Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΩΡΑ.

Mirsini77

Recommended Posts

Καλημερα σας.

Θα ηθελα τη γνωμη σας για κατι που με εχει στενοχωρησει.

Εχθες πηγαμε τον μικρο για πρωτη φορα σε παιδοτοπο. Ειναι 15 μηνων.

Επαιζε μια χαρα με τις κοπελες που ηταν υπευθυνες εκει και γενικα εδειχνε να του αρεσει.

Οταν αρχιζαν να τον πλησιαζουν και αλλα παιδακια τα εσπρωχνε και τσιριζε. Φεροταν επιθετικα.

Πρεπει να σας πω οτι δεν εχει ερθει σε επαφη με παιδακια γιατι δεν εχουμε φιλους που να εχουν μωρα σε αυτην την ηλικια.

Μονο μια φορα ηρθε στο σπιτι μας ενα κοριτσακι 2 μηνες μεγαλυτερο και παλι τα ιδια εκανε.

Ξερω οτι ειναι μικρουλης ακομα αλλα ανησυχω μηπως μεγαλωνοντας εξακολουθει να εχει την ιδια συμπεριφορα. Πρεπει να τον πηγαινω σε χωρους με παιδια η ειναι ακομη μικρος?

Η παιδιατρος μου ειπε οτι ακομα δεν εχει την αναγκη να παιζει με μωρα. Στα 2 ειναι η καταλληλη ηλικια να κοινωνικοποιηθει.

Θα ηθελα τη γνωμη σας. Εχθες αισθανθηκαμε πολυ ασχημα γιατι εκανε ενα αλλο παιδακι να κλαιει επειδη το χτυπησε στο ματι(οχι σοβαρα ευτυχως αλλα τρομαξε).

Τι πρεπει να κανουμε?

Διαφημίσεις

Σιγουρα θα σου απαντησουν καλυτερα οι ειδικοι (Μαρια, Αικατερινη κλπ) αλλά σαν μαμα που επειδή εγω ειμαι πολυ κοινωνικο άτομο ήθελα να γινουν και τα παιδια μου ετσι και γενικα τετοια θεματα με στενοχωρουν πολυ κι εμενα, πιστευω οτι το βασικο ειναι να ερχεται συχνα σε επαφη με παιδακια και με την επιβλεψη σας, σιγα σιγα θα στρωσει...

Κατα την εντελως προσωπικη μου αποψη καταρχας εχει αργησει πολυ το παιδι να κανει παρέες και κατα δευτερον δεν νομιζω οτι πρεπει να ξεκιναμε απο παιδοτοπο... Καλυτερα ενα παιδακι, μετα αλλο ενα κλπ και μετα παιδοτοπο...

Πιστευω οτι αυτο το πραγμα θελει δουλεια, οτι χαρακτηρας κι αν ειναι το παιδι μας...

Γιατι δεν ψαχνετε να κανετε παρεες με ατομα εμ μικρα παιδακια ?

χωρις να ειμαι ειδικός, εγω θα ελεγα ότι όσο πιο συχνα ερχεται σε επαφη με παιδιά τόσο το καλύτερο...ή στις κούνιες αν εχει καλό καιρο ή σε παιδότοπο ή σε σπίτια φιλων πρεπει να του δινεις την ευκαιρία να ερχεται σε επαφη.Σιγα σιγα και με τη δική σου καθοδήγηση, να τον αποτρεπεις να χτυπαει το αλλο παιδί και με ήρεμη φωνη να του δειχνεις το σωστο (να χαιδευεις το αλλο παιδάκι και να το κανεις "καλο").Να του ενθαρρύνεις τη θετική συμπεριφορα χωρις να δινεις πολύ εμφαση στην αρνητική, καθώς σε αυτή την ηλικία αυτο είναι το σημαντικό!!!

Mirsini77 όπως είπες κι εσύ είναι μικρούλης ακόμη και άπειρος με τις ..κοινωνικές σχέσεις :) Μην ανησυχείς ότι μεγαλώνοντας θα έχει την ίδια συμπεριφορά, είναι ακόμη πολύ νωρίς και δεν έχει πολλές εμπειρίες, δεν είναι εξοικειωμένος με άλλα παιδιά.

Θεωρώ όμως ότι καλό θα ήταν να μην σταματήσεις τις προσπάθειες. Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε, όπως λένε και τα κορίτσια, με παιχνίδι με 1-2 άλλα παιδάκια και ίσως στο σπίτι σας αρχικά, στο χώρο δηλαδή που γνωρίζει κι έχει συνηθίσει. Αν δεν έχετε φίλους με παιδιά στην ηλικία του ίσως η λύση του παιδότοπου είναι αναγκαία, όχι όμως σε ώρες αιχμής, όταν είναι λίγα παιδάκια. Θα ήταν όμως καλύτερα στο σπίτι, όπου κι εσύ θα εχεις περισσότερη επίβλεψη αλλά κυρίως καθοδήγηση στο παιχνίδι. Έχει συνηθίσει μόνος του και ίσως απλά δεν ξέρει πως να παίξει με τα άλλα παιδιά. Χρειάζεται καθοδήγηση και προτάσεις από μέρους των ενηλίκων, που θα οργανώσουν το παιχνίδι των μικρών παιδιών. Και θα επέμβουν όταν χρειαστεί και θα δείξουν το σωστό τρόπο παιχνιδιού (πχ χαιδεύουμε το άλλο παιδάκι, δεν το χτυπάμε).

Όσο μικρότερα είναι τα παιδιά τόσο περισσότερη καθοδήγηση και οργάνωση χρειάζονται στο παινχίδι και στις συναναστροφές τους, από τους μεγάλους.

Γιατί δεν ψάχνεις μήπως βρεις καμιά μανούλα από το parents να μένει κοντά σας?

Η παιδιατρος μου ειπε οτι ακομα δεν εχει την αναγκη να παιζει με μωρα.

αυτό είναι πολύ κρίμα αν το είπε έτσι...!

(είναι ο μίνιμουμ χαρακτηρισμός..)

φυσικά και έχει ανάγκη να βλέπει και να παίζει με μωρά. τρελλαίνεται κιόλας. είναι η καλύτερη πηγή απασχόλησης και γνώσης.

αυτό που γράφεις δεν είναι επιθετική συμπεριφορά. είναι η στάνταρ συμπεριφορά παιδιών αυτής της ηλικίας :wink::) οπότε μην ανησυχείς :)

Οι συμβουλές της Αικατερίνης πάντως είναι πολύ καλές.

ακόμα σε αυτή την ηλικία εκτός του ότι δεν έχουν ακόμα μάθει να παίζουν, δεν έχουν και καλές δεξιότητες λεπτής και αδρής κινητικότητας -\δηλαδή το χέρι πολύ εύκολα θα φύγει λίγο παραπάνω ή το πόδι χωρίς να το θέλουν, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ένα παιδί.

με λίγη καθοδήγηση όλα θα τα μάθει. :):):):)

δεν είναι επιθετικός πάντως αυτό να το ξέρεις :wink:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Με την εννοια που το λες και ο Χαρουλης που ειναι μονο 12 μηνων επιθετικος ειναι.. Γενικα εχει επαφες με παιδακια, τρελενεται να παιζει μαζι τους, ειδικα με μεγαλυτερα παιδακια που δεν τον σπρωχνουν, δεν τον τσαλαπατανε του δινουν καναπαιχνιδακι να παιζει και του κανουν και καμια βλακεια να γελασει... Παιζει πολυ ωραια με παιδακια 4ων χρονων και πανω.. Δε ο καλυτερος του φιλος που τον ακολουθει και του τραβαει τα παντελονια (ο κολλητος του) ειναι 4ων ακριβως.

Γιατι αντιδραει ετσι το μωρακι σου? Μηπως τα αλλα ειναι "επιθετικα" προς αυτον? (το βαζω σε εισαγωγικα γιατι δεν το εννοω κυριολεκτικα εννοω πως μπορει να το βλέπει αυτος.) Γιατι σε ενα παιδακι σε αυτη την ηλικια δεν μπορουμε να του παρουμε το παιχνιδι από τα χερια και να μην αντιδρασει. Αν καποιος παει πολυ κοντα του μπορει ευκολα να το κανει να χασει την ισορροπια του και αυτο το βιωνει ως επιθετικοτητα προς αυτο.

Ο Χαρουλης στην αρχη απλα εκλαιγε.. Τωρα πια διεκδικει και αυτος τα δικαιωματα του και τον προσωπικο του χωρο, τους φωναζει και κουναει σαν καραγκιοζακι το χερι απειλητικα λεγοντας "γκα γκα γκα γκαννννν" (μαλλον τους τα χωνει...) Θα σου προτεινα να κανει αυτο που κανω και γω... Να βγαζεις τα παπουτσια σου, να φορας ζεστες χρωματιστες καλτσες και να μπαινεις στον παιδοτοπο μαζι του. Ετσι και αυτος αρχικα θα νιωθει ασφαλεια και εσυ θα μπορεσεις με καλο και γλυκο τροπο να δημιουργησεις ενα κλιμα "προστασιας " για το μωρο σου με τα αλλα παιδακια..

Οταν μπαινω, συνηθως φωναζω και άλλα παιδακια να παιξουν με το χαρουλη και με πολυ γλυκο τροπο τους δινω "οδηγιες" πως να παιξουν μαζι του.. και ετσι γλιτωνουμε πολλα ατυχηματα και δυσαρεστες καταστασεις.

O5Lop2.png

kIP3p2.png