Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το δικό μου καλο ? Ή τα άλλα... περιεργα ?

Recommended Posts

Επειδη συνηθως ανοιγω ποστ για να γκρινιαξω ή να πω κατι "αρνητικο" που συμβαινει με τα παιδια... είπα να ανοιξω μια φορά και ένα ποστ "θετικό" !!!

Και θέλω να πώ ότι τελικά έχω ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ και βεβαια αναφερομαι στην Αγγελιάννα !!!

Χθες, μετα το μάθημα χορού, πήγαμε στον παιδότοπο με αλλες δυο κοπέλες (η μια φιλη μου, η αλλη φιλη της φιλης μου) και τα παιδάκια τους, τρια κοριτσάκια στην ηλικια της δικιας μου η μια, ενα χρονο μεγαλυτερη η αλλη, δυο χρονια η τριτη...

Έζησα σκηνες απείρου κάλους με τα πιτσιρίκια να κοπανιουνται στα πατωματα και να κλαινε υστερικα για ενα τοστ, για λιγο χυμο, για ενα ποτηρι νερο, για να φυγουνε κλπ... Να χτυπανε και να πειράζουν τα αλλα παιδακια και άλλες ομορφιες !!

Απόυσα και αποστασιοποιημενη απο ΟΛΑ τα παραπάνω η δικιά μου... Δεν θα φαμε τωρα τοστ Αγγελιαννακι μου, της ειπα, καλα μαμα, παω να παιξω, εκεινη... Τωρα θα φυγουμε εμεις Αγγελιαννα, εγω, φερνει τα παπουτσακια της και το μπουφαν της εκεινη... κλπ κλπ κλπ

Θελωντας και μη, συγκρινωντας με τα αλλα παιδια, σκεφτομαι πολλες φορες, πωε τελικα εχω ενα πολυ καλο παιδι !!!

Και αυτο ηταν ενα παραδειγμα... μου εχουν συμβει πολλα σαν αυτο...

Ειμαι πολυ :D:D:D:D:D

Η χαζομαμα....

Διαφημίσεις

Marilena κατ' αρχήν μπράβο της. Λογικό, και καλά κάνεις που αισθάνεσαι περήφανη.

Μου συμβαίνει και μένα συχνά με τη μικρή μας. Μου συμβαίνει όμως και το αντίθετο. Να ναι τα άλλα παιδάκια ήσυχα και η δικιά μου να φωνάζει.. Γι αυτό, γενικά όταν βλέπω παιδάκια να έχουν μια πιο άσχημη συμπεριφορά προσπαθώ να δείχνω κατανόηση γιατί το ζω και γω.

Προς Θεου Αντιγονακι... κι εμενα ειναι φορες που.... αστο καλυτερα... αλλα ειπα να μην λεμε ΜΟΝΟ τα ασχημα τους... να πουμε και μια φορα τα καλα τους !!!

Έτσι δεν ειναι ?

Εγω λατρευω τα παιδια ολου του κοσμου και δεν τα κατηγορω για αυτα που κανουνε, προς Θεου... απλα αυτο που με χαλαει, ειναι να κανουν τα παιδια... διαφορα και οι γονεις να μην προσπαθουν να κανουν κατι...

π.χ. ενα παιδι που χτυπιεται κατω και ουρλιαζει για ενα τοστ, θελεθ κατα τη γνωμη μου εκεινη την ωρα την καταλληλη συζητησηυ και οχι αδιαφορια... εγω παντως ετσι λειτουργω... ισως λαθος... ισως σωστο...

Έχουν έρθει στιγμές που θέλω να ανοίξει η γης να με καταπιεί... Και να μην ξέρω πώς να συμπεριφερθώ.. (Είπε π.χ. τις προάλλες έναν κύριο χοντρό. Εκεί να δεις.. Κοκκίνησα, πρασίνισα.. Και λές θα καταλάβει τώρα ο άλλος ότι παιδάκι είναι ότι θέλει λέει, ή θα λέει ωραία ανατροφή του δώσανε...)

Τέτοιου είδους σχόλια δε νομίζω οτι εύκολα ελέγχονται. Και η δικιά μου είδε προχθες στο φουρνο μια ηλικιωμένη κυρία με κοντα μαλλιά και σκουλαρίκια και αναφώνησε γεμάτη απορία:γιατί φοράει σκουλαρίκια ο κύριος;;; :lol::lol:

Τα ουρλιαχτά, οι βρισιές και οι ακραίες αντιδράσεις είναι άλλο και θα πρέπει οι γονείς να ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα, για το καλό του παιδιού κυρίως.

Πάντως και μένα το Ελενάκι μου είναι φορές που με αφήνει άναυδη μα την άψογη συμπεριφορά της και άλλες πάλι :?

Διαφημίσεις

Τέτοιου είδους σχόλια δε νομίζω οτι εύκολα ελέγχονται. Και η δικιά μου είδε προχθες στο φουρνο μια ηλικιωμένη κυρία με κοντα μαλλιά και σκουλαρίκια και αναφώνησε γεμάτη απορία:γιατί φοράει σκουλαρίκια ο κύριος;;; :lol::lol:

:lol::lol:

Και η δικιά μου είδε προχθες στο φουρνο μια ηλικιωμένη κυρία με κοντα μαλλιά και σκουλαρίκια και αναφώνησε γεμάτη απορία:γιατί φοράει σκουλαρίκια ο κύριος;;; Laughing Laughing

:lol::lol::lol::lol::lol:

xaxaxaxaxaxaxa

kai kratithikes ? den eskases sta gelia kai esi?

ego eho lithei tora pou to diavazo!

G9FN.jpg.png

Έχουν έρθει στιγμές που θέλω να ανοίξει η γης να με καταπιεί... Και να μην ξέρω πώς να συμπεριφερθώ.. (Είπε π.χ. τις προάλλες έναν κύριο χοντρό. Εκεί να δεις.. Κοκκίνησα, πρασίνισα.. Και λές θα καταλάβει τώρα ο άλλος ότι παιδάκι είναι ότι θέλει λέει, ή θα λέει ωραία ανατροφή του δώσανε...)

χαχαχα.... σε καταλαβαίνω βρε Αντιγόνη...εμείς το καλοκαίρι του 2006 είχαμε πάει Καλαμάτα και στο ξενοδοχείο σε κάποιο σημείο στη πισίνα είχε υδρομασαζ οπότε λέει η κόρη μου σε ένα παλικάρι ολίγον παχουλο που μιλάγανε εσύ του λέει πρέπει να κάνεις υδρομασαζ γιατί είσαι χοντρός και πεταγομαι και γω όπως λες με πρασινοκόκκινο χρώμα και της λέω γιατί βρε εσυ περνιέσαι για αδύνατη? Αλλά οι ώριμοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι είναι παιδιά. Τώρα σε πληροφορώ ότι η κόρη μου μιλά στον πλυθηντικό σε μεγάλους και προσέχει περισσότερο αυτά που λέει. Βέβαια αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι συνεχίζει να με αγνοεί. Την Κυριακή στη συνάντηση τη παρακαλούσα να φύγουμε για να διαβάζει και κεινη με έγραφε κανονικότατα ... ρε καλή ρε χρυσή μου, βρε πάει 9 η ώρα πότε θα διαβάσουμε......από την Πέμπτη η ίδια ιστορία ........

Το θέμα είναι ότι ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ τα παιδια θα πούν και θα κανουν διαφορα... Εγω μιλαω απλα για καποια πραγματα τα οποία νομιζω οτι εχουν να κανουν με τους γονεις αμεσα....

Δηλαδη οταν το παιδί σου δεν μοιράζεται ενα κομματακι απο το τοστ του, θεωρω οτι δεν το εχει δουλεψει ο γονιός...

Επίσης όταν θέλει κάτι και του λες όχι και πεφτει κατω και χτυπιεται στα πατωματα, παλι θεωρω οτι δεν το εχει δουλεψει σωστα ο γονιος...

Πιστευω οτι καθε γονιος που ξερει το παιδι του, εχει και τα καταλληλα λόγια - και κολπα ισως - να αντιμετωπισει και να εξηγησει την καθε κατασταση...

Συμφωνειτε ?

Marilena και συμφωνώ και διαφωνώ. Η ηλικία των 2-3 είναι πολύ δύσκολη, και δικαιολογεί πολλά στα παιδιά. Θεωρώ ότι ο άντρας μου και γω π.χ., κάνουμε καλή δουλειά όσον αφορά στην ανατροφή της κόρης μας. Και όμως υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τέτοια επεισόδια. Και τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Το μοίρασμα π.χ. είναι δύσκολο για ένα μικρό παιδάκι που τα θεωρεί όλα κτήμα του, και είναι φυσικό. Θέλει πολύ χρόνο για να του μάθουμε τι είναι. Ούτε μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα παιδί από μεμονωμένα περιστατικά κακό, κακομαθημένο, γκρινιάρικο.. κ.λπ. Έχουν υπάρξει στιγμές που με κάνει η κόρη μου και φουσκώνω από περηφάνεια, αφήνοντάς με αφωνη από καλή συμπεριφορά. Και φυσικά και το αντίθετο. Εννοείται ότι θέλει δουλειά από τους γονείς. Αργούν όμως να φανούν τα αποτελέσματα και τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα δοκιμάζουν πάντα τα όριά μας.

Διαφημίσεις

Συμφωνω απολύτως με την ΑΝΤΙΓΟΝΗ...

Ο Δημήτρης το Θετικό παιδί όσοι ειναι πιο παλιοι εχουν διαβασει τα χιλια μύρια θετικά και μόνο σχολια μου, μπορει και κάποιοι να με θεώρησαν και ψωνιο είτε καλοπροαίρετα είτε κακοπροαιρετα προ καιρού μου κανε την απιστευτη υστερία μεσα στο σπιτι μας βεβαια αλλά αλλή στιγμή μπορει να είναι έξω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνεχίζει να είναι πολυ θετικός.. μάλιστα συνήθως ξεχωρίζει λόγω της καλής του συμπεριφοράς και ολοι το παρατηρούν όμως ξερω οτι ανα πασα στιγμή για κάποιο λόγο μπόρεί να με εκπλήξει!!!!!!!!!!!!

Σ'αυτες τις ηλικίες είπαμε μετράνε τα ορια μας και τις δυναμεις.. και πειραματίζονται ακομα και στις αντιδράσεις τους!!

Ποτε δεν προκειται να παραξηγήσω μια μαμά που το παιδακι της χτυπιεται στη μέση του δρομου για να του παρει κατι και εκεινη προσπαθει να το συνεφερει με αγάπη... θα μου κακοφανει να τη δω να το χτυπαει για να αποφύγει 'το ρεζιλικι' στη μεση του δρομου..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Κι εγω συμφωνω απολυτα μαζι σου...

Πιστευεις ομως οτι ειναι σωστη αντιμετωπιση, π.χ. στο περιστατικο με το τοστ, η μαμα να βουτηξει το τοστ του παιδιου και ενω εκεινο κλαιει και χτυπιεται να το κοψει, να του παρει ενα μερος και να μην δωσει στο παιδι καμμια εξηγηση και καμμια σημασια ??? Προσωπικα το βρισκω λαθος χειρισμο. Να σημειωσω οτι η συγκεκριμενη κοπελα ειναι φιλη μου (την αγαπω παρα πολυ και εξου και ο προβληματισμος μου) και ειναι και δασκαλα... και το κοριτσακι της το εχω σαν παιδι μου (μαζι με την κορη μου μεγαλωνουνε απο γεννησημιου τους!!!)...

Δεν ειχα σκπο να παει εκει η κουβεντα αλλα επειδη θελω να μιλησω στην φιλη μου - δεν ξερω αν ειναι σωστο - ενω το παιδακι της οταν ειναι μαζι μου ειναι πολυ καλο σε ολη την συμπεριφορα του και σε αναλογη συμπεριφορα της εχω μιλησει της μικρης, οπως κανω στο παιδι μου ακριβως και εχει ληξει αμεσα και ομορφα το θεμα, οταν ειναι μπροστα οι γονεις της... ειναι ΑΛΛΟ παιδι...

Α μπραβο Σοφια... αυτο ακριβως λεω κι εγω...

Στανταρ θα μας κανουν πολλες εκπληξεις... Απλα λεω οτι ολα σχετιζονται με την συμπεριφορα των γονιων...

Όμορφο θέμα..!

Να πω και 'γω κάτι θετικό για το παιδάκι μου.

Ο Ανδρεούλης μου παιδιά, είναι πολύ τρυφερός μαζί μου. Μου το λένε όλοι όσοι μας γνωρίζουν καλά. Με πιάνει με τα χεράκια του στην αγκαλιά του, με χαϊδεύει και μου λέει "α' απαπάω μαμάκα μου"!... Μου βάζει τα χεράκια του στο προσωπό μου και μου κάνει χαδάκια και λέει "καλή, καλή μαμάκα"...

Προχθές, πονούσε πολύ η μέση μου από ένα δύσκολο πεντικιούρ και σκύβω να μαζέψω ένα παιχνίδι του και επειδή αισθάνθηκα έναν έντονο πόνο έμεινα εκεί μερικά δευτερόλεπτα και είπα "πω-πω πονάει η μέση μου!". Βλέπεις το αγγελουδάκι μου, τρέχοντας έρχεται και σκύβει από πίσω μου και μου λέει "μαμάκα μάκια να πελάσει!!!" και με φιλάει στην μέση..... :)

Αλοιφή (για κάλους) εγώ....!

Κι εμενα το κοριτσακι μου συνεχιζει να με κανει περηφανη.... Σημερα ηταν ΚΥΡΙΑ στον παιδικο, απο οτι εμαθα... (ελπιζω να εμαθα την αληθεια !!!)...

Για πρωτη φορα.... ειμαι πολυ :D:):lol:8):P:wink:

Διαφημίσεις

• 3 months later...

και σε μενα εχει συμβει να θελω να ανοιξει η γηνα με καταπιει και ειδικα μια φορα που ειχαμε παει εκκλησια με την φιλεναδα μου που και αυτη εχει ενα αγορακι 2 ετων το οποιο το ψωμακι το λεει μου$$κι!!!και εκει που εβγαλε ο παπας τον αρτο αυτο αρχισε να φωναζει με ολη του τη δυναμη...ΜΟΥ$$ΚΙ ΣΕΛΩΩΩΩ ΜΑΜΑ ΜΟΥ##ΚΙ ΣΕΛΩΩΩΩ!!!!αντε να βρεις μερος να κρυφτεις :oops:

και σε μενα εχει συμβει να θελω να ανοιξει η γηνα με καταπιει και ειδικα μια φορα που ειχαμε παει εκκλησια με την φιλεναδα μου που και αυτη εχει ενα αγορακι 2 ετων το οποιο το ψωμακι το λεει μου$$κι!!!και εκει που εβγαλε ο παπας τον αρτο αυτο αρχισε να φωναζει με ολη του τη δυναμη...ΜΟΥ$$ΚΙ ΣΕΛΩΩΩΩ ΜΑΜΑ ΜΟΥ##ΚΙ ΣΕΛΩΩΩΩ!!!!αντε να βρεις μερος να κρυφτεις :oops:

Αχ Δήμητρά μου και ο δικός μου μ&*νί το έλεγε και μάλιστα μου έκανε το ίδιο σκηνικό μέσα στην εκκλησία ! Ασ' το που να κρυφτείς δεν λέγεται ! :roll:

Τελικά είδες που λένε ότι όσο πιο πολύ ασχοληθείς με τα παιδία, σε λίγο το εισπράττεις??? Μπράβο κορίτσια, αυτό σημαίνει ότι κάνατε καλή δουλειά. Μόνο του δεν γίνεται!

Την ίδια διαπίστωση με την Μαριλένα είχα και εγώ σε ένα πρόσφατο τραπέζι που είχαμε πάει πρόσφατα: Ο Κωνσταντίνος ήταν το μόνο παιδάκι αναμεσα σε 4 της ίδιας πάνω κάτω ηλικίας. Εκεί λες δεν μπόρει, κάτι σωστό θα κάνω ως γονιός! Και όταν λέω καλό παιδι δεν εννοώ ότι ήταν λιγότερο ζωηρό από τα άλλα παιδάκια :roll: το αντίθετο μάλιστα( είμαστε λίγο ταρζανακια).

Κωνσταντινος 26/08/2004.png