parakalo????

eyxaristo...

..sine qua non..

Διαφημίσεις

Καλό θα ήταν (μιλάω από προσωπική πείρα, και όχι σαν ειδικός) να ξεκινήσουμε την εκμάθηση από άνοιξη και μετά και αφού έχει πλησιάσει η ηλικία των 2 με 2,5. Βέβαια το αποτέλεσμα εξαρτάται πιστεύω από το παιδί.

Εμείς πάντως, την βάζαμε στο γιογιό από 10 περίπου μηνών κάθε φορά που την αλλάζαμε ώστε να το συνηθίσει σαν ιδέα.

Επειδή τα κακά της τα έκανε συγκεκριμένη ώρα την ημέρα... έμαθε με αυτόν τον τρόπο να τα κάνει μόνο στο γιογιό... οπότε από αυτό καθαρίσαμε νωρίς.

Τα τσίσα όμως παρόλη την εκπαίδευση... τα έκοψε όταν αποφάσισε η ίδια... περίπου 2 1/2 χρονών....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

παιδιά εγω θα παιδευτω πολύ παντως γιατι μιλαμε για sitmachine με το συμπαθειο :D:D:D !!! φαντασου ότι εφτασα σε σημειο να ρωτησω το παιδιατρο μηπως εχουμε προβλημα ή μηπως την ταιζουμε πολύ...δεν υπαρχει μερα από την ημερα που γεννηθηκε που να μην εκανε κακα!!! σε μια "κακια" μερα κανει 2 φορες και υπο κανονικές συνθηκες 4.Μιλαμε μου χει πεσει η μεση...οποτε sofaki για να κανω εγω αυτό που εκανες πρεπει να την καθηλώσω στο καθικάκι!!! :lol::lol::lol:

Μπορεί να είμαι νέα μαμά αλλά (λόγω του ότι έχω σπουδάσει βρεφονηπιαγωγός) έχω μάθει ότι καλή ηλικία είναι (ανάλογα βέβαια με το παιδί) μετά τον 1,5 χρόνο. Και όπως είπε και η Pam από την άνοιξη, να 'χεις σηκώσει τα χαλιά :lol: . Μπορείς σταδιακά να την αφήνεις και χωρίς πάνα και αν τυχόν βραχεί (έχω ακούσει ότι έτσι συνειδητοποιούν πιο γρήγορα ότι πρέπει να συγκρατούνται) τουλάχιστον τα σφουγγαρίζεις.

Διαφημίσεις

Μπορεί να είμαι νέα μαμά αλλά (λόγω του ότι έχω σπουδάσει βρεφονηπιαγωγός) έχω μάθει ότι καλή ηλικία είναι (ανάλογα βέβαια με το παιδί) μετά τον 1,5 χρόνο. Και όπως είπε και η Pam από την άνοιξη, να 'χεις σηκώσει τα χαλιά :lol: . Μπορείς σταδιακά να την αφήνεις και χωρίς πάνα και αν τυχόν βραχεί (έχω ακούσει ότι έτσι συνειδητοποιούν πιο γρήγορα ότι πρέπει να συγκρατούνται) τουλάχιστον τα σφουγγαρίζεις.

Ωχ τι μας περιμένει :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εγω είμαι της άποψης οτι δεν πρέπει να πιέζουμε καταστάσεις και να μην βιαζόμαστε να μεγαλώσουν! :?

Κάθε πράγμα στον καιρό του ....με την κατάλληλη βοήθεια και υπομονή απο εμάς!!! :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Ωχ τι μας περιμένει :lol::lol::lol: !!!

Πάνω απ' όλα υπομονή και κουράγιο. Αυτά τα πράγματα δεν θέλουν άγχος.

Σκέψου αν είχες σκυλάκι δε θα σου λέρωνε;

Τουλάχιστον στα μωρά μας επιλέγουμε εμείς την περίοδο εκμάθησης ελέγχου σφιγκτήρων, κοινώς να μάθουν το γιογιό.

Κι εγώ σκέφτομαι την άνοιξη (τον Μάη θα είναι 16 μηνών) να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε και βλέπουμε!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

παιδιά εγω θα παιδευτω πολύ παντως γιατι μιλαμε για sitmachine με το συμπαθειο :D:D:D !!! φαντασου ότι εφτασα σε σημειο να ρωτησω το παιδιατρο μηπως εχουμε προβλημα ή μηπως την ταιζουμε πολύ...δεν υπαρχει μερα από την ημερα που γεννηθηκε που να μην εκανε κακα!!! σε μια "κακια" μερα κανει 2 φορες και υπο κανονικές συνθηκες 4.Μιλαμε μου χει πεσει η μεση...οποτε sofaki για να κανω εγω αυτό που εκανες πρεπει να την καθηλώσω στο καθικάκι!!! :lol::lol::lol:

Αχχχ κι εμεις μια απο τα ιδια!!!Ηρεμησε καπως οταν αρχισαμε στερεες τροφες για κανα δυο βδομαδες και παλι επανηλθαμε!Σε καταλαβαινω!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Η δικιά μου που τα κάνει μόνο σε μένα?Μπορεί π.χ. όταν είναι σπίτι να τα κάνει 3 φορές τη μέρα και αν την στείλω στη πεθερά μου,από το πρωί μεχρι το βράδυ δεν κάνει τίποτα!Όπως και με τα τσίσα της!Ποτέ μα ποτέ δεν τα έχει κάνει όταν της άλλαζα πάνα!Μόνο εντός σχεδίου πάνας! :wink:

Η μόνη εξαίρεση που με έφερε σε δύσκολη θέση :oops: ήταν όταν έκανε τσίσα την ώρα που τη σήκωνε ο παπάς στη βάφτιση για να την βοθτήξει στη κολυμπήθρα!... :oops: Και μετά...μπλουμ μέσα! :oops::oops::oops:

Στέλλα... :lol::lol::lol::lol: κι εγώ φοβόμουν μην κάνει τίποτα στην βάφτιση...είναι και αγοράκι και θα είχαμε συντριβάνι! :lol::lol:

Γενικά πάντως δεν έχω παράπονο! Μας έχει καταβρέξει ουκ ολίγες φορές! Τους τελευταίους μήνες το σταμάτησε λίγο. Σπάνια όταν τον αλλάζω πάνε να του φύγουν πλέον...

Όσο για τα κακάκια κι ο δικός μου μια από τα ίδια. Όταν ξεκίνησε να τρώει στερεές τροφές έκανε πλέον 1 φορά την μέρα. Τελευταία κάνει και 2 και 3...Δεν προλαβαίνω να πλένω πάνες!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Η μόνη εξαίρεση που με έφερε σε δύσκολη θέση :oops: ήταν όταν έκανε τσίσα την ώρα που τη σήκωνε ο παπάς στη βάφτιση για να την βοθτήξει στη κολυμπήθρα!... :oops: Και μετά...μπλουμ μέσα! :oops::oops::oops:

:lol::lol::lol: Τι μου θύμισες τώρα... Το βαφτιστικάκι μου κατουρήθηκε με το που την ξεντύσαμε πάνω στο τραπέζι ... έπρεπε να δεις τα μούτρα του παπά ... εγώ πάνω στον πανικό μου πήρα ένα λαδόπανο και το έβαλα σαν τάπα ... μιλάμε για πολύ γέλιο ... τώρα δε που είναι μεγάλη - 9 χρονών - πολύ το ευχαριστιέται να της διηγούμαστε την ιστορία της βάφτισης :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις