Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φαγητο με πεθερικα ΚΑΘΕ Σαββατο

athina_a

Recommended Posts

Καλημέρα ,

είμαι παντρεμενη με ενα θαυμασιο ανθρωπο περίπου 1 χρόνο και τα παμε πολυ καλα και ειμαστε πολυ χαρουμενοι.

Στη χαρα μας προστεθηκε και ενα γλυκουτσικο μωράκι προ ολίγων εβδομάδων.

Το πρόβλημα μου είναι οτι ο συζυγος μου επιθυμει να τρωμε μαζι με τους γονεις του καθε Σαββατο αν ειναι δυνατον γιατι του γκρινιαζουν λεει οτι δεν μας βλεπουν αρκετα.

Εγω τους συμπαθω πολυ και δεν εχω προβλημα να τρωμε ολοι μαζι αλλα να μερικες φορες βαριεμαι ολο τα ιδια και τα ιδια και ειναι σα να μην εχω επιλογη.

Τωρα μαλιστα που ηρθε και το μωρο μαλλον αυτο θα ενταθει.

Καποια στιγμη μαλιστα του ειπα οτι δεν θελω να γινεται αυτο συνεχεια γιατι εχουμε και εμεις στο σπιτι νοικονυριο και θελω να τρωμε και σαν οικογενεια σπιτι μας.

Τι να κανω????

.png

Διαφημίσεις

νομίζω οτι είναι καλό να συναντιέται όλη η οικογένεια μια φορά τη βδομάδα και να τρώει όλη μαζι.Μπορεις να το περιορίσεις σε 2 φορες και άλλες 2 να πηγαίνετε στους δικούς σου η έξω,δες το θετικά,στο σπίτι σας τρώτε 6 φορές την εβδομάδα

καλωσηρθες!ευτυχως εγω δεν εχω τετοια προβληματα!εμενα δεν με πιεζει να κανω τιποτα αν δεν το θελω!και ποτε να μην παμε-ερθουν ουτε που τον ενδιαφερει!τωρα στη δικια σου περιπτωση θα πρεπει να του εξηγησεις με πολυ ωραιο τροπο οτι αυτο το πραγμα πρεπει να αραιωσει γιατι με μωρο κιολας στο σπιτι αλλαζουν τελειως τα δεδομενα!αλλο να γινεται μια στο τοσο κι αλλο καθε σαββατο.τωρα θα πρπει να προσπαθει να σε ελαφρυνει και οχι να επιβαρυνει περισσοτερο το προγραμμα σου!

ειναι αληθεια οτι μας περιποιουνται παρα πολυ και ειναι παρα πολυ καλοι μας αλλα εχει πια περασει σαν δεδομενο και εμενα δε με ρωταει κανεις αν το θελω.

εξαλλου ειναι τετοιο το προγραμμα μας μεσα στην εβδομαδα που δεν τρωμε καθημερινες μαζι, γιατι γυρναμε βραδυ σπιτι και περιοριζομαστε σε σαλατα ή γιαουρτι.

.png

Καλως ορισες στην παρεα μας και να σου ζησει το μωρο.

Εμας μας μαζευει η μαμα μου καθε Κυριακη και τρωμε ολοι μαζι.Η ανακουφιση μου δεν λεγεται που εστω και ενα μεσημερι θα βρω ετοιμο μαγειρεμενο φαγητο και σερβιρισμενο!Ειναι ενα διαλλειμα μεσα στην εβδομαδα.

Βεβαια η αληθεια ειναι οτι οταν εισαι φρεσκοπαντρεμενη και δεν συναντιεσαι συχνα με τον ανθρωπο σου, σου λειπει αυτο το κατιτις βρε παιδι μου!

Θα μπορουσες ετσι γλυκα και ομορφα μια εβδομαδα να πεις στον αντρα σου οτι θα ηθελες να κατσετε λιγο οι δυο σας σπιτι σας ή να βγειτε εξω για φαγητο.Ετσι με καποιο τροπο δινεις να καταλαβουν οτι η εβδομαδιαια παρουσια σας δεν θα ειναι δεδομενη.

FWusp3.png

Διαφημίσεις

angi se euxaristw!

exeis dikio, einai pou eimaste freskopantremenoi kai olh thn ebdomada o andras mou douleyei ws to brady kai meta trexoume synexeia gia to mwraki mas me apotelesma na mhn prolabainoume na meinoume ligo yshxa monoi mas.

einai poly kaloi oi goneis tou alla thelw na pername kai xrono mazi. opws eipa den trwme mazi syxna kai thelw kai egw na ftiaxnw fagaki gia thn oikogeneia mou.

alla den thelw na ton stenoxwrhsw.

xxx

.png

Και μεις πηγαίναμε κάθε Κυριακή. Χρυσοί άνθρωπο τα πεθερικά μου αλλά κάπου άρχισα να βαριέμαι.. (και ο άντρας μου).

Ο άντρας μου λοιπόν ως πολύ λογικός και συζητήσιμος δέχθηκε το 2 Κυριακές το μήνα. Μία μέση λύση δηλαδή.

Σιγά σιγά, το καταλάβανε κι εκείνοι, γιατί και μεις δουλεύουμε πολύ και μόνο το Σ/Κ έχουμε.

Έτσι τους λέγαμε π.χ. ..αύριο δεν θα έρθουμε γιατί θα πάμε με παρέα σε ταβέρνα... ή θα πάμε εκδρομούλα...ή έχουμε ένα σωρό δουλειές στο σπίτι.. και έτσι ευτυχώς ξε-καθιερώθηκε το Κυριακάτικο τραπέζι.

και μεις το χουμε αυτο το χομπι... καθε δευτερη κυριακη, που πανε να το συντομευσουν :evil:

αλλα, εμενα εχουν το αλλο καλο!! ερχονται ΠΑΝΤΑ σπιτι μου......... αξημερωτα... :evil::evil::evil::evil:

απο οτι βλεπω δεν ειμαι μονη! οπως ειπα δεν ειναι ακομα χρονος που ειμαι παντρεμενη και ετσι δεν εχω μαθει να ειμαι ΚΑΙ με τους συγγενεις του αντρα μου εκτος απο τον αντρα μου τον οποιο υπεραγαπω.

αλλα που θα παει θα μαθω.

τελικα αποφασισα και του μιλησα και του ειπα οτι θελω να κανουμε ενα προγραμματισμο των σκ μας απο εδω και περα τωρα που ειμαστε οικογενεια και θα γυρισω και εγω στη δουλεια (απο Δευτερα), και να κανουμε και αλλα πραγματα τα σαββατα εκτος απο τις μεσημεριανες επισκεψεις. Μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα γιατι αλλωστε δεν θα παρουμε και απουσια αν δεν παμε. Οποτε μαλλον (προς το παρον) αντιμετωπιστηκε το θεματακι.

παντως οσο για τισ επισκεψεισ σπιτι μας, ειναι πολυ διακριτικοι και παντα τηλεφωνουν πριν ερθουν να μας δουν (το μωρο βασικα).

.png

Καλημερα και καλωσηρθες

Ειδες που ειναι λογικος ο αντρας σου;;Και αφου οπως λες τα πεθερικα σου ειναι καλοι ανθρωποι δεν θα παρεξηγηθουν,Αλλωστε δεν νομιζω οτι χρειαζεται προγραμματισμος-και αυτο μπορεις να τους πεις..Αναλογα με τα κεφια και το προγραμμμα σας μπορειται να πηγαινεται Σαββατο,Κυριακη ...καθολου...Οπως τυχει..Αλλες φορες θα βγειτε μονοι σας αλλες σπιτακι σας και αλλα Σαββατα μπορειτε να τρωτε εκει.

Παντως αυτο το καθιερωμενο που εχουν πολλες οικογενειες ποτε δεν το καταλαβα-καθε ...τοτε τρωμε κτλ..μαζι..Αμα προκυψει...καλως να προκυψει....

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

Να σου πω δεν ειναι κακο!!Αρκει να μην θεωρει δεδομενο οτι θα πηγαινετε μονος στους δικους σου και αφου εσυ ακολουθεις αυτο το προγραμμα αν του πεις καμια φορα να δειτε τους δικους σου κανει το βαρυ πεπονι!Αυτο ειναι κακο!!Επισης και αυτοι παππουδες ειναι και θελουν να βλεπουν και το εγγονακι τους τι να κανουμε!!Επισης θα δεις οτι τωρα που δουλευει θα ειναι ωραια ενα σαββατο να μην ασχολεισαι με τα κουζινικα σου και να πηγαινεις για φαι εκει που ειναι ετοιμο και να σου κραταν το παιδακι για κανα δυο ωριτσες να χαλαρωσεις!!!!

Και εμεις την Κυριακη δεν τρωμε ποτε σπιτι μας...ειτε θα παμε στους δικους μου, ειτε στους δικους του ή θα φαμε εξω με φιλους...

καλο ειναι να το δειτε πιο χαλαρα και οχι προγραμματισμενα οπως επισης καλο ειναι να μια μερα την εβδομαδα να μην ασχολεισαι με μαγειρεματα και δουλειες...να τα βρισκεις ολα ετοιμα :wink:

Αν δε θες να πηγαίνεις για φαγητό στα πεθερικά σου κάθε Σάββατο, να αλλάξετε τη μέρα και να πηγαίνετε κάθε Κυριακή. Problem solved! :)

εμεις οσα Σ/κ δεν παμε καπου πηγαινουμε τα Σαββατα στους γονεις μου και την κυριακη στα πεθερικα μου.

δεν πειραζει μωρε..και αυτοι με μας χαιροντε....δεν αισθανομαι πιεση γιατι ξερω οταν θα θελουμε να μην το τηρουσουμε αυτο δεν προκειτε να μας κρατησουν μουτρα ή να τοκανουν θεμα συζητησης

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

και μεις το χουμε αυτο το χομπι... καθε δευτερη κυριακη, που πανε να το συντομευσουν :evil:

αλλα, εμενα εχουν το αλλο καλο!! ερχονται ΠΑΝΤΑ σπιτι μου......... αξημερωτα... :evil::evil::evil::evil:

αχ τι μου θυμίζει..... :?:?:?

if you want to make the world a better place, take a look at yourself and make that change!!!570057guwilak9ki.gif

κι εμείς παλιότερα πηγαίναμε κάθε Κυριακή στα πεθερικά για φαγητό.Και εγώ και ο άντρας μου αλλά και τα παιδιά πάντως σύντομα κουραστήκαμε και θέλαμε που και που να βγούμε με παρέα για φαγητό ή να πάμε μια εκδρομή..΄ετσι σταμάτησε να θεωρείται δεδομένο και κάθε φορά το κανονίζουμε δυο τρεις μέρες πριν για τη συγκεκριμένη φορά...κι όλα καλά..

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

αυτο θελω και εγω, να μην ειναι στανταρ, να εχουμε και αλλες επιλογες!

ειμαι σιγουρη οτι θα τα βρουμε, ο αντρουλης μου ειναι πολυ γλυκος και με καταλαβαινει παντα. Παντα τα συζηταμε και τα βρισκουμε.

σας ευχαριστω για τισ συμβουλες.

.png

καλησπέρα, νοιώθω οτι εχω εγκλωβιστεί λίγο. Πριν 3 χρόνια παντρεύτηκα και μένω μακριά από τη μητέρα μου. Πήραμε το σπίτι κοντά σε περιοχή που έμεναν τα πεθερικά μου με την προυπόθεση οτι θα μας βοηθούσαν αλλα αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό αμέσως μετα το γάμο μας. έτσι από καλομαθημένη που ήμουν αναγκάζομαι να τα κάνω ολα μόνη μου, με βοηθάει και ο σύζυγος αλλά φαντάσου ότι αργεί αρκετά να γυρίσει απο το γραφείο και έτσι... τραβάω λούκι με δύο μωρα 28 και 8 μηνών αντίστοιχα. το τρελό είναι ότι έρχονται και μένουν στο σπίτι μου και οι 2 για μια εβδομαδα το μήνα. οταν δούλευα ερχότανε από το χωριό να μου κρατήσει το παιδί καθε εβδομάδα. Για φανταστείτε!! εσεις τους βλέπετε κάθε κυριακή εγώ που τους έχω στο σπίτι μου μια φορά το μήνα....πολύ καλοί άνθρωποι και με τα στράβα τους ... όπως όλοι μας αλλά δεν παύουν να είναι πεθερικά και με τις απόψεις τους!!!!

Ελα κουκλα , να ζησετε και να ειστε ευτιχισμενοι , βασικα δεν βλεπω κατι κακο ,εφοσον οπως λες τα πας και καλα μαζι τους και εκεινοι σας αγαπανε εε δεν χαλασε και ο κοσμος να φατε 1 φορα τη βδομαδα μαζι τους για να σας βλεπουνε , και ο αντρας σου θελει να βλεπει τους γονεις του και εκεινοι εσας. Μπορειτε ομως να περνατε το υπολοιπο Σαββατο μονοι , να πηγαινετε για καφε , περπατημα , κανα σινεμα , φαγητο το βραδυ μαζι , κανα ποτακι , εεε το να φας 1-2 ωρες με τους γονεις 1 φορα τη βδομαδα δεν ειναι κακο . Προσωπικα σαν μαμα αυτο περιμενω απο τα παιδια μου , να ερχονται να με βλεπουνε με τις οικογενειες τους 1 φορα τη βδομαδα και να εχω την ευκαιρια να τους περιποιηουμε αυτους και τους συντροφους τους . Μην αντιμετωπιζουμε παντα αρνητικα τα πεθερικα , ε3αλλου ειπες οτι τα πατε καλα και δεν εχετε κοντρες αρα δεν υπαρχει και προβλημα , αμα υπαρχει κατανοηση και απο αυτους τοτε 1-2 ωρες τη βδομαδα ειναι το λιγοτερο που μπορειτε να κανετε για αυτους .

Και εμείς έχουμε αυτό το "πρόγραμμα". Τα Σάββατα πάμε στους γονείς μου και τις Κυριακές στα πεθερικά μου. Δεν με χαλάει καθόλου, τους βλέπουμε, μας βλέπουν και είμαστε όλοι μια χαρά! Και φυσικά αν δεν μπορέσουμε κάποια φορά δεν χάθηκε ο κόσμος, δεν μας παρεξηγούν, μόνο που τους το λέμε από πριν για να μην τους περισσέψει φαγητό! :wink:

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png