Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εδώ και κάποιο καιρό, η κόρη μου έχει ξεσηκώσει από την Ντόρα (τη μικρή εξερευνήτρια...) που έλεγε σε μια φάση "φύγε κλέφτη αλεπού.." και ζήταγε μετά από τα παιδάκια να το επαναλάβουν. Ε, λοιπόν η δικιά μου το λέει συνέχεια από τότε!... :cry:

Βγαίνουμε έξω και λέει σε παιδάκια και μάλιστα αγριεμένη "..φύγε από δω..!" ή "φύγε παλιοαγοράκι..." συνέχεια!! Και πάει αρκετός καιρός τώρα. Με στεναχωρεί πάρα πολύ. Τι της κάναμε με το καλό πλύση εγκεφάλου, τι της εξηγήσαμε, τι θυμώσαμε, τι αδιαφορήσαμε... Τίποτα. Δε λέει να το κόψει. Αφού έχουμε περιορίσει τις βόλτες μαζί της γιατί αισθανόμαστε πολύ άσχημα όταν φωνάζει στα παιδάκια κάτι τέτοιο... Λέει συνέχεια φύγε! :cry:

Τι να κάνω?? Πώς θα την κάνω να καταλάβει ότι αυτό που λέει είναι άσχημο? Έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο? Μαρία...?

Διαφημίσεις

Αχ βρε Αντιγονακι μου αυτη η Ντορα...... Μου αρεσει που μαθαινουν 5 πραγματακια αλλα ειναι και πολυ σπαστικη !!!

Κι εμενα το εκανε η δικια μου αυτο, γι αλιγο βεβαια... Πιστευω αν δεν της δώσετε σημασια μερικες φορες ίσως το σταματήσει...

Εμένα πάλι ξεκόλλησε απο αυτό και μας λέει συνέχεια "Σσσσσ σουτ !"... κι εγω επειδη τα παιρνω στο κρανιο της λεω "γκόλ" για να μην την πλακωσω !!! χαχα :roll:

άπλώς δεν θα την κάνεις να καταλάβει ότι αυτό που λέει είναι άσχημο.

δεν ειναι άσχημο.

είναι ένα πολύ μεγάλο εργαλείο και αισθάνεται πολύ μεγάλη ευχαρίστηση που έχει τη δύναμη που μπορεί να πεί αυτό το πράγμα.

θέλει δύναμη και μεγάλη αυτοπεποίθηση για να το πεί.

δεν θέλεις λοιπόν να της το κόψεις.

αυτό που είναι καλό να κάνεις είναι να επιστήσεις προσοχή σε άλλες εκφράσεις της ντόρας άλλες στιγμές, βρες μια αστεία και καλή και δώσε πολύ προσοχή σε αυτήν. πες της στον μπαμπά της μπροστά της, πές την στο τηλέφωνο - πες την στην κόρη σου και γέλα.

σίγουρα κάποια στιγμή θα το πάρει και αυτό.

αλλά μην αισθάνεσαι άσχημα που το λέει αυτό. δείχνει εσωτερική δύναμη, και είναι κρίμα να κάνουμε ένα παιδάκι να αιθανθεί άσχημα για αυτό.

σίγουρα είναι και επίτηδες βαλμένο στην σειρά αυτή, ακριβώς για αυτό - για να εκφράσουν τα παιδιά αυτή τους την δύναμη και να τους είναι συνειδητή.

όταν καταλάβει σε λίγο καιρό πότε δεν χρειάζεται να το πεί και πότε χρειάζεται θα το ελαχιστοποιήσει.

προς το παρόν μπορείς να της πείς μπράβο, και να της εξηγήσεις μέσα απο μια ιστορία που θα εφεύρεις με απλά προσωπα.

πότε θα είναι καλό να το πεί και σε ποιόν, και παράλληλα η ιστορία να έχει το ίδιο άτομο ή εκείνη, να λέει κια άλλα γλυκά πράγματα σε άλλα παιδάκια. ή να ξεθυμώνει στην ιστορία ο χαρακτήρας και μετά να μιλάει πολύ γλυκά.

στόχος δηλαδή δεν είναι να το κόψει αλλά να δείξεις που χρειάζεται, και κάποιες φάσεις που δεν χρειάζεται. \

που ίσως στεναχωρήσουν πχ κάποιον άλλο χαρακτήρα που δεν ήθελε να κάνει κάτι κακό. (μέσα στην ιστορία που θα πείς)

προσοχή - στην ιστορία θα έχεις και τη μια εκδοση και την άλλη. όχι μόνο την μία.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Συμφωνω με τη Μαρια... Το εχω δει και εγω αυτο και για να πω την αληθεια το ειχα σκεφτει (αφου το ειχα ακουσει πολλες φορες απο τη Μαρια αυτο με τη φωνη) οτι μαλλον γι αυτο το βαλανε στη σειρα.

Πιστευω οτι ισως να βοηθουσε αν καθε φορα που το ελεγε την ρωτουσες, γιατι το ειπε στο συγκεκριμενο παιδακι, αν την ενοχλησε κατι και αν ηθελε πραγματικα να φυγει. Και να της εξηγεις οτι αυτο το λεμε οταν πραγματικα θελουμε να φυγει ο άλλος και όχι παντα. Οτι αν το λεει σε όλα τα παιδακια, κανεις δεν θα παιζει μαζι της.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Η δικιά μου πάλι... έχει κολλήσει από την Dora το "open"!!!!

Μας κλείνει ας πούμε την πρόσβαση και μας λέει "για να περάσετε πρέπει να πείτε open"!!!! και ξέρει και τί σημαίνει!!!!!!

Οπότε προχθές παίχτηκε το εξής:

Μαρία : "Open"

μαμά: "Ξέρεις τί σημαίνει αυτό που λές;;"

Μαρία: "Άνοιξε"

μαμά: "Το κλείσε ξέρεις πως είναι;;"

Μαρία: "Νο" !!!!!! :!::shock:

Το παιδί μου μαθαίνει αγγλικά από την Dora!!!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Κι εμενα κοριτσια εχει μαθει πολλες αγγλικες λεξεις... αλλα και ελληνικες που δεν τυχαινει να λεμε... π.χ. το αεροστατο... Μονο για αυτο την αφηνω και βλεπει... αν ακι τωρα με το "σχολειο" καπως την γλυτωσαμε... χαχα