Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περαίωση

Recommended Posts

όσοι είστε ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχετε ίσως έρθει αντιμέτωποι με αυτό το Α Ι Σ Χ Ο Σ του ελληνικού κράτους ...

... που μας θεωρούν αυτονόητα φοροφυγάδες και μας ζητούν να πληρώσουμε για να κλείσουμε τα βιβλία μας

αλλά κρατούν και το δικαίωμα να σε ελέγξουν άμα γουστάρουν :evil::evil::evil:

ούτε προειδοποίηση ούτε τίποτα ... ορίστε να μας πληρώσετε γιατί ο Αλμούνια μας την έχει στημένη ... δεν βγαίνουμε σου λένε ... μας λείπουν και τα χρειαζόμαστε γιατί ... τα έχουμε κάνει σκ...α :evil::evil::evil::evil:

και για να μη τα πολυλογώ μου ήρθαν να πληρώσω για να "κλείσω" 7 χρόνια ούτε λίγο ούτε πολύ 3.500?!!! :evil::evil::evil::evil::evil::evil:

και για να ολοκληρώσω την Π Α Ρ Α Ν Ο Ι Α του Ελληνικού κρατικού μηχανισμού να σας πω πως λόγω της μεταμόσχευσης νεφρού το ίδιο το κράτος έχει κρίνει ότι είμαι άτομο που δικαιούται

1) ποσοστό αναπηρίας >67%

2) απαλλαγή από τα τέλη κυκλόφορίας αυτοκινήτου

3) επίδομα διατροφής

4) επίδομα θέρμανσης

5) απαλλαγή 1.900? το χρόνο από το φορολογητέο μου

... σα πολλά δεν μου δίνουν :roll::lol::lol::lol: θα έχω περιθώριο να τους δώσω 500? το χρόνο για να μη μου κάνουν έλεγχο ... λες και είμαι φοροφυγάς

έλα όμως που αν έρθουν για έλεγχο όλο και κάι θα σου βρουν μόνο και μόνο για να μη φύγουν με άδειες τσέπες;;;;;;;!!!! :evil::evil::evil:

από την ώρα που πήρα το χαρτί είμαι χάλια ούτε να δουλέψω δεν μπορώ

μωρέ εγώ φταίω που δεν βγαίνω στην σύνταξη (δικαιούμαι μειωμένη) να κάθομαι και να με πληρώνουν αντί να τους πληρώνω :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

age.png

Διαφημίσεις

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Νανό μου, ηρέμησε κοπέλα μου μην αγχώνεσαι...με τους ανόητους και μόλις κάνουν την εμφάνισή τους οι τύποι πάρε με να βάλουμε μέσον...

:lol::lol::lol:

nano μου... υπάρχουν και χειρότερα!

μου ζητάνε φράγκα για μιά επιχείρηση που έχει κλείσει εδώ και χρόνια...

που έκλεισε γιατί δεν πήγε καλά...

που πλήρωσα τον εξοπλισμό Χ2 γιατί έτσι ήθελε ο νόμος...

πρώτη φορά ήρθε 800 ευρώ πριν 2 χρόνια... το αγνόησα

2η φορά ήρθε τα Χριστούγεννα 1500 ευρώ... το αγνόησα

ε, πριν μιά βδομάδα μου ήρθε μιά στρίντζο από την εφορία με το χαρτί στο χέρι και φώναζε στην εισοδο της πολυκατοικίας πως αν δεν της άνοιγε η μαμά μου την πόρτα, θα θυροκολούσε φόρα παρτίδα την περαίωση στην εισοδο λες και είμαι καταζητούμενη!!!!!!

τέσπα... έδωσε το χαρτί στη μαμά μου, που πάνω γράφει με κατι γράμματα ΝΑ "θυροκολληση" αλλά για άλλη μιά φορά το αγνόησα... (ελπίζω να μην είναι 3η και φαρμακερή!! )

Κοντευω τη δεκαετία από τότε που έκλεισα χαρτιά και είμαι κοντά στο όριο της παραγραφής... γι' αυτό έχουν λυσσάξει!!

ας έρθουν για έλεγχο! 1500 είναι πάλι τα λιγότερα που θα μου ζητήσουν...

έλεγχος... ο έλεγχος που έπρεπε να είχε γίνει πριν κλεισω τα βιβλία μου... για να βεβαιώσουν πως μπορώ να κλεισω όμορφα και καλά.... αλλά ποτέ δεν κανανε τη δουλειά τους...

τέσπα... οι τότε λογίστριά μου, είπε πως όλα τα είχαμε ΟΚ...

οτί από τη μυγα βγάζουν ξύγκι και κατι θα βρουν στο ψαξε ψαξε ειναι βεβαιο...

ε, το άφησα στην τυχη του το θεμα και ο Θεός βοηθός που λένε...

τι να πεις;;; :evil:

εισπρακτικά μέτρα... για να μην ξεβολευτούν αυτοί... με τα ψύχουλα που πέρνουν...

να ξεπαραδιαστούμε εμείς... που τρέχουν από τα μπατζακια μας.... :evil::evil::evil:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Πάντως, εμένα μ'ενοχλεί το γεγονός οτι κλέβουμε, ακριβώς γιατι αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα στο ελεύθερο επάγγελμα.

Αλλά, άντε να το εξηγήσεις αυτό στον έφορο :roll:

χθες το συζητησα αυτο με ελευθερους επαγγελματιες και μου ειπαν το εξης:

απο εδω κ περα λοιπον θα κλεβω κ εγω!!! μαλ@κας ειμαι? αφου ουτως η αλλως θα πληρωσω τουλαχιστον να τα εχω κλεψει...

και ποιος θα του πει του ανθρωπου αυτου οτι εχει αδικο? το ιδιο το κρατος σε ωθει στη κλεψια....

πρώτη φορά ήρθε 800 ευρώ πριν 2 χρόνια... το αγνόησα

2η φορά ήρθε τα Χριστούγεννα 1500 ευρώ... το αγνόησα

ε, πριν μιά βδομάδα μου ήρθε μιά στρίντζο από την εφορία με το χαρτί στο χέρι και φώναζε στην εισοδο της πολυκατοικίας πως αν δεν της άνοιγε η μαμά μου την πόρτα, θα θυροκολούσε φόρα παρτίδα την περαίωση στην εισοδο λες και είμαι καταζητούμενη!!!!!!

τέσπα... έδωσε το χαρτί στη μαμά μου, που πάνω γράφει με κατι γράμματα ΝΑ "θυροκολληση" αλλά για άλλη μιά φορά το αγνόησα... (ελπίζω να μην είναι 3η και φαρμακερή!! )

Δεν καταλαβαινω γιατι αρχισε να τσιριζει ...και απο που κι ως που θυροκολληση....Θα τρελαθουμε τελειως ;;;

Η διαδικασια της περαιωσης εχει ως εξης..

Σου στελνω το χαρτι .Αν το αποδεχτεις πας εφορια και κανεις τον διακανονισμο

Εχεισ το δικαιωμα να μην το αποδεχτεις και δεν κανεισ τιποτα...Ετσι απλα..Μπορουν καποια στιγμη να ερθουν για ελεγχο.Αυτο .Τιποτα ΑΛΛΟ!!!!!!!!Ουτε θυροκολλησεις ουτε φωνες και υστεριες.

QJZup3.png

bxuCp3.png

Ουτε θυροκολλησεις ουτε φωνες και υστεριες.

Ετσι είναι.

Και μη σκάς καλή μου, άκου τον κ. Βουλγαράκη.

Φτιάξε μια offshore που είναι και νόμιμο και ηθικό σου δικαίωμα κι απο δω παν κι οι άλλοι.

Το 'πε κοτζάμ Υπουργός, κάτι ξέρει παραπάνω :twisted:

Διαφημίσεις

Δεν καταλαβαινω γιατι αρχισε να τσιριζει ...και απο που κι ως που θυροκολληση....Θα τρελαθουμε τελειως ;;;

Η διαδικασια της περαιωσης εχει ως εξης..

Σου στελνω το χαρτι .Αν το αποδεχτεις πας εφορια και κανεις τον διακανονισμο

Εχεισ το δικαιωμα να μην το αποδεχτεις και δεν κανεισ τιποτα...Ετσι απλα..Μπορουν καποια στιγμη να ερθουν για ελεγχο.Αυτο .Τιποτα ΑΛΛΟ!!!!!!!!Ουτε θυροκολλησεις ουτε φωνες και υστεριες.

Έλα μου ντε! αυτό λεω κι εγώ...

αλλά άμα κι έρθουν ποτέ για τον ρημαδοέλεγχο...

η κυραστρίγκλο έχει γράψει και το όνομα της από κάτω...

τότε να δεις γλέντια! :evil:

ρε Ούρσα... πως φτιάχνεται αυτή η οφσόρ;;; να κάνω καμιά!!! :twisted:

Δεν ειναι κ τοσο ευκολο,κ αυτο το κανουν για να καλυψουν πολυ χρημα κ οχι 1000ευρω,

χρυσαλις αμα βγαζεις τοσο χρημα που χρειαζεσαι offshore ελα να την ανοιξουμε μαζι

Προχθές ήμουν στο λεωφορείο και διάφοροι συνταξιούχοι έιχαν ένα διαπληκτισμό!!!! γενικώς φωνάζανε μες στο λεωφορείο!! τεσπα, κάποιος έδωσε ένα χαρακτηρισμό στον πρωθυπουργό και κάποιος αλλος αντέδρασε και σωστά έπραξε, γιατί όπως και να έχει είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που τον ψήφισε. Μετά όμως τα πράγματα άλλαξαν και άρχισαν να μιλάνε για κλεψιες!! Και σε αυτήν την περίπτωση ο κυριος που υποστήριξε την κυβέρνηση μας παρότρυνε να κλέψουμε και είμαστε βλάκες, αφού το κάνουν και οι άλλοι!!!

:evil::evil::evil: και ρωτώ μήπως αυτή η νοοτροπία κατέστρεψε την Ελλαδίτσα μας? μήπως κάποιο "έξυπνοι" που νομίζουν πως θα γινουν εξυπνότεροι με το να κλέψουν? Η γενιά του πολυτεχνείου, που είχε τόσα καλά τότε και τώρα κυκλοφορούν με BMW και MERCEDES

Ε!!! αϊ σιχ@#$%^ρ πια! που είναι τα ιδανικά τους και γιατί μεγαλώσαν και εμάς με τετοιες νοοτροπίες?

Προς θεου δεν θέλω να προσβάλλω κανενα στο φορουμ, απλά διαβασα πριν ότι κάποιοι λένε ας κλέψουμε και εμείς αφου το κάνουν όλοι!!

Βρε παιδιά δεν είναι λύση αυτή? Για αυτό δεν πάμε καλά!

μου ζητάνε φράγκα για μιά επιχείρηση που έχει κλείσει εδώ και χρόνια...

που έκλεισε γιατί δεν πήγε καλά...

καλέεεεεεε τί μεγάλο τζίρο και πολύ χρήμα μου λέτε...

υπάλληλος είμαι πια...

υπάλληλος %$#&^$&^Ρ^*Ρ^#*Ρ^*#ΥΡ*Υ#*ΡΥ*#΅ΥΡΔ*#ΥΡ*Υ* :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Προς θεου δεν θέλω να προσβάλλω κανενα στο φορουμ, απλά διαβασα πριν ότι κάποιοι λένε ας κλέψουμε και εμείς αφου το κάνουν όλοι!!

Δε νομίζω οτι κάποιος εδώ μέσα επικρότησε την κλεψιά, μάλλον το αντίθετο.

χθες το συζητησα αυτο με ελευθερους επαγγελματιες και μου ειπαν το εξης:

απο εδω κ περα λοιπον θα κλεβω κ εγω!!! μαλ@κας ειμαι? αφου ουτως η αλλως θα πληρωσω τουλαχιστον να τα εχω κλεψει...

και ποιος θα του πει του ανθρωπου αυτου οτι εχει αδικο? το ιδιο το κρατος σε ωθει στη κλεψια....

ακριβώς αυτό !!! :shock::shock::shock:

εκεί που είσαι νόμιμος και εντάξει και τα τιμολόγια όλα σύνομα και τακτοποιημένα και κάνεις και την προσάυξηση του συντελεστή γιατί δεν δηλώνεις πολλά έξοδα και άρα σε φορολογούν παραπάνω ...

... έρχοντε και σου λένε όοοοοοοοοοοοοοχι, δεν μπορεί κυρία μου, μας κλέβεις πλήρωσε να μη σου κάνουμε έλεγχο γιατί αλοίμονο σου :evil::evil::evil::lol::lol::lol:

και λες κι εσύ, βρε, μήπως να κλέβω και από τα κλεμένα να κρατάω και κάτι για την περαίωση;;;;;;;; πάλι κερδισμένος θα είμαι!!!! :lol::lol::lol:

ενώ τώρα εμ κερατάς εμ δαρμένος ... που λένε και στο χωριό μου :evil::evil::evil:

σκέφτηκα να πάρω στον έφορο να συζητήσω την περίπτωση μου αλλά...

1) δεν ξέρω πόσο ψύχραιμη θα μπορέσω να είμαι και φοβάμαι μήπως τα κάνω χειρότερα και 2) δεν είναι ο έφορος που θα μου στείλει τον έλεγχο είναι λένε άλλη υπηρεσία ... :evil: ... οπότε ...

... δεν ξέρω, δεν ξέρω ... τώρα και με το παιδί δεν μου περισσεύουν με τίποτα να σκάσω στα καλά καθούμενα και μέσα σε 10 μέρες 3.500?

xrysalis εγώ γιατί ξέρω ότι στην 7ετία παραγράφοντε;;;;;;;;;;;

daffy εσείς τα πληρώσατε;;;;;;;;;;;

age.png

ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

..........................

Άρθρο 250

Πενταετής παραγραφή

Σε πέντε χρόνια παραγράφονται οι αξιώσεις: 1. των εμπόρων, των βιομηχάνων και των χειροτεχνών, για εμπορεύματα που χορήγησαν, για την εκτέλεση εργασιών και για την επιμέλεια υποθέσεων άλλων, καθώς και για τις δαπάνες που έκαναν. 2. εκείνων που ασκούν κατ' επάγγελμα τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τη δασοκομία, για την χορήγηση των προϊόντων του επαγγέλματός τους. 3. εκείνων που ασκούν τη μεταφορά γενικά προσώπων ή πραγμάτων, για κόμιστρα και για τα έξοδά τους. 4. των ξενοδόχων, των πανδοχέων και αυτών που χορηγούν κατ' επάγγελμα τροφή, για την παροχή κατοικίας και τροφής καθώς και για κάθε άλλη παροχή για τις δαπάνες που έκαναν. 5. εκείνων που, χωρίς να ανήκουν στα πρόσωπα που αναφέρονται στον αριθμό 1, ασκούν κατ' επάγγελμα την επιμέλεια ξένων υποθέσεων ή την παροχή υπηρεσιών, για τις αμοιβές και για τις δαπάνες τους. 6. των υπηρεσιών και των εργατών για την πληρωμή των μισθών ή άλλων αμοιβών και εξόδων τους. 7. εκείνων που παρέχουν κάθε είδους διδασκαλία, για την αμοιβή και για τις δαπάνες τους. 8. των ιδρυμάτων που προορίζονται για τη διδασκαλία, την ανατροφή, την περίθαλψη ή τη νοσηλεία, για την παροχή διδασκαλίας, περίθαλψης ή νοσηλείας και για τις σχετικές δαπάνες. 9. εκείνων που δέχονται πρόσωπα για περίθαλψη ή για ανατροφή, για τις παροχές και δαπάνες που αναφέρονται στον προηγούμενο αριθμό. 10. των γιατρών και των μαιών, για την αμοιβή και για τις δαπάνες τους. 11. των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών, για τις αμοιβές και για τις δαπάνες τους. 12. των προσώπων που διορίζονται από κάποια αρχή και διεξάγουν ορισμένες υποθέσεις, για τις αμοιβές και για τις δαπάνες τους. 13. των διαδίκων, για τις προκαταβολές που έδωσαν στους δικηγόρους τους. 14. των μαρτύρων για τις δαπάνες τους. 15. των τόκων, χρεολύτρων και μερισμάτων. 16. των κάθε είδους μισθωμάτων. 17. των κάθε είδους μισθών, των καθυστερούμενων προσόδων, συντάξεων, διατροφής και κάθε άλλης παροχής που επαναλαμβάνεται περιοδικά. 18. των προσώπων στα οποία παρέχεται εργασία, για τις προκαταβολές τους έναντι των αξιώσεων από την παροχή της.

Άρθρο 251

Έναρξη παραγραφής

Η παραγραφή αρχίζει από τότε που γεννήθηκε η αξίωση και είναι δυνατή η δικαστική επιδίωξή της.

Άρθρο 252

Αν για την απαίτηση της παροχής απαιτείται προηγούμενη όχληση, η παραγραφή αρχίζει από τότε που η όχληση είναι δυνατή. Αν εκτός από την όχληση απαιτείται και η παρέλευση της προθεσμίας, η παραγραφή αρχίζει από τότε που ήταν δυνατή η όχληση και πέρασε η προθεσμία.

Άρθρο 253

Η παραγραφή των αξιώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 250 αρχίζει μόλις λήξει το έτος μέσα στο οποίο συμπίπτει η έναρξη της παραγραφής που ορίζεται στα δύο προηγούμενα άρθρα.

QJZup3.png

bxuCp3.png

Νανό μου, ηρέμησε κοπέλα μου μην αγχώνεσαι...με τους ανόητους και μόλις κάνουν την εμφάνισή τους οι τύποι πάρε με να βάλουμε μέσον...

:lol::lol::lol:

angy έχεις μέσον ;;;;;;;;;;;;;;;; :shock::shock::shock::shock:

πες το κοριτσάκι μου να κοιμηθώ που έχει γίνει το μάτι γαρίδα και το μυαλό αριθμομηχανή να δω που θα βρεθούν τα χρήματα ....

δεκα μειον πέντε μείον πέντε

έξι δια δύο συν οκτώ ... είμαι όλη μέρα :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

age.png

Προχθές ήμουν στο λεωφορείο και διάφοροι συνταξιούχοι έιχαν ένα διαπληκτισμό!!!! γενικώς φωνάζανε μες στο λεωφορείο!! τεσπα, κάποιος έδωσε ένα χαρακτηρισμό στον πρωθυπουργό και κάποιος αλλος αντέδρασε και σωστά έπραξε, γιατί όπως και να έχει είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που τον ψήφισε. Μετά όμως τα πράγματα άλλαξαν και άρχισαν να μιλάνε για κλεψιες!! Και σε αυτήν την περίπτωση ο κυριος που υποστήριξε την κυβέρνηση μας παρότρυνε να κλέψουμε και είμαστε βλάκες, αφού το κάνουν και οι άλλοι!!!

:evil::evil::evil: και ρωτώ μήπως αυτή η νοοτροπία κατέστρεψε την Ελλαδίτσα μας? μήπως κάποιο "έξυπνοι" που νομίζουν πως θα γινουν εξυπνότεροι με το να κλέψουν? Η γενιά του πολυτεχνείου, που είχε τόσα καλά τότε και τώρα κυκλοφορούν με BMW και MERCEDES

Ε!!! αϊ σιχ@#$%^ρ πια! που είναι τα ιδανικά τους και γιατί μεγαλώσαν και εμάς με τετοιες νοοτροπίες?

Κοψε να δεις τι εχεις γραψει!!! μιλαμε τα ειπες μεσα σε δυο γραμμες!!

λες λοιπον για τους δυο τυπους που ο ενας εβρισε το πρωθυπουργο και ο αλλος αντεδρασε!!! σε αυτον που εβρισε δινεις αδικο γιατι τον εχουν ψηφισει αυτοι που λενε να κλεψουμε το κρατος :roll::roll::roll:

να γελασω? να κλαψω?

επισης κατι λες για bmw!! εχω σιχαθει να λενε για αριστερους που εχουν λεφτα!! ελεος πια με αυτη τη νοοτροπια!!! δηλαδη εισαι σωστος μονο οταν εχεις αμαξι των 10000 ευρω?

RENAH δεν ισχύει αυτό το άρθρο για τα χρέη προς το δημόσιο.
απ΄ όσο ξέρω στο δημόσιο δε χρωστάω! εκτός από αυτά τα ρημαδοευρώ που μου καζικώνουν τώρα!

για την παραγραφή και το πότε... πρέπει να το ψάξω γιατί έχω μαυρα μεσανυχτα :oops:

ΠΟΛ 1130/08

μαλλον αυτο ισχυει τωρα ε;;

αυτό τι λέει;;;;;;;;;;;

γιατί αν παραγράφοντε μετά την πενταετία τότε αυτοί γιατί μου ζητάν από το 2001;;;;;;;;;; :shock::shock::shock:

age.png