Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επικοινωνία

sisika

Recommended Posts

Με τον αρραβωνιαστικό μου δεν έχουμε καλη επικοινωνία με αποτέλεσμα τα προβλήματα να μένουν άλυτα.Σε αυτή τη φάση όμως που είμαι κ που προσπαθώ για εγκυμοσύνη,νιώθω ότι πνίγομαι κ θέλω να λύσω ότι με βασανίζει.Θέλω μια καλή επικοινωνία ώστε όταν έρθει το μωρό να έχουμε καλή κ υγιή οικογένεια.

Τι να κάνω?

Διαφημίσεις

Θα σε συμβούλευα πρώτα να λύσετε τα τυχόν "προβλήματα" που έχετε και μετά να μπείς στην διαδικασία να κάνεις παιδί. Είναι μεγάλη χαρά, αλλά και μεγάλη ευθύνη ο ερχομός ενός παιδιού. Εαν τώρα που είστε ΜΟΝΟ εσείς δεν μπορείτε να τα βρείτε... το παιδί δεν θα σας φέρει πιο κοντά... Κάθησε και συζήτησε με τον συντροφό σου ό,τι σε απασχολεί.. μίλησε ανοιχτά και ζητησέ του το ίδιο.. μάθε τι άνθρωπο έχεις δίπλα σου... και μην αφήνεις τίποτε άλυτο.. πάντα θα το βρίσκεις μπροστά σου... Δεν είμαι ψυχολόγος, σου μιλώ από την πείρα που έχω. Εύχομαι να σε βοήθησα... και εύχομαι να πραγματικά να φτιάξεις μια ονειρεμένη οικογένεια με τον άνθρωπο που αγαπάς...

Το παιδι καλως η κακως μεγαλωνει τις τυχον διαφορες η διαφωνιες ενος ζευγαριου...για να μην θίξω οτι δεν φταιει σε τπτ μια ψυχουλα να βγαζετε τα εσωψυχα σας μπροστα του...και αναρωτησου...ειναι ο καταλληλος πατερας για να κανεις τα παιδια σου?αν ναι τοτε προσπαθησε να τα βρειτε και να λυσετε οτι σας χωριζει και μετα βουρ για το μωρο... :wink:

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Πιστεύω ότι είναι καλός χαρακτήρας...Απλά δεν έχουμε μάθει να συζητάμε.Κι αυτό θέλω να μάθ κ γω η ίδια αλλά κ ο σύντροφός μου

καλυτερα λυστε τα πρωτα τα δικα σας και μετα το παιδακι (κατα τη γνωμη μου παντα) γιατι μετα τον ερχομο του παιδιου ερχονται δυσκολες μερες και θελει ποοοολύ υπομονη, ανιδιοτελεια , ηρεμια και αγαπη και κατανοηση για να κρατησεις τη σχεση σου!

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι ότι δεν έχει μάθει να συζητάει κ δυστυχώς δεν μπορούμε να λύσουμε αυτά που θέλω.Το πρόβλημά μου είναι ΠΩς να τον κάνω να μιλάει κ να συζητάει...

αυτο κοπελα μου δεν ξερω αν γινεται.και ο δικος μου δεν εχει πολλα λογια.ετσι ηταν και ετσι ειναι.μαλλον και ετσι θαναι!εμεις απο τη φυση μας μιλαμε περισσοτερο και μερικοι αντρες καθολου!παντως εγω δεν εγκαταλειπω τις προσπαθειες!

το παιδί δεν θα σας φέρει πιο κοντά...

sisika...

συμφωνω κ εγω...ξερω πως δεν ειναι ευκολο να κανεις εναν αντρα να μιλαει αλλα δεν ειναι κ ακατορθωτο...

παιζει πολυ μεγαλο ρολο το timing και οι λεξεις που χρησιμοποιεις...

δηλαδη οταν γυριζει κουρασμενος απο την δουλεια δεν ειναι η ωρα για να του κανεις μια πολυ σημαντικη ερωτηση ή να του ζητησεις κατι κ να περιμενεις απαντηση "εδω κ τωρα"...

ρωτησε τον πως ηταν η μερα του κ δειξε ενδιαφερον για το τι του συνεβει στην δουλεια...αρχισε να τον ρωτας για τα χομπυ του κ δειξε καποιο ενδιαφερον...

σιγα σιγα θα μπει στο κλιμα κ θα ειναι πιο δεκτικος στην συζητηση κ επικοινωνια μαζι σου...

επισης χρησιμοποιησε λεξεις κ εκφρασεις που δεν υπονοουν κατι αλλο...

να εισαι απλη,κατανοητη κ ξεκαθαρη ειδικα σε οτι ζητας απο τον αντρα σου...

οταν νιωθεις κατι να του το λες αλλα μη εχοντας μια επιθετικη σταση...

μην περιμενεις να το φανταστει...

τελος οταν τον βλεπεις θυμωμενο ή υπαρχει καποιο προβλημα...

μην πεις "εισαι....." (ισως τον εξοργισεις περισσοτερο...)

πες καλυτερα..."θα ηθελες να μου πεις πως νιωθεις????"

ελπιζω να ημουν κατανοητη κ να βοηθησα λιγακι...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Εκ πειρας σου λεω οτι τα προβληματα επικοινωνιας δυσχεραινουν με την ελευση ενος παιδιου και ιαιδιατερα επειδη εσυ δεν θα χεις τοσο καλη διαθεση και υπομονη να τα λυσεις τοτε........δε λυνονται ευκολα ξερεις.....ισως χρειαστει συμβουλο γιατι οι αντρες που δυσκολευονται να επικοινωνησουν ειναι πακετο για να το "διορθωσεις" η ιδια....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

το παιδί δεν θα σας φέρει πιο κοντά...

sisika...

συμφωνω κ εγω...ξερω πως δεν ειναι ευκολο να κανεις εναν αντρα να μιλαει αλλα δεν ειναι κ ακατορθωτο...

παιζει πολυ μεγαλο ρολο το timing και οι λεξεις που χρησιμοποιεις...

δηλαδη οταν γυριζει κουρασμενος απο την δουλεια δεν ειναι η ωρα για να του κανεις μια πολυ σημαντικη ερωτηση ή να του ζητησεις κατι κ να περιμενεις απαντηση "εδω κ τωρα"...

ρωτησε τον πως ηταν η μερα του κ δειξε ενδιαφερον για το τι του συνεβει στην δουλεια...αρχισε να τον ρωτας για τα χομπυ του κ δειξε καποιο ενδιαφερον...

σιγα σιγα θα μπει στο κλιμα κ θα ειναι πιο δεκτικος στην συζητηση κ επικοινωνια μαζι σου...

επισης χρησιμοποιησε λεξεις κ εκφρασεις που δεν υπονοουν κατι αλλο...

να εισαι απλη,κατανοητη κ ξεκαθαρη ειδικα σε οτι ζητας απο τον αντρα σου...

οταν νιωθεις κατι να του το λες αλλα μη εχοντας μια επιθετικη σταση...

μην περιμενεις να το φανταστει...

τελος οταν τον βλεπεις θυμωμενο ή υπαρχει καποιο προβλημα...

μην πεις "εισαι....." (ισως τον εξοργισεις περισσοτερο...)

πες καλυτερα..."θα ηθελες να μου πεις πως νιωθεις????"

ελπιζω να ημουν κατανοητη κ να βοηθησα λιγακι...

Πολύ ωραία τα λες.Ακριβώς τα αντίθετα κάνω εγώ!Εξοργίζομαι όταν δεν μου μιλάει, όταν είναι κουρασμένος.Αλλά πότε θα μιλήσουμε βρε κορίτσια αφού συνέχεια δουλεύει άρα κ θα κουράζεται?

sisika

δουλευει και σκ???

ξεκινα τοτε που σιγουρα θα εχετε περισσοτερες ωρες χαλαρωσης..

μην τον παιρνεις απ τα μουτρα με το που μπαινει σπιτι...

κανε πρωτα διερευνητικες ερωτησεις για να δεις πως νιωθει κ αν ειναι σε διαθεση για κουβεντα κ μετα κουβεντιασε το θεμα που θελεις...

ξερω ειναι πολυ δυσκολο...(πιστεψε με κ εγω δεν ειμαι τελεια...)

pasxalitsa v

kALOp3.png

sisika

δουλευει και σκ???

ξεκινα τοτε που σιγουρα θα εχετε περισσοτερες ωρες χαλαρωσης..

μην τον παιρνεις απ τα μουτρα με το που μπαινει σπιτι...

κανε πρωτα διερευνητικες ερωτησεις για να δεις πως νιωθει κ αν ειναι σε διαθεση για κουβεντα κ μετα κουβεντιασε το θεμα που θελεις...

ξερω ειναι πολυ δυσκολο...(πιστεψε με κ εγω δεν ειμαι τελεια...)

Δουλευει και Σάββατα πάντα κ ενίοτε κ Κυριακες...Σνιφ

Δεν χρειαζονται πολλα λογια για να πετυχεις σωστη επικοινωνια.

Αρκει ενα βλεμμα και να υπαρχει καλη χημεια.

Θα συμφωνησω οτι καλο ειναι να υπαρξει πρωτα η καλη επικοινωνια και στην συνεχεια να ερθει το μωρακι.

FWusp3.png

Δεν ξερω κοριτσια.......κι εμεις ειχαμε προβλημα επικοινωνιας απο την αρχη, δεν μιλουσε, μουγκα για ολα, δεν καταλαβαινομασταν μεχρι που εγινε ενας χωρισμος τα βρηκαμε και νομιζα οτι βρηκαμε τον τροπο να μιλαμε και να καταλαβαινομαστε........τελικα ομως καθε τοσο αντιλαμβανομαι οτι τιποτα δε λυσαμε.........νομιζω μερικες φορες αν ο αλλος δεν καταλαβαινει η δεν θελει να καταλαβει τι του λες δεν βρισκεις λυση........κι απο ενα σημειο και μετα (βλεπε παιδι) δεν εχεις και τη διαθεση να προσπαθεις περισσοτερο.....

Εισαι σε μια φαση που τα βλεπεις ροδινα και ατενιζεις το μελλον με αισιοδοξια κι ευχομαι να μη φας τα μουτρα σου αργοτερα..... :roll:

Οπως τα βλεπω τα πραγματα σημερα το προβλημα της επικοινωνιας ειτε το λυνεις απο την αρχη ειτε βρισκεις καποιον πιο "επικοινωνιακο" να συνεχιζεις.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Τι κανουμε? Οταν ειμαστε καλα δεν εχουμε προβλημα.......

Οταν εχουμε προβλημα αγνουμε ο ενας τον αλλο η ριχνουμε καυγαδες.......μεχρι να το διαλυσουμε δλδ καποια στιγμη.......εγω παντως σκυλοβαρεθηκα το θεμα της "επικοινωνιας".......

Στα λεω αν και ξερω οτι θα τα αγνοησεις....κι εγω τα αγνοουσα οταν μου τα λεγαν........εχουμε οι γυναικες αυτη την ηλιθια αισιοδοξια στα γκομενοπροβληματα......νομιζουμε οτι θα εχουμε παντα ολη την καλη διαθεση να κανουμε υπομονη και να παλευουμε να λυνουμε τα προβληματα μας.....οτι με την αγαπη λυνονται ολα και μπλα μπλα.......απλα κλεινουμε τα ματια μας στην πραγματικοτητα......

Βασικα πρεπει να καταλαβεις που κωλυεται η επικοινωνια σας.......εχει να κανει με αλλο τροπο ανατροφης? Βλεπει τα πραγματα απο αλλη γωνια? Δεν μιλαει για τα προβληματα του? Τι σκεψεις κανετε για το μελλον, τη δουλεια, την οικογενεια, η ζωη σας?

Ξερεις αν καποιος εχει μεγαλωσει με καποιο τροπο (πχ δεν επικοινωνουσε ποτε με κανενα, την οικογενεια πχ) και βλεπει τη ζωη με συγκεκριμενο τροπο, συνηθως δεν μπορει να αλλαξει........βασικα δεν θελει να αλλαξει........πιστευει οτι το προβλημα το εχεις εσυ.......οχι αυτος......αυτο ειναι και το θεμα.......αν δεν παραδεχεται οτι εχει καποιο προβλημα, πως θα το λυσει?

Ξερεις οσο εισαστε στις γλυκες (προ γαμου δλδ) ακομα κι αυτοι οι δυσκολοι ανθρωποι κανουν καποιες προσπαθειες και ξεγελιεσαι....συνηθως μετα το γαμο σταματουν να προσπαθουν και βρισκεσαι να τραβας τις κοτσιδες σου.......

Αυτα στα λεω για να σε προβληματισω, δεν ξερω μπορει να μην εχετε σοβαρα προβληματα.......αλλα καμμια φορα ακομα και τα απλα δημιουργουν καταστασεις...εμεις ας πουμε διαφωνουμε για ηλιθιοτητες.....αυτες ειναι επικινδυνες γιατι οταν εχεις σοβαρες διαφωνιες δεν αποφασιζεις ευκολα να παντρευτεις...ετσι δεν ειναι?

Παντως με τα παιδια γινονται πιο δυσκολα τα πραγματα......ο αλλος συνεχιζει το χαβα του κι εσυ, οπως ειπα δεν εχεις πλεον την υπομονη να παλευεις......σκεψου καλα τι κανεις, εισαι αρραβωνιασμενη.........τελευταια ακουω πολλα ζευγαρια που μολις παντρευονται χωριζουν γιατι τοτε συνειδητοποιουν που μπλεκουν.....

Ξερεις αν καποιος εχει μεγαλωσει με καποιο τροπο (πχ δεν επικοινωνουσε ποτε με κανενα, την οικογενεια πχ) και βλεπει τη ζωη με συγκεκριμενο τροπο, συνηθως δεν μπορει να αλλαξει........βασικα δεν θελει να αλλαξει........πιστευει οτι το προβλημα το εχεις εσυ.......οχι αυτος......αυτο ειναι και το θεμα.......αν δεν παραδεχεται οτι εχει καποιο προβλημα, πως θα το λυσει?

vera αυτο που λες ειναι μεγαλη αληθεια...

παντως πιστευω πως αυτα τα μικρα τις περισσοτερες φορες δεν ειναι τοοοσο τραγικα για να κανουμε καυγα...(εγω προσπαθω, οχι παντα με επιτυχια, να τα αγνοω..) απλα ειναι αυτο που αναφερει η Βερα που μας κανει να γινομαστε εξαλλοι...(το οτι πιστευουμε πως εχουμε δικιο...ΕΓΩΙΣΜΟΣ κοριτσια...)

αν κανουμε τροπο ζωης να διαφωνουμε ΜΟΝΟ για τα πολυ σημαντικα ολα θα γινουν καλυτερα...

τα πραγματικα προβληματα δεν ειναι αυτα...ειναι αλλα πολυ πιο τραγικα...

κ δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει αυριο...

ας προσπαθησουμε να ζουμε οσο πιο χαρουμενα γινεται... :D

ps...sisika δοκιμασε να διαβασεις το "ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ Κ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ" του ΠΙΝΤΕΡΗ...ισως σε βοηθησει... :roll:

pasxalitsa v

kALOp3.png

Αχ....για μενα και για σενα μπορει να μην ειναι τραγικα, αλλα αν ειναι για τον αλλον τι κανεις?

Εμεις ας πουμε τσακωνομαστε για εντελως βλακωδη πραγματα......ο δικος μου ας πουμε μου χτυπαει εδω και 13 χρονια μια διαφωνια που ειχαμε στις αρχες που τα πρωτοφτιαξαμε και δεν του μιλουσα ενα βραδυ που ειμασταν με φιλους........τον αγνουσα δλδ!!!! Αντι να λεει παλι καλα που απλα κρατησα μουτρα και δεν εκανα σκηνη και καυγα, ΑΚΟΜΑ τοσα χρονια μετα λεει οτι του κρατουσα μουτρα και αυτο δειχνει τι κακος ανθρωπος ειμαι!!!! :shock: Δλδ αν τον ειχα ξεχεσει πατοκορφα και τον ειχα σκυλοβρισει θα ημουν καλος ανθρωπος? :lol: Ε δε μπορει να το καταλαβει.......

Η αλλο σημειο συγκρουσης ειναι αν το φαγητο δεν ειναι ετοιμο στις 2 και ειναι στις 2 μισι........μιλαμε για μεγααααααλη τραγωδια ετσι? Μη συμβει σε ανθρωπο τετοιο κακο!!!! Θα το λεει και θα το ξαναλεει για ωρες.......αντε να τον αγνοησω μια δυο τρεις.........και θα μουρμουραω μεσα μου γιατι εγω δεν γκρινιαζω πχ γιατι δεν παει ΠΟΤΕ να ψωνισει η να βοηθησει.........ουτε οταν ημουν ετοιμογεννη......σκεψου δλδ οτι εγω κανω μοκο για πολλα που ειναι σοβαρα κι αυτος γκρινιαζει για ηλιθιοτητες........και τις θεωρει σημαντικες........τις λεει κιολας σε φιλους του.........σκεψου οτι μου χε πει μια φορα ενας φιλος του οτι του κανε παραπονα για μενα και του λεγε για κεινο το περιστατικο που του εκανα μουτρα πριν απο 300 χρονια!!!! Το πιστευεις? Δλδ λεει σε φιλους του οτι εχουμε προβληματα στον γαμο μας επειδη προ 15 ετιας μια φορα του κανα μουτρα και επειδη το φαι αργει καμμια φορα.........μιλαμε για δραμα ε???? :lol:

Του λεω να μη τα λεει αυτα στους ξενους και γελοιοποιειται αλλα αυτος εκει......Δε βγαζεις ακρη!!!

Αχ....για μενα και για σενα μπορει να μην ειναι τραγικα, αλλα αν ειναι για τον αλλον τι κανεις?

Εμεις ας πουμε τσακωνομαστε για εντελως βλακωδη πραγματα......ο δικος μου ας πουμε μου χτυπαει εδω και 13 χρονια μια διαφωνια που ειχαμε στις αρχες που τα πρωτοφτιαξαμε και δεν του μιλουσα ενα βραδυ που ειμασταν με φιλους........τον αγνουσα δλδ!!!! Αντι να λεει παλι καλα που απλα κρατησα μουτρα και δεν εκανα σκηνη και καυγα, ΑΚΟΜΑ τοσα χρονια μετα λεει οτι του κρατουσα μουτρα και αυτο δειχνει τι κακος ανθρωπος ειμαι!!!! :shock: Δλδ αν τον ειχα ξεχεσει πατοκορφα και τον ειχα σκυλοβρισει θα ημουν καλος ανθρωπος? :lol: Ε δε μπορει να το καταλαβει.......

Η αλλο σημειο συγκρουσης ειναι αν το φαγητο δεν ειναι ετοιμο στις 2 και ειναι στις 2 μισι........μιλαμε για μεγααααααλη τραγωδια ετσι? Μη συμβει σε ανθρωπο τετοιο κακο!!!! Θα το λεει και θα το ξαναλεει για ωρες.......αντε να τον αγνοησω μια δυο τρεις.........και θα μουρμουραω μεσα μου γιατι εγω δεν γκρινιαζω πχ γιατι δεν παει ΠΟΤΕ να ψωνισει η να βοηθησει.........ουτε οταν ημουν ετοιμογεννη......σκεψου δλδ οτι εγω κανω μοκο για πολλα που ειναι σοβαρα κι αυτος γκρινιαζει για ηλιθιοτητες........και τις θεωρει σημαντικες........τις λεει κιολας σε φιλους του.........σκεψου οτι μου χε πει μια φορα ενας φιλος του οτι του κανε παραπονα για μενα και του λεγε για κεινο το περιστατικο που του εκανα μουτρα πριν απο 300 χρονια!!!! Το πιστευεις? Δλδ λεει σε φιλους του οτι εχουμε προβληματα στον γαμο μας επειδη προ 15 ετιας μια φορα του κανα μουτρα και επειδη το φαι αργει καμμια φορα.........μιλαμε για δραμα ε???? :lol:

Του λεω να μη τα λεει αυτα στους ξενους και γελοιοποιειται αλλα αυτος εκει......Δε βγαζεις ακρη!!!

:):):)

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Δεν ξέρω,ο δικός μου βρε κορίτσία είναι πολύ ήρεμος κ ανέχεται τα πάντα.Μόνο εγώ καυγαδίζω όταν μαλώνουμε.Αυτός ήρεμος,σπάνια παραπονιέται για κάτι.Μάλλον εγώ τον πιέζω.Πολλές φορές προσπαθησα να χωρίσουμε αλλά δεν έγινε κάτι....

Στη βασική επικοινωνία καλά ειμαστε,με προβληματιζει ομως επειδη θελω κατι πιο βαθυ...Εκτος κ αν ζηταω πολλα...

Ποιο ειναι το προβλημα δλδ? Δε μοιραζεται μαζι σου πραγματα? Δε σου λεει τι σκεφτεται? Τι περιμενεις απο αυτον?

Αυτο μπορεις να το παλεψεις αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφιχτο να ανοιχθει........ξερεις λενε οτι σε τετοιες περιπτωσεις βοηθα ενας ειδικος.......μπορει αυτος να αρνηθει να παει (σιγουρα δλδ) αλλα αν πας εσυ θα σου εξηγησει πως να τον αντιμετωπισεις.......μου το ελεγε μια φιλη που ειναι θα ελεγα εθισμενη σε ψυχολογους......δεν εχει κι αδικο......

Καπου εδω εχει αναφερθει κι ενα βιβλιο ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, βαλε το στην αναζητηση να διαβασεις τα σχετικα τοπικ......εχει γινει αναρπαστο και λενε οτι βοηθα πολυ......

Ειναι δυσκολο ομως να κανεις τον αλλο να ανοιχθει οταν δεν το επιθυμει.......κι ο δικος μου πολυ δυσκολα μιλαει για πραγματα (κι οαν μιλαει λεει τις κοτσανες που ανεφερα οποτε εκοψα τις προσπαθειες να μιλησει :lol: )...ποτε στη ζωη του δεν ανοιγοταν σε κανενα, ουτε γονεις, ουτε αδερφια ουτε φιλους.......πως θα αλλαξει τωρα?

Γενικως να ξερεις οτι παντρευεσαι τον ανθρωπο που τωρα γνωριζεις......ειναι δυσκολο να αλλαξει με τον καιρο......συνηθως γινονται χειροτεροι.....μη περιμενεις δλδ πως θα τον βελτιωσεις...ισως με τη βοηθεια ειδικου μονο.... :wink:

Και ο άντρας μου έτσι είναι δεν μιλάει για τίποτε δεν θυμώνει με τίποτε δεν αντιδράει για τίποτε δεν εκφράζει την χαρά του τη λύπη του αν κάτι του αρέσει ή όχι. Είμαστε 11 χρόνια μαζί 3 χρόνια σχεσης και 8 χρόνια γάμου. Έρχονται στιγμές που με φτάνει στα όρια μου, στιγμές που η αποστασιοποίηση του από την ζωή μας με κάνει να κλαίω από την στεναχώρια μου. Αλλά ωστόσο έκείνος μπορεί να μην το λέει αλλά είναι εκεί σταθερός και εκεί σε οτι και να συμβεί και πραγματικά έχουν συμβεί πολλά αυτά τα χρόνια. Εχουμε τρία υπέροχα παιδάκια και παλεύουμε καθημερινά με τα προβλήματα υγείας που έχει το ένα απο αυτά, ωστόσο το βασικό είναι οτι ακόμη και εαν δεν μιλάει βρίσκεται εκεί. Δεν μου λέει οτι με αγαπάει αλλά πάντοτε είναι δίπλα μου. Εχω μάθει να καταλαβαίνω τα αισθήματα του από πολυ απλά πράγματα όπως το ότι περιμένει να γυρίσω σπίτι για να φάμε μαζί όσο και να αργήσω, κάθε πρωί μου φτιάχνει γάλα για να πιώ και μου χαιδεύει τα μαλλιά για να ξυπνήσω μπορεί να μην το λέει αλλά το καταλαβαίνω οτι με αγαπάει. Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι οτι δεν επικοινωνούν όλοι οι άνθρωποι με τα λόγια υπάρχουν και αυτοί που επικοινωνούν με τις πράξεις τους, το βασικότερο είναι να προσπαθεί το ζευγάρι να βρεί διαύλους επικοινωνίας και ας μην είναι λεκτικοί. Εάν εκείνος δεν είναι τρυφερός μαζί σου γίνε εσύ κάποια στιγμή θα γίνει και εκείνος, εάν στεναχωρηθής πές το του μπορεί να μην σου απαντήσει αλλά θα το καταλάβει και θα προσπαθήσει να επανορθώσει. Τουλαχιστον εμένα η συμβίωση μου με έναν άνθρωπο κλειστό αυτό μου έχει διδάξει, σίγουρα είναι δύσκολο να προσπαθήσεις να καταλάβεις έναν άνθρωπο δύσκολο και να χτίσεις γέφυρες επικοινωνίας μαζί του αλλά εφόσον αυτός ο άνθρωπος αξίζει τελικά στο τέλος θα ανταμοιφθείς. Μιλώντας πάντοτε για τον δικό μου άντρα και για την δική μας σχέση σίγουρα είναι δύσκολο να λειτουργήσει η σχέση μας και ιδιαίτερα την στιγμή που εγώ είμαι ανασφαλής και θέλω επιβεβαίωση απο τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μου ωστόσο μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και έχουν στοιχειώσει την καθημερινότητα μας είμαστε εκεί εμείς και όχι εγώ και αυτός, και θέλω να πιστεύω οτι θα είμαστε για πολλά χρόνια ακόμη.Εξάλλου ποιός είπε οτι ο γάμος είναι κάτι εύκολο, εάν ήταν, δεν θα χώριζαν τα περισσότερα ζευγάρια

• 10 months later...
Πιστεύω ότι είναι καλός χαρακτήρας...Απλά δεν έχουμε μάθει να συζητάμε.Κι αυτό θέλω να μάθ κ γω η ίδια αλλά κ ο σύντροφός μου

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το ίδιο πρόβλημα είχαμε με τον άντρα μου σχεδόν από την αρχή της σχέσης μας, ή μάλλον μετά από ένα χρόνο γιατί στην αρχή όλα είναι «μέλι-γάλα» (!..) και δυστυχώς τα προβλήματα οξύνθηκαν με το περασμα του χρόνου, τον γάμο, τα δύο παιδιά...

...κι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πλήρης έλλειψης ψυχικής (ενίοτε και σεξουαλικής) επαφης!..

Πρόσεξε το!

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!!!