Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΡΝΙ-ΚΑΤΣΙΚΙ

sofia_p

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια,θέλω την γν'ωμη σας,αρχίσαμε εχθές την χορτόσουπα για πρώτη φορα.την επομένη βδομάδα θα φάμε για πρώτη φορά κότα :roll: .ο γιατρός μου μου ειπε μετά την κότα ,να δώσω στον μικρό κατσίκι.το οποιο θα το ψήσω στον φούρνο για 3 ώρες τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο,(πήγε σε ένα σεμινάριο,και είπαν 'οτι το κατσίκι είναι το μόνο ζώο που τρώει μόνο χόρτα και η διατροφή του δεν περιέχει και φήραμα,οπως δίνουν στο μοσχάρι π.χ.) το μοσχάρι μου το έβαλε μετά το κατσίκι.τι γνώμη έχεται,γιατι μου φαίνεται λίγο περίεργο. :shock:

322829.png

Διαφημίσεις

το κατσικακι ειναι απο τα καλυτερα κρεατα! οχι το αρνι. δεν ειναι το ιδιο!

βεβαια δε ξερω αν εχει σιδηρο που εχει το μοσχαρισιο. παντως μην ανησυχεις! :wink:

Απ οτι ξερω τα κατσικακια σκαφαλωνουν στις πλαγιες και τρωνε μονο κλαδια και χορτα. Δεν ακουσα πουθενα για...κατσικοτροφειο. :lol: Δεν εχει αδικο σ αυτο αλλα για το μωρο δεν ξερω.

lcWup3.png

εγω και ο άντρας μου ,ούτε αρνί ούτε κατσίκι τρώμε,και σκέφτομαι πως θα το μαγειρέψω,ούτε την μυρωδιά δεν μπορώ. :( αλλα τί να κάνω.όλα για τον αριστείδη μού.ελπίζω να το φάει μόνο.

322829.png

Διαφημίσεις

παιδιά αυτό το άκουσα και εγώ από μια φίλη.Οτι πρωτα της εβαλε κατσικι και μετα μοσχαρι και πραγματικα της έλεγα ότι κατι δεν κατάλαβε σωστά.

sofia_p μήπως ο παιδίατρος σου είναι Ωραιόκαστρο?

rQGhp3.png

Δεν ειμαι βέβαια σε θεση να απορρίψω τις οδηγίες του γιατρού και ναι οντως θεωρω οτι το κατσικι ειναι πιο υγιεινο αν και το θεωρω λιγο πιο βαρυ. Ισως ομως να εχουμε συνηθισει στην ιδιαιτερη καταναλωση στο μοσχαρι και το χοιρινο, γιαυτο. Σιγουρα φροντισε μονο να μαλακωσει τοσο με το μαγειρεμα που θα ξεκοκαλιζεται και να λιωνει οταν το πιεζεις με το πηρούνι.

Καλα μαγειρέματα...

εμεις παλι επειδη μοσχαρι απαγοερυοτανε και χοιρινο ακομη μας εβγαζε αλλεργια κατσικακι τρωγαμε και ειμασταν μια χαρα....ενα μπουτακι φτανει για πολλες φορες...βεβαια εμεις οτ βραζαμε και δε το ψηναμε αλλα μια χαρα το ετρωγε....εγω βεβαια ουτε να το δω....αλλα τεσπα..το καλυτερο για το μικρο...

αυτο για το κατσικι το εχω ακουσει και εγω....για αυτο και το κατσικισιο γαλα ειναι πολυ πιο καλο απο το αγελαδινο .....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

dalia,μαλλον για τον ιδιο γιατρο μιλαμε,ναι ειναι στο ωραιοκαστρο ,και μετα απο πολυ ψαξιμο και πηγαινοντας σε πολλους αλλους ,αυτος μου αρεσε πιο πολυ,γιατι καθε φορα που παμε τουλαχιστον μιση ωρα ειναι η εξεταση μας.οσο για το κατσικι μαλλον λεω και εγω να το βρασω αντι να το ψησω.να ρωτησω και κατι αλλο;οταν το βρασω μπορω να το βαλω σε μεριδες στην καταψυξη ετσι ωστε να το μαγειρευω μια φορα μονο την βδομαδα(αυτη η μυρωδια :cry: )ή να παίρνω πολυ λιγο και να το μαγειρευώ για 2 μερες;

322829.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα

Ένας νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψετε το κατσικάκι σας είναι στην κατσαρόλα ή στη χύτρα με πατατούλες, φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο σπανάκι αν τα μωρά σας τρώνε πράσινα. Αλλά μη βάλετε πολύ νερό. Προσθέστε και λεμονάκι.

Επίσης αν τρώνε ρυζάκι μπορείτε να το φτιάξετε και σαν πιλαφάκι - λαπά με λεμονάκι πάλι.

• 5 months later...

Θα ήθελα και εγώ να σας ρωτήσω κάτι που μου φάνηκε λίγο παράξενο.

Μόλις μίλησα με μια φίλη που έχει και αυτή μωράκι 7 μηνών και μου είπε πως ο παιδίατρος της είπε να εντάξει στο μεσημεριανό του μπέμπη και αρνί ή κατσίκι μαζί με μοσχάρι, κοτόπουλο που δίνει ήδη.

Δίνουμε αρνί σε τόσο μικρά μωράκια: Εμένα λίγο κάπως μου φαίνεται...

2eLjp3.png

Κι εμας η παιδιατρος μας ειπε οταν ξεκινησουμε μοσχαρι μπορουμε εναλλακτικα να δωσουμε αρνι η κατσικι.Συνηθως οι γιατροι λενε ποτε ξεκιναμε γενικα κοκκινα κρεατα που ειναι μεσα και το αρνι και το κατσικι οχι μονο το μοσχαρι.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

• 10 months later...

Κυρίες μου συγχαρητήρια που γίνατε μαμάδες, (εγώ είμαι παππούς).

Η κόρη μου (μαμά της λατρεμένης μου εγγονής) μου είπε σχετικά με το κατσίκι και έτσι μπήκα στον κόπο να σας ενημερώσω.

Το κατσίκι που θα βρείτε στον χασάπη, δεν προλαβαίνει να βοσκήσει χόρτο, είναι μόλις απογαλακτισμένο, το ίδιο και το μοσχάρι. Τώρα ο κτηνοτρόφος επειδή πουλάει το γάλα, της κατσίκας μαμάς, ταΐζει το κατσίκι με φτηνό γάλα σκόνη αμφιβόλου ποιότητας και δεν το αφήνει σχεδόν καθόλου να πάει στο βουνό για να παχύνει. Αυτό που βόσκει επομένως είναι τα μεγάλα ζώα (γίδα - τράγος). Να πάρουμε αυτά που βόσκουν, όταν βόσκουν δίπλα από καλλιέργειες, είτε βόσκουν ψηλά είτε χαμηλά (πρόβατα), όλα είναι ραντισμένα - φαρμακωμένα, οπότε ίδιο το αποτέλεσμα. Εάν όμως βόσκουν σε βουνά ακαλλιέργητα, είτε ψηλά είτε χαμηλά είναι καθαρά, μιλάμε για γίδες, τράγους, ζυγούρια προβατίνες φυσικά, όχι για κατσίκι. Το φύραμα τώρα είναι τροφή από υλικά της γης όμοια με αυτά που κάνουν τα διάφορα ψωμιά που τρώμε, ειδικά τα κρίθινα και ολικής άλεσης. Το θέμα με αυτά όλα (γάλα σκόνη – φυράματα – ζωοτροφές εν γένει) είναι κατά πόσο είναι καθαρά, διότι το κράτος πληρώνει κτηνιάτρους και γεωπόνους (που πιθανό είναι συγγενείς μας η φίλοι η γείτονες μας), για να ελέγχουν την καταλληλότητα των προϊόντων αυτών, δυστυχώς όμως η πλειοψηφία αυτών με 100€ σφυρίζουν ανέμελα κοιτώντας αλλού.

Επειδή τώρα μιλήσατε για Ωραιόκαστρο καλό είναι να πάτε μια βαλίτσα στο βουνό να δείτε μερικά κοπάδια με κατσίκια, προτείνετε το και στον γιατρό για πληρέστερη ενημέρωση στο επόμενο συνέδριο που θα παρευρεθεί. Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί συνταξιούχοι εκεί που παλιά ήταν βοσκοί.

Εύχομαι το καλλίτερο για τα παιδιά όλου του κόσμου.

ΙΟΛΑ:lol:

Και εμεις αρνακι κατσικακι, κουνελακι και κοτοπουλο.

Λογω αλλεργιας βεβαια...αλλα μια χαρα τα τρωει...ασε που απο τοτε που αρχισε κατσιακι αρνακι....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βαζει κιλα.....(μην τον ματιασω)....

Μπορεις να κανεις γιουβαρλοσουπα.....με αρνισιο κιμα...και ρυζακι, λεμονακι, φρεσκο κρεμμυδακι

Μπορεις να κανεις φρικασε...με μαρουλι, μαιντανο, κρεμμυδακι, σπανακι...Πεντανοστιμα..

Εμεις παντως σωθηκαμε.....Δεν βαζαμε κιλα με ΤΙΠΟΤΑ...και τωρα βαζει 350 γρ. τον μηνα...Ειμαστε 11 μηνων.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...