Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι του φοράμε Ιούλιο μήνα?

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΦΑΝΗ ΧΑΖΗ :oops: , ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΕΣ:

1/ ΓΕΝΝΑΩ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ. ΤΙ ΘΑ ΦΟΡΑΩ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ? ΦΟΡΜΑΚΙ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ Ή ΜΑΚΡΙΜΑΝΙΚΟ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΠΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΟΥΣΕΣ?

2/ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΑΜΕ : ΜΠΕΙΜΠΙ ΛΙΝΟ- ΖΙΠΟΥΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙ? Ή ΜΠΕΙΜΠΙ ΛΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΟΡΜΑΚΙ? :roll::roll:

Διαφημίσεις

Επειδη και τα 3 μου παιδια τα γεννησα Ιουλιο και ειναι πολυ ζεστος μηνας να σου πω οτι στα ιδιωτικα μαιευτηρια στα ντυνουν με τα ρουχα που τους δινεις και στο φερνουν ετοιμο.

Ενα απλο κοντομανικο φορμακι χρειαζεσαι η αν θες παιρνεις και ζιπουνακι.

Και τα μωρα ζεσταινονται οπως εμεις. Ζιπουνακια και λοιπα τα χρησιμοποιεις κυριως μεσα στο σπιτι.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

εχω ανοιξει και σχετικο θεμα εκει που λεει πρωτες αγορες γιατι κι εγω την ιδια απορια ειχα. Το πρωτο μου παιδι το γεννησα χειμωνα οποτε δεν ξερω για το καλοκαιρι. Τα νεογεννητα οπως μου εξηγησαν αλλες μαμαδες (μια εξ αυτων παιδιατρος φιλη μου) και μια μαια ειναι ιδιαιτερη κατηγορια, οποτε δεν το ντυνεις οπως εντυνα την κορη μου που ηταν 6 μηνων. Καταληγω : Οπωσδηποτε φανελακι κοντομανικο ή αμανικο (ζιπουνακι δηλ) και απο πανω ενα φορμακι βαμαβακερο οχι με κλειστα ομως ποδια. Επισης τις πρωτες σαραντα μερες η παιδιατρος του φορουσε και βαμβακερο σκουφακι. Ολα αυτα γιατι υποτιθεται οτι δεν το βγαζεις εξω με τον καυσωνα (απαγορευεται) και κανονικα πρεπει να εχεις κλιματισμο στο σπιτι ωστε να εχει δροσια, οποτε χρειαζεται καποιο ντυσιμο. Το να το εχεις γυμνο μεν στοσπιτι αλλα να σκαει ο τζιτζικας δεν το βοηθαει σε κατι.

συνοψιζοντας: δροσια, φανελακι σιγουρα, βαμβακερα ελαφρια ρουχα.

k9Tap3.png

Λογο ζεστης πιστευω οτι με την πανα και ενα φανελακι κ.μ,εξω ποδια θα ειναι μια χαρα!

Βραδακι αν εχει ψυχρα του βαζεις και ενα φορμακι απο πανω :wink:

Αντε με το καλο!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΒΩ ΤΟ AIR CONDITION? αυτο ειναι μεγαλο προβλημα για εμας, επειδή εχουμ εκληματισμό μονο στο δωματιο μας (που θα ειναι το παιδι), και το καλοκαιρι δεν παλευεται η ζεστη. μπορω να το εχω ανοιχτο την νυχτα?

και στο σαλόνι που δεν εχω κλιματισμό τι θα κανω? θα σκασει το μικρό μας. να βαζω ανεμιστηρα?

Γενικα κοριτσια αυτο που ολοι ειδικοι και μη μου εχουν τονισει ειναι οτι τα νεογεννητα μεχρι 2 μηνων εχουν αλλους κανονες απο τα υπολοιπα μωρα.

Δηλ το μωρο εξι μηνων μου ειπανε το καλοκαιρι το εχεις με την πανα αντε και ενα φανελακι, το νεογεννητο θελει να καλυπτεται το σωματακι του με κατι ελαφρυ. Πραγματι αν εχεις κλιματισμο και υπαρχει δροσια, δεν αφηνεις τα ποδαρακια γυμνα. Βαμβακερη καλτσουλα. Παντως αυτο που ειδα και στην κορη μου ειναι οτι και το ενστικτο σε οδηγει. Δηλ χωρις να σε πιανει πανικος, βλεπεις τι χρειαζεται το μωρο και αναλογα πραττεις.

k9Tap3.png

εμενα ο γιατρος ηταν απολυτος. Οπωσδηποτε κλιματισμο, σε μια νορμαλ θερμοκρασια και να μη χτυπαει απευθειας το μωρο και να μην ειναι γυμνο και να εχεις και ενα παραθυρο ανοιχτο για ανανεωση του αερα και αριστη συντηρηση και απολυμανση του κλιματιστικου. Οπως μου εξηγησε, γιατι κι εγω αγχωνομουν με τον κλιματισμο, εχει αλλαξει το κλιμα και δεν αρκει πια να ανοιξεις τα παραθυρα για να δροσισει. 40 βαθμοι δεν αντεχονται.

k9Tap3.png

BABY, ωραίο το θέμα που άνοιξες γιατί κι εγώ το είχα απορία που γεννάω Ιούνιο! Για να συνοψίσουμε λοιπόν: πάνα και φανελάκι με κοντό μανίκι ή αμάνικο, καλτσούλες αν έχει λίγη ψύχρα, και φορμάκι με κοντό μανίκι και ανοιχτά τα ποδαράκια του, σωστά; :roll::roll:

Kassiani, πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!!!!

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Διαφημίσεις

Ελπιζω πραγματικα να σας ειναι χρησιμες, γιατι εγω οταν ημουν εγκυος και γεννουσα, ουτε για αυτο το φορουμ ηξερα ουτε ειχα φιλες που να εχουν γεννησει. Ημουν η πρωτη απο τις φιλες και απ' οτι λενε τις γλιτωσα απο πολλα. Και ξεπατωθηκα η ερμη στο διαβασμα και στο ψαξιμο... :lol:

Μια χαρα τα συνοψιζεις sissie.Με το καλο το μωρακι σου.

Η πιο καλη συμβουλη παντως που ακολουθησα με το ντυσιμο ηταν αυτη με τις στρωσεις. Ημουν ανα πασα στιγμη ετοιμη ετσι για ολες τις αλλαγες καιρου. Εχει τρελλαθει κιολας ο καιρος..

k9Tap3.png

BABY, ωραίο το θέμα που άνοιξες γιατί κι εγώ το είχα απορία που γεννάω Ιούνιο! Για να συνοψίσουμε λοιπόν: πάνα και φανελάκι με κοντό μανίκι ή αμάνικο, καλτσούλες αν έχει λίγη ψύχρα, και φορμάκι με κοντό μανίκι και ανοιχτά τα ποδαράκια του, σωστά; :roll::roll:

Kassiani, πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!!!!

όντως χρήσιμο, κι εγώ νόμιζα ότι με το ζιπουνάκι-φανελέκι μόνο και την πάνα θα ήταν μια χαρά (γεννάω τέλη αυγούστου) αλλά τελικά χρειάζεται και το φορμάκι από πάνω, μόνο όταν λέτε ανοιχτά ποδαράκια δεν κατάλαβα, είμαι και άσχετη βοήθηστε με!

1FdQp2.png

Καποια φορμακια, τα πιο χειμωνιατικα συνηθως, ειναι κλειστα απο κατω στις πατουσες. Τα καλοκαιρινα ειτε ειναι με κοντα πατζακια ιτε με μακρια μεν αλλα η πατουσα ειναι εξω. Καλυτερα αυτα για το καλοκαιρι, ωστε αν δεις οτι κρυωνουν τα ποδαρακια, να βαλεις καλτσες.

k9Tap3.png

Καποια φορμακια, τα πιο χειμωνιατικα συνηθως, ειναι κλειστα απο κατω στις πατουσες. Τα καλοκαιρινα ειτε ειναι με κοντα πατζακια ιτε με μακρια μεν αλλα η πατουσα ειναι εξω. Καλυτερα αυτα για το καλοκαιρι, ωστε αν δεις οτι κρυωνουν τα ποδαρακια, να βαλεις καλτσες.

οκ! τώρα κατάλαβα, υποθέτω αν κάνει πολλή ζέστη μπορεί να φορέσει φορμάκι με κοντά πατζάκια...

1FdQp2.png

Καταρχήν με το καλό τα μωράκια σας.

Επειδή και εγώ γεννησα Ιούνιο ,της φορούα φορμάκι με ραντάκι και όχι μακρύ, αλλά πάντα καλτσάκια(ο γιατρός μου είπε ότι ειναι απαραίτητα).

Οσο για κλιματιστικό και ε΄γω το είχα και δούλευε σε μια σταθερή θερμοκράσία (οχι κάτω από 24 βαθμούς) γιατί στη ζέστη ήταν γκρινιάρα.

Τα βράδια που τυχόν έκανε ψύχρα της φορούσα κοντομάνικο φορμάκι και γενικά επιδή τα νεογέννητα κοιμούνται τις πιο πολλες ώρες(συνύθως) πάντα ένα σεντονάκι πάνω στο μωρό.

dhtZp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια και εγώ που γεννάω αρχές με μέσα Αυγούστου έχω πάρει κάποια βαμβακερά ελαφριά φρμάκια με κλειστά ποδαράκια. Λέτε να είναι ζεστά για τότε? Τα τελείως καλοκαιρινά μου φαίνονται πολύ τραβηγμένα για νεογέννητο!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Βεβαια. Αυτο θα το δεις κιολας. Αν δεις οτι τα ποδαρακια κρυωνουν του βαζεις αλλο με μακρια ή απλως το σκεπαζεις με μια βαμβακερη κουβερτουλα. Επειδη παντως 7 φορμακια τα θελεις σιγουρα, θα σου ελεγα αφενος να μην τα παρεις νουμερο 0 αλλα για 3 μηνων και να παρεις και με κοντα πατζακια και με μακρια και μια βαμβακερη ζακετουλα και ενα βαμβακερο σκουφακι.

k9Tap3.png

Το τριτο το γενησα 27/06,

το πρωτο που του εβαλαν αμεσως ηταν το ζιπουνακι του(κοντο μανικι)και ενα φορμακι λεπτο με μακρυ μανικι ,χωρις πατουσιτσες αλλα με καλτσακια,του φορεσαμε και σκουφακι για λιγες ωρες(απο τις 15:00 που γεννηθηκε μεχρι το βραδακι)

Το πρωι ηρθε η παιδιατρος αναψε το κλιματιστικο στο δωματιο και μου ειπε να του βαλω κοντομανικο(του φορουσα για μια ακομα ημερα το ζιπουνακι

Μετα ή φορμακι ή ζιπουνακι,μονο αν τον εβγαζα εξω του εβαζα καμια φορα και τα δυο

4

γέννησα Αυγουστο και επειδή είχε πολύ ζέστη και το μωρό συνέχεια ίδρωνε του φορούσα μόνο την πάνα του και ζιπουνάκι αμανικο.

όταν έφευγα από το μαιευτηριο, η μαια που ήρθε να το ντύσει μου είπε να του βάλω και ζιπουνάκι και φορμάκι. Όταν βγήκαμε έξω όμως έκανε τόση ζέστη στο σπίτι που το είχαμε μόνο με το ζιπουνάκι...

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

• 1 year later...

Κοριτσια μου ευχομαι σε ολες με το καλο να δεχτειτε τα μωρακια σας και ολες οι υπολοιπες να τα χαιρεστε !

Γενναω πρωτα ο Θεος τον Ιουλιο. Και ειμαι πολυ προβληματισμενη για το τι να αγορασω. Να παρω φορμακια με ποδαρακια η χωρις? Ολο τα φορεματακια-κορμακια μ'αρεσουν.

Στο μαιευτηριο για εσας τι πηρατε? Εγω βολευομαι πιο πολυ με πυτζαμες με παντελονι αλλα ολοι μου λενε οτι καλυτερα ειναι το νυχτικο συμφωνειτε?

Επισης να βγω με φορμα και αθλητικα η λεω βλακειες ? Σας ευχαριστω πολυ πολυ, η μπερδεμενη μανουλα.

Εγώ γέννησα 23 Ιουλίου και πέρα από φορμάκια με κοντό μανίκι χωρίς πόδια και αμάνικα δεν της έβαλα άλλα... Είχα και 2 πυζαμάκια ελαφριά καλοκαιρινά αλλά δεν τα χρησιμοποίησα! Τα φορμάκια εξόδου ήταν όλα σορτσάκια και κοντομάνικα :)

Αύγουστο κάποια βράδια της φόρεσα πιο "χοντρά" ρούχα.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

ladida σου εύχομαι με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου και να του τραγουδάς 'θα 'σαι για πάντοτε το καλοκαίρι μου'!!!

Εγώ γέννησα μέσα Ιουλίου πέρυσι και στο νοσοκομείο πήρα πιτζάμες από το mothercare - μπλουζάκι με τιράντακια και σορτσάκι απο κάτω. Με βόλεψαν πολύ γιατι εμένα τα νυχτικά δεν με βολεύουμε έτσι όπως ανεβαίνουν οταν κοιμάμαι. Είχα επίσης μαζί μου και μια ελαφρια ρομπίτσα γιατί με το aircondition στο νοσοκομείο υπήρχαν στιγμές που λίγο κρύωνα.

Για το μωρό έβγαλα όλο το καλοκαίρι με κοντομάνικα φορμάκια και όταν χρειαζόταν, π.χ. στην βόλτα - ένα ελαφρύ πικεδένιο κουβερτάκι ή σεντονάκι. Μακριμάνικο δεν της έβαλα καθόλου αλλά ούτε με ποδαράκια. Βέβαια, έχε υπόψιν σου οτι το καλοκαίρι όπου πας θα έχει aircondition οπότε ίσως χρειαστείς 1-2 ελαφρια ζακετάκια για να τα φοράει αν πάτε κάπου που έχει ψύχρα - π.χ. στο supermarket που έχει ψυγεία. Εμείς το aircondition το είχαμε στους 24 στο σπίτι και την σκέπαζα μόνο το βράδυ για να κοιμηθεί.

jsHSp3.png gJDDp3.png

και εγω ιουλιο γενναω και πιστευω με βοηθησατε...ειπα να παρω φορμακια κοντομανικα και αντε δυο μακρινικα ετσι μηπως κανει ψυχρα...για εξω 2-3 θα παρω μονο...αν κανει λιγο ψυχρα θα εχω μια πικε η κανενα σεντονακι,οσο για το μαιευτηριο με βολευουν οι νυχτικες αλλα αν γεννησεις κανονικα δεν βολευει πιο πολυ η νυχτικια;ετσι νομιζα...

Εγώ γέννησα 10 Ιουλίου. Στην κλινική πήρα πιτζάμες με τιραντάκι και στα παιδιά είχα πάρει ολόσωμα μόνο για την κλινική και μετά δεν τα χρησιμοποίήσαμε ΚΑΘΟλΟΥ. Μετα ήταν όλο με φορμάκια καλοκαιρινά με μανικάκι η τιραντέ με τα ποδαράκια έξω. Μερικά απο τα φορμάκια ήταν στυλ σορτάκι για το βράδυ κυρίως και τους είχα σεντονάκια για το βράδυ.

Με το καλό!:P

Είχε τότε (πώ πώ, σαν να είναι χίλλια χρόνια μου φαίνεται) κάτι μπιτζαμάκια κοντομάνικα, λεπτά, βαμβακερά, που ήταν σάκος στα πόδια με φερμουάρ (Ήρα και mothercare). Έτσι και το άλλαγμα ήταν εύκολο και το βράδυ ήταν καλυμμένα τα ποδαράκια του. Κατά τα άλλα την ημέρα ήταν κυρίως με την πάνα. άντε κανένα φορμάκι-εσώρουχο όταν είχαμε επισκέψεις.