Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

Μετά από τις εξετάσεις του μικροβιολογικού εργαστηρίου, διαπιστωθηκε ότι είναι χαμηλή η TSH. Ο γιατρός μου, με παρέπεμψε για εξετάσεις σε πυρηνικό εργαστήριο για να σιγουρευτούμε αν πρέπει να προχωρήσω σε θεραπεία. Οι εξετάσεις του πυρηνικού εργαστηρίου, έδειξαν το ίδιο.

Εκλεισα ραντεβού σε ενδοκρινολόγο, γιατί ο γυναικολόγος μου είπε ότι πρέπει να προχωρήσω σε ρύθμιση. Υποθέτω ότι δεν το είχα πρίν, και μάλλον το εμφάνισα τώρα στην εγκυμοσύνη. Πάντως, από τα συμπτώματα που αναφέρονται σε άρθρο που διάβασα, τα περισσοτερα δεν τα έχω.

Εχει καμία σας ανάλογη εμπειρία;

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Μετά από τις εξετάσεις του μικροβιολογικού εργαστηρίου, διαπιστωθηκε ότι είναι χαμηλή η TSH. Ο γιατρός μου, με παρέπεμψε για εξετάσεις σε πυρηνικό εργαστήριο για να σιγουρευτούμε αν πρέπει να προχωρήσω σε θεραπεία. Οι εξετάσεις του πυρηνικού εργαστηρίου, έδειξαν το ίδιο.

Εκλεισα ραντεβού σε ενδοκρινολόγο, γιατί ο γυναικολόγος μου είπε ότι πρέπει να προχωρήσω σε ρύθμιση. Υποθέτω ότι δεν το είχα πρίν, και μάλλον το εμφάνισα τώρα στην εγκυμοσύνη. Πάντως, από τα συμπτώματα που αναφέρονται σε άρθρο που διάβασα, τα περισσοτερα δεν τα έχω.

Εχει καμία σας ανάλογη εμπειρία;

Ματούλα μου καλημέρα!! Πώς είχα την εντύπωση ότι όλα πήγαν καλά τελικά? Τέλος πάντων... στο θέμα μας. Η ρημάδα η Tsh κάνει πάρτυ κατά την εγκυμοσύνη. Εμένα που ως τρελή κι αγχωμένη μέλλουσα μαμά (ελπίζω) με απασχολούσε ο υποθυρεοειδισμός που έχω....στις εξετάσεις που έκανα με δική μου πρωτοβουλία ανεβοκατέβαινε από πριν την εγκυμοσύνη μου σαν τρελή. Ξεκίνησα με 3 περίπου, ψιλιαστήκαμε πρόβλημα και σε επανέλεγχο είχε φτάσει 5 και κάτι, με όριο το 4 περίπου. Με αγωγή έπεσε 0.9 και 0,8 κατά τον πρώτο και δεύτερο μήνα κυήσεως και τώρα ανέβηκε πάλι 2,14. Θα ξανακάνω εξετάσεις σε λίγες μέρες είπε η ενδοκρινολόγος. Ο ενδοκρινολόγος θα γίνει κολλητός σου. Δεν θα πρέπει να ανησυχείς για κάτι αφού το ανακάλυψες νωρίς και το πολύ-πολύ να βάλεις στο μυαλό σου άλλη μια μικρούλα υπενθύμιση. Να πίνεις ένα χαπάκι. Κι εγώ από συμπτώματα δεν είχα τπτ το ιδιαίτερο. Δεν μπορώ να πω ότι πάχαινα (είμαι και λάτρης του καλού φαγητού) ούτε ότι είχα υπνηλία (αφού μου αρέσει και η ξάπλα) Ταύρος στο ζώδιο είμαι οπότε έναν υποθυρεοειδισμό πώς να τον ανακάλυπτα που ρέπω προς φαΐ και νάνι από τη φύση μου? :lol:

Εγω ειχα προβλημα στην πρωτη μου εγκυμοσυνη,ειχα τρελες ταχυπαλμιες,κ καθε μηνα εκανα εξετασεις κ καθε μηνα βγαιναν διαφορετικες, μια πανω μια κατω, η ενδοκρινολογος μου ειχε πει να το παρακολουθουμε γιατι μου το δημιουργουσε η εγκυμοσυνη.

Τελικα ευτυχως δεν χρειαστηκε να παρω κανενα χαπι,ημουν παντα στο οριο,μην ανησυχεις μετα την εγκυμοσυνη θα εξαφανιστει.

Και τωρα στην δευτερη μου εγκυμοσυνη εχει αρχισει παλι κ ανεβαινει αλλα ευτυχως ειμαι λιγο πανω απο το οριο,τον επομενο μηνα θα δουμε

Μετά από τις εξετάσεις του μικροβιολογικού εργαστηρίου, διαπιστωθηκε ότι είναι χαμηλή η TSH.

Πόσο ήταν δηλαδή; Εμένα στο 1ο τρίμηνο η TSH μου με κατώτερο όριο το 0,25 ήταν 0,04 :shock: ! Επίσης είχα ταχυπαλμίες, συνέχεια ζαλάδες και εμετούς... Η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι συνήθως η χοριακή "ρίχνει" την TSH και αν μετά τις 12 βδομάδες δεν ανέβει μόνη της θα μου έδινε χάπι. Στην εξέταση όταν ήμουν 13εβδ. είχε ανέβει στο 0,21 άρα ήμουν οριακά, οπότε συνεχίσαμε με παρακολούθηση. Ως τώρα είμαι κοντά στα κατώτερα όρια ενώ τις τελευταίες μου εξετάσεις θα τις πάρω την Πέμπτη και έχω αγχωθεί λιγάκι...

5dyVp3.png

daskala έτσι μου είπε η κοπέλα στο εργαστήριο ότι είναι φυσιολογικά. :roll::roll: Παρέβλεψε την τιμή αυτή και είδε μόνο τις αλλες.

:? Σέυχαριστώ για την πληροφόρηση και ελπίζω τα επόμενα σου αποτελέσματα να είναι οκ! :wink:

Φιλιάαααα!!! :wink::D:D

Vann σέυχαριστώ! :D:D Ελπίζω κι εγώ μετά να εξαφανιστει γιατί μάλλον τώρα εμφανίστηκε! :wink:

boxofkiki, εμένα στις εξετάσεις του μικροβιολόγου έδειξε 0,046 με ΦΤ 0,270, και στο πυρηνικό εργαστήριο 0,076 με ΦΤ 0,3.

Ο γυναικολόγος μου σύστησε να πάω στον ενδοκρινολόγο για να το αντιμετωπίσουμε, γιατί είναι αρκετά χαμηλό, μου είπε.

Από συμπτώματα δεν έχω κάτι.... :roll: Περίεργο δεν είναι; :roll:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Γειά σας,

αντίστοιχα θέματα υπάρχουν επίσης και εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=15520&start=0

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8579&highlight=%E8%F5%F1%EF%E5%E9%E4%DE%F2

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1823&start=0

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων

αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες

σελίδες της κατηγορίας

ή κάντε χρήση της υπηρεσίας "Αναζήτηση" περισσοτερες πληροφορίες για την καλύτερη χρήση της εδώ :

http://parents.org.gr/news/a309

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας

θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες

τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...