Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΡΕΦΩΝ..........

κασπερινα

Recommended Posts

Με αφορμή μιας συζήτησης σε αλλο τοπικ ξεκινάω αυτο το θεμα μιας και δεν βρήκα κάτι ανάλογο στο φορουμ.

Μονο σκορπιες αναφορές στο θεμα...

Στο νοσοκομείο που γέννησα με επισκέπτηκε μια υπάλληλος της Πρόνοιας οπου την ειχαν ειδοποιήσει είπε όπως κάνουν πάντα σε περιπτωσεις ανύπαντρης μητέρας.

Οταν την ειδα και μου ειπε από που ειναι λίγο στράβωσα και εκείνη το κατάλαβε.

Μου είπε το εξής:

Δεν είναι προσωπικό το θέμα κορίτσι μου ετσι συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί υπαρχουν αρκετά περιστατικά οπου αυτό γίνεται για εμπορικούς λόγους.

Δεν μου ανέφερε απολύτως τιποτα αλλο παρά μόνο με ρωτησε (εκτος απο τα στοιχεία μου και την οικονομική μου κατάσταση) εαν ξερω ποσες περιπτώσεις εμποριας βρεφων αντιμετωπιζουμε?

Ακουω φυσικά για το θέμα αλλά (οπως και τοσα αλλα) το θεωρουσα μακρινό από εμενα!

Λοιπον το βρηκα μπροστά μου!

Δεν θα το συνέχιζα εαν μετά απο δυο μήνες δεν με επερναν τηλέφωνο παλι απο την προνοια (ευτυχώς δεν ήρθαν!) !

Να διυκρινίσω οτι δεν τους εδωσα το δικαιωμα στο νοσοκομείο οτι χρειάζομαι οτιδήποτε απο αυτους.

Καταλαβαίνω απολυτα την επισκεψη στο μαιευτήριο αλλά το δευτερο τηλέφωνο με εξόργισε κυριολεκτικά γιατί ουσιαστικά πήραν να δουνε μήπως και πουλησα το μωράκι μου???????

Ειμαι εμπορος στο επάγγελμα και η οικονομική μου κατάσταση ειναι σχετικά καλή.

Η ψυχολογική μου ειναι αψογη (πιστευω!).

Στην στενή σχετικά κοινωνία της περιοχής ειμαι αρκετά γνωστή ώστε να μην ειμαι η " καθεμία" οπως χαρακτιριστικά μου ειπαν!

Ποιος ο λογος λοιπον για αυτή την συμπεριφορά?

Αργοτερα τους επισκεπτηκα και τους εβαλα στην θέση τους. Εκτοτε (6 μηνες τωρα) δεν με εχουν ξαναενοχλήσει.

Χωρίς να ειμαι ρατσιστρια (και επειδη αναφερθηκε για τις Βουλγάρες) πραγματικά αυτό ειναι μια πραγματικότητα!

Δεν ειναι ομως μόνο αυτές, απλά αυτές κρατούν τα σκήπτρα της προεδρίας και στην συγκεκριμένη περίπτωση ειναι ο λογος που με εβαλαν σε αυτή την διαδικασία.

Δεν ξερω εαν και κατά ποσο ετυχε κατι ανάλογο σε αλλες κοπέλες ανυπαντρες μητέρες και θα ηθελα την δική τους εμπειρία και γνωμη χωρίς αντιπαραθέσεις.

:D

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock::shock:

εκεί που πρέπει πραγματικά να είναι η πρόνοια που είναι????

Αυτο τους ειπα και τους ανεφερα και περιπτωσεις που χρειαζονται στηριξη και τους ξαποστειλα!

Κασπερινα μου καλησπερα! Δυστυχως στην Ελλαδα του 2009 η πραγματικοτητα εχει ως εξης. Στο ιδρυμα βρεφων ''Μητερα '' το ετος 2007 υπηρχαν 100 μωρακια που ειχαν αφεθει απο τους φυσικους τους γοννεις και επροκειτο να υιοθετηθουν. Οι αιτησεις απο τα ατεκνα ζευγαρια αγγιζαν τις 11.000!!! Το τερας της γραφειοκρατιας ομως εκανε και σε αυτη την περιπτωση το θαυμα του. Τα διαδικαστικα ηταν τοσα πολλα οπως για παραδειγμα η ηλικια, η οικονομικη κατασταση, οι αριθμοι προτεραιοτητας, ο χρονος συμβιωσης, η ποιοτητα ζωης κι ενας σκασμος αλλων δικαιολογητικων που κυριολεκτικα απετρεπαν ακομη και την προσπαθεια της υιοθεσιας. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ηταν ενα ζευγαρι που βγηκε στην τηλεοραση και κατηγγειλε το εξης. Ειχαν κανει την αιτηση τους πριν απο δεκα χρονια και πληρουσαν ολες τις προυποθεσεις. Μεχρι ομως να συζητηθει το θεμα τους, ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΗΛΑΔΗ, ειχαν φυγει πλεον απο το οριο ηλικιας με αποτελεσμα να μην μπορουν να υιοθετησουν παιδακι. Λιγο πολυ το ιδιο συνεβη και με τα περισσοτερα ατεκνα ζευγαρια με αποτελεσμα και εκεινοι να παραμενουν στην ... ουρα και το χειροτερο τα εκατο και πλεον μωρακια να παραμενουν στο ιδρυμα. Εαν μαλιστα επισκεφθειτε το Μητερα θα δειτε οτι τα περισσοτερα παιδακια ενηλικιωνονται μεσα εκει και οι αιτησεις ακομη εκρεμουν ....

Αυτο λοιπον το '' περιφημο '' συστημα εκμεταλευονται οι επιτηδιοι, Βουλγαροι, Αλβανοι, Αθιγγανοι και Ελληνες πολλες φορες με αποτελεσμα στην πολιτισμενη Ελλαδα του 21ου αιωνα να ανθει το εμποριο βρεφων.

Δεν κατηγορω σε καμμια περιπτωση το Ιδρυμα Μητερα που κανει παρα πολυ καλα τη δουλεια του, το ιδιο αλλωστε συμβαινει σε ολα τα ιδρυματα βρεφων, κατηγορω το γραφειοκρατικο και ανυπαρκτο κοινωνικο συστημα που ιδρυματοποιει αυτα τα αγγελουδια και καταδικαζει τα ατεκνα ζευγαρια που θελουν να προσφερουν απλοχερα την αγαπη τους σε αυτα τα αγγελουδια. Τωρα οσον αφορα την συμπεριφορα των συγκεκριμενων υπαλληλων της προνοιας καλο θα ηταν αυτο τον υπερβαλλοντα ζηλο να τον επεδεικνυαν εκει που υπαρχει αναγκη. Συγχαρητηρια για το θεμα που ανοιξες.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Η μόνη προσωπική εμπειρία απο υοθεσίες ειναι οτι εχω ακούσει.

Ακουω για ζευγάρια που περιμένουν χρόνια, ακουω για διαδικασίες αστα λα βιστα κτλ.

Η εμπειρία μου ειναι 2 γνωστές οι οποίες:

Η πρωτη βρηκε μια ανηλικη η οποία ηταν εγκυος και θα εκανε εκτρωση και την επεισε να το κρατησει. Ανελαβε ολα τα εξοδα καθως την φιλοξένησε στο σπίτι της και στην συνέχεια υοθέτησε το μωρό. Και φυσικα η φυσική μητέρα (αλβανιδα) εισεπτραξε και ενα διολου ευκαταφρόνητο ποσό!

Η δευτερη επεισε την οικιακή βοηθό της να κάνει ενα παιδί με το συζηγό της. :shock:

Αυτά συμβαινουν στην Ελλαδίτσα μας!

Διαφημίσεις

Καλησπερα Κασπερινα μου αυτα δυστυχως συνεβαιναν στην Ελλαδα απο ........ '' αρχαιοτατων χρονων '' Αλλοι κανανε νομιμες υιοθεσιες αλλοι κανανε παρανομες υιοθεσιες με οικονικες γεννες αλλοι παρατουσαν παιδια με ενα σημειωματακι εξω απο τις πορτες. Βεβαια αυτοι οι τελευταιοι ηταν γοννεις που δεν ειχανε να ταισουνε τα παιδια τους και γι αυτο το εκαναν.

Σε καποιες κλινικες τους ελεγαν οτι πεθανε το παιδι και το εδιναν σε αλλους γοννεις αστα να πανε .... Βλεπουμε τοσες και τοσες περιπτωσεις στην εκπομπη της Νικολουλη. Επι του θεματος βεβαια που ανοιξες με βαση την προσωπικη του εμπειρια εγω εχω την εξης απορια.

Γιατι η προνοια εμφανιζεται και ελεγχει τις ανυπανδρες μητερες; Δηλαδη εαν εγω ειμαι αποφασισμενη να πουλησω το παιδι μου εχει καμμια σημασια αν ειναι ανυπανδρη ή οχι; Ο γαμος θα με σταματησει; Δεν το καταλαβαινω αυτο .... Ή μηπως δεν υπαρχουν παντρεμενα ζευγαρια που ζουν μεσα στην ανεχεια; Δεν εννοω σε καμμια περιπτωση οτι οποιος ειναι φτωχος ειναι και υποψηφιος για κατι τετοιο Προς Θεου! Απλα αναρωτιεμαι γιατι αυτος ο ελεγχος γινεται τροποτυνα μονο στις ανυπανδρες μητερες......

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Η εξήγηση καλή μου ειναι (συμφωνα με την κοινωνική λειτουργό) οτι τον τελευταιο χρόνο εχουν αρκετά κρούσματα ανυπαντρων γυναικών (κυρίως βουλγαρες και ουκρανέζες αλλά και ελληνιδων) που μενουν κατά παραγελία εγκυες για παράνομες υοθεσίες και πωληση παιδιών.

Τώρα το πως γινεται να γεννησεις φανερά και να πουλήσεις το παιδί μετά μην με ρωτάς, βαλε την φαντασία σου!

Πάντως θεωρώ οτι πολύ πιο ευκολο ειναι να παντρευτώ και να αρχισω να γεννοβολάω σε διαφορες χωρες και να τα πουλάω παρά να κάνω ενα στον τοπο μου!

Δεν μπορώ να μπω καν στην λογική της Προνοιας.

Εαν μου ελεγε η γυναικα οτι ηρθε για να δει μηπως και αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα ή αν ήθελα την οποιαδήποτε βοήθεια θα το καταλάβαινα.

Μπορεί και πάλι να στραβωνα λίγο αλλά οκ!

Το να ερθει να με δει μηπως και πουλήσω το ζουζουριθρίνι μου!

Κλαψιγελως ολα τουτα! :?

Εμενα η πλακα ειναι οτι ο ιδιος ο γιατρος μου εκανε προταση να δωθει, σα δε ντρεπονται λεω γω.. οταν γεννησα σε εμενα δεν εμφανιστηκε προνοια ευτυχως γιατι θα μας ακουγε ολο το νοσοκομειο :evil::evil:

Παω να κανω τεστ εγκυμοσυνης κ επειδη καταλαβε οτι ημουν μικρη μου λεει αφου εγινε το τεστ κ μετα, ειναι θετικο μου λεει ποσο χρονων εισαι? του λεω 20, μου λεει κ πως τα καταφερες τοσο μικρη? του λεω δεν σκοπευω να ανοιξω κουβεντα μαζι σας γιατι δεν σας αφορα η ιστορια μου, μου λεει εχεις σχεση του λεω εχω ναι, ξερει οτι εισαι εγκυος? οχι δεν ξερει του λεω αλλα φυσικα σκοπευω να του το πω μολις φυγω απο εδω, κ πως θα το παρει ποτε δεν ξερεις μου λεει, πιστευω φυσιολογικα του απανταω δεν καναμε κ κανενα εγκλημα δα! εισαι μικρη μου λεει αν θελεις μπορουμε να κανονισουμε με δικηγορους να υπογραψεις κ να το δωσεις μολις γεννηθει εννοειτε ομως οτι δε θα το δεις καθολου το παιδι μολις γεννηθει θα το κανονισουμε αμεσως, γιατρε του λεω θα κανω πως δεν τα ακουσα ολα αυτα γιατι του λεω μπορει να ειμαι μικρη αλλα δεν ειμαι κ χαζη πιστευω πως μετα απο ολα αυτα δεν θα σας συμφερει αν σας κανω μια αναφορα, μου λεει αν ειναι το προβλημα τα λεφτα μπορουμε να το λυσουμε κ αυτο, σα δε ντρεπεστε του λεω αλλα εννοια σας κ μεγαλωνεται δυο κορες απο οτι ξερω, μπροστα σας θα το βρειτε κ θα με θυμηθητε.. μετα απο αυτο σηκωθηκα κ εφυγε κ αλλαξα γιατρο εννοειτε.....

Διαφημίσεις

Τι ειναι τουτος καλέ?

Υποδειγμα γιατρού του 1950?

Αυτο ελεγαν στις γυναικες τοτε!

Δεν ειμαστε καλά!

Επαθα κατι. Τα νευρα μου τα χαπια μου.

Τωρα εγω θα προσπαθουσα να κανω το εξης:

αν ζεις στην ορεστιάδα επειδη και εκει ο κυκλος ειναι σχετικά στενός θα φροντιζα να βρισκομαι μπροστά του σε κοινωνικές εκδηλωσεις περιχαρής με το παιδί μου και να του μιλάω ευγενέστατα (ασχετα απο τα αισθηματα μου).

Γινομαι κακιά! :evil:

Αλλα :twisted:

Κανει πολλα αλλα πραγματα τα οποια εμαθα αργοτερα δεν θελω να ανεφερω τι, αλλα αν ειναι καποια κοπελα απο την πολη μου εδω που δεν πιστευω σιγουρα θα εχει να πει και καποια ιστορια για αυτον.....

Α ξεχασα να σου πω οτι οταν γεννησα ηρθε μεσα στο θαλαμο που ημουν κ γω γιατι ειχε μια κοπελα που γεννησε με γιατρο αυτον κ μου λεει να σου ζησει να το χερεσαι κ του λεω ενα σχετο ευχαριστω μονο...

ΑΥτο που εχω να πω ειναι το εξης: Τα παιδια τα οποια πωλουνται ειναι εξαιρετικα τυχερα.. για εξης τον απλουστατο λογο.

Φανταστειτε τι ειδους μανα ειναι αυτη που πουλαει το παιδι της και πως θα παιρνουσε το συγκεκριμενο παιδακι αν τελικα αποφασιζε να το κρατησει ή αν δεν της δινοταν η δυνατοτητα να το πουλησει... Και το βασικοτερο? Το παιδι αυτο παει σε καλα χερια που σιγουρα για να πληρωσουν για να το παρουν (μιλαμε για τις περιπτωσεις υιοθεσια και οχι κατι εγκληματικο) προφανως το θελουν πολυ.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δεν θα μπορουσα ποτε να κανω τετοιο πραγμα δεν μπορω να φανταστω τη ζωη μου χωρις το γιοκα μου :cry::cry:

Κανουν τη βλακεια να τα δωσουν κ μετα τρεχουν κ τα ψαχνουν ξερω μια αναλογη περιπτωση που μια ανυπαντρη μητερα το εδωσε κ μετα πηγε κ το πηρε πισω κ η οικογενεια που το ειχε της εδωσε κ ολα τα πραγματα που ειχαν αγορασει για το μωρο, τωρα πως εγινε αυτο μη με ρωτατε δεν ξερω... Λογικα θα υπαρχει καποιο περιθωριο αν μετανιωσεις...

Διαφημίσεις

Παντα αντιμετωπιζα τα διαφορα που επερνε το ματι και το αυτι μου με μια καχυποψια αλλα τωρα που εγινα μανουλα ειμαι εξαιρετικά ευαισθητη σε τετοια θεματα. Περισσοτερο καθετη απο ποτε θα ελεγα.

Συμφωνω εν μερη με την ντορα αλλα φαντασου οτι αυτο γινεται για καθαρά εμπορικους λογους! :evil:

δηλ μενει εγκυος κατα παραγγελια και με μονο σκοπο το χρημα. Ειμαι περιεργη εννεα μηνες που το εχει στην κοιλιά της δεν νιωθει τιποτα για αυτο το πλάσμα??????????????

Δεν την ακουμπάει συνεσθηματικά ουτε το αμοκ των ορμονών?

Τι ειδους αναισθησία ειναι αυτή?

• 3 χρόνια μετά...

γειά σας. μόλις έκανα εγγραφή στο φόρουμ. έχω την υπόνοια ότι σε δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο μόλις γέννησε μια κοπέλα θύμα τράφικινγκ προσπαθούν να της πάρουν το παιδί παρά τη θελησή της. έχει ενημερωθεί το αρμόδιο τμήμα αντι-τράφικινγκ της γενικής ασφάλειας και έκανε αίτηση για παροχή ασύλου και έκδοση ρόζ κάρτας. το ΕΚΚΑ είπε ότι θα αναλάβει να βρει ξενώνα για εκείνη και το παιδί της, όμως η κοινωνικη υπηρεσία του νοσοκομείου, μάλλον δε θα της δώσει το παιδί. εγώ δήλωσα τόσο στην ασφάλεια όσο και στην κοιν. υπηρεσία ότι αναλαβάνω αναδοχή της οικογένειας, όμως είμαι απλώς φίλη, δεν έχω συγγένεια.. η κοιν. υπηρεσία προσπαθεί να πάρει το παιδί, μέχρι που την έβαλαν να υπογράψει χαρτί (στα ελληνικά, ενώ η μητέρα δεν γνωρίζει καθόλου ελληνικά) ότι δεν επιθυμεί το παιδί της. πως μπορώ να τη βοηθήσω να μην της πάρουν το παιδί, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια..

γειά σας. μόλις έκανα εγγραφή στο φόρουμ. έχω την υπόνοια ότι σε δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο μόλις γέννησε μια κοπέλα θύμα τράφικινγκ προσπαθούν να της πάρουν το παιδί παρά τη θελησή της. έχει ενημερωθεί το αρμόδιο τμήμα αντι-τράφικινγκ της γενικής ασφάλειας και έκανε αίτηση για παροχή ασύλου και έκδοση ρόζ κάρτας. το ΕΚΚΑ είπε ότι θα αναλάβει να βρει ξενώνα για εκείνη και το παιδί της, όμως η κοινωνικη υπηρεσία του νοσοκομείου, μάλλον δε θα της δώσει το παιδί. εγώ δήλωσα τόσο στην ασφάλεια όσο και στην κοιν. υπηρεσία ότι αναλαβάνω αναδοχή της οικογένειας, όμως είμαι απλώς φίλη, δεν έχω συγγένεια.. η κοιν. υπηρεσία προσπαθεί να πάρει το παιδί, μέχρι που την έβαλαν να υπογράψει χαρτί (στα ελληνικά, ενώ η μητέρα δεν γνωρίζει καθόλου ελληνικά) ότι δεν επιθυμεί το παιδί της. πως μπορώ να τη βοηθήσω να μην της πάρουν το παιδί, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια..
Καλό θα ήταν να απευθυνθείς για πληροφορίες και στο νομικό τμήμα του Χαμόγελου του παιδιού.

• 7 months later...

Αχάριστη, γαιδούρα ντροπή σου εμφανίστηκε η Πρόνοια και δεν σου άρεσε κιολας.....!!!

Και εγώ άγαμη μητέρα είμαι και αναρωτιέμαι που σκατά είναι αυτή η πρόνοια για να την ρωτήσω, με 44 ευρώ που δεν τα δικαιούμαι γιατί ζω με γονείς πως σκατά ζεις το παιδί σου.

(ελπίζω να με συγχωρέσεις για το black χιουμορ μου αλλά ειναι κληρονομιά από τον μπαμπά μου)

Λοιπόν για να είμαστε σοβαρή επειδή γέννησα σε ιδιωτικό νοσοκομείο δεν με επισκέφτηκε κανείς. Κατά την γνώμη μου όχι καλή μου δεν νομίζω ότι ψάχναν να δουν εάν κάνεις εμπόριο βρεφών αλλά μην τυχόν και θέλεις να το δώσεις σε κανέναν γνωστό τους. Εμένα αυτό μου λέει το μικρό μου μυαλουδάκι. Και ας κάνουμε μια χαζή υπόθεση, και καλά πες ότι της έλεγες της κυρίας ΝΑΙ δεν το θελω το παιδί, τι θα σου απαντούσε αυτή, τι λες;;; ξέρεις έχω μια γνωστή, δεν χρειάζεται κανείς να μάθει τίποτα.

Λοιπόν παιδιά για να λήξει το θέμα, η κάθε περίπτωση άγαμης μητέρας είναι διαφορετική άλλη το κάνει και το δίνει, άλλη το κρατάει άλλη το πουλάει ότι γίνεται και με τι υπόλοιπες μανάδες δηλαδή. Άλλη το κρατάει άλλη το ρίχνει άλλη το πουλάει κλπ.

Λοιπόν στον καλό αυτόν κόσμο που ζούμε και σε αυτή την χώρα, συμβαίνουν και αυτά.

Σου εύχομαι υγεία και καλή δύναμη, να σου ζήσει το μικράκι σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...